Πήρα το Sharpei από τυχαίο pet-shop γιατί το γούσταρα πολύ


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχεις δίκιο.
Διάβασε στο -u-tube τι είπαν για το "Petsmart".
To βιντεάκι αναφέρεται σε άλλο μαζαζί.
Tην μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων πετ-σοπ της Αμερικής.
Το PetLand.

Μακάρι να έκανε κάποιος το ίδιο βιντεάκι και για το Pet-City στην Ελλάδα.
Θα είχε αρκετά έξοδα (Ουγγαρία με κάμερες) αλλά είμαι απολύτως βέβαιη πως τα "εκτροφεία" εκεί είναι χειρότερα από τα "puppy mills" στο παραπάνω βίντεο.

Στην Ουγγαρία η οικονομία είναι πολύ χειρότερη και τα "εκτροφεία" δεν ελέγχονται από κανέναν ποτέ (στην Αμερική περνούν έστω έναν αρχικό έλεγχο για να πάρουν άδεια -μετά πέρνουν την "κάτω βόλτα"). Έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση από τους Έλληνες σκυλέμπορους, το 90% των σκύλων σε πετ-σοπ εδώ, από Ουγγαρία είναι.

Δηλαδή, τα περισσότερα καθαρόαιμα που βλέπεις στην Ελλάδα (στα πάρκα, σε σπίτια φίλων) από εκεί κατάγονται, ΑΚΟΜΑ και αυτά που γεννήθηκαν εδώ.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι ότι έχει τόση σημασία, αλλά το Petland δεν είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα pet shop στην Αμερική και μάλιστα δεν έχει καταστήματα σε όλες τις πολιτείες όπως τα μεγαλύτερα Petsmart & Petco. Π.χ. εδώ που είμαστε κοτζαμάμ Ιλλινόι, το Petland έχει κατααστήματα μόνο στην περιοχή του Σικάγο και των προαστίων. Αντίθετα τα άλλα δυο είναι παντού, σαν τα Μακντόναλντς. Επιπλέον οι κτηνίατροι με τους οποίους έχω μιλήσει μου έχουν τονίσει να αγοράζω σκυλόφαγο μόνο από αυτά τα δύο και ποτέ από αλλού και σίγουρα ούτε καν από το ίντερνετ. Οι δε φαρμακευτικές εταιρείες προσφέρουνε εγγύση ότι τα φάρμακά τους είναι τα σωστά και δεν πουλάνε άλλα αντί άλλων, η οποία όμως ισχύει, λέει, μόνον αν τα αγοράσει κανείς από αναγνωρισμένους πωλητές, συνήθως κτηνιάτρους. Το ίντερνετ δε δεν το καλύπτουν καν.

Στην ιστοσελίδα του βλέπω ότι το Petland προσπαθεί να αμυνθεί από τις κατηγορίες της Εταιρείας Προστασίας Ζώων Αμερικής και ζητάει, λέει αποδείξεις, το οποίο φυσικά σημαίνει ότι είναι αγρίως ένοχοι αφού αποδείξεις έχουμε δει. Ένα από τα πράγματα που επίσης συνηγορούν στο ότι δεν ενδιαφέρονται για τα ζώα που πουλάνε, είναι και το γεγονός ότι θα πουλήσουνε σκύλο στο οποιονδήποτε. Κοίταζα τα Consumer Complaints για το Petland και ήτανε διάφοροι εκεί που λέγανε το κοντό τους και το μακρύ τους, πάντοτε για ζώα που αγοράσανε. Ήτανε και μια που παραπονούνταν για μια αγορά ζώου και ξεκινούσε με την πληροφορία ότι πήγε να αγοράσει σκυλάκι που κόστιζε 150 δολλάρια τα οποία εκείνη την εποχή δεν είχε!!!!! Αν ενδιαφερόταν το Petland δε θα της έδινε ποτέ σκύλο αφού για υιοθεσία σε άτομο που δεν μπορεί καν να πληρώσει τέτοιο ευτελές ποσό (που δεν κάνει κανένας σκύλος εκτροφέα έτσι κι αλλιώς). Άλλωστε στις σωστές αιτήσεις για υιοθεσία πρέπει να δηλώσεις συνήθως πού δουλεύεις ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να δώσουνε ζώο σε άτομο που δε θα τα βγάλει πέρα και μετά θα το παρατήσει.

To Petland ισχυρίζεται επίσης ότι έχει βρει σπίτια για 250.000 ζώα, αλλά δεν έχει, απ' όσο ξέρω, προγράμματα σαν των άλλων σε συνεργασία με οργανισμούς και καταφύγια. Φαντάζομαι ότι αναφέρονται στα ζώα που πουλάνε (και πολύ φτηνά μάλιστα) φανταζόμενοι ότι άμα δεν τα πουλήσουνε αυτοί θα μείνουνε στα αζήτητα!!
 
Last edited:




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Οι αναγνωρισμένοι εκτροφείς έχουνε συνήθως εξονυχιστικές αιτήσεις, όπως άλλωστε και τα καταφύγια. Π.χ. ο μακαρίτης ο Hartnagle που συνέβαλε όσο λίγοι στο να αναγνωριστούν οι Αυστραλέζοι Ποιμενικοί από το AKC, έφτιαξε πολύ αυστρή αίτηση και πάωτα ήξερε πού πήγανε και τι απέγιναν τα σκυλιά του. Το ίδιο γράφει ότι κάνει και ότι πρέπει να γίνεται και η Patricia McConnell που είναι και εκτροφέας και κτηνίατρος με διδακτορικό στην ψυχολογία ζώων και έχει γράψει πολύ καλά βιβλία, ανάμεσα στα οποία είναι και το The Other End of the Leash που θέμα του έχει τον ιδιοκτήτη και πώς θα πρέπει να φέρεται στο σκύλο του. Καταπληκτικό βιβλίο.
 
Last edited:


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ENNOEITAI είναι εκτροφέας και μάλιστα τότε φυλής υπό αναγνώριση - ανάπτυξη .. πολύ καλά έκανε ...

ΑΛΛΟ το pet-shop όμως ... δεν μπορείς να κατηγορήσεις ΚΑΝΕΝΑ pet-shop ότι αντιμετωπίζει το ζωο ώς εμπόρευμα - ΑΛΙΜΟΝΟ ... έμποροι είναι οι άνθρωποι :rolleyes:
 


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
αν και ειμαι πλεων καθετη στο να μην αγοραζουμε ζωα απο πετσοπ σου λεω μπραβο που αποφασισες να το παρεις εστω και αρρωστο !!! ισως να επευτε σε λαθος χερια η το πιο πιθανο να του κανανε ευθανασια οταν πλεων βλεπανε οτι δεν το αγοραζει κανενας!!! :(:(:(:(:(:(
 




izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
καμια σχεση αυτο που ειθελα να πω με αυτο που καταλαβες...ειπα οτι ειμαι καθετη ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΖΩΑΚΙΑ απο πετ σοπ!! τον μπουνο μου απο πετ σοπ τον πειρα και μαλιστα με τις ευλογιες φυλοζωηκης...τωρα αν δεν ειπα σωστα την σκεψη μου...sorry..λαθος μου...:(:(:(:(
 


dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
αν και ειμαι πλεων καθετη στο να μην αγοραζουμε ζωα απο πετσοπ σου λεω μπραβο που αποφασισες να το παρεις εστω και αρρωστο !!! ισως να επευτε σε λαθος χερια η το πιο πιθανο να του κανανε ευθανασια οταν πλεων βλεπανε οτι δεν το αγοραζει κανενας!!! :(:(:(:(:(:(
Σε αυχαριστώ πολύ για την κατανόηση σου και το γεγονός ότι κατάλαβες την πρόθεση μου. Γι' αυτούς που με κατέκριναν, με ειρωνεύτηκαν, δεν με πίστεψν και πιστεύον ότι είμαι υπέρ αυτής της μεταχείρισης των σκύλων επειδή τον αγόρασα από pet shop έχω ένα καυτό θέμα που θα βγεί σύντομα στην δημοσιότητα με δική μου πρωτοβουλία και καταγγελία.
Πιο συγκεκριμένα: Βρέθηκα σήμερα στην ΔΡΑΜΑ για να δω φίλους. Έκανα μια βόλτα στην πόλη με την γυναίκα μου και είδαμε στον δρόμο μας ένα pet shop που είχε περίπου 8 κλουβιά-γυάλες με σκυλάκια. Όλα ήταν σε άθλια κατάσταση, να σημειώσω ότι το pet shop είναι στο κέντρο της πόλης. Σε μια γύλα υπήρχαν 3 κόκερ σπανιέλ πολύ μικρά. Παρατήρησα ότι τα δύο είχαν ψοφήσει και το τρίτο ήταν τελείως ατροφικό και παραπατούσε. Τα σκυλάκια δεν είχαν καθόλου νερό (σε όλα τα κλουβιά) και προφανώς είχαν μέρες να φάνε. Έπαθα σοκ με την εικόνα του ζωντανού να πατάει πάνω στα πτώματα. Ρώτησα γείτονες αν το μαγαζί λειτουργεί. Μου είπαν πως χθες Σαββατο ήταν ανοιχτό. Πρόλαβα και έβγαλα φωτογραφίες, τις οποίες σύντομα θα ανεβάσω - τραγικές. Βρήκα το τηλε΄φωνο της φιλοζωικής ΔΡΑΜΑΣ ,η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως. Μέσα σε μισή ώρα ήρθαν οι άνθρωποι. Εν τω μεταξύ πετάχτηκα κάπου αλλού. Ο τύπος με το pet shop ειδοποιήθηκε από κάποιον και έριξε μια κουβέρτα πάνω στο κλουβί να μην φαίνονται, ούτε καν τα έβγαλε προφανώς. Φυσικά δεν άφησε κανέναν από τη φιλοζωική να μπει στο κατάστημα. Κατάφερα εντελώς τυχαία και βρήκα και την κοπέλα που του τα πούλησε - 50 ευρώ το ένα παρα΄καλώ, η οποία ήρθε στο πετ σοπ κλαίγωντας και είπε ότι θα του κάνει μήνυση. Έψαχνε να τον βρει να τις δώσει έστω πίσω το ένα ζωντανό. Πήγα και στην τοπική εφημερίδα, η οποία μου υποσχέθηκαν ότι θα το γράψουν στην εφημερίδα τους. Περιμένουν να τους στείλω τις φωτο τις οποίες τώρα επεξεργάζομαι λόγω κακού φωτισμού και αντηλιάς. όπως καταλάβετε δεν πρόλαβα να δω και πολύ τους φίλους μου αλλά ασχολήθηκαν περίπου δύο ώρε με το θέμα.
 


dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Θα ανεβάσω και e-mail κοπέλας που τα πούλησε καθώς και e-mail και τηλέφωνο της υπεύθυνης της φιλοζωική για όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να κάνει κάτι για το θέμα.
 






dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Αυτό καλύτερα να μην το κάνεις χωρίς τη συγκατάθεση της.
Έχεις δίκιο. Το ξανασκέφτηκαν και γι' αυτό δεν το ανέβασα με το προηγούμενο post. Aneb;azv πηοτοσ από κινητό τώρα και αύριο από ψηφιακή μηχανή.
 






dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Εγώ δεν μένω εκεί. Μένω δύο ώρες μακρυά. Μίλησα πιστεύω με τους κατάλληλους ανθρώπους και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν ότι καλύτερο. Θα δημοσιοποιήσω και τις υπόλοιπες φωτογραφίες και σε άλλους συλλόγους και πήρα στον τόπο του εγκλήματος και 5 μάρτυρες. Θα μιλήσω με την κοπέλα που του πούλησε τα κουτάβια, η οποία είπε ότι θα κάνει μήνυση να δω τις προθέσεις τις και βλέπουμε.
 








dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Αύριο μέχρι το μεσημέρι θα ανεβάσω περισσότερες φωτογραφίες που φαίνεται και το μαγαζι και το λογότυπο του αλλά και τα τηλέφωνα του μαγαζιού.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3