Γαστρίτιδα στο κουτάβι


hudogs

New Member
15 Σεπτεμβρίου 2013
4
0
Χαίρετε και καλώς σας βρήκα! Νέο μέλος και ιδιαίτερα σκυλόφιλος κι εγώ. :)

Θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με τη γαστρίτιδα και το κουταβάκι μου(κοκεράκι) το οποίο μεθαύριο κλείνει μόλις 2 μηνών ζωής. Ενώ ήταν αρκετά ζωηρό, προχθές βράδυ ξαφνικά είχε κακοκεφιά και αδυναμία. Χθες πρωί εμφανίστηκαν οι πρώτες διάρροιες και εμετοί, οι οποίοι στη διάρκεια της ημέρας μέχρι και σήμερα μεσημέρι που της βάλαμε αντιεμετική ένεση, πολλαπλασιάστηκαν. Έκτοτε ξαναέκανε μόνο πριν λίγο, δηλαδή μια δράση είχε η ένεση όπως καταλαβαίνετε -ελπίζω ικανοποιητική. Φυσικά τη κρατώ σχεδόν νηστική. Χθες της έδωσα 1-2 κουταλάκια κονσέρβα την οποία σύστησε η κτηνίατρος μου και τα έφαγε με αρκετή όρεξη. Σήμερα επιχείρησα, αλλά ούτε καν το μυρίζει, δεν έφαγε μπουκιά! Και οι διάρροιες χειροτέρευσαν, παρά τη χρήση φαρμάκου(σιροπάκι, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει). Είναι πολύ αδύναμη, τα μάτια της κόκκινα και υποθέτω πως έχει κάποιο ρίγος, γιατί τρέμει συνέχεια και βγάζει εκείνους τους περίεργους ήχους - μουγκρίσματα ταλαιπωρίας.
Κάποιος φίλος είχε χάσει κουτάβι -λαμπραντόρ- από γαστρίτιδα και γι αυτό ανησυχώ ιδιαίτερα, αν και εμπιστεύομαι την κτηνίατρο μου.
Ζητώ όμως μια συμβουλή από όποιον θα ήθελε να μοιραστεί κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα. Πότε να ανησυχήσω περισσότερο; Πόσες μέρες πάνω κάτω διαρκεί; Παλαιότερα στο παλιό μου σκυλάκι είχε διαρκέσει 2 μέρες, αλλά σε πολύ πιο ήπια μορφή.
Ευχαριστώ και συγχωρέστε με για τις όχι και τόσο όμορφες λεπτομερείς περιγραφές των συμπτωμάτων...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Να ανησυχήσεις άμεσα. Έγιναν εξετάσεις για τύφο και μορβα; Πώς έβγαλε συμπέρασμα ο γιατρός ότι πρόκειται για γαστρίτιδα;
Εγώ χωρίς να θελω να σε πανικοβάλω ακόμη και τέτοια ώρα θα έψαχνα κλινική που διανυκτερεύει και θα το πήγαινα άμεσα.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Ωχ... μη μου λέτε τέτοια...
Έχει κάνει το εμβόλιο για τύφο, δεν καλύπτεται;
Όχι απόλυτα έχουν νοαήσει κουτάβια εμβολιασμένα. Με ανησυχεί που χειροτέρεψε σήμερα και δεν τρώει. Η κάθε ώρα είναι κρίσιμη σε τόσο μωρό ακυλάκι εγώ σου λέω τι θα έκανα στην θέση σου για να μειώσω το ρίσκο.
 


hudogs

New Member
15 Σεπτεμβρίου 2013
4
0
Όχι απόλυτα έχουν νοαήσει κουτάβια εμβολιασμένα. Με ανησυχεί που χειροτέρεψε σήμερα και δεν τρώει. Η κάθε ώρα είναι κρίσιμη σε τόσο μωρό ακυλάκι εγώ σου λέω τι θα έκανα στην θέση σου για να μειώσω το ρίσκο.
Ευχαριστώ!!! Θα ψάξω για εφημερεύον!!!!
 








hudogs

New Member
15 Σεπτεμβρίου 2013
4
0
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Δυστυχώς έχουμε τύφο.. Είναι υπό κτηνιατρική παρακολούθηση, ευτυχώς η κτηνίατρος κάθε μερικές ώρες μας επισκέπτεται, της κάνει οροθεραπεία, της δίνει διάφορα φάρμακα.
Είναι πάρα πολύ εξαντλημένη, δυστυχώς κάνει και εμετούς και διάρροιες με βλέννες και αίμα. Μας είπε ότι η περίοδος επώασης είναι περίπου 10 μέρες. Δε θέλω να εκφράσω δυσπιστία στα λεγόμενα της κτηνιάτρου, δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο... μου φαίνεται λίγο περίεργο το γεγονός ότι την ταΐζουμε 2-3 κουταλιές ημερησίως μια κονσέρβα που μας έδωσε η ίδια. Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και είδα ότι γενικότερα συνηθίζεται να τα αφήνουμε εντελώς νηστικά. Ποια είναι η γνώμη σας;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Γνώμες για θεραπεία χωρίς παρόμοια εμπειρία δεν θα σου δώσω.
Θα σου πω μόνο ότι αν η κτηνίατρος αυτή που το πηγαίνεις είναι η ίδια που διέγνωσε την γαστρίτιδα είναι υπεύθυνη για πολύτιμο χρόνο που χάθηκε. Είναι πολύ σοβαρή η αμέλεια της κατά την γνώμη μου.
Δεν είναι όμως τώρα ώρα απόδοσης ευθυνών αλλά μόνο για αγώνα να σωθεί η ζωή του κουταβιού. Αν όλα όσα μας έχεις πει έγιναν ακριβώς έτσι δεν θα την εμπιστευόμουν για την θεραπεία του κουταβιού μου.
 


immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Οτι και να εχει ο σκυλος/κουταβι ή και να μην εχει, αν δεν τρώει τοτε τρεχεις απο τον εναν γιατρο στον αλλον μεχρι να βρεθει καποιος που να σου πει τι εχει. Η απωλεια υγρων λόγω τυφου ειναι η κυρια αιτια θανατου των κουταβιων :/ η δικια μου την προηγουμενη βδομαδα περασε γαστριτιδα (μονο διαρροια) μαλλον επειδη εφαγε καποια χαζομαρα ειχε ορεξη για φαι και παιχνιδια (το πρωτο που με ρωτησε ηταν η κτηνιατρος) και μου ειπε αν εμφανισει αδιαθεσια να την παρω τηλ στο κινητο. επρεπε να ειχε δρασει πιο γρηγορα.
 
Last edited:


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
τι φαρμακα παιρνει ? ορους,αντιβιωση,αντιεμετικα,χαλαρωτικα.. γενικες αιματος/βιοχημικες ? τα συμπτωματα που ανεφερες ειναι τυφος..αν και πρωτο ειναι η διαρροια να εχει χαρακτηριστικη μυρωδια-εντονη..

θεραπεια στο σπιτι ειναι λιγο δυσκολη,για τεχνικους λογους..πρεπει ο σκυλακος να ειναι υπο συνεχη παρακολουθηση για τον ορο..την αλλαγη του/ροη..κινηση ζωου/φλεβα..θελει και θρεψης και κανονικο..
αν δεν περασουν μικροβια στο αιμα η καρδια.. παντα υπαρχουν καλες ελπιδες..

πιστη-προσευχη-ελπιδα-θετικη αυρα/ενεργεια-υπομονη.. η 3-4 ημερα ειναι η πιο σημαντικη..

περαστικα..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.648
19.879
hudogs εύχομαι ότι καλύτερο για το κουτάβι σου :sad:

Αν έχεις όρεξη για κουβέντα, υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα.

Από που πήρες το κουτάβι πχ;
Αν ήξερες ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί έξω, αν δεν έχει τελειώσει τα εμβόλιά του; Δεν λέω ότι αυτό έκανες, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας.

Επίσης...αν τυχόν..δεν πρέπει για πολλούς μήνες μετά, πάνω από 6-7 και περισσότερους, να μην ξαναμπεί ανεμβολίαστο κουτάβι, στον ίδιο χώρο. Θα νοσήσει επίσης.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf