Περικαρδιο...??


Kwna

New Member
25 Μαϊου 2009
3
0
Καλησπερα..
Ειμαι ιδιοκτητης ενος Golden Retriever ηλικιας 8 ετων .Εδω και 1 εβδομαδα το σκυλι δεν ειχε καθολου ορεξη ουτε για παιχνιδια, ουτε για φαγητο και ειχε καποιες δυσκολιες στο να σηκωθει ορθιος . Τον πηγα για εξετασεις και οι αιματολογικες του ηταν καθαρες. Την Κυριακη ομως ηταν τοσο χαλια, δεν μπορουσε καν να περπατησει, δεν ετρωγε τιποτα και η κοιλια του ηταν παρα πολυ πρισμενη και αναισαινε με πολυ δυσκολια. Ειδοποιησαμε τον γιατρο και μας ειπε να τον παμε αμεσως σε μια κλινικη. Οταν τον πηγαμε λοιπον αφου του κανανε ακτινιγραφια και υπερηχο, ο γιατρος μας ενημερωσε οτι εχει μαζευτει αιμα στο περικαρδιο και του κανανε επειγουσα παρακεντηση, και του αφαιρεσανε 300ml υγρο...Ο γιατρος μας ειπε οτι δεν ειναι ακριβως σιγουρος για τον λογο που συνεβει αυτο. Ειπε οτι οφειλετε ειτε σε καρκινο στο κεντρο τησ καρδιας του, που θεραπεια για αυτο δεν υπαρχει ειτε ειναι τελειως αυτοδημιουργητο και η θεραπεια θα ειναι κορτιζονη και κατι αλλα φαρμακα.Αν δεν πετυχει η θεραπεια με την κορτιζονη και συνεχιζει να μαζευει υγρο τοτε θα γινει μια εγχειριση για να του αφαιρεσουν το περικαρδιο.
Τωρα ειμαστε λιγο μπερδεμενοι..Ο δικος μας κτηνιατρος, οχι αυτος της κλινικης, μας ειπε οτι η εγχειριση αυτη ειναι παρα πολυ επικινδυνη και τα αποτελεσματα δεν ειναι σιγουρα. Ενω αυτος της κλινικης μας το παρουσιασε σχεδον σαν μια εγχειριση ρουτινας.Τι γνωμη εχετε για μια τετοια εγχειρηση??
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που συνέβη στο σκυλάκι σου. Μια φίλη συνάδελφος έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με ένα 17χρονο (ναι, διάβασες σωστά) ημίαιμο που έχει. Του δίνει κάποια φάρμακα αλλά δε νομίζω ότι της έχει προτείνει ο κτηνίατρος εγχείριση αλλιώς θα την είχε κάνει. Ξέρω επίσης ότι πήγε μέχρι και στο Saint Louis που είναι μεγαλύτερη πόλη για δεύτερη γνώμη και της είπανε τα ίδια. Δυστυχώς αυτό που τη συμβουλέψανε όλοι (οι ειδικοί εννοώ) είναι να πάρει τη δύσκολη απόφαση αλλά δε θέλει. Από την άλλη το σκυλάκι το καημένο υποφέρει και το ακούει το βράδυ συχνά να έχει δυσκολίες στην αναπνοή του. Είναι τρομερό. Η ιστορία αυτή πάει μάλλον εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο.

Τώρα κτηνίατρος δεν είμαι και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική φαντάζομαι. Είναι όμως ζόρικα τα πράγματα. Αν θες μπορώ να τη ρωτήσω λεπτομέρειες. Λυπάμαι πολύ... :(
 


Kwna

New Member
25 Μαϊου 2009
3
0
Ευτυχως μεχρι τωρα δεν μας εχουν αναφερει καν, κανεις απο τους δυο κτηνιατρους αυτην τη περιπτωση...Το σκυλι μου ηδη φαινετε να ειναι καλυτερα μετα απο την αφαιρεση του υγρου, βεβαια φυσικα οχι 100%...Αν μπορεις να μαθεις περισσοτερα απο τη φιλη σου θα με βοηθουσες πολυ..
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κρίμα το σκυλάκι σου!:(
Το ζήτημα είναι να βρουν ποιός είναι ο λόγος που υπάρχει υγρό στο περικάρδιο...απο αυτό θα εξαρτηθεί το τι θα κάνετε...
Επίσης, από κει και πέρα, αφού γίνει η διάγνωση θα μπορέσεις να ακούσεις αν υπάρχουν αντίστοιχες εμπειρίες από άτομα, γιατί υγρο στο περικάρδιο μπορεί να υπάρξει για διάφορους λόγους...
Δεν πρέπει ουτε να σε απογοητεύσουν ούτε να σου ανεβάσουν το ηθικό περιπτώσεις που τελικά μπορεί αν μη έχουν καμία σχέση με την δική σου...
Υπομονή και κουράγιο μέχρι να δείτε τι συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό!
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.463
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Είχα ακούσει κάποτε ότι σε μια κλινική στο Χαλάνδρι έρχεται μια φορά το μήνα μια καρδιολόγος από Γαλλία (αν δεν κάνω λάθος).

Ψάξε να βρεις κάποιον κτηνίατρο-καρδιολόγο.
Πχ με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο google, βρήκα αμέσως έναν σε μια κλινική στο Παλαιό Φάληρο με Master στην Υπερηχοτομογραφία και στην Καρδιολογία.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Συμφωνώ φυσικά με Λουκία-Φοίβο. Εγώ σου ανέφερα τι έγινε στην περίπτωση του σκύλου της φίλης μου στον οποίον έγινε διάγνωση για κακοήθη όγκο στην καρδιά, εφόσον όντως έχουν τα πράγματα έτσι με το σκύλο σου όπως σου είπε ο κτηνίατρος α. Εννοείται ότι θα πρέπει με τον κτηνίατρο να τα συζητήσετε, θα σου πω όμως τι αγωγή ακολούθησε ο Gomer (ο σκύλος της φίλης μου) εφόσον το μάθω.

Α, αυτό το σκέφτηκα μόλις: γκρινιάζετε πολλοί εδώ μέσα (και δικαίως) ότι συχνά οι κτηνίατροι που διαλέγετε είναι για τα μπάζα. Θα ήταν δυνατόν να βρει κανείς κτηνίατρο απ' αυτούς που ασχολούνται συνήθως με πρόβατα και έτσι? Σκεφτόμουνα ότι ο σκύλος στην Ελλάδα θεωρείται είδος πολυτελείας, έως και άχρηστος. Μήπως στο βάθος μερικοί κτηνίατροι που βλέπουν συνήθως κατοικίδια το πιστεύουνε αυτό? Από την άλλη μεριά φαντάζομαι ότι όσοι βλέπουνε κυρίως τα ζώα κτηνοτρόφων ίσως να είναι πιο ευαίσθητοι και να κάνουνε περισσότερα αφού (ίσως και πάλι) τα ζώα αυτά έχουνε να κάνουνε με την αγροτική εργασία που εξασφαλίζει τα προς το ζην άλλων, άρα θα τους κυνηγήσουνε αγρίως αν τα σκατώσουνε. Το παραπάνω το σκέφτηκα διότι η ιδιοκτήτρια της φάρμας όπου στέλνω το Μουφ όταν λείπω μου είπε ότι κανονικά αν αρρωστήσει θα τον πάνε στη δικιά του κτηνίατρο (έχω υπογράψει και συγκατάθεση). Αν όμως είναι ώρα ανάγκης, επείγον περιστατικό, ή στη μέση της νύχτας, ο κτηνίατρος μένει 7 λεπτά με το αυτοκίνητο (γράφε τρακτέρ αφού μέχρι και ο δρόμος είναι κακοτράχαλος) και συνήθως βλέπει ζώα κτηνοτροφικών εργασιών, αλλά βλέπει και τους σκύλους που φιλοξενεί η φάρμα.

Μια ιδέα...τουλάχιστον για όσους από σας μένουνε εκτός των δυο μεγάλων αστικών κέντρων.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
kwna εύχομαι το καλύτερο για το σκυλάκι σου!
μη το βάζεις κάτω και ψάξε να βρείς απο τι πάσχει ακριβώς το σκυλί σου και ποιά είναι η πραγματική κατάστασή του , αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις την καλύτερη απόφαση και για εσένα και για αυτό.
Μήπως θα ήταν καλό να επισκεφτείς την Κτηνιατρική Σχολή στην Θεσσαλονίκη Ξέρω οτι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία σε σοβαρές παθήσεις.
.

Α, αυτό το σκέφτηκα μόλις: γκρινιάζετε πολλοί εδώ μέσα (και δικαίως) ότι συχνά οι κτηνίατροι που διαλέγετε είναι για τα μπάζα. Θα ήταν δυνατόν να βρει κανείς κτηνίατρο απ' αυτούς που ασχολούνται συνήθως με πρόβατα και έτσι? Σκεφτόμουνα ότι ο σκύλος στην Ελλάδα θεωρείται είδος πολυτελείας, έως και άχρηστος. Μήπως στο βάθος μερικοί κτηνίατροι που βλέπουν συνήθως κατοικίδια το πιστεύουνε αυτό? Από την άλλη μεριά φαντάζομαι ότι όσοι βλέπουνε κυρίως τα ζώα κτηνοτρόφων ίσως να είναι πιο ευαίσθητοι και να κάνουνε περισσότερα αφού (ίσως και πάλι) τα ζώα αυτά έχουνε να κάνουνε με την αγροτική εργασία που εξασφαλίζει τα προς το ζην άλλων, άρα θα τους κυνηγήσουνε αγρίως αν τα σκατώσουνε.

quote]
Αν σου πώ ότι δεν έχεις και πολύ άδικο;;;;;

Σκύλα γνωστού μου βρέθηκε ''ύποπτη'' να πάσχει απο καλαζάρ λόγω μιάς πληγής που δεν έκλεινε και ο γιατρός πρίν ακόμη κάνει αιματολογική εξέταση προέτρεψε τον γνωστό μου να κάνει ευθανασία γιά να ....μην υποφέρει το ζωντανό!!!:(
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πήρα απάντηση από τη φίλη μου και την παραθέτω όπως μου την έγραψε. Σημειωτέον ότι το σκυλί είναι πάνω από 17 χρονών:

Gomer just had a cough for a long time that gradually got worse (I didn't really recognize it as such). Last fall he started coughing all night, and sometimes during the day as well. The x-rays showed a tumor on or around his windpipe and the vet just prescribed a cough suppressant (turbutrol). Because of his age, he didn't pursue the diagnosis of his tumor. I would have had to take him to Champaign, and the vet's best guess was that his tumor would be inoperable. With a younger dog, it would have been a tough call, but given his age, I've just tried to keep him comfortable. For whatever reason, he stopped coughing for the most part, and only does so periodically now. Anyhow, I'm afraid that's not much help to your friend. I guess he just has to go with the vet's recommendation. . . .
 


Kwna

New Member
25 Μαϊου 2009
3
0
Σε ευχαριστω πολυ Sara West που μπηκες στον κοπο να ρωτησεις τη φιλη σου..Αν και νομιζω οτι δεν προκειτε για την ιδια περιπτωση καθως ο βηχας του δικου μου κρατησε μια μερα μονο και οι γιατροι μασ ειπαν οτι αν ειναι καρκινος, τοτε βρισκετε στη καρδια...Εχω ενημερωθει και εγω για αυτην την γαλλιδα και δυστυχως εφυγε για Γαλλια μια μερα πριν τον παω στο νοσοκομειο, οποτε τωρα την περιμενουμε να ξαναερθει για να μας πει αν οντως ειναι καρκινος, γιατι ο κτηνιατρος ειπε οτι αν ειναι καρκινος, τοτε ειναι πολυ μικρος σε μεγεθος και δεν μπορει να το δει απο τον υπερηχο..Παντως τα καλα νεα ειναι οτι το σκυλακι μου ειναι ηδη παρα πολυ καλυτερα. Τρωει κανονικα, εχει διαθεση για παιχνιδι και το περπατημα του εχει επανερθει σχεδων 100%. Ας ελπισουμε οτι η θεραπεια ηδη λειτουργει, που σημαινει οτι δεν ειναι και καρκινος τελικα...Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ παντως, που μπηκατε στον κοπο και ψαξατε οτιδηποτε...
 


Mil

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
77
1
Καλημερα τώρα διαβαζα για το σκυλάκι σου τα ίδια έχει το δικό μου και φοβάμαι τη παρακεντηση τι λες να κάνω φεύγει το υγρο απο μόνο του μόνο με φαρμακα
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3