Bulldogs


bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Λίγα λόγια για τα Bulldogs


Περιγραφή: Τα Bulldogs είναι ήρεμα και ευγενικά σκυλιά που έχουν καλή σχέση με τον καθένα. Είναι υπομονετικά και αγαπάνε τα παιδιά παρόλο που δεν θα παίζουν μαζί τους με τις ώρες. Επίσης τα Bulldogs τα πηγαίνουν καλά με τα άλλα ζώα και με τις γάτες ακόμη. Είναι περισσότερο νυσταγμένοι παρατηρητές παρά προστάτες της περιουσίας. Συνιστάται η εκπαίδευση από νωρίς.
Εμφάνιση: Το δέρμα του είναι κοντό και απαλό. Το συναντάμε σε όλα τα χρώματα και τους συνδυασμούς εκτός του μαύρου. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το καστανοκόκκινο, το πυρόξανθο και το γκρίζο.
Καλλωπισμός & Ασκηση: Τα Bulldogs έχουν ανάγκη μόνο από ένα γρήγορο βούρτσισμα μία φορά την εβδομάδα. Οι ζάρες στο πρόσωπο και τη μύτη, καθώς επίσης στην περιοχή γύρω από τη μουσούδα χρειάζονται καθάρισμα συχνά. Στα Bulldogs αρέσει η καθιστική ζωή. Οπότε μία βόλτα τη μέρα γύρω από το τετράγωνο θεωρείται αρκετή άσκηση για εκείνα.
Ιστορικό: Τα πρώτα Bulldogs εκτράφηκαν στην αρχή του 19ου αιώνα στην Αγγλία για σκυλομαχίες και άλλα παρόμοια σκληρά και απάνθρωπα αγωνίσματα. Για το λόγο αυτό ήταν άγρια και επίμονα. Όταν όμως τα παιχνίδια αυτά καταστάθηκαν παράνομα, τότε και αυτά άρχισαν να εκπαιδεύονται για να γίνουν ευγενικά και ήρεμα σκυλιά.
Προειδοποιήσεις: Για να αποκτήσει κανείς ένα Bulldog με καλή υγεία και ήρεμο χαρακτήρα θα πρέπει να το προμηθευτεί από κάποιον αξιόπιστο εκτροφέα. Επιπλέον, προβλήματα υγείας που ίσως βασανίσουν ένα Bulldog είναι τα ακόλουθα: καρδιολογικά, οφθαλμολογικά και δυσπλασία.
 


S

SwkDoG

Guest
Είχα αμελήσει να σε καλωσορίσω bulldy και ελπίζω να με συγχωρέσεις...!!... :D

Σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση του Αγγλικού Μπουλντόγκ που μας έκανες αλλά περιμένουμε να διαβάσουμε και λίγα πράγματα για εσένα και την σχέση σου με τα σκυλιά.

Καλωσόρισες λοιπόν!!... :)
 


bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Να σας γράψω λίγα λόγια και για μένα.
Μένω σε μια μικρή πόλη (σε σχέση με την Αθήνα) την Αλεξανδρούπολη.
Δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με τα σκυλιά. Πριν ενάμιση χρόνο πήραμε ένα pug από ένα pet shop, (δεν ήταν το πρώτο μου σκυλί) σε δύο μέρες από την στιγμή που το πήραμε αρρώστησε από parvo, με πολύ κόπο, ξενύχτια και αγάπη καταφέραμε να ζήσει, αλλά δυστυχώς στον χρόνο επάνω πέθανε, έτσι ξαφνικά χωρίς να μάθουμε ποτέ πως τι και γιατί. Για δύο μέρες ήταν χωρίς όρεξη για παιχνίδι, έτρωγε όμως, πήγαινε τουαλέτα κανονικά. Κατευθείαν πήγαμε στην Κτηνίατρο. Του έκανε αντιβίωση, το ίδιο και την δεύτερη μέρα και την τρίτη μέρα δυστυχώς πέθανε. Έπαθε κάτι σαν κρίση επιληψίας και μετά από κανά δυο ώρες πέθανε. Ακόμη περιμένουμε να έρθει να το δει η κτηνίατρος που είχαμε, καθώς ήταν Κυριακή, και κάθε φορά που την παίρναμε στο κινητό μας έλεγε θα έρθω. Ακόμη ψάχνω στα Forum στο Ιντερνετ μήπως και βρω κάποια απάντηση.
Αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάρω σκύλο από Pet Shop. Έτσι έψαξα να βρω κάποιον αξιόπιστο εκτροφέα για να πάρουμε τον επόμενο σκύλο μας.
Έτσι πριν από δυόμισι μήνες πήραμε την Bulldy μας. Είναι ένα υπέροχο μπουλντόγκ 5 ½ μηνών τώρα. Φυσικά μένει μαζί μας μέσα στο σπίτι. Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα αν και ξέρω ότι τα Μπουλντόγκ παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα υγείας.
 


S

SwkDoG

Guest
Λυπάμαι για την απώλεια αλλά θα σου έλεγα να μην ψάχνεις μάταια να βρείς από τι πέθανε το προηγούμενο σκυλάκι.
Ειδικά απο το ίντερνετ δεν γίνετε κάτι τέτοιο.
Αφοσιώσου σε αυτό που τώρα έχεις και χρησιμοποίησε την όρεξη σου ώστε να προσφέρεις σε αυτό μια καλύτερη ζώη.
Έχεις μια αρκετα ευαίσθητη φυλή,ένα κακό κακέκτυπο μιας παλιάς φυλής,ένα ανθρώπινο δημιούργημα με πολλά "ψεγάδια".
Βέβαι γλυκύτατο ζώο και άξιο φροντίδας και σεβασμού (όπως όλα).
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
bulldy said:
Αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάρω σκύλο από Pet Shop.
Λυπαμαι για την απωλεια σου αλλα βρηκες και εσυ ρατσα να παρεις απο pet shop.
Αυτου που στο πουλησε τι του εκανες?
οταν στο εδωσε σου εδωσε μαζι και καποια χαρτια κατι?
 


bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Ναι μου έδωσε μαζί και το βιβλιάριο υγείας του και το pedigree το έστειλε μετά από δύο μήνες περίπου αν θυμάμαι καλά.
Όταν αρρώστησε του πήραμε τηλέφωνο και μας είπε η κτηνίατρος που είχε μέσα στο μαγαζί ότι πρέπει να το πάμε το σκυλάκι πίσω για να το περιθάλψουν αυτοί αλλά και να δουν αν ήταν parvo. Φυσικά η απάντηση μας ήταν ότι αν ταξίδευε το σκυλάκι τόσες ώρες με το αυτοκίνητο θα πέθαινε στο δρόμο. Ήταν ένα αξιαγάπητο πλασματάκι, το αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά και έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε. Δηλαδή να το πάμε πίσω να τους το αφήσουμε.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.179
1.000.000.018
ATHENS
ειδατε βρε τα petsop ηθελαν και να εξετασουν τον σκυλο.....να τον στελνανε πακετο οι ανθρωποι...πισω να τους πουν τι εχει...μπραβο PETc..op

λυπαμαι και γω για την απωλεια σου ....αραγε ποσα τετοια περιστατικα θα εχουμε καθημερινα....ποσα....
 


Angry Kid

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2007
1
0
Γειά χαρά σε όλους!
Είμαι ένας λάτρης ( θεωρητικός ) του αγγλικού μπουλντογκ και έκανα μια έρευνα στο νετ για την συγκεκριμένη ράτσα.Διαβάζοντας λοιπόν πληροφορίες απο διαφορα sites και απο το forum σας, με λύπη είδα πως πρέκειτε για μια ράτσα με πολλά κληρονομικά προβλήματα.Κοιτάζοντας λίγο παραπάνω είδα όμως πως στο dogbreedinfo.com αναφέρει για κάποιο victorian bulldog http://www.dogbreedinfo.com/victorianbulldog.htm
το οποίο λέει πως δεν έχει κανένα συγκεκριμένο κληρονομικό πρόβλημα. Επίσης είδα και το Olde English Bulldogge http://www.dogbreedinfo.com/oldeenglishbulldogge.htm για το οποίο αναφέρονται μεν κάποια προβλήματα υγείας αλλα απο ότι κατάλαβα όχι τόσα όσα είναι πιθανόν να συμβούν σε ένα αγγλικό.Η ερώτηση μου είναι αν εχουν όντως διαφορές σαν ράτσες και αν ναι αν υπάρχουν εκτροφείς στην Ελλάδα για βικτωριανά.
ΥΓ Δεν είχα σκύλο ποτέ μου και μάλλον θα αργήσω να αποκήσω κιόλας , απλά επειδή αγαπώ πάρα πολύ αυτή την ράτσα κάνω απο νωρίς μια ερευνα , για να δω τις επιλογές μου , διότι τα πιθανά κληρονομικά προβλήματα του αγγλικού με αποκαρδίωσαν και δεν θέλω να ταλαιπωρήσω κανένα ζωάκι ,για αυτό και θέλω να μάθω όσο το δυνατον περισσοτερα πριν αποκτήσω ενα .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν εγινα κουραστικός.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Olde English Bulldogge εχουμε εκτροφεα στην ελλαδα (τα εκτρεφει μαζι με american bulldog bully type)! υποτιθεται οτι επειδη ειναι λιγο ποιο ψηλα και εχουν γινει μιξη μετα αμερικανικα ειναι ποιο υγειοι ! αν θες να σου δωσω το εμαιλ του εκτροφεα να μιλησετε! πρεπει να εχω και το τηλ του!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3