ντοπερμαν σε φοιτητικο σπιτι??


Lina

Member
16 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Athina - Patra
Γεια σε ολους! Ειμαι καινουρια εδω οποτε sorry αν υπαρχουν πολλες παρομοιες ερωτησεις. Ειδα μερικα απο τα θέματα που ειχαν σχεση με το "προβλημα" μου αλλα δν με βοηθησαν εντελως.

Λοιπον η κατασταση ειναι ως εξης: ειμαι 19 χρονων και σπουδαζω σε αλλη πολη, στην Πατρα. Στο εξοχικο μου εχουμε 2 ντοπερμαν και μαλλον το καλοκαιρι θα εχουμε γεννα!
Αγαπω πολυ αυτη τη ρατσα και θελω παρα πολυ να παρω 1 θηλυκο κουταβι οταν θα γεννησει η σκυλιτσα μας. Δεν είχα ποτε σκυλο, μονο γατες, και ετσι δεν μπορω να πω οτι γνωριζω απολυτα τις υποχρεωσεις και τις αναγκες ενος σκυλου καθως και τα σκυλια στο εξοχικο μου δν τα βλεπω και πολυ συχνα. Ετσι πριν κρατησω 1 απ τα κουταβια θελω να βεβαιωθω οτι θα μπορω να ανταπεξελθω στις υποχρεωσεις μου ωστε να ειμαστε και οι 2 χαρουμενοι!

Τα προβληματα ξεκινανε απ τα πιο απλα δλδ απο το αν μπορει να ζησει ενας σκυλος (και ποσο μαλλον 1 ντοπερμαν) σε 1 φοιτητικο σπιτι (2αρι με σχεδον ανυπαρκτο μπαλκονι).
Επισης μπορει να υπαρξουν μερες που θα χρειαζεται να λειπω αρκετες ωρες απ το σπιτι ή ακομα και μερες που θα προλαβαινω να πηγαινω σπιτι μου μονο για να το ταιζω.
1 αλλο θεμα ειναι οτι θα υπαρχουν σαββατοκυριακα που θα θελω να παω αθήνα. Ετσι ή θα πρεπει να βρω καποιον που θα εχει το θαρρος να ταιζει ενα ντοπερμαν για 1-2μερες ή θα πρεπει να βρω τροπο να το παιρνω μαζι μου πραγμα δυσκολο αφου δν οδηγω και εχω ακουσει οτι ειναι ρισκο η μεταφορα του ζωου με τρενου (αν οντως το τρενο δεχεται σκυλια στο χωρο των αποσκευων οπως εχω διαβασει).
Τελος δν ξερω αν θα μπορεσω να ανταποκριθω στην αναγκη του ντοπερμαν για ασκηση(ποση ωρα την ημερα χρειαζετα για ασκηση και βολτα? ) και στη σωστη κοινωνικοποιηση του.

Απο την αλλη το σκυλι θα εχει τη δυνατοτητα καποιους μηνες το χρονο να μενει στο εξοχικο μου οπου εκει θα εχει πολυ χωρο για τρεξιμο, και παρεα 2ντοπερμαν (με τν προυποθεση να τα πηγαινουν καλα) και σιγουρα θα εχει εμενα που θα το αγαπω και θα προσπαθω να ειναι οσο καλυτερα γινεται!!

Αυτοι ειναι οι προβληματισμοι μου! Αν μπορειτε πειτε μου τν γνωμη σας!
 
Last edited:


nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Συμφωνα με αυτα που γραφεις , εγω θα σου ελεγα να το αφησεις προς το παρων, να ζησεις τα ωραια ανεμελα φοιτητικα σου χρονια, και μολις τελειωσεις το ξαναβλεπεις.

Οπως τα λες και τα σκεφτεσαι ουτε εσυ θα εισαι ευτυχισμενη με τον σκυλο σου, και σιγουρα, ουτε αυτος.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλύτερα να περιμένεις όταν τελειώσεις σπουδές.
Επίσης πως γίνεται να έχεις "δυο σκυλιά στο εξοχικό" και να λες ότι είχες μόνο ένα γατί?
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γεια σου. Καταρχήν να σου πω πως και εγώ είμαι φοιτήτρια, αλλά εγώ έχω μικρόσωμο σκυλάκι.
Από αυτά που λες ίσως και να μην ήταν ότι καλύτερο να πάρεις σκυλί. Αυτές οι ράτσες χρειάζονται αρκετή εκτόνωση, τρέξιμο παιχνίδι κλπ. Αν το σκυλί δεν εκτονώνεται θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα. Η ανυσηχία που έχουμε αν θα πρέπει να λείψουμε δεν έχει να κάνει με το αν θα φάει ο σκύλος μόνο. Το σκυλί μπορεί να κλαίει να γαυγίζει να μασουλάει πράγματα να τα κάνει παντού αν ξαφνικά το αφήσουμε ολομόναζο ενα σαββατοκύριακο. Βέβαι μπορεί και να μην κάνει τίποτα, αλλά σου λέω υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Τα σκυλιά δεν είναι αποσκευές για να μπουν με τις αποσκευές. Δεν θα σου πρότεινα να το μεταφέρεις ούτε με τραίνο ούτε με κτελ. Είναι επικύνδινο.
Αν έχεις σκοπό κάποιες μέρες να πηγαίνεις στο σπίτι σου μόνο για να το ταίσεις τότε μην πάρεις σκύλο. Το σκυλί θέλει φροντίδα, πόσο μάλλον ένα μεγάλο σκυλί, θέλει τακτικές βόλτες, απαιτεί χρόνο γενικά από την ζωή σου, που αν δεν είσαι διαθετημένος να δώσεις ο σκύλος θα είναι πολύ δυστυχισμένος.
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και την φροντίδα ενός κουταβιού, ειδικά τον πρώτο καιρό θα πρέπει να είσαι από πάνω του.
Πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο για την εκπαίδευση, για κοινωνικοποίση (πολύ σημαντικό για έναν τέτοιο σκύλο) και για φροντίδα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις είμαι σίγουρη οτι πολύ γρήγορα θα γυρίσει στο εξοχίκο σου, στη καλύτερη των περιπτώσεων.
Δεν γνωρίζω πολλά για αυτήν την φυλή, αλλά σου μιλάω γενικά για την φροντίδα οποιουδήποτε ζωντανού, ασχέτως ράτσας.
 


Lina

Member
16 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Athina - Patra
Το ξερω οτι θα ειναι δυσκολο και οτι θα ειναι καλυτερα να περιμενω λιγο καιρο αλλα το θεμα ειναι οτι απο τα 5 μου οι γονεις μου μου ελεγαν οτι μπορω να παρω σκυλο οταν γινω 18 χρονων! Ε περιμενα και εγω, εγινα 19 και τωρα που εφτασα τοσο κοντα στο να παρω ενα, το να περιμενω ακομα και 2-3 χρονια μου φαινεται πολυ μεγαλο διαστημα! Αλλα η ρατσα νομιζετε οτι ειναι ενα επιπλεον προβλημα?
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κοίτα το να πάρεις ένα μικρόσωμο σκυλάκι είναι πιο εύκολο για τον απλό λόγο ότι το κουμανταρεις σχετικά πιο εύκολα, το σπίτι σου συγκριτικά με το μέγεθος του δεν θα είναι και τόσο μικρό, απαιτούν (συνήθως ) λιγότερη εκτόνωση. Αλλά είτε μικρό είτε μεγάλο, απαιτεί πολλά πράγματα η φροντίδα του..

Σκέψου μέσα σου αν είσαι διατεθημένη/ος να του δώσεις ότι καλύτερο μπορεί για να είναι καλά το σκυλάκι. Σου έδωσα μερικά παραδείγματα και είναι πολλα περισσότερα που θα χρειαστει ο σκύλος.
Τα σκυλιά είναι της συνήθειας. Πρέπει να έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα για βόλτες, για φαί κλπ. Αν σκοπεύεις να κάνεις την φοιτιτική ζωή όλο τρέλα τότε δύσκολα θα την συνδιάσεις με ένα σκύλο.
Καταρχήν θα ήθελα να μου πεις πως έχεις στο μυαλό σου την συμβίωση με τον σκύλο. Τι έχεις στο μυαλό σου ότι χρειάζεται και τι μπορείς να προσφέρεις..
 


nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Το ξερω οτι θα ειναι δυσκολο και οτι θα ειναι καλυτερα να περιμενω λιγο καιρο
To ειπες μονη σου !

Αυτο να κανεις , ειναι καλυτερα.
Η ρατσα δεν πρεπει να σε απασχολει προς το παρων, γιατι αυτα που μπορεις να δωσεις δεν ειναι αρκετα για καμμια φυλη.
 


Lina

Member
16 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Athina - Patra
Καλύτερα να περιμένεις όταν τελειώσεις σπουδές.
Επίσης πως γίνεται να έχεις "δυο σκυλιά στο εξοχικό" και να λες ότι είχες μόνο ένα γατί?
Η μαμα μου δν ηθελε σκυλο στο σπιτι οποτε ειχα γατες. Τα σκυλια ειναι στο εξοχικο μου! Μν τρομαξεις οτι τα βλεπουμε μονο πασχα και καλοκαιρι! ειναι ενα μεγαλο κτημα που εκει ειναι το δικο μας σπιτι και της θειας μου και οι γονεις μου πηγαινουν καθε σαββατοκυριακο εκει οποτε δν μενουν ποτε μονα τους. Εγω πηγαινω σπανιοτερα αλλα εχω δεθει πολυ με τα σκυλια.
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η μαμα μου δν ηθελε σκυλο στο σπιτι οποτε ειχα γατες. Τα σκυλια ειναι στο εξοχικο μου! Μν τρομαξεις οτι τα βλεπουμε μονο πασχα και καλοκαιρι! ειναι ενα μεγαλο κτημα που εκει ειναι το δικο μας σπιτι και της θειας μου και οι γονεις μου πηγαινουν καθε σαββατοκυριακο εκει οποτε δν μενουν ποτε μονα τους. Εγω πηγαινω σπανιοτερα αλλα εχω δεθει πολυ με τα σκυλια.
:confused::confused::confused:
Και τις καθημερινές ποιος φροντίζει τα σκυλιά;;;;
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Καταρχήν πρέπει να ενημερωθείς όσον αφορά το ζευγαρώμα των σκυλιών σου που δεν πρέπει να γίνει!Γιατί εσυ θα θες το ένα από τα κουτάβια,τα υπόλοιπα τι θα απογίνουν!Έπειτα τα σκυλιά αυτα είναι υγιή?Έχουν εξεταστεί για να μην δώσουν γεννετικά προβλήματα όπως δυσπλασίες στα κουτάβια!Άλλες παθήσεις!Αλήθεια το έχεις χάνει καθόλου η έτσι απλά θα βάλετε τα σκυλιά να ζευγαρώσουν!

Θα σου πρότεινα μιας και εγώ είμαι φοιτητής με μεγαλόσωμο σκύλο σε διαμέρισμα να ερευνήσεις καλύτερα και να ενημερωθείς πιο πολύ!
Αν θέλεις να κάνεις πραγματικά καλό θα μπορούσες να πας και να πάρεις τα σκυλιά από το εξοχικό και να τα έχεις μαζί σου!

Δεν ξέρω πως το βλέπεις!Θέλεις να μου πεις πως το σκέφτεσαι?
 


Lina

Member
16 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Athina - Patra
Μου κοβετε τα φτερα! Ισως περιμενα να μου δωσετε μερικες ελπιδες! Τωρα σχετικα με το τι μπορω να προσφερω. Σιγουρα ειμαι διατεθειμενη να περναω αρκετο χρονο μαζι του. Οσο εχει αναγκη και οσο χρειαζεται για να μπορεσει να κοινωνικοποιηθει και σωστα. Το βασικο μ προβλημα ειναι το θεμα του σπιτιου και της μεταφορας του. Οσο για τα μικροσωμα σκυλακια η αληθεια ειναι πως δν θ ηθελα αλλα και γενικως αν τλκ θ αποφασισω να παρω σκυλο θα ειμαι αναμεσα σε ντομπερμαν και σε καποιο αδεσποτο. Δν θελω καποια αλλη ρατσα. Για το αδεσποτο ομως ειμαι καπως επιφυλακτικη επδ δν ξερω αν θα τα "βρουν" με τα ντομπερμαν στο εξοχικο μου.

Ο θειος μου το μεγαλυτερο μερος του χρονου μενει εκει επδ σκοπευουν να εγκατασταθουν μονιμα. Αλλα ετσι και αλλιως εχουμε μεριμνησει απολυτα για τα σκυλια. Επδ πριν λιγα χρονια ξεκινησαμε να φτιαχνουμε τα σπιτια και ειχαμε στο προγραμματ α σκυλια, απο την αρχη ειχαμε φτιαξει ειδικο χωρο για να κοιμουνται(εννοω με μπετο) με ταιστρες και σε ολη την εκταση του οικοπεδου κυπελα για νερο που γεμιζουν με χρονοδιακοπτη(αν το λεω σωστα)

Τωρα σχετικα με το ολο θεμα του ζευγαρωματος δν τιθεται θεμα! Και τα δυο σκυλια ειναι απο καλα εκτροφεια εχουμε δει τους γονεις τους, και ειναι με χαρτια και εξετασεις και απ ολα! Κ για παραδειγμα εγω δν σκεφτομαι να παρω απο αλλου ντομπερμαν αλλα μονο απο τα παιδια της Ηρας και του Αρη μας (τα ονοματα των σκυλιων!) επδ πιστευουμε οτι θα ειναι αρκετα σωστα τοσο απο χαρακτηρα απο σωματοτυπο αλλα και απο υγεια! Και τα 2 σκυλια ειναι αψογα και επιπλεον εξ αιτιας του μεγαλου χωρου ειναι και απο τα πιο γεροδεμενα σκυλια που εχω δει εγω!Τελος αν περναμε χωρις σκεψη την αποφαση για ζευγαρωμα η Ηρα θ μπορουσε ηδη να εχει γεννησει 1-2φορες! αλλα επδ την θεωρουμε μικρη και επδ δν θελουμε μια γεννα τωρα, οταν ειναι οι ¨κρισιμες¨ μερες την φερνουμε στην Αθηνα.
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Μου κοβετε τα φτερα! Ισως περιμενα να μου δωσετε μερικες ελπιδες! Τωρα σχετικα με το τι μπορω να προσφερω. Σιγουρα ειμαι διατεθειμενη να περναω αρκετο χρονο μαζι του. Οσο εχει αναγκη και οσο χρειαζεται για να μπορεσει να κοινωνικοποιηθει και σωστα. Το βασικο μ προβλημα ειναι το θεμα του σπιτιου και της μεταφορας του. Οσο για τα μικροσωμα σκυλακια η αληθεια ειναι πως δν θ ηθελα αλλα και γενικως αν τλκ θ αποφασισω να παρω σκυλο θα ειμαι αναμεσα σε ντομπερμαν και σε καποιο αδεσποτο. Δν θελω καποια αλλη ρατσα. Για το αδεσποτο ομως ειμαι καπως επιφυλακτικη επδ δν ξερω αν θα τα "βρουν" με τα ντομπερμαν στο εξοχικο μου.

Ο θειος μου το μεγαλυτερο μερος του χρονου μενει εκει επδ σκοπευουν να εγκατασταθουν μονιμα. Αλλα ετσι και αλλιως εχουμε μεριμνησει απολυτα για τα σκυλια. Επδ πριν λιγα χρονια ξεκινησαμε να φτιαχνουμε τα σπιτια και ειχαμε στο προγραμματ α σκυλια, απο την αρχη ειχαμε φτιαξει ειδικο χωρο για να κοιμουνται(εννοω με μπετο) με ταιστρες και σε ολη την εκταση του οικοπεδου κυπελα για νερο που γεμιζουν με χρονοδιακοπτη(αν το λεω σωστα)

Τωρα σχετικα με το ολο θεμα του ζευγαρωματος δν τιθεται θεμα! Και τα δυο σκυλια ειναι απο καλα εκτροφεια εχουμε δει τους γονεις τους, και ειναι με χαρτια και εξετασεις και απ ολα! Κ για παραδειγμα εγω δν σκεφτομαι να παρω απο αλλου ντομπερμαν αλλα μονο απο τα παιδια της Ηρας και του Αρη μας (τα ονοματα των σκυλιων!) επδ πιστευουμε οτι θα ειναι αρκετα σωστα τοσο απο χαρακτηρα απο σωματοτυπο αλλα και απο υγεια! Και τα 2 σκυλια ειναι αψογα και επιπλεον εξ αιτιας του μεγαλου χωρου ειναι και απο τα πιο γεροδεμενα σκυλια που εχω δει εγω!Τελος αν περναμε χωρις σκεψη την αποφαση για ζευγαρωμα η Ηρα θ μπορουσε ηδη να εχει γεννησει 1-2φορες! αλλα επδ την θεωρουμε μικρη και επδ δν θελουμε μια γεννα τωρα, οταν ειναι οι ¨κρισιμες¨ μερες την φερνουμε στην Αθηνα.
1. Δεν κάνεις για σκύλο, ο σκύλος θέλει χρόνο για εκτόνωση, για εκπαίδευση, για βόλτες, για κοινωνικοποιήσει και άλλα 100 πράγματα που άδικα θα σου εξηγήσω, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΦΑΙ??? ΠΟΥ ΖΕΙΣ??? ΕΛΕΟΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ 2010 ΖΟΥΜΕ!!!!!

2. Την ράτσα δεν επιλέγεται βάση του πόσο όμορφου είναι το σκυλί αλλά βάση του τι ταιριάζει στον ιδιοκτήτη.

3. Τα σκυλιά που έχετε στο εξοχικό σας ΚΑΚΩΣ τα ζευγαρώσατε, δεν τίθεται θέμα να αποκαλεστείτε καν εκτροφείς εφόσον τα έχετε ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ στο έλεος της ταΐστρας και του αυτόματου νερού. Έχεις οποιαδήποτε ίδεα τι σημαίνει κοινωνικοποίηση σκύλου??? Αν όχι ξεκίνα να διαβάζεις. Μετά κρίνε το πόσο καλού χαρακτήρα μπορεί να είναι τα σκυλιά σας.

4. Αν θες φτερά, φτιάχτα γερά γιατί ο Ίκαρος την πάτησε. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα δυστυχισμένο κουτάβι εξαιτίας σου δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει την δικιά σου ανεμελιά και πείσμα.


Που είναι η Rottie επιτέλους???
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
συμφωνώ με τα παιδιά.

ακόμα μου δίνεις την αίσθηση πως δεν μπορείς να χειριστείς το δύσκολο και κυριαρχικό χαρακτήρα ένος ντοπ.(μην με ρωτήσεις που έβγαλα αυτό το συμπέρασμα).
είναι δύσκολη απόφαση,είμουν και εγώ φοιτητής με σκύλο και μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν δυσκολίες.
 


Lina

Member
16 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Athina - Patra
Δν καταλαβαινω γτ απαντας επιθετικα!
1. αν ειχα τν εντυπωση οτι το μονο που χρειαζονται ειναι φαι δν θα ειχα κανενα κολλημα! το ξερω οτι χρειαζονται ολα οσα αναφερεις και εσυ και αν δεις τα εχω γραψει και εγω. Για αυτο δν εχω αποφασισει ακομα αν θα παρω γενικοτερα σκυλο γτ πανω απο ολα θελω να ειναι ευτυχισμενο!! αν μου ηταν τοσο ευκολο χωρις να σκεφτομαι το σκυλι και τις αναγκες του αλλα μονο την παρτη μου δν θα ηθελα να το ψαξω!
2.εγω δν αγαπαω τις ρατσες αλλα τα σκυλια. το λεω γτ αρκετοι αγαπανε μονο ορισμενες ρατσες! απλα ετυχε να με εχει γοητευσει αυτη η ρατσα!
3.τα σκυλια δν τα εχουμε ζευγαρωσει!ουτε μια στο εκατομμυριο δν το παιζουμε εκτροφεις! αν εβλεπες τα σκυλια που εχουμε και αν ειχες διαθεση να ρωτησεις πριν κατηγορησεις για το "ελεος" στο οποιο βρισκονται δν θα ειχες αυτην την αποψη! τα σκυλια ουτε παρατημενα ειναι ουτε στο ελεος της ταιστρας φυσικα. Εχουμε κανει πολλες θυσιες για αυτα τα σκυλια και τα προσεχουμε ολοι σαν τα ματια μας επειδη πρωτα απο ολα ΤΑ ΑΓΑΠΑΜΕ!

Τεσπα δν νομιζω οτι χρειαζεται να απολογηθω για κατι ουτε και να αποδειξω την αγαπη μου γενικα για τα σκυλια αλλα και για τα δικα μας σκυλια!
Ευχαριστω για τον χρονο σας παντως!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Δεν χρειάζονται τέτοιες αντιδράσεις!

Λίνα μπορείς αν θέλεις να ψάξεις στο φόρουμ και να διαβάσεις για φοιτητιλικι με σκύλο!Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές!

Για ότι θέλεις,εδώ είμαστε!
 


Lina

Member
16 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Athina - Patra
Οκ! ευχαριστω! εχω κοιταξει μερικα αλλα θα δω και μερικα ακομα! αν εχω καποια ερωτηση θα απευθυνθω σε εσας αν και βασικα αυτο που με προβληματιζει ειναι αυτο που ειπα και πριν το θεμα του χωρου(για παραδειγμα εχω ρωτησει μερικους κτηνιατρους αλλα μου εχουν πει οτι αν ασκειται συχνα δν υπαρχει προβλημα, ισως μονο με τους γειτονες!) και με την μετακινηση π απ οτι καταλαβα μονο με αυτοκινητο θα μπορει να γινει. Τεσπα θα δω και τα αλλα θεματα. Thanks και παλι!
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Τα προβληματα ξεκινανε απ τα πιο απλα δλδ απο το αν μπορει να ζησει ενας σκυλος (και ποσο μαλλον 1 ντοπερμαν) σε 1 φοιτητικο σπιτι (2αρι με σχεδον ανυπαρκτο μπαλκονι).
Επισης μπορει να υπαρξουν μερες που θα χρειαζεται να λειπω αρκετες ωρες απ το σπιτι ή ακομα και μερες που θα προλαβαινω να πηγαινω σπιτι μου μονο για να το ταιζω.
Διάβασε τι γράφεις εδώ και μετά απο κάτω και σκέψου πως είναι ανθρωπίνως δυνατόν να συμβούν και τα 2 ταυτόχρονα. Εμένα μου φαίνεται ότι δεν σου άρεσε ότι οι υπόλοιποι σε αποθάρρυναν να πάρεις σκύλο και στο απο κάτω ποστ προσπαθείς με γενικότητες να αναιρέσεις αυτά που εξηγείς στο 1ο σου ποστ.

Ισως περιμενα να μου δωσετε μερικες ελπιδες! Τωρα σχετικα με το τι μπορω να προσφερω. Σιγουρα ειμαι διατεθειμενη να περναω αρκετο χρονο μαζι του. Οσο εχει αναγκη και οσο χρειαζεται για να μπορεσει να κοινωνικοποιηθει και σωστα.

1 αλλο θεμα ειναι οτι θα υπαρχουν σαββατοκυριακα που θα θελω να παω αθήνα. Ετσι ή θα πρεπει να βρω καποιον που θα εχει το θαρρος να ταιζει ενα ντοπερμαν για 1-2 μερες ή θα πρεπει να βρω τροπο να το παιρνω μαζι μου πραγμα δυσκολο αφου δν οδηγω και εχω ακουσει οτι ειναι ρισκο η μεταφορα του ζωου με τρενου (αν οντως το τρενο δεχεται σκυλια στο χωρο των αποσκευων οπως εχω διαβασει).
Τα σκυλιά μας δεν τα αποχωριζόμαστε σχεδόν ποτέ παρά μόνο όταν τίθεται σοβαρό θέμα. Κυρίως όταν τα αποχωριζόμαστε δεν τα παρατάμε μόνα τους σε ένα διαμέρισμα.... :maria::maria::maria:

Τελος δν ξερω αν θα μπορεσω να ανταποκριθω στην αναγκη του ντοπερμαν για ασκηση(ποση ωρα την ημερα χρειαζετα για ασκηση και βολτα? ) και στη σωστη κοινωνικοποιηση του.
Εφόσον τα σκυλί σου θα είναι κοινωνικοποιημένο και εφόσον πραγματικά γνωρίζεις τι σημαίνει ο όρος και εφόσον όπως αναφέρεις
Κ για παραδειγμα εγω δν σκεφτομαι να παρω απο αλλου ντομπερμαν αλλα μονο απο τα παιδια της Ηρας και του Αρη μας (τα ονοματα των σκυλιων!) επδ πιστευουμε οτι θα ειναι αρκετα σωστα τοσο απο χαρακτηρα απο σωματοτυπο αλλα και απο υγεια!
γιατί τότε να υπάρχει το ενδεχόμενο???

Απο την αλλη το σκυλι θα εχει τη δυνατοτητα καποιους μηνες το χρονο να μενει στο εξοχικο μου οπου εκει θα εχει πολυ χωρο για τρεξιμο, και παρεα 2ντοπερμαν (με τν προυποθεση να τα πηγαινουν καλα) και σιγουρα θα εχει εμενα που θα το αγαπω και θα προσπαθω να ειναι οσο καλυτερα γινεται!!

Μου κοβετε τα φτερα!Το βασικο μ προβλημα ειναι το θεμα του σπιτιου και της μεταφορας του. Οσο για τα μικροσωμα σκυλακια η αληθεια ειναι πως δν θ ηθελα αλλα και γενικως αν τλκ θ αποφασισω να παρω σκυλο θα ειμαι αναμεσα σε ντομπερμαν και σε καποιο αδεσποτο. Δν θελω καποια αλλη ρατσα. Για το αδεσποτο ομως ειμαι καπως επιφυλακτικη επδ δν ξερω αν θα τα "βρουν" με τα ντομπερμαν στο εξοχικο μου.
και επειδή τα γραπτά μένουν διάβασε μόνη σου τι είναι αυτό ακριβώς που σε απασχολεί.

Το ότι η συγκεκριμένη ράτσα σε έχει γοητεύσει δεν σημαίνει ότι είσαι (σε αυτήν την ηλικία) κατάλληλος ιδιοκτήτης.

Τωρα σχετικα με το ολο θεμα του ζευγαρωματος δν τιθεται θεμα! Και τα δυο σκυλια ειναι απο καλα εκτροφεια εχουμε δει τους γονεις τους, και ειναι με χαρτια και εξετασεις και απ ολα! Και τα 2 σκυλια ειναι αψογα και επιπλεον εξ αιτιας του μεγαλου χωρου ειναι και απο τα πιο γεροδεμενα σκυλια που εχω δει εγω!Τελος αν περναμε χωρις σκεψη την αποφαση για ζευγαρωμα η Ηρα θ μπορουσε ηδη να εχει γεννησει 1-2φορες! αλλα επδ την θεωρουμε μικρη και επδ δν θελουμε μια γεννα τωρα, οταν ειναι οι ¨κρισιμες¨ μερες την φερνουμε στην Αθηνα.
Το εξοχικό σας που είναι ακριβώς???
και μετά μου λες δεν είναι παρατημένα... :maria:
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Δεν χρειάζονται τέτοιες αντιδράσεις!
Διαφωνείς κάπου σε αυτά που έχω γράψει ή σε ενόχλησε το ότι δεν αναλώθηκα σε 100 κείμενα να προσπαθώ να εξηγήσω αυτά που ανέφερα ωμά στο πόστ μου?
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Λίνα ο κτηνίατρος είναι για να γιατρεύει τις παθήσεις των ζώων!Έτσι?Για να καταλαβαινόμαστε!Δεν είναι για τίποτα άλλο!Οτιδήποτε άλλο σου πει εκτός από την επιστήμη του είναι αναξιόπιστος για την πληροφορία και γιατί όχι και για την επιστήμη του εν τελεί...
!
Είναι σαν να μου λες θα παω στο μαναβη να ρωτήσω για τον θόρυβο στην εξάτμιση του αυτοκινήτου μου!Καταλαβαίνεις πιστεύω έτσι?

Ο κατάλληλος για να σε κατατοπισει για τον σκύλο είναι κάποιος εκτροφέας της φυλής που θέλεις!

Ενημερώσου λίγο παραπάνω και κατασταλλαξε στο τι θέλεις να κάνεις!
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
1. Δεν κάνεις για σκύλο, ο σκύλος θέλει χρόνο για εκτόνωση, για εκπαίδευση, για βόλτες, για κοινωνικοποιήσει και άλλα 100 πράγματα που άδικα θα σου εξηγήσω, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΦΑΙ??? ΠΟΥ ΖΕΙΣ??? ΕΛΕΟΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ 2010 ΖΟΥΜΕ!!!!!

2. Την ράτσα δεν επιλέγεται βάση του πόσο όμορφου είναι το σκυλί αλλά βάση του τι ταιριάζει στον ιδιοκτήτη.

3. Τα σκυλιά που έχετε στο εξοχικό σας ΚΑΚΩΣ τα ζευγαρώσατε, δεν τίθεται θέμα να αποκαλεστείτε καν εκτροφείς εφόσον τα έχετε ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ στο έλεος της ταΐστρας και του αυτόματου νερού. Έχεις οποιαδήποτε ίδεα τι σημαίνει κοινωνικοποίηση σκύλου??? Αν όχι ξεκίνα να διαβάζεις. Μετά κρίνε το πόσο καλού χαρακτήρα μπορεί να είναι τα σκυλιά σας.

4. Αν θες φτερά, φτιάχτα γερά γιατί ο Ίκαρος την πάτησε. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα δυστυχισμένο κουτάβι εξαιτίας σου δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει την δικιά σου ανεμελιά και πείσμα.


Που είναι η Rottie επιτέλους???
Δεν καταλαβάινω γιατί τόση επιθετικότητα και αφορισμοί και ειρωνείες? Πραγματικά, εγω διαβάζω μία πολύ ευγενική κοπέλα που έχει δέκα απορίες και καταλαβαίνει τι θέλουμε να πούμε Δεν βλέπω έναν πεισματάρη άνθρωπο που αρνείται να καταλάβει Τι να πω?