ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ...


deleni

Member
3 Μαρτίου 2008
23
0
Την Παρασκευή μου πήρε δώρο ο αρραβωνιαστικός μου ενα μαλτεζάκι απο petshop.. Ο κύριος μας είπε οτι ειναι 48 ημερών.. όταν πήγα στο σπιτι έβλεπα το διαβατήριο του και το βιβλιάριο υγείας.. Ημερ/νια γέννησης έγραφε 20/11/2007 πως είναι δυνατον να είναι 48 ημερών??? Με εχει νευριάσει τρελλά οτι μου είπε ψέμματα... 570 ευρω του δώσαμε μετρητα!! Πες την αλήθεια.. Και πάλι θα το έπαιρνα... Αύριο το μεσημέρι έχω ραντεβου με τον κτηνίατρο ελπίζω να μην έχω και άλλες εκπλήξεις!! ειναι ομως τέλειος και πανέξυπνος! Τον έχω ήδη λατρεψει!!
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Φίλη deleni, δεδομένου ότι σου έδωσε το βιβλιάριο του σκύλου εκείνη τη στιγμή, δε σε κορόιδεψε επισήμως. Εσύ δεν το κοίταξες ως όφειλες.

Πάντως η ηλικία του σκυλάκου σου είναι το λιγότερο που πρέπει να σε απασχολεί.

Δεδομένου ότι πολλά σκυλιά από pet shop αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα σου πρότεινα μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, όπως λες, για γενικό τσεκ.
 


deleni

Member
3 Μαρτίου 2008
23
0
εχεις δικιο.. απλα επειδη ειμαστε μικρο μερος και γνωριζομαστε μεταξυ μας δεν περιμενα να μου πει ψεμματα...οντως δεν με απασχολει η ηλικια του.. ας ειναι οκ στην υγεια του και ας ειναι και 2 χρονων.. Μου εβαλες τωρα υποψιες... Δεν δειχνει παντως να εχει κατι..
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Καλά τώρα, όλοι το ίδιο είναι για να πουλήσουν. Εννοούσα πριν ότι η διαφορά στην ηλικία του σκύλου σου είναι μεν αισθητή, αλλά δεν είναι και τραγική. Αρκεί να είναι όσο γράφει το βιβλιάριο :wink:

Πήγαινε σε κτηνίατρο, δε χρειάζεται να δεις κάτι για να πας.

Και καλορίζικος ο μικρούλης σου.
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ξέχασα πριν, τον κτηνίατρο τον χρειάζεσαι και για να κάνει ενδο-αποπαρασίτωση κλπ. Εάν δεν είχες ξανά σκυλάκι θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές.
 


deleni

Member
3 Μαρτίου 2008
23
0
Σε ευχαριστω πολύ! Θα σας ενημερωσω αυριο μετα την επισκεψη!!!
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πιθανόν να είναι όντως 48 ημερών και να είναι ψεύτικη η ημερομηνία στο βιβλιάριο ώστε να μπορούσαν να το πουλήσουν μόλις φαινόταν να είναι 7 εβδομάδων.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το βιβλιάριο ελληνικό είναι ... δεν αντιστοιχεί στον σκύλο σου ... :wink:
τυχαίο βιβλιάριο ...

Ηλικία από τον κτηνίατρο με βάση τα δόντια, σε λίγο καιρό ... εκεί καταλήγεις, δυστυχώς ... όσα ξέρεις για ένα αδέσποτο μπορείς να ξέρεις σίγουρα και για τον σκύλο σου, κι ας τον πλήρωσες 600 ευρώ ...

και από υγεία ... χειρότερα ...
 


deleni

Member
3 Μαρτίου 2008
23
0
Το σκυλάκι εχει ερθει απο την Τσεχια... Τα περισσοτερα δοντια του τα εχει βγαλει... λειπουν μονο τα πισω (τραπεζιτες?)... επομενως χλωμο μου φαινεται να ειναι 48 ημερων με τοσα δοντακια!! 18.30 εχω ραντεβου με τον γιατρο.. Θα μαθω!! Ας ειναι υγιεστατο...
 




deleni

Member
3 Μαρτίου 2008
23
0
εδω και 3 χρονια ψάχνω για σκυλάκι.. Δεν έπαιρνα γιατι ήθελα να ειμαι ετοιμη και σίγουρη για την επιλογή μου... Την περασμένη εβδομάδα μας έδιναν λαμπραντορ (οχι καθαροαιμο), είπα οτι θα το έπαιρνα, όμως οταν πήγα σπίτι για να το σκεφτώ, είδα οτι ήταν άδικο για το σκυλάκι.. Μένω σε πολυκατοικία.. Η αυλή μας είναι πολύ μικρή για ένα τέτοιο σκυλί.. Δεν ήταν σωστό επειδή εγώ ήθελα σκύλο να μην ζήσει καλά... Ήμουν πολύ στεναχωρημένη και είχαμε βόλτα με τον αρραβωνιαστικο μου.. Σε ενα petshop είδα τον μικρούλη μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί και πραγματικα έγινα πιο χάλια που το είδα κλεισμένο εκεί... Την άλλη μέρα πήγαμε και το πήραμε... Αυτή ειναι η ιστορία του...
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
κλασική περίπτωση βλάβης....που λέει και ο Τσάκωνας :lol: :lol: :lol:


Αχ,αχ δεν έπρεπε να πέσεις στην παγίδα της βιτρίνας,εκεί ποντάρουν αυτοί [-X
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Γι'αυτο εχω σταματησει να πηγαινω σε pet shop για ψωνια,τα βλεπεις και παγιζει η καρδια σου,μεσα στα κλουβια,μεσα στις γυαλες,μικρουλικα κουταβακια που χοροπηδανε και σε κοιτανε στα ματια,σα να σου λενε παρε με.......ειναι κριμα :cry:
 


deleni

Member
3 Μαρτίου 2008
23
0
κλασσικό κόλπο μεν αλλά δεν μπορουσα να το αφήσω να ζει ετσι... και δεν ειναι μονο αυτο με πιανουν τυψεις για το ποιος θα το πάρει και πως θα το έχει... Θα μου πειτε για τα αδέσποτα.. Εμεις εδώ σπάνια θα δούμε αδέσποτο σκυλί..Και ευτυχώς δηλαδή γιατί θα τα είχα μαζέψει όλα εγω!!
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Ναι,όμως τώρα με την αγορά σου αυτή δεν σκέφτεσαι πως τους έδωσες το ελεύθερο να αναπαράγουν ζώα υπό άθλιες συνθήκες,ζώα σαν και το δικό σου,αφού πάντα θα υπάρχουν αγοραστές,σαν και σένα???

Λες πως το πήρες για να το σώσεις και πως θα έπαιρνες και αδέσποτο αν υπήρχε :shock: μα υπάρχουν χιλιάδες σε άλλες πόλεις.Δεν φαντάζομαι να ήταν τόσο δύσκολο.

Δεν σε κατηγορώ,έχω κάνει κι εγώ λάθη και όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης,απλά κουράστηκα να ακούω τις ίδιες δικαιολογίες συνέχεια και με αυτές να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας και να προτρέπουμε και άλλους σε παρόμοιες αγορές.

Μήπως το μόνο που μας ενδιαφέρει τελικά είναι να βγει το κουτάβι "καλό" και τίποτα άλλο?

Αυτα :)
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
keyman said:
Μήπως το μόνο που μας ενδιαφέρει τελικά είναι να βγει το κουτάβι "καλό" και τίποτα άλλο?

Αυτα :)
μαλλον μονο αυτο στην τελικη :wink:
 


deleni

Member
3 Μαρτίου 2008
23
0
ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ.. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙ.. ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΑΘΗΝΑ Η' ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ?
Και εγώ σου λέω αντε και το κανω... που θα το βάλω? Πρέπει να έχεις και καταλληλες προυποθεσεις... Δεν ειμαι απο αυτους που θελουν σωνει και καλα ρατσα.. Είναι ο πρωτος σκυλος που αποκτω και ειναι καθαρόαιμος.. Ετυχε.. Σημασια έχει οτι εγω τον λατρευω και θέλω να ζησει οσο πιο καλα γινεται.. Όσο αφορα τα πετ σοπ υπάρχουν και καποια που οχι απλα τα φροντιζουν, αλλα τα εχουν στα οπα οπα.. Και το εχω δει με τα ματια μου... Απλα απο το καθικι που πηγα πρεπει να ηταν ψυχρος επαγγελματιας και να το εβλεπε καθαρα σαν εμπορευμα...
 




LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
δεν θελω να εκφρασω την αποψη μου για κανεναν προσωπικα,απλα καλο θα ηταν να διαβαζε και κανενας κανενα απο τα τοοοοσα topic που υπαρχουν στο forum πριν γραψει το οτιδηποτε,πριν αναφερθει σε οποιοδηποτε περιστατικο,

εμεις ειμαστε υπευθυνοι και υπολογοι των πραξεων μας
οχι οι υπολοιποι :wink:
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Deleni, αν ήθελες αδέσποτο δε χρειαζόταν να έρθεις στην Αθήνα. Νομίζω ότι από όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κάποιος θα αναλάμβανε να στο φέρει. Εξάλλου επειδή το να πάρεις σκυλί είναι μεγάλη απόφαση, χρειάζεται τρέξιμο.

Δυστυχώς, συνέβαλλες και εσύ στη διαιώνιση του προβλήματος. Μ@@@@@ς κάνουν όλοι, και για μένα προσωπικά στόχος είναι πλέον να ενημερωθείς και να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος.

Βασικότερο από όλα είναι η υγεία του σκύλου σου, τον οποίο πλέον πήρες και αυτό δεν αλλάζει. Πρόσεξέ τον πολύ, λόγω όλων των επιπλοκών υγείας που εμφανίζουν τα ζώα από τα puppy mills.

Επίσης θα ήθελα να σε παρακαλέσω να διαβάσεις πολύ προσεκτικά το νήμα για τους ΒΥΒ, και γιατί δεν πρέπει να σκεφτείς να ζευγαρώσεις το καθαρόαιμο σκυλάκι σου.

Τέλος, το γεγονός ότι πήρες το σκυλί σου από pet shop είναι λάθος, μπορείς όμως να αποτρέψεις άλλους από αυτή την απόφαση, ενημερώνοντάς τους σωστά τόσο για το πρόβλημα όσο και για τις επιλογές τους.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3