Εντυπώσεις από Χανιά!


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μετά την έκθεση του Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών πήγαμε διακοπές για μία εβδομάδα στα Χανιά! Όνειρο ήταν, και καθώς είμαι Χανιώτισσα στην καταγωγή, γέμισαν οι μπαταρίες μου παρ' όλο που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αρκετές οι μέρες... πήγαμε Ομαλό, Γαβαλοχώρι, και σε διάφορα παραλιακά ονειρεμένα μέρη, με καιρό σχεδόν καλοκαιρινό! Πήρα 10 κιλά (ΞΕΡΟΥΝ από καλό φαγητό, και δεν ήθελα να τους προσβάλω:p)!

Είχα 13 χρόνια να πάω με σκύλο στην Κρήτη, και δυστυχώς, δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα (παρ' όλο που είναι γνωστό πως αρκετοί κυνόφιλοι έχουν βάλει τα δυνατά τους!). Αυτά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση:

Λίγο έξω από τα Χανιά, 4-5 χλμ (στο διαμέρισμα που μέναμε, στα "Κουνουπιδιανά") ενώ έχουν αρκετοί άνθρωποι σκύλους, η βόλτα είναι κάτι το άγνωστο, άσχετως με το μέγεθος ή τον τύπο του σκύλου. Αυτό δεν ήταν το περίεργο όμως. Ούτε ήταν περίεργο (δυστυχώς το βλέπουμε συχνά στην Ελληνική επαρχία, και όχι μόνο) που ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι ζουν μονίμως δεμένοι σε ένα βαρέλι σε ένα άδειο οικόπεδο.

Για ΠΡΩΤΗ φορά όμως, είδα σκύλους δεμένους σε μακρινά ΞΕΝΑ οικόπεδα (γιατί το οικόπεδο του ιδιοκτήτη του σκύλου ήταν πολύ κοντά στην οικία του και το γαύγισμα και η βρωμιά τον ενοχλούσε). Είναι μόδα εκεί, αν σε διώξουν από το ένα οικόπεδο, απλά να μετακινήσεις τον σκύλο σου (και το βαρελάκι του) σε άλλο παρα δίπλα (χωρίς να ρωτήσεις κανέναν φυσικά)!!!!

Πήγα κοντά με τον σκύλο μου και γνωρίσαμε μερικά από αυτά τα δύστυχα πλάσματα. Από την βαρεμάρα τους ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑΝ (και ας είναι ο σκύλος μου λίγο τρομαχτηκός λόγο μεγέθους) και μετά σε κάθε περασμά μας μας έκαναν χαρές και γλυκόπικρα κλαψουρίσματα (σαν να έλεγαν, "που πάτε βρε παιδιά; πάρτε με και μένα!!!!"). Αν ήξερα πως δεν θα τα φόλιαζαν θα τα έλυνα ΟΛΑ, πιστέψτε με...

Αδέσποτα είδα μονάχα ένα (γιατί άραγε; ) όλες τις μέρες που είμασταν εκεί και επίσης μόνο ΕΝΑ σκύλο σε βόλτα με ιδιοκτήτη, παρ' όλο που έβγαζα τον δικό μου το λιγότερο 3 φορές τη μέρα (+ βόλτες στο παλιό λιμάνι για καφέ, εδρομές στα χωριά και τις παραλίες ή στα μπαράκια για ποτό).

Μου έκανε ΤΟΣΗ εντύπωση το ΕΝΑ Λαμπραντόρ που το έβγαζε μια κυρία (και ας ήταν με σχοινί) που την σταμάτησα να της δώσω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Εκείνη μου απάντησε "Μα φυσικά! Τον βγάζω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 φορές την εβδομάδα βόλτα!" -πάλι καλά, σκέφτηκα μέσα μου.

Τέλος μου έκανε τρομερή εντύπωση η κουβέντα που μου είπε ένα γείτονας:
-"Πολύ υπάκουος είναι έτσι;"
-"Ναι, είναι καλός..."
-"Σίγουρα όμως θα έχει ταλαιπορηθεί ΠΟΛΥ για να είναι έτσι, σωστά;"

εκεί σχεδόν έχασα τα λόγια μου (προσπαθώντας να καταλάβω τι διάολο εννοεί ο ποιητής!)....

-"Μπα.." του απαντώ, "Απλά του έχει δοθεί η ευκαιρία! Όπως και τα παιδιά, οι σκύλοι αξίζουν μια ευκαιρία να βγάλουν τον καλό τους εαυτό!" υπονοόντας πως δεμένος ο σκύλος όλη μέρα, και να ΘΕΛΕΙ, ΠΩΣ θα σου δείξει αν είναι καλός;

Το είχα χάσει όμως ήδη τον συνομιλητή μου. Με κοίταξε σαν να μίλησα κινέζικα και άλλαξε κουβέντα.

Τι να σκεφτόταν άραγε; Πως το βαράω όλη μέρα για να κάθεται φρόνημα;
Μπερδεύτηκα.

Δεν φτάνει που έχω γίνει ΔΟΥΛΑ για το κωλ@σκυλο, να το έχω στα "ωπα-ώπα" και να το πηγαίνω και διακοπές Κρήτη (γιατί θα βαρέθηκε ο καημένος στους Παξούς !!!!!) με ΧΙΛΙΕΣ ταλαιπορίες (και τσακωμούς με την ΑΝΕΚ που ΜΙΣΕΙ τα ζώα!) να υπονοούν πως τον χτυπάω ;;;;
εεεεεεε.. ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!! ΤΣΑΜΠΑ ΔΟΥΛΑ;:p:D:p:D:p

Σοβαρά τώρα. Ντρέπομαι για την κατάσταση στην Κρήτη. Απαράδεκτο το 2009. Και ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία.

Φορουμίστες τση Κρήτης, έξω ΓΡΗΓΟΡΑ βόλτα με τους σκύλους σας να δώσετε το καλό παράδειγμα. Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι.

Επίσης, βγάλτε τση ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ πινακίδες στα πάρκα που απαγορεύουν τους σκύλους, που έβαλε ο κάθε παπάρ@ς από μόνος του χωρίς άδεια από τον δήμο. Βλέπε Τάφους των Βενιζέλων (γράφει κάτω από ζωγραφιά σκύλου: "απαγορεύεται για λόγους υγείας" κι όλας!!!).

Οι νόμιμες πινακίδες αναγράφουν τον αριθμό της απόφασης (άρα άνετα ξεχωρίζουν από της "πλαστές" αυτοσχέδιες).
 
Last edited:


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Την ΑΝΕΚ οι σκύλοι την ενόχλησαν!
Δεν φροντίζει να αντικαταστήσει τα σαράβαλα της που βρωμάνε και ζέχνουν (τι να πρωτοπώ? Όποιος είχε την ατυχία να επισκεφτεί τουαλέτα καραβιού της ΑΝΕΚ ξέρει τι εννοώ) και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, οι αντιρρήσεις για τα σκυλιά την μάραναν! Εγώ πάντως δεν ξαναταξιδεύω με ΑΝΕΚ που να με πληρώνουν!

Κατά τα άλλα:
Και εγώ ντρέπομαι για τα χάλια της Κρήτης στο θέμα «κυνοφιλια» (πεταμένα σκυλιά σε τρύπες για να πεθάνουν, δεμένα σκυλιά στα χωράφια με αλυσίδες από τη μέρα που γεννήθηκαν με μόνη προστασία τα σκουριασμένα βαρέλια, οι φόλες, η κακοποίηση κτλ).
Ένα παραπάνω διότι η Κρήτη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου...
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ ταξίδευα με τον Έλυρο, τον "Αυτοκράτορα του Αιγαίου" παρακαλώ, που ήταν ανακαινισμένο πλοίο και ιδιαίτερα καθαρό.

Εκτός από τις "σκυλιέρες" βέβαια, που ήταν από σίδερο και έξω στο κατάστρωμα, φάτσα στον αγέρα. Ήταν και μόνο 5-6 (ενώ το πλοίο ΠΕΛΩΡΙΟ) και τα άμοιρα τα σκυλάκια που ταξίδευαν εκεί, έτρεμαν από το κρύο μισή ώρα πριν ξεκινήσει το πλοίο (9 το βράδυ). Δεν μπορούσαν να βάλουν ένα κόντρα πλακέ για να μην μπάζει;;;

Με εμένα δεν ήξεραν τι να κάνουν, γιατί ο σκύλος μου δεν χώραγε στη σκυλιέρα. ΕΥΤΥΧΩΣ γιατί θα είχαμε κι άλλον καβγά (σιγά μην τον έβαζε εκεί μέσα). Τους είπα να βγάλω το crate από το αμάξι και να τον έχω εκεί, "ΜΑ ΠΟΥ ;" με ρώτησε ο ύπαρχος, λες και είχα λιοντάρι! "ΟΠΟΥ θέλετε!" του είπα.... μετά από σκέψη μου είπε πως μπορώ να τον αφήσω στο αυτοκίνητο.

ΠΟΛΥ επικίνδυνο αυτό παιδιά, για υπερθερμία -μην το κάνετε εκτός αν είναι χειμώνας.
Εγώ το έκανα με πολύ γκρίνια και απαίτηση α) να είναι το αμάξι σε μέρος με καθαρό αέρα, με χώρο γύρω του να βγάζω τον σκύλο να περπατάει και β) να μπορώ να κατεβαίνω όποτε θέλω να τον βλέπω αν είναι καλά και να του δίνω νερό.

Το β) λόγο κανονισμού ασφάλειας γινόνταν με συνοδό κάθε φορά!

Ευτυχώς το Τσιόρνι αποδείχτηκε ιδιαίτερα ταξιδιάρικο και ήταν απολύτως ήρεμο και χαρούμενο για το ταξίδι. Δεν είναι όμως όλοι οι σκύλοι έτσι -φαντάζεστε να μου ΕΤΡΩΓΕ το αμάξι (έστω τα καθίσματα);

Ο "αυτοκράτορας" δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ προετοιμασμένος να δεχτεί σκύλους. Τους επιτρέπουν μόνο στις λίγες ΑΘΛΙΕΣ σκυλιέρες (παιδιά δεν παλεύεται το κρύο εκεί πάνω, και πάνω σε σιδερένιο κλουβί!) και μάλιστα δεν μοιάζει κανείς να ενδιαφέρεται στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ για το θέμα.

Εγώ έφερα φίμωτρο και crate και ΠΑΛΙ ο σκύλος μου στο αμάξι ταξίδεψε (μην σκοτώσει κανένα παιδί, ποτέ δεν ξέρεις)...

Το καλοκαίρι τι κάνουν; Αν είναι πάνω από 7 σκύλοι; Τα αφήνουν στο κατάστρωμα;
Ξέρει κανείς;

Σε παλαιότερο ταξίδι για Χανιά επέτρεπαν παντού σκύλους (εκτός από τις καμπίνες και το εστιατόριο πρώτης θέσης). Στο Βενιζέλος αν θυμάμαι καλά, το είχα κάνει με το Σνάουτσερ Γίγας μου. Έχω ακούσει και σε κάποια πλοία να τα βάζουν και στις καμπίνες (ίσως να ήταν μύθος όμως αυτό).

Από το κακό στο χειρότερο πάμε;;;

Ξέρει κανείς;
Οι Μινοϊκές γραμμές είναι καλύτερες με τα ζώα;
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
@Dr.Zivago
Σε καταλαμβαινω απολυτα φαντασου εγω που βγαζω βολτα το κουλουκι σε χωριο και ειμαι και καμποσων διαστασεων ενω το κουλουκι ειναι μικρο!!! Τουλαχιστον μετα τις δικες μου βολτες εχουν ξεκινησει κατι φιλαρακια του αδερφου μου και πανε καμια βολτα που και που τα σκυλια τους(κατι ειναι και αυτο) !!! Α! και 2 παιδακια που παλευανε ενα Ντογκο στην βολτα !!! Σπανιο για την περιοχη μου αφου μονο γερμανικα και κηνυγοσκυλα βλεπεις .... :D
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Την ΑΝΕΚ οι σκύλοι την ενόχλησαν!
Δεν φροντίζει να αντικαταστήσει τα σαράβαλα της που βρωμάνε και ζέχνουν (τι να πρωτοπώ? Όποιος είχε την ατυχία να επισκεφτεί τουαλέτα καραβιού της ΑΝΕΚ ξέρει τι εννοώ) και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, οι αντιρρήσεις για τα σκυλιά την μάραναν! Εγώ πάντως δεν ξαναταξιδεύω με ΑΝΕΚ που να με πληρώνουν!
θα συμφωνήσω με σενα,μια φορα και μοναδικη πηγα με ΑΝΕΚ επειδη δεν ειχε καραβι η ΜΙΝΟΑΝ για κερκυρα,και βλαστημισα την ωρα και τη στιγμη,ανεβασα το σκυλακι μου το κοκερ,που τη ψυχη εχει το κοκερ μια σταλια ειναι,με το που φτανω το τελευταιο σκαλοπατι για να πατησω στο χαλι,περναει ενας ο οποιος ηταν του καραβιου και μαλλον με βαθμο και αν εχετε το θεο σας τι μου λεει:
"Δεν ντρεπεσαι να φερνεις το σκυλο πανω και να τρομοκρατει το κοσμο,το τερας,αντε βγαλτον αμεσως εξω μην τον δει κανενας και εχουμε αλλα" και δεν κρατηθηκα και του λεω "απ'τη στιγμη που υπαρχουν τα κλουβια στο επανω καραστρωμα επιτρεπονται και τα σκυλια" γυρισα την πλατη μου,πηρα και το σκυλι μου αγκαλια για να μην πατησει το βρωμο χαλι τους και κολλησει τπτ και τον ανεβασα πανω.
ειλικρινα ειναι το πιο αθλιο καραβι,σε καθαριοτητα και σε ποιοτητα και απο αγενεια πρωτια παιρνουν,που επρεπε να μας ευχαρισουν που ταξιδευουμε με αυτα τα σαπιοκαραβα.
στη ΜΙΝΟΑΝ δεν ειχα ποτε προβλημα,και απο τοτε κοιταω παντα να ταξιδευω με ΜΙΝΟΑΝ και αν δεν εχει δεν παω πουθενα...
οσο για την κατασταση με τα σκυλακια,ετσι ειναι και στην Κερκυρα,βεβαια θα δεις και αυτους που τα βγαζουν βολτα,αλλα ειναι ελαχιστοι μπροστα σε αυτους που τα εχουν παρατημενα σε ενα χωραφι με νερο και μια φραντζολα ψωμι για φαγητο
 
Last edited:


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Από το κακό στο χειρότερο πάμε;;;
Ναι δυστυχως!!!
Ξέρει κανείς;
Οι Μινοϊκές γραμμές είναι καλύτερες με τα ζώα;
πολυ καλυτερες,βεβαια τα κλουβια και εκει ειναι σιδερενια,αλλα τα εχουν φτιαξει ετσι ωστε να μην τα χτυπαει ο αερας,εχει ειδικο δοχειο με αμμο για να κανουν την αναγκη τους,και αν θελεις να τον αφησεις λιγο ελευθερο(με λουρι παντα)εχει πολυ απλα και δεν ανεβαινουν και πολυ εκει πανω,εγω οπως ειπα ταξιδευω συνεχεια με ΜΙΝΟΑΝ και ποτε δεν μου δημιουργησαν προβλημα.
Α!και εκεινη τη φορα που πηγα με την ΑΝΕΚ ηταν και μια γρια και την ωρα που κατεβαινα τις σκαλες για να παω στο αυτοκινητο εκανε στο σκυλο μου "ΞΟΥΤ ΑΠΟ ΕΔΩ" και τον κοιταξε με σιχαμαρα...αλλο λιγο ηθελα να τη στειλω απο εκει που ηρθε
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι η Minoan (για Ιταλία που ξέρω) είναι καλύτερα έχει τις σκυλιέρες μεγάλες - καινούριες πίσω από την γέφυρα άμμο για τουαλέτα - απολυμαίνει με υπογραφή και ώρα απολύμανσης παρακαλώ ... και σκυλιά περιφέρονται στο κατάστρωμα γενικά χωρίς πρόβλημα ... εκτός και αν έχεις με κανέναν κολημμένο οπότε το λύνεις μόνος σου με συνοπτικές διαδικασίες :D :D

Το καλοκαίρι η ΑΝΕΚ ... όποιον πάρει ο χάρος ... εμείς ταίζαμε - ποτίζαμε βγάζαμε βόλτα 8 rott με συνοδό (ο οποίος μόλις είδε τί έπαιζε άλλαξε 13 χρώματα και περίμενε στην κορυφή μιάς σκάλας επί 2 ώρες :p :p ) .... και το αστείο είναι ότι αν δηλώσεις Camping on Board μένεις στο γκαράζ καιβγάζεις τον σκύλο μέχρι και ελεύθερο (είδα να γίνεται από ξένους) ενώ αν έχεις κατάστρωμα ή καμπίνα πρέπει να πάς στην ρεσεψιόν να φωνάξεις τον υπεύθυνο για την πόρτα :paja1: :)
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά επειδή μ'ενδιαφέρει άμεσα η Κρήτη, με το γρήγορο το ημερίσιο (Highspeed) τι παιζει??

Εγώ μέχρι τώρα τον έχω βάλει μόνο για Αργοσαρωνικό....... Η κατάσταση άγρια:

Στα flying dolphin, δεν έχει κλούβες, οπότε πρεπει να τον δέσεις έξω... παρά που απαγορεύεται να ειναι οι επιβάτες έξω, κανουν εξαίρεση και μπορεις να κάτσεις μαζί του, οπότε ΟΚ. Την τελευταία φορά που είχε πολύ κόσμο, μου έκαναν φασαρία (οτι και καλά χάρη μου κανουν....)

Στο Flying Cat I έχει κάτι κλούβες τις κακιάς ώρας, που είναι τόσο παλιές που και να σπρώξει ο σκύλος λίγο ανοιγει η κλούβα....... Αναγκάστηκα και πάλι να τον δέσω, αλλά δεν δέχονταν σε καμία περίπτωση να μάφησουν να κάτσω μαζί του έξω, οπότε περάσαμε ένα ταξίδι δράμα.

Στο Flying Cat II, δεν έχω μπει αλλα ρωτησα και έχει λεει καλύτερες σκυλιέρες και μάλιστα σε πιο προστατευμένο μέρος.... Πάλι δε μπορεις να κάτσεις με το σκύλο.

Αυτά.
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Στα HighSpeed οι σκυλιέρες είναι επίσης έξω.... Άστα, έχουμε μαρτυρήσει....

Για τα πλοία και τη φανταστικό καθεστώς που επικρατεί για τα σκυλιά τα 'χουμε ξαναπεί:

Σκυλιέρες στα πλοία.....

Διακοπές με το σκύλο

Αφήστε και ταξιδεύουμε το απόγευμα............
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τα super fast ferries,έχουν μικρό κλειστό δωμάτιο με 6 σκυλιέρες μέσα.Φαίνονται καθαρά(πάντα όμως του απλώνω του τις πετσέτες του).Τουλάχιστον δεν κρυώνουν.Στο elyros είχε τύχει να είναι με κόπρανα.Απλυτα απο την προηγουμενο ταξιδι.Πάντως και οι ιδιοκτήτες μικρόσωμων σκυλιών πρεπει να σεβονται οτι υπάρχουν και μεγαλύτερα σκυλια.Σ' ένα ταξίδι,είχαν μπει τα μικρόσωμα στις κάτω σκυλιέρες,στις μεγάλες, και οι απο πάνω ήταν μικρες,ο σκύλος μου δε χωρούσε και ουτε άντεχα να τον σηκώσω.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στα HighSpeed οι σκυλιέρες είναι επίσης έξω.... Άστα, έχουμε μαρτυρήσει....

Για τα πλοία και τη φανταστικό καθεστώς που επικρατεί για τα σκυλιά τα 'χουμε ξαναπεί:

Σκυλιέρες στα πλοία.....

Διακοπές με το σκύλο

Αφήστε και ταξιδεύουμε το απόγευμα............
Thank Sofia και καλό ταξίδι!

Θα ανοίξω ένα καινούριο νήμα να βάζουμε αποκλειστικά εμπειρίες με καράβια, γιατί χάνεται λιγο η πληροφορία στα παραπάνω θέματα. Νομίζω οτι θα είναι χρήσιμο μιας και έρχεται καλοκαίρι να τα έχουμε όλα μαζεμένα... οχι μονο ανα εταιρία, γιατι αλλάζει η κατάσταση ανάλογα με το καράβι.....

Επισης με τη ΜΙΝΟΑΝ τι παίζει? Στο άλλο θέμα έλεγε οτι το δωμάτιο με τις σκυλιέρες είναι εσωτερικό.... εδώ λέμε οτι είναι έξω.....
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Thank Sofia και καλό ταξίδι!

Θα ανοίξω ένα καινούριο νήμα να βάζουμε αποκλειστικά εμπειρίες με καράβια, γιατί χάνεται λιγο η πληροφορία στα παραπάνω θέματα. Νομίζω οτι θα είναι χρήσιμο μιας και έρχεται καλοκαίρι να τα έχουμε όλα μαζεμένα... οχι μονο ανα εταιρία, γιατι αλλάζει η κατάσταση ανάλογα με το καράβι.....
Ακόμα καλύτερα θα ήταν μια ενότητα σχετικά με τις διακοπές με τα διάφορα σχετικά θέματα: καράβια, αεροπλάνα, παραλίες, ξενοδοχεία, ...
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Παντως θυμαμαι οταν ταξιδευα με μινωικες Ηρακλειο - Πειρεα μια κοπελια με ενα μαυρο μεγαλοσωμο σκυλακο και ηταν στο καλοκαιρινο μπαρ του καραβιου (εξω δλδ) !
Την λυπηθηκε η καρδια μου! και το ζωντανο επισης !

Συνφωνο με τον ΚΟΠΡΙΤΗ θα ειναι πιο επικοδομητικο να μαθουμε ολοι τις εμπειριες σας με τα καραβια- αεροπλανα γιατι ειναι πιο γλαφιρες απο οτι με τα καστατικα των εταιριων !
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
το καλοκαίρι λέμε να πάμε από βενετία- πάτρα με το πλοίο.

Θα κλείσουμε 2κλινη καμπίνα. Το σκυλί ξέρετε- θα μπορεί να είναι μαζί μας στην καμπίνα ή θα πρέπει να την αφήσω πάνω στο κατάστρωμα; Με ΑΝΕΚ ήταν να ταξιδέψουμε, αλλά με όλα αυτά που διάβασα, θα βρω άλλη εταιρεία.

Αν δεν δεχτούν τη λώρα στην καμπίνα, προτιμώ να γυρίσουμε με αεροπλάνο Ελλάδα, που η πτήση είναι 2,5 ώρες μόνο κ όχι 1,5 μέρα (όπως με το πλοίο).
 




Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ή σούπερφαστ θα κλείσω αλλά από Αγκώνα (δεν έχει από Βενετία που θέλω) ή θα κλείσω αεροπορικό εισιτήριο από Μόναχο...

θα δω.

πάντως για τη σούπερφαστ διάβασα καλά λόγια.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.133
Μηνύματα
896.051
Μέλη
19.946
Νεότερο μέλος
harouli