Πως αποκτήσατε το σκύλο σας?

Πως αποκτήσατε τον σκύλο σας?


  • Total voters
    283

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πώς αποκτήσατε το σκυλάκι σας κυρίες και κύριοι?

Ενόψει της Παγκόσμιας εβδομάδας υπέρ της ευημερίας των ζώων και της έκθεσης που διοργανώνει ο ΚΟΕ το προσεχές Σαββατοκύριακο, σκέφτηκα να κάνουμε ένα γκαλoπ για να δούμε που πορευόμεθα (οεο?), αξιότιμοι θαμώνες και εντιμότατοι φίλοι του Dogforum.gr?
Περάστε από το exit poll του forum, ψηφίστε και γράψτε μας λίγα λόγια! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
:wink:

Εγώ προσωπικά, έκανα έρευνα αγοράς 6 μήνες πριν πάρω σκύλο. Τo Rottweiler ήταν είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη!
Πάνω σε μια συζήτηση, ο άντρας μιας συναδέλφου του άντρα μου, ο οποίος είναι κτηνίατρος, μου είπε για ένα πελάτη του, ο οποίος είχε ένα πολύ όμορφο κουτάβι 3 μηνών και έψαχνε να το δώσει, γιατί είχε προβλήματα με την γυναίκα του η οποία δεν ήθελε το σκυλάκι στο σπίτι.

Πήγα να το δω το κουτάβι από περιέργεια και πραγματικά φρικάρισα τελείως! Το κουταβάκι το είχαν μαντρωμένο σε ένα τετραγωνικό στο μπαλκόνι. Κοιμόταν εκεί που έτρωγε και αφόδευε εκεί που έπαιζε!
Ένιωσα απίστευτη οργή με αυτόν τον άνθρωπο! Παρόλα αυτά αντί να τον αρχίσω στο «στόλισμα» και αυτόν και τη γυναίκα του για την ανευθυνότητα και τη σκληρότητα που έδειξαν στο ζωάκι αυτό, που είχε τη δυστυχία να πέσει στα χέρια τους, πλήρωσα τα λεφτά που μου ζήτησαν και την επόμενη μισή ώρα βρισκόμουν με το κουτάβι στο αμάξι, καθοδόν για το σπίτι. Και...γάτα να ήταν, πάλι θα το έπαιρνα για να το γλιτώσω από κει μέσα!

Η αλήθεια είναι πως το σκυλί μου μορφολογικά είναι κακό (εγώ τον αποκαλώ χαϊδευτικά « Ντροπή των Rottweilers!» :lol: ).
Τα πύρινα του δεν είναι έντονα, τα μάτια του είναι ανοιχτόχρωμα, τα αφτιά του δεν έχουν τη σωστή θέση κτλ. Επίσης δεν έχει χαρτιά, είναι δηλαδή τυπικά ημιαιμο.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του μου είπε ψέματα σχετικά με τον εκτροφέα που ισχυρίζονταν ότι είχε αγοράσει το κουτάβι. Μου έλεγε πως περιμένει το pedigree, πως ο εκτροφέας δεν του το έχει στείλει ακόμα κτλ. Όταν μετά από λίγο καιρό, έμαθα την αλήθεια ήταν πλέον αργά. Το κουτάβι το είχε αγοράσει από "εκτροφέα της πίσω πόρτας".

Αυτός είναι ο λόγος που είμαι κάθετη και απόλυτη όσον αφορά τους back yard breeders.
Η ανεξέλεγκτη και ανήθικη αναπαραγωγή ζώων από τον κάθε τυχάρπαστο ιδιοκτήτη έχει ως αποτέλεσμα ζώα κακοποιημένα, βασανισμένα και αδέσποτα.

Το δικό μου σκυλί απλώς στάθηκε τυχερό που βρήκε εμένα και εγώ εκείνο. Δεν παύει όμως να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Εμείς που έχουμε περισσότερα του ενός πως να ψηφίσουμε :? :? :? :? :? :?: :?: :?: :?: :?:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μάκη, δυστυχώς η πλατφόρμα του forum δέχεται μόνο μία ψήφο ανά μέλος!
Εσύ που έχει παραπάνω από ένα, μπορείς να ψηφίσεις με γνώμονα τον τρόπο απόκτησης του πρώτου σου σκυλιού! :wink:
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Eμείς τα έχουμε ξαναπεί όταν συστηθήκαμε για πρώτη φορά στο φόρουμ :)αλλα τα ξαναλέμε και δω :wink: .Μετά απο 6 χρόνια γάμου και 6 χρόνια σκέψης για να γίνουμε 3 απο 2,μετά από 2 χρόνια προβληματισμού για την επιλογή ράτσας,μετά από 2 χρόνια σχεδόν γενικότερου ψαξίματος για τα bull terrier στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ήρθε η Μάγια στην ''αγέλη μας''.Για την ακρίβεια πήγαμε εμείς στην Πολωνία-όπου είναι και η εκτροφέας της-μείναμε εκεί μια εβδομάδα για να γνωριστούμε καλύτερα....και ήρθαμε πίσω στην Ελλάδα και οι τρεις μας.Αυτά.Λένε πως κάπως έτσι είναι ο ''σωστός'' τρόπος για να αποκτήσεις τον φίλο σου... τι να σας πω δεν ξέρω :roll: ρωτήστε με σε μερικά χρόνια :wink:
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω ηξερα τον εκτροφεα της δικιας μου ακρετο καιρο πριν την παρω- αλλα τοτε δεν ηξερα ακομα οτι θα παρω καπιοα στιγμη γαλλικο μπουλντογκ.

Καποια μερα βγηκε τοτε η αποφαση οτι ειμαστε ετοιμοι να παρουμε σκυλο.
Για την φυλη ειχαμε μεγαλες διαφονιες.
Ο Αντρας μου ηθελε κατι μεγαλο μολλοσοειδες- εγω τα λατρευω, αλλα εκοψσα λιγο τις προσδοκιες μου και κατεληξα σε γαλλικο, που μου φαινοταν πιο λογικο απο Boxer η Bullmastiff για μια ζωη σε διαμερισμα σε αστικο κεντρο.

Ετσι λοιπον πηρα τον εκτροφεα τηλεφωνο- ηθελα ενα fawn αρσενικο, εκθεσιακο!
Δεν ειχε κατι τετιο, και δεν ειχε και καθολου κουταβια!
Μονο κατι νεαρα 7.5 μηνων- και ΑΝ μου αρεσε η μια απο τις δυο θηλυκες, θα μου τιν εδινε, βασικα ηθελε να την κρατησει για εκτροφη.
Εγω δεν ηθελα μαυρο ραβδοτο θηλυκο- με τιποτα!
Ασε που και το ονομα της και μονο ηταν απαισιο! Δεν γινοταν να εχω εγω σκυλο με ονομα Εσμεραλντα!!

Πηγαμε ομος να την δουμε!
Και αυτο ηταν το μοιραιο!! Την ερωτευτικαμε απο την πρωτη στιγμη.

Με τον εκτροφεα της ειμαστε και σημερα ακομα πολυ καλοι φιλοι και εχουμε συνεχες επαφη!
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εγω δεν ξερω γιατι το εκανα ετσι -αλλα το προηγουμενο πασχα ο ημιαιμος κολευ που ειχαμε εξαφανιστηκε (με τα βαρελοτα) φαγαμε κανα μηνα ψαχνωντας τον αλλα δεν, καπου εκει αποφασισαμε οτι πρεπει να παρουμε καινουργιο , καποια φιλη εψαξε (εδω ειναι το ακατανοητο απο μενα, γιατι δεν το εψαξα) στο ζωοφιλια και βρηκε κατι κουταβακια βελγικο ποιμενικο με κατι αγνωστο! μας αρεσε η φατσα του και μετα απο μια βδομαδα ηρθε ο ΙΖΟ στο σπιτι! μετα απο κανα 3 βδομαδες βρηκαμε και τον παλιο και ετσι ειχαμε για πρωτη φωρα 2 σκυλια στο σπιτι!
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
sir-elric said:
εγω δεν ξερω γιατι το εκανα ετσι -αλλα το προηγουμενο πασχα ο ημιαιμος κολευ που ειχαμε εξαφανιστηκε (με τα βαρελοτα) φαγαμε κανα μηνα ψαχνωντας τον αλλα δεν, καπου εκει αποφασισαμε οτι πρεπει να παρουμε καινουργιο , καποια φιλη εψαξε (εδω ειναι το ακατανοητο απο μενα, γιατι δεν το εψαξα) στο ζωοφιλια και βρηκε κατι κουταβακια βελγικο ποιμενικο με κατι αγνωστο! μας αρεσε η φατσα του και μετα απο μια βδομαδα ηρθε ο ΙΖΟ στο σπιτι! μετα απο κανα 3 βδομαδες βρηκαμε και τον παλιο και ετσι ειχαμε για πρωτη φωρα 2 σκυλια στο σπιτι!
σας έφερε γούρι λοιπόν :D :D :D
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
199Χ είμαι Χανιά λόγω δουλειάς.

Λάστιχο στο μηχανάκι και σπρώξιμο μέχρι να βρώ ανοικτό βουλκανιζατέρ (Ιούλης 3 μμ).

Βρίσκω ένα ο οποίος κυριολεκτικά κατέβαζε τα ρολά.

Του δείχνω το λάστιχο , με βλέπει μούσκεμα (2 πακέτα CAMEL άφιλτρα ημερησίως τότε) και ανοίγει το μαγαζί.

Μέσα είχε μια εσωτερική σιδερένια σκάλα η οποία οδηγούσε στο πατάρι - αποθήκη και κάθομε δίπλα να πάρω ανάσες.

Εκεί λοιπόν που είμαι αμέριμνος αισθάνομε (και ακούω) κάτι να αναπνέει δίπλα στο κεφάλι μου.

Γυρίζω χαλαρός και βλέπω το κεφάλι ενός ενήλικου αρσενικού περίπου στους 10 πόντους (όπως καταλαβαίνετε όταν γύρισα σπίτι το παντελόνι το πέταξα).

Πρώτη φορά που είδα ροττ και φαρμακερή.

Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα πάρω και εγώ ένα (τα άλλα ήρθαν μόνα τους :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

όταν μπόρεσα λοιπόν ΧΕ (αυτήν ήξερα αυτή εμπιστεύτηκα), ιδιώτης (εκτροφέας) με γέννα και..................................
 






ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Χρυσή Ευκαιρία

πάλι βλακεία έκανα.

ήθελα να ψηφίσω ιδιώτη και ψήφισα εκτροφέα :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

mods :?: :?: :?: :?: :?: :?:
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Λοιπον κι εγω οπως τα ειπα περιπου και στο topic(νεο μελος)εκανα την ερευνα μου πριν αρκετους μηνες για να βρω ενα μικρουτσικο σκυλακι σε μεγεθος ωστε να μπορω να το παιρνω παντου μαζι μου(και ολα αυτα αφου απεβιωσε το Ακιτα μου στον 2ο χρονο της ζωης του).Ετσι λοιπον εψαξα παντου για αρκετο καιρο,περασα κια απο petshop,ρωτησα ....και βρηκα ενα site με maltese ακριβως οπως φανταζομουν.Εκανα πρωτα μια επαφη μεσω e-mail και στην συνεχεια τηλεφωνικη.Αφου λοιπον κανονιστηκε με μια γεννα να μου κρατησουν ενα κοριτσακι και προετοιμαστηκαμε οικογενειακως πηρα τον αντρα μου και πηγαμε οι ιδιοι να το παραλαβουμε απο καποια περιοχη της Αθηνας .Την ξεχωρισαμε και την διαλλεξαμε αμεσως αν και ειχε παρα πολλα κουταβακια που τρεχαν περα-δωθε,πανεμορφα,πεντακαθαρα,μες τη ζωηραδα και το παιχνιδι τα οποια κοιτουσες και τα ηθελες ολα :!: Το κλιμα ηταν αψογο κατα την δικη μου γνωμη,και ακομη διατηρω επαφες και μιλαμε για την πορεια της μικρης και για δικες μου αποριες οποια ωρα της ημερας χρειαστω.Οποτε η εμπειρια καλη....αν και οικονομικα λιγο τσουχτερη :wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Aγαπητέ Μάκη, o γέγονε, γέγονε! :lol:
Στο τέλος, κατά την καταμέτρηση, θα αφαιρέσουμε μια ψήφο από τους «εκτροφείς» και θα την προσθέσουμε στους «ιδιώτες»! :wink:
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μία ωραία μέρα έρχεται ο αδελφός μου στο σπίτι και ανακοινώνει ότι θα πάρουμε ένα κουτάβι πιτμπουλάκι, επειδή ήταν έγκυος η σκύλα ενός φίλου του και του είπε να του κρατήσει ενά!! :shock:

Επανάσταση στο σπίτι, γιατί είχαμε ήδη τα δύο σκυλιά του πατέρα μου, τα οποία όμως για μας ήταν κάτι σαν λούτρινα. Παίζαμε, τα γουστάραμε, όμως δεν ασχολιόμασταν ποτέ με τις βόλτες τους, το φαγητό τους, τους γιατρούς τους, τίποτα. Συζητήσεις επί συζητήσεων γιατί ΔΕΝ πρέπει να πάρουμε το σκυλί, με κυριότερο επιχείρημα το ποιος θα ασχολείται μαζί του (ο daddy φυσικά ξεκαθάρισε ότι όποιος θέλει σκυλί το προσέχει ο ίδιος :wink: ) αφού όλοι δουλεύουμε, λείπουμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κλπ κλπ κλπ. Τα περί back yard breeding, ανεξέλεγκτων γεννήσεων, σκυλοφόρουμ κλπ ούτως ή άλλως δεν τα είχαμε ξανακούσει ποτέ. Πέρασαν οι μέρες και ο bro -ξεροκέφαλος γαρ- ήρθε στο σπίτι με το κουτάβι.

Η κατάληξη: το κουτάβι περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο μαγαζί του άλλου μου αδελφού για να μην είναι μόνο του και από το απόγευμα και μετά ασχολιόμουν σχεδόν αποκλειστικά μαζί του. Συνειδητοποίησα πόσο το είχα αγαπήσει όταν ήταν 4 μηνών, και δύο μέρες μετά τα τελευταία επαναλειπτικά εμβόλια αρρώστησε και νόμισα ότι θα το χάσω....

Σήμερα: για τον αδελφό μου το σκυλί είναι και αυτό λούτρινο, παίζει, χαίρεται, την πάει και καμιά βόλτα.... Εξακολουθεί να περνάει την ημέρα στο μαγαζί του άλλου μου αδελφού -εκτός φυσικά από τις μέρες που δεν δουλεύω- γιατί είναι προτιμότερο απ'το να είναι κλεισμένη μόνη της στο διαμέρισμα μέχρι να σχολάσουμε οι υπόλοιποι απ'τις δουλειές μας. Κατά τα άλλα είναι το σκυλί ΜΟΥ -δεν δέχομαι καμία αμφισβήτηση επ'αυτου, όπως και η ίδια δεν έχει καμία αμφιβολία για το ποιός είναι το αφεντικό της :wink:

Από ιδιώτη απάντησα στο γκάλοπ ότι το πήραμε, αν και καμιά φορά αισθάνομαι ότι υιοθέτησα ένα παραλίγο αδέσποτο....
 


isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Εμφανίστηκε στο δρόμο μας πριν απο περίπου 3μιση χρόνια.Παιχνιδιαρης και πολύ φιλικός(Γερμανικός ποιμένικός και Husky).Ενα ζευγάρι στην διπλανή πολυκατοικία τον είχε ..."αναλάβει".Τροφή και εμβόλια.Κατα τα άλλα ήταν αδέσποτος.Κάποια στιγμη άρχισε να γαυγίζει,κυνηγάει τους "εισβολείς" της περιοχής του.Ωσπου ένα μεσημέρι που επέστρεφα απο τη δουλειά βλέπω τον κακό γείτονα να προσπαθεί να τον χτυπήσει με ένα καδρόνι για να προστατέψει δήθεν το γιό του απο την .....λύσσα.Μετα τις σχετικές.... φιλοφρονήσεις και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πήραμε στο σπίτι μας.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Eγώ απευθύνθηκα στον Όμιλο της φυλής, ο πρόεδρος ήταν εκπαιδευτής, και με οδήγησε στο σπίτι κάποιας ερασιτέχνιδος που είχε ζευγαρώσει την σκύλα της με τον αρσενικό του αντιπροέδρου (ή του γραμματέως, δεν είμαι σίγουρος) του ομιλου, και πλήρωσα τιμή ίδια με αυτήν που ζητούσε η μόνη τότε (και πιθανόν και σήμερα) σοβαρή εκτροφέας σκύλων (και με σκύλους πρωταθλητές) της ράτσας που με ενδιέφερε...

Στον όμιλο τηε φυλής απευθύνθηκα, απλώς ο όμιλος ήταν στο σπίτι του προέδρου-εκπαιδευτή, και τελικά δεν γλύτωσα από εκτροφή της πίσω αυλής...

Δεν ξερω τι ποσοστό θα απαντούσε αντίστοιχα με εμένα, από την εμπλοκή μου όμως στον όμιλο για κάποιο διάστημα, διαπίστωσα οτι πολλοί (και ιδίως από επαρχία) αγόραζαν σκυλιά εκτροφής του προέδρου, με προγναθισμό, και σκυλιά που ο πρόεδρος τα έρισκε τους τριγυρνούς του ανθρώπους...

Άρα υπάρχει και ένα τέτοιο ποσοστό, που είναι εκτός του μούλτιπλ τσόις.

Εγώ σε ποιά κατηγορία ανήκω?
 


ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Θα μιλήσω κι εγώ για την τελευταία μου απόκτηση μιας και υπήρξαν κι άλλα σκυλιά στη ζωή μου μέχρι τώρα...
Είχε φτάσει πιά ο κόμπος στο χτένι! Ήθελα να πάρω μολοσσό! Για πολλά χρόνια! Το σκεφτόμουν μέρα νύχτα. Είχα πάθει ψύχωση. Έψαχνα όλη μέρα στο ιντερνετ εκτροφεία σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική. Είχα επισκεφθεί την κα Γκινάλα, γνωστή στο χώρο των μολοσσών για να μου πει αν κάνω για ιδιοκτήτρια great dane. Βρήκα μέσω μιας αγγελίας τον Απόλλωνα, ένα καταπληκτικό γίγαντα και βάλθηκα να τον γνωρίσω από κοντά. Έπρηζα τον άντρα μου από το πρωί μέχρι το βράδυ για το πόσο απαραίτητος ήταν ένας μολοσσός στη ζωή μας...!
Μέχρι που μου είπε το ναι. Ψάχνοντας όμως ταυτόχρονα και διάφορα εκπαιδευτικά θέματα, με ανησύχησε το γεγονός ότι όλοι έλεγαν ότι ο μολοσσός δεν είναι αυτό που λέμε κάτσε-σήκω. Λόγω λοιπόν του ότι ήθελα να κάνω agility και διάφορα tricks, άρχισα να σκέφτομαι και άλλες ράτσες. Ο πατέρας μου, μου είχε προτείνει το weimaraner παλιότερα και ήξερα ότι του άρεσε πολύ. Και επειδή εντομεταξύ τον έχασα από την επάρατο, αυτή η ράτσα τριγυρνούσε στο μυαλό μου. Αλλά που να δεις live τέτοιο σκυλί; Δεν κυκλοφορούν και πάρα πολλά. Άρχισα λοιπόν ξανά την έρευνα. Ιντερνετ, εκθέσεις, τηλέφωνα. Και τελικά βρήκα την άκρη. Στην Ελλάδα. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω ενδόδιμο προιόν, μιας και τα εισαγώμενα ήταν και λίγο τσουχτερά. Είχα κλείσει την Ιόλη από την ημέρα που ζευγάρωση η μάνα της. Μόλις έγινε 2 εβδομάδων πήγαμε στη Μυτιλίνη και είδαμε τη γέννα. Και μόλις έκλεισε τους 2 μήνες πήγαμε πάλι και την διαλέξαμε.
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πιο όμορφα κουτάβια από τα Weim.
Μετά βέβαια, όταν γυρίσαμε Αθήνα και πέρασε και η βδομάδα προσαρμογής, αντιληφθήκαμε ότι δεν ήταν σκύλος αυτό που πήραμε, αλλά γάτα! Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο!
Και βέβαια το μαράζι του μολοσσού δεν φεύγει με τίποτα...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Από εκτροφέα μεν, αλλά από !@#!#!@#!#$ εκτροφέα (της πίσω πόρτας που λέμε). Την οποία είχαμε δει σε έκθεση του ΚΟΕ - εκ των υστέρων αποδείχτηκαν τα στραβά! Μας τύφλωσε η καψούρα με τα γαλλικά μπουλντόγκ, είμαστε αδαείς, πήγαμε, είδαμε, ψωνίσαμε, φύγαμε, χωρίς να ψάξουμε σε άλλον. Είχαμε αποκλείσει τα Pet shop (πάλι καλά!)
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εμεις την μαγια (το κανις)την πηραμε απο ιδιωτη που του ειχε φυγει η μητερα της και μια μερα απλα βρηκε κουταβια :shock: δεν ειχε παρει πρεφα τιποτα :shock: .και μετα απο 11,5 χρονια μια νυχτα με κρυο και χιονονερο βρηκα τον παρη στον δρομο και αποφασισα να τον μαζεψω.εκτοτε ειμαστε αχωριστοι
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tον βρήκα στο δρόμο τον κούκλο μου, σε ηλικία 7μηνών, τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή..
τώρα είναι 2ετών και παρότι όταν τον βρήκαμε ήταν πολύ φοβισμένος,τώρα είναι ένα ζωηρό σκυλάκι και θέλω να πιστεύω πολύ
πολύ ευτυχισμένο..
κάναμε και κανονική υοθεσία με το τσιπάκι και είμαι μια νόμιμη,τρελαμένη "σκuλομαμα"!!
:D :D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf