Απροκλητη επιθεση.


Status
Κλειδωμένο θέμα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κάτι πόστ περί φυλών δολοφόνων και τα λοιπά.........μην παίρνετε ότι διαβάζετε στο ίντερνετ τόσο της μετρητοίς ......... μπορεί να έχετε πέσει σε πηγή τύπου "τρείς λαλλούν και δυό χορεύουν" ή και πηγή σκόπιμης προπαγάνδας κάποιων
το γεγονός είναι ένα
ή όλα τα σκυλιά είναι εν δυνάμει δολοφόνοι ή κανένα -είτε είναι φυλής Αράπαχο είτε είναι τόσο πολύαιμα που δεν λέγεται.....βασικά συντείνω κυρίως στην πρώτη άποψη καθότι εξαρτάται πρώτα και κύρια από τον άνθρωπο στην άκρη του λουριού παρά στο γονιδιακό υλικό του σκύλου ή κάτι άλλο ......

Η θεωρία της αγέλης και της κυριαρχικότητας έχει εκπέσει προ πολλού ,απλά δεν εξυπηρετεί το υπάρχων κατεστημένο εκπαίδευσης και δεν πολύ προβάλλεται ή όπου πάει να προβληθεί εμφανίζονται οι ήδη χρήστες της παλιάς θεωρίας να υπερασπιστούν τα "λάθη" τους (δεν είναι αληθινά λάθη βέβαια,έτσι ξέραμε όλοι κάποτε,πιο παλιά ακόμα ξέρανε ότι χωρίς φάπα το σκυλί δεν μαθαίνει,έπεσε κάποτε κι αυτό,έτσι πάει η εξέλιξη,αργότερα μπορεί να αποδειχτεί ότι και η τώρα σύγχρονη θεωρία είναι κι αυτή κάπου λάθος) που αναγκαστικά υπέπεσαν στο παρελθόν που όλοι νόμιζαν ότι τα σκυλιά και οι λύκοι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι και ότι οι αγέλες λύκων σε αιχμαλωσία παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά με τις κανονικές φυσιολογικές αγέλες λύκων
τέλοσπάντων ,άλλο θέμα αυτό τώρα....

όποιος θέλει να διαβάσει περισσότερα για την "νέα" θεωρία αυτή με πλήρη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα ας ανατρέξει στον Ian Dunbar και την Jean Donaldson και τις εκδόσεις τους
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
παρόλα όσα γράφω πιο πάνω
δεν μπορώ να διαφωνήσω κάθετα και με την ισχύουσα στο παρελθόν άποψη ότι σκύλος που επιτέθηκε σε άνθρωπο φεύγει
...
αλλά επιτέθηκε?
 


panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
...
αλλά επιτέθηκε?
Πανω σε αυτο το ερωτημα ποσο ευκολο ειναι να παρει καποιος το ρισκο της απαντησης?
Για το μελλον εννοω στην περιπτωση που ο σκυλος παραμεινει στην οικογενεια.
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
αλλά επιτέθηκε?
Οτι και να ηταν η αντιδραση του σκυλου ειναι μη αποδεκτη!
Κακα τα ψεμματα, δεν χαρακτηριζει την φυλη τετοια αντιδραση σε οικειο περιβαλλον και σε μελος της οικογενειας. Ακομα και σε αγνωστο ανθρωπο στην ιδια περιπτωση θα ηταν μη αποδεκτη.
Οπως ειπα και στην αρχη πολυ δυσκολη κατασταση και απαιτει δραστικη λυση!
Για μενα το θεμα δεν θα ηταν ο σκυλος οσο το παιδι μου. Ο σκυλος ερχετε τελευταιος.
 


fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Ας μην προχωρησουμε στα της φυλης και αν ειναι maneater η οτιδηποτε.
Η τυπικη συμπεριφορα ενος μπουλμαστιφ δεν ειναι αυτη που ειδα χθες.Ειναι σκυλος ανθρωποκεντρικος που θα κανει τα παντα για να προστατεψει την αγελη που ανηκει.

Σιγουρα εχω κανει λαθη και σιγουρα τα λαθη πληρωνονται.Το θεμα μπορει να βοηθησει μελλοντικα καποιον φιλο φιλη που μπορει να αντιμετωπισει κατι αναλογο.

Μην παμε σε επιπεδα φυλης, ουτε υπαρχει λογος να δικασουμε μια φυλη, αν ο δικος μου ειναι ανισσοροπος η αν εχω κανει εγω λαθη, δεν πρεπει να τα πληρωσει η φυλη.
Δεν πιστευω οτι καποιοι εδω δικασαν τη συγκεκριμενη φυλη.
Απλα η δημοσιοποιηση τετοιων περιστατικων,
χωρις υστεριες και δαιμονοποιηση,
Βοηθαει μελοντικους ιδιοκτητες,
στην επιλογη τους.
Τωρα να πω και εγω ο αδαης τη γνωμη μου.
Αν το ειχε κανει σκυλος δικος μου η ξενος στο δικο μου παιδι,
δεν θα ευρισκε ο παπας να θαψει.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα πολλά που εχω διαβασει, λογω αναγκης, σχετικα με την επιθετικοτητα, και η μικρη μου εμπειρια με σοβαρα επιθετικο σκυλο σε καποιες συγκεκριμενες καταστασεις και ερεθισματα, λενε ότι η επιθετικοτητα δεν θεραπευεται παρά μονο ελεγχεται.

Πισω στο θεμα μας, μπορει να ελεγθει 100% ο Φιντελ αν μεινει στην οικογενεια με οποιεσδηποτε συνθηκες? Γιατι, το 1% αν συμβει είναι 100%
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
το πιο σπαστικο απο ολα,σε ο,τι περιστατικο κ να συμβει,ειναι καποιος να σου πει ,"στα ελεγα εγω"....ε ο,τι κ να ειχε γινει ,θα το εκανα κ πανω του!!!μερικοι δεν εχετε καμια επαφη με το περιβαλλον.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.649
7.754
το πιο σπαστικο απο ολα,σε ο,τι περιστατικο κ να συμβει,ειναι καποιος να σου πει ,"στα ελεγα εγω"....ε ο,τι κ να ειχε γινει ,θα το εκανα κ πανω του!!!μερικοι δεν εχετε καμια επαφη με το περιβαλλον.
Και ειδικά κάποιος που ούτε καν σε γνωρίζει προσωπικά ...
Και αυτά εγώ θα το σάπιζα, εγώ θα το περνούσα από την μηχανή του κιμά, το δικό μου δεν θα το έβρισκε παπάς να το θάψει ..τι να πώ...δεν κάνουμε διαγωνισμό εδώ ποιος την έχει μεγαλύτερη....την αγάπη του για τα παιδιά ή για τα σκυλιά..δεν ξέρω αν κάποιοι το έχουν καταλάβει.
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Φιλε Φωτη το να τον ''καθαρισω'' ετσι εν βρασμω οπως ημουν ηταν το ευκολο σεναριο.Σκεφτηκα ομως να δρασω με την λογικη μου, να μην δωσω και εγω αλλη βια στην οικογενεια αφαιροντας του την ζωη.Οταν εχουμε ενα προβλημα ολοι μαζι σαν οικογενεια, το λυνουμε ολοι μαζι.

Σαφεστατα θα βαλω πανω απο ολα και ολους τα παιδια μου δεν χωραει συζητηση.

Θα βαλω κατω ομως και θα αναλυσω το τι εκανα μεχρι τωρα με τον σκυλο, να βρω τα λαθη μου να μην τα ξανακανω στο μελλον.

Τι θα κανω τωρα.Πρωτα θα τον παω αυριο στον κτηνιατρο για εξετασεις, ωστε να αποκλεισουμε οτι ο σκυλος δεν ενηργησε ετσι επιεδη ειχε καποια ενοχληση, πονο που τον εκανε να αντιδρασει ετσι.
Ηδη εχω επικοινωνια με 2 εκπαιδευτες για να τον δουν απο κοντα το συντομοτερο.
Μεχρι τοτε ο σκυλος θα ειναι απομονωμενος απο τα παιδια, εγω θα συνεχισω την επαφη μαζι του και τις βολτες , την καθημερινοτητα μας κατα καποιο τροπο.

Μετα τα αποτελεσματα των εξετασεων θα παμε στους εκπαιδευτες και αναλογα θα πραξουμε.

Ηδη υπαρχει σπιτι εδω στο νησι για να παει αν αυτο αποφασιστει, εκκρεμει το οικογενειακο μας συμβουλιο για το τι θελουμε σαν οικογενεια, σε συναρτηση με τις γνωμεςτων εκπαιδευτων.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η κάθε περίπτωση τέτοιου περιστατικού είναι διαφορετική και δεν υπάρχει "μια συνταγή" για την αντιμετώπιση της. Λίγες όμως είναι οι περιπτώσεις που επιβάλουν δραστικά μέτρα.

Πολλές παράμετροι παιζουν ρόλο..

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να εξορίζεις όλους τους κίνδυνους από την ζωή του παιδιού σου, αλλά να το μαθεις να αντιμετωπίζει τους κίνδυνους με σωστό τρόπο χωρίς πανικό, ώστε να το βοηθήσεις να εξελιχθεί σε ένα ισορροπημένο άτομο.

Ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει, το άλογο να κλωτσήσει, η γάτα να γρατζουνίσει, ...
Μπορεί να πέσει από την κούνια, να γλιστρήσει στα βράχια, να τραυματιστεί με το μαχαίρι, ...
 
Last edited:


Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Τι να πω;;;;Νασο πραγματικα πιστευω οτι εισαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ιδιοκτητης που δεν παρασυρεται απο το συναισθημα!Αυτο δειχνει εναν πραγματικα ισσοροπημενο ανθρωπο που ξερει τι θελει....Πραγματικα σου βγαζω το καπελο και ας μαθαινουμε καποιοι απο τα "λαθη" αλλα και απο τα "σωστα" των αλλων!!!
Περαστικα στην κορουλα σου....
Υ.Γ. Ισως απο τα πιο σημαντικα θεματα στο φορουμ!!!
 


peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Μια και συνεχίζεται το θέμα να εμβαθύνω λίγο παραπάνω.
Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι τα αγαπάω τα σκυλιά.
ΑΛΛΑ,
Εδώ μιλάμε για το ρίσκο του να επαναληφθεί ξανά μια τέτοια συμπεριφορά.
Θα το έπαιρνε κανένας γονέας για το παιδί του?
Η εμπιστοσύνη δυστυχώς δεν γίνεται να ξανακερδηθεί στο βαθμό που υπήρχε πριν το συμβάν.
Ο Φιντέλ είναι ένας πολύ βαρβάτος σκύλος με σαγόνια που δεν θα ήθελε κανένας νορμάλ άνθρωπος να βάλει μέσα το χέρι του, πόσο παραπάνω το χέρι του παιδιού του.
Το πιο πιθανό είναι άν σήμερα πάει το κοριτσάκι να παίζει σφαλιάρες με τον Φιντέλ και αυτός να παίζει μαζί της σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι καθόλου εύκολη η απόφαση να διώξεις ένα ζωντανό που το έχεις 2-2,5 χρόνια αλλά πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος ότι δεν θα ξαναξεφύγει κάποια στιγμή?
Είναι ζώο, δεν είναι άνθρωπος, δεν έχει την δυνατότητα ούτε να εξηγήσει γιατί το έκανε αλλά ούτε να σκεφτεί τις συνέπειες άν το ξανακάνει.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Περαστικά στη μικρή σου.
Κάθε σκύλος έχει το χαρακτήρα του και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ειρηνέψουμε μια ζωώδη συμπεριφορά.
Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος λόγος πάντα για μια αναπάντεχη συμπεριφορά.
Αυτό είναι ακόμα χειρότερο γιατί σημαίνει πως θα επαναληφτεί.

Αν όμως θες οπωσδήποτε να αποδόσεις κάπου μια ευθύνη σου λέω πως μπορεί να οφείλεται και σε παθολογικούς παράγοντες πχ νευρολογικής φύσεως. Στην περίπτωση αυτή κανένα μέλος της οικογένειας δεν είναι ασφαλές.
Στην οικογένεια είχαμε ανέκαθεν σκυλιά. Σε πολύ μικρή ηλικία λοιπόν είχα δεχτεί επίθεση από ένα κόκερ σπάνιελ που είχαμε τότε. Άκρως κοινωνικοποιημένο και χωρίς δείγματα επιθετικότητας. Μετά από αυτό το περιστατικό επιθέσεις δέχτηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά μια ξαφνική επίθεση από το πουθενά από ότι σκύλο και να είναι μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
Για τα δεδομένα της εποχής (35+ χρόνια πριν) οι δικοί μου ήταν κυνολογικά αρκετά ενημερωμένοι και έτσι προτού κάνουν το οτιδήποτε ήρθαν σε επαφή με τον εκτροφέα στο εξωτερικό και με τον κτηνίατρο. Και οι δυο ήταν της άποψης να γίνει ευθανασία, όπως και έγινε. Σχιζοφρένεια λέει. Δεν ξέρω αν τα περί rage syndrome ήταν γνωστά τότε.
[FONT=&quot][/FONT]Σίγουρα δεν σε συβουλεύω να κάνεις το ίδιο, ούτε εγώ θα το έκανα, απλά στο αναφέρω για να μην ρίχνεις κάποιο φταίξιμο σε σένα γιατί το πρόβλημα δεν οφείλεται πάντα σε κάποιο λάθος χειρισμό.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Το φόρουμ είναι για να λέει ο καθείς την γνώμη του, καλή η κακή, σωστη ή λάθος, αρκει να γίνεται αυτό με ευπρέπεια.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος διαβαζει, κρινει και απορρίπτει ή υιοθετεί κάτι που μπορεί να μην έχει σκεφτεί ο ίδιος.
Ουτε εγκυκλοπαίδια είναι για να γράφεται μόνο η ενυπόγραφη γνώμη ειδικών, ούτε όμως και απλώς για να περνάει η ώρα, ώστε να γράφουμε μόνο για το πόσα λουλουδάκια μύρισε σήμερα το «γλυκούλι» μας.
Εαν στα σοβαρά θεματα απαγορεύεται η συμμετοχή και η όποια ευγενής άποψη, τότε αυτός ο χώρος δεν μου ταιριάζει.
Εξ άλλου εαν ο Νάσος δεν ήθελε σχόλια, δεν θα ανέφερε το θέμα ή θα παρακαλούσε ευγενικά να γράψουμε μόνο ευχες και τίποτα άλλο.
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ολα τα σχολια ειναι ευπροσδεκτα φιλε Γιαννη, αρκει να ειναι σε μια βαση που μπορουμε να συζητησουμε και οχι να τσακωθουμε.
 


jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Νασο εγω ειμαι παντελώς ασχετος για να σε βοηθησω αλλα πιστευω οτι εχεις πραξει με τον καλυτερο τροπο απο το συμβαν και μετα. οποτε μεσα απο την ψυχη μου περαστικα στην κορη σου.
Εαν αποδειχτεί οτι έφταιγε τελικα κατι αλλο και οχι ο χαρακτηρας εχεις την διαθεση να το προσπερασετε η εχει ραγισει το γυαλι οπως ειπες?
 




nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ειρωνια αυτο που θα πω, αλλα μακαρι να εχει κατι ο σκυλος και να τον ενοχλει.Αυτο φτιαχνεται με τον γιατρο. και μετα με δουλεια θα γυρισει.

Ειμαι διατεθιμενος να πολεμησω οσο μπορω να επανελθει ο σκυλος.Δεν ειμαι μονος ομως και η αποφαση αφορα ολους μας.

Θα παμε βημα βημα χωρις βιασυνες και επαρσεις και αναλογα.Υπαρχουν πολλες παραμετροι που πρεπει να εξεταστουν, ακομα ειμαστε στην αρχη αρχη.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
σιγα μην εσπασε το γυαλι!τον λατρευει τον σκυλο.ολα θα γινουν οπως πριν.
Κι εγω ετσι πιστευω, εγινε κατι που δεν επρεπε να γινει, αλλα οι δυο τους ειναι σιγουρα πολυ δεμενοι, κι ο σκυλος μελος της οικογενειας τους. Μαλλον εμεις τον ματιασαμε που λεγαμε ποσο ωραιος ειναι. :(
Μη ξεχασεις τον θυρεοειδη που σου ανεφερε η alexia.




Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.926
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95