Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Η FCI αν δεν πει το DV αλλαγή προτύπου δεν μπορεί να κάνει τίποτα που να βαράει το κώλο της κάτω
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Επόμενο βήμα Sara μου είναι η απαγόρευση κάποιων φυλών!

Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα ταιριάζουν γάντι κι εκεί!
Θες να πεις ότι δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα? :)

Πλάκα στην πλάκα, σήμερα διάβαζα ένα καταπληκτικό βιβλίο για την ιστορία της δικαιοσύνης στις δυτικές χώρες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Διδάσκω του χρόνου ένα μάθημα πάνω στην Ιστορία του Αμερικανικού Συντάγματος και ένα πάνω στη Δημοκρατική Θεωρία (ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ!! :(), οπότε μάλλον αυτό το βιβλίο πάει για ένα από τα textbooks. Είναι του Sadagat Kadri και τίτλος του είναι The Trial: Four Thousand Years of Courtroom Drama from Socrates to O.J. Simpson. Έχει λοιπόν ένα καταπληκτικό κεφάλαιο για τις δίκες ζώων και τις ιδέες των ανθρώπων περί ζώων και δικαιωμάτων αυτών κατά το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, πώς εξελίχθηκε η δικαιοσύνη περί ζώων και τελικά πώς ο Διαφωτισμός άλλαξε άρδην πολλές από τις τότε ιδέες. Το απίστευτο είναι ότι πολλά από τα ζητήματα περί σκύλων και της ευθύνης αυτών, κυρίως των λεγόμενων "επικίνδυνων φυλών" έχουν τη βάση τους στους τότε νόμους. Το περίεργο είναι ότι αν και εξελιχθήκαμε αρκετά από Ευρωπαίοι κερχελέδες σε Ευρωπαίους ημι-κερχελέδες, πόρρω απέχουμε από την απόλυτη λογική.
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το ξέρω πολύ καλά. Εγώ σας εξήγησα πώς έχει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και ναι, η Κομισιόν έχει δικαίωμα να απαγορέψει σε ευρωπαϊκές εκθέσεις να δέχεται κομμένες ουρές. Εάν περάσει ίδια οδηγία με το γερμανικό π.χ. νόμο, θα γίνει οπωσδήποτε. Επίσης θα επηρρεαστεί έτσι και το FCI που ναι μεν δε θα απαγορέψει στις εκθέσεις εκτός Ευρώπης, θα περάσει όμως την ύπαρξη ολόκληρης ουράς και άκοπων αυτιών στα πρότυπα που αναγνωρίζει. Έτσι έκανε και με τον Αυστραλέζο Ποιμενικό που είναι αμερικανικός σκύλος. Το αμερικανικό πρότυπο δέχεται κόψιμο ουράς ή φυσική έλλειψη ουράς μόνο, το FCI όμως δέχεται άλλο πρότυπο, είτε με είτε χωρίς ουρά.

Ορίστε τι λέει π.χ. το AKC για τους Αυστραλέζους:



Και τι λέει το FCI:



Αυτή τη στιγμή απαγορεύεται το κόψιμο της ουράς στις παρακάτω ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία (1), Βέλγιο (1), Κροατία (2), Κύπρο (1), Τσεχία (1), Δανία (1)(3), Εσθονία (1), Φινλανδία (1)(3), Γαλλία (1)(2), Γερμανία (1)(3), Ουγγαρία (4), Ισλανδία (1), Ιρλανδία (2), Λεττονία (1)(3), Λιθουανία (1)(3), Λουξεμβούργο (1), Ολλανδία (1), Νορβηγία (3), Πολωνία (4), Σλοβακία (4), Σλοβενία (4), Σουηδία (1)(3) και Ελβετία(1). Στην Αγγλία υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί (δεν υπάρχουν περιορισμοί στην πράξη), στη Σκωτία (2) απαγορεύεται και στην Ουαλλία υπάρχουν επίσης περιορισμοί (δεν υπάρχουν περιορισμοί). Στην Ιταλία απαγορεύεται μόνο στη Ρώμη και το Τουρίνο (2). Επίσης απαγορεύεται σε ορισμένες (σε μόλις δύο κι μόνο αν γίνεται για καλλωπιστικούς λόγους) πολιτείες του Καναδά (2) και στην Αμερική υπάρχει μια κίνηση να απαγορευτεί (στις Η.Π.Α. επιτρέπεται).

Για δείτε σε τι χώρες που επικρατεί: Ελλάδα, Τουρκία (τι είπα παλιά?), Αφγανιστάν, Αργεντινή (άλλο μπουρδέλο), Αυστραλία, Βραζιλία, Βολιβία, Βόρειος Ιρλανδία, Χιλή, Αίγυπτος, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ισπανία, Κουβέιτ, Λίβανος, Μαλαισία, Μεξικό, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Περού, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Σρι Λάνκα και Ταϊβάν.

Ουδέν σχόλιον...
H πηγή την οποία επικαλείσαι - αλλά δεν ονοματίζεις - αναφέρει "απαγορεύεται" για την Ελλάδα.

Επίτρεψέ μου να σου διορθώσω και να συμπληρώσω την λίστα... όπου:
(1) επιτρέπεται να δείχνεις σε διεθνείς εκθέσεις κομμένο σκύλο αν προέρχεται από το εξωτερικό
(2) επιτρέπεται να δείχνεις κομμένο σκύλο σε εκθέσεις ασχέτως απ' το αν είναι ιθαγενής ή του εξωτερικού
(3) έχει δοθεί εξαίρεση για κυνηγετηκούς σκύλους
(4) δεν εφαρμόζεται καμία απαγόρευση στην πράξη

Στην Σουηδία και στην Γερμανία υπάρχει η σκέψη για επαναφορά την κοπής έπειτα από έρευνες που έδειξαν σημαντική αύξηση σημαντικών τραυματισμών (και υποχρεωτικών ακρωτηριασμών) της ουράς μετά την εφαρμογή του νόμου (πηγές: Animal Welfare Division και Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημιου του Giessen).
 
Last edited:


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
χαχαχα καποιοι εχουν σαιτ και ενημερωνουν τον κοσμο

Το συγκεκριμένο άρθρο προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στη διαβούλευση και προκάλεσε μεγάλες αντιπαραθέσεις. Και μόνο αυτό θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους υπεύθυνους για το ποια και πόσο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τις διοργανώσεις εκθέσεων. Εμείς με ιδιαίτερη χαρά θα χαιρετίσουμε την παράγραφο 4 περι απαγόρευσης ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις, καθώς θα δώσει πλέον πραγματικά τη δυνατότητα εφαρμογής στην ήδη υπάρχουσα νομοθεσία περί απαγόρευσης των αισθητικών επεμβάσεων. Επιπροσθέτως, θεωρούμε ότι θα πρέπει να απαγορευθούν κάθε είδους εκθέσεις που προάγουν την επιθετικότητα των ζώων και τα εξωθούν σε επικίνδυνες συμπεριφορές όπως για παράδειγμα οι επιδείξεις Schutzhund.


http://www.opengov.gr/ypaat/?c=2123

τελικα το νομοσχεδιο ηταν καλη ευκαιρια να φανερωθουν αρκετοι. απλα εχουν αγγιξει τα ορια της γραφικοτητας.
 




mars

Member
18 Νοεμβρίου 2009
11
0
Τέλος πάντων, δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας πιά, το επίμαχο άρθρο για τις αισθητικές παρεμβάσεις θα αποσυρθεί. Μεγάλο ρόλο επαιξαν και μερικά φιλοζωικά σωματεία περισυλογής και φροντίδας αδεσπότων που μας υποστήριξαν και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε άλλα άρθρα που μας ενδιαφέρουν όλους όπως στην απαγόρευση πώλησης ζώων απο τα πετ σόπ.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Από που προέρχεται η πληροφορία ότι θα αποσυρθεί το άρθρο για τις αισθητικές παρεμβάσεις και ποιά είναι τα Σωματεία που το υποστήριξαν?
 




Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Τι χαζομάρες είναι αυτές; Ποιος λέει τέτοιες βλακείες και παραπληροφορεί; Αν δεν αποσυρθεί κάτι επισημως, ουδείς έχει το δικαίωμα να κάνει εικασίες
 






GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.817
5.047
patra
grdane.blogspot.com
πάντως
αν οι απαιτήσεις για την ερασιτεχνική εκτροφή είναι λογικές και δόκιμες
δηλαδή δέχεται το σπίτι ως εγκαταστάσεις και ζητάει να τηρείται μιά γραφειοκρατία ίδια με αυτήν που ήδη κρατάει ένας Εκτροφέας και ίσως ζητάει και ένα ποσό για το ΤΕΒΕ ή το δεν ξέρω εγώ τι άλλο (που μπορεί να είναι και αναλογικό των κουταβιών ας πούμε)
λέω τώρα....

ίσως να είναι και καλύτερα
kokkoni γι αυτους που ασχολουνται με 1-2 γεννες ετησιως.... αν δημιουργησουν βιβλια εσοδων εξοδων....
με αγορες σκυλων, τροφες, ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, σπιτακια λουρακια, τεβε, κλπ..... και πωλησεις κουταβιων... ναι θα ειναι τυχεροι... θα εχουν κι επιστροφες φορου απο τις αλλες τους δουλιες....
το ζητημα ειναι να μην χρειαζονται εγκαταστασεις....τα οποια ανεβαζουν τα εξοδα και ως προς την κατασκευή και ως προς την συντηρηση... γιατι σε γενικες γραμμες οι εκτροφεις απο το σπιτι τα υπολοιπα εξοδα τα ειχαν ουτως η αλλως....
παντως εκτροφη με 2 -3 καλες θυληκες malteze ανετα κανεις απο το σπιτι....
εδω ειχα στο σπιτι μεσα ενα μολοσσο ενα ντογκο κι ενα λυκο...

Παιδιά μην ανησυχείτε το γλιτώσαμε το θέμα, ήδη σήμερα έγινε συνάντηση εκατοντάδων εκπροσώπων ολων των φυλών που θίγοντε με την απαγόρευση των αισθητικών παρεμβάσεων σε ουρά και αυτιά (πραγματικά ήταν τόσο πολλοί που θυμήθηκα εποχές αναγνωρίσεων ΒΕΑ) και δημιουργήθηκε κείμενο με το οποίο μέλος απο το προεδρείο του κυνολογικου ομίλου θα συναντηθεί με την υπουργό και θα της εξηγήσει τους λόγους που πρέπει να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο και να συνεχισθεί να επιτρέπετε ο αισθητικός καλωπισμός. Να ευχαριστίσουμε τον όμιλο ντόμπερμαν Ελλάδος που πρωτοστάτησε και οργάνωσε την συνάντηση καθώς και τους εκατοντάδες φίλους κυνηγετικών φυλών.

Μην ανησυχείς αν παραμείνει ως οδηγία δεν υπάρχει περίπτωση προστίμου, συζητήθηκε και αυτό στην συνάντηση όπου παριστάμενοι νομικοί μας διαβεβαίωσαν πως δεν τίθετε τέτοιο θέμα, το σημαντικό ήταν να πρωτοστατήσει ο αρμόδιος όμιλος και να παρουσιάσει τις απόψεις στην υπουργό. Αφού αυτό έγινε όλα τα άλλα είναι θέμα ωρών μετά την συνάντηση να αφαιρεθούν. Ευτυχώς θα μπορούμε να συνεχίσουμε όχι μόνο τις εκθέσεις αλλά και τις αισθητικές παρεμβάσεις ανενόχλητοι.
εχεις βαλθει τοσο πολυ να μας εφυσηχασεις που με προβληματιζεις......
ελπιζω να ειναι απλος ενθουσασμος...
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
τα επομενα κανα 2 χιλιαδες χιτ που θα ποιασουμε ειναι προσφορα της γραφικης δεκαριστου.
http://www.opengov.gr/ypaat/?c=2261

αφου μας διαβαζετε γιατι δεν μας απαντατε? γιατι δεν μας απαντατε στο ποιο βασικο? ποιο οργανο θα τα ελεγξει ολα αυτα ? κανενα. τα σκυλια θα κοβονται και θα ειναι πετ στο σπιτι τους. μονο που οι ουρες θα κοβονται αργοτερα απο τους ιδιοκτητες με οτι αυτο συνεπαγεται. γιατι δεν μας εξηγηται το προβλημα που εχετε με τα ντοπερμαν ? η μηπως ειναι προβλημα τελικα με τους εκτροφεις του ντοπερμαν που ειναι μελη στον ΚΟΕ?

να ξερετε μονο οτι το αιμα και ο πονος που θα προκληθει απο εδω και περα θα ειναι στα χερια σας. γιατι εμεις τα δικα μας δεν θα τα κοβουμε, αλλα εμεις (Ξερετε αυτοι που βλεπετε στις εκθεσεις) ειμαστε το 5%. ουτε στις πωλησεις θα καταφερετε να κανετε ζημια ουτε τπτ.
 
Last edited:








kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να μπει να απαντήσει εδώ??? :eek:
Δε λυπάσαι τους μοντ?
Tι λες τώρα!!! Νέα πνοή στο φόρουμ!!!:D:D

(το δράμα είναι οτι εγώ συμφωνώ με κάθε τύπου απαγόρευση κοψιμάτων..... αλλά δε συμφωνώ μ'αυτούς που την υποστηρίζουν! :rolleyes:... αντε να το εξηγήσεις αυτό στη diabouleusi.....)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
στο λίνκ που παρατίθεται είδα έναν κατάλογο χωρών όπου ισχύει ή δεν ισχύει η απαγόρευση .
και είδα και την γερμανία
δηλαδή στην χώρα του ντόπερμαν έχει σταματήσει το κόψιμο στα αυτιά και την ουρά της φυλής?
 


alimousios

Member
28 Οκτωβρίου 2009
24
0
Άλιμος
www.labrys.gr
10 Απριλίου 2011, 16:48 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ
«Ο ΑΡΓΟΣ»

Μόνιμος Σύνδεσμος

Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:
11
24


Απαγόρευση του ακρωτηριασμού (της κουπ όπως λέγεται) των ζώων, απαγόρευση
συμμετοχής σε διαγωνισμούς ζώων με ακρωτηριασμένα αυτιά και/ή ουρά ΚΑΙ
απαγόρευση εισαγωγής ακρωτηριασμένων ζώων.

Τα χαρακτηριστικά των ζώων τα (προ)καθορίζει η μητέρα ΦΥΣΗ. Άλλα ζώα
γεννιόνται με όρθια αυτιά ή κοντή ουρά, άλλα με πεσμένα αυτιά και ολόκληρη
ουρά! Αιώνες τώρα!
ΟΥΔΕΜΙΑ παρέμβαση δικαιούται να κάνει ο άνθρωπος.
Ο
ακρωτηριασμός είναι μορφή ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Τέτοια διαβάζω και σκέπτομαι πόσο αδαής μπορεί να είναι κάποιος όπου μάλιστα ασχολείται και με τα ζώα...

Οι σκύλοι ΔΕΝ είναι δημιούργημα της φύσης, πόσα χρόνια χρειάζονται για να το καταλάβουν μερικοί.
Του σκύλους τους δημιούργησε ο άνθρωπος για να τον εξυπηρετούν για τις ανάγκες του (κυνηγός, φύλακας, αποτρωκτικός, χαλάρωσης, αγκαλίτσας, διασώστης και πάει λέγοντας).

Ο σκύλος είναι γενετικό σφάλμα των λύκων/τσακαλιών και δεν υπήρξε ποτέ ως δημιούργημα της φυσικής εξέλιξης.

Έχουν δει αυτοί οι "φωστήρες" πολλά άγρια ζώα με αυτιά παντόφλες;
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εμενα το ντομπερμαν ειναι η αγαπημενη μου ρατσα. Για διφορους λογους ποτε δεν απεκτησα. Αν ομως τελικα μας αξιωσει ο θεος και υοθετησουμε καποτε ενα θα το ηθελα ακοπο. ΕΙναι σαν να περνεις ferrari και να την πας για ζαντολαστιχα και εξατμηση.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.926
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95