Δεν εχω λόγια...


Status
Κλειδωμένο θέμα

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
..απο πολλές απόψεις για την παρακάτω δημοσίευση :( Ελεύθερα και χύμα σκυλια λυτά σε δρυμό -όπου απαγορεύεται και το κυνήγι για την ιστορία-να κατασπαράζουν και να κατασπαράζονται απο το "θήραμα"..να εξαφανίζονται για μια ωρα ετσι απλα..κριμα πραγματικά
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τουλάχιστον ανεύθυνο να κυκλοφορείς με τα σκυλιά αέρα πατέρα και ειδικά σε χώρο που απαγορεύεται να εισέρχονται. Αν το σκυλί σκοτωνόταν, τι θα έλεγε; Ποιος θα έφταιγε; Και ποιος φταίει που κατακρεουργήθηκε;
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Την κοπελιά την έχω δει σε σεμινάρια που σχετίζονται με εκπαιδεύσεις...:rolleyes:
Δεν την τιμά το γεγονός ότι έχει φώτο εξωφύλλου τα σκυλιά της σε διαδικασία fuss και να διαβάζεις ότι δεν άκουσαν όταν τα κάλεσε και χάθηκαν στο βουνό ή ότι τα είχε λυτά...

Υ.Γ.: Το αγριογούρουνο μάθαμε αν έπαθε κάτι, όχι τίποτα άλλο, απαγορεύεται και το κυνήγι...
 
  • Like
Reactions: johnk and mad00lini


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
πως να το μάθουμε; Δε νομίζω να την απασχολεί και ιδιαίτερα. Κάπου όμως γράφει ότι "τα σκυλιά δε σταματάνε αν δε σκοτώσουν το θήραμα" ή κάπως έτσι..που σημαίνει ότι έχει ξαναγίνει με κάποιον τρόπο..;; Επίσης κάτι άκουσα ότι εκτρέφει σαρ πει ή κάνω λάθος;
 
  • Like
Reactions: johnk and sea-mol


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Το πιο ενδιαφέρον είναι το σημείο: "ο βροντεας παντα γυρναει, ειτε με το θυραμα αν ειναι μικρο, ειτε ερχεται για να με οδηγησει στο θυραμα αν ειναι μεγαλο.κανενα σκυλι δεν φευγει απ την θεση του αν δεν σκοτωσει το θηραμα."
Δηλαδή κυνηγάει, ή της συμβαίνει συχνά?

Εντιτ
με πρόκανες
 




east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@st3li0s
Ποιος ειπε οτι απαγορευεται το κυνηγι
Και
Ποιος ειπε οτι πανω απο το Λεωνιδα ειναι εθνικος δρυμος; @HolywoodBrn
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Εχε
Μπέρδεψε το «θήραμα» με το «φύραμα»...

Δεν έχουμε όλοι facebook βρε παιδιά!
Εχεις δίκιο. Το κείμενο γράφει τα παρακάτω

Οσοι εχετε γουρουνοσκυλα η΄γενικοτερα κυνηγοσκυλα τριχωτου θυραματος προσοχη στο τατοι (βασιλικα κτηματα)!
χθες το μεσημερι πειρα το κοπαδι μου κ πηγα για την συνηθισμενη βολτα στο βουνο κ μαλιστα επειδη ημουν μονη , διαλεξα μια ''ακινδυνη'' , πολισυχναστη διαδρομη απο τσιμεντενιο μονοπατι, στην πρωτη εισοδο των βασιλικων κτηματων, πριν την ταβερνα του ''λεωνιδα''.
κ ενω εχουμε προχωρησει αρκετα , φτανουμε σε ενα σημειο οπου ειχε χαραδρα απο κατω, πικνους θαμνους κ αγκαθια κ μετα δεν εβλεπες τιποτα γιατι ξεκιναγε μια τεραστια εκταση απο πολυ πικνο δασος οπου εβλεπες μονο τις κορυφες των δενδρων.αν ηθελες να κατεβεις, μπορουσες μονο να φτασεις τα 7 μετρα με το ζορι. ακομη κ αν ειχες φουλ εξοπλισμο..
σε κεινο το σημειο λοιπον, κ ενω τα σκυλια ειναι στο μονοπατι, πιανουν μια οσμη κ φευγουν σε κλασματα δευτερολεπτου στην χαραδρα. πρωτος ο βροντεας, μετα η κυβελη κ μετα ο εφιαλτης...(το μαριδι στην κοσμαρα του μου φερνε κουκουναρια να παιξουμε..)
φανταστηκα οτι θα ναι καμια χελωνα η΄αντε κανενας σκατζοχοιρος, εφοσον το μερος εκει ειναι αρκετα πολυσιχναστο, αν κ εκεινη την καταραμενη μερα δεν ειχε σχεδον κανεναν..
κ ξαφνικα ακουω τα σκυλια να ουρλιαζουν κ να τρεχουν ολο κ πιο βαθια, που σημαινει οτι βρηκαν κ καταδιωκαν ζωο. τρεχω να προλαβω κ με σταματουν οι κλιματαριες κ τα αγκαθια, ειχα μπλεχτει απο τα μαλια μεχρι τα ποδια, ειχαν σκιστει τα ρουχα μου κ τα αγκαθια με ειχαν ξεσκησει. λιγο πιο πανω μπλεγμενο το μαριδι, το οποιο προσπαθησε να με ακολουθησει. κ ενω εγω προσπαθω να ξεμπλεχτω κ να προχωρησω ακουω την πρωτη μαχη των σκυλων με το ζωο. να γινεται χαμος κ γω να μην μπορω να κυνηθω.ειναι οτι χειροτερο θα μπορουσα να παθω.μετα απο πολυ ωρα καταφερνω να απελευθερωθω, απελευθερωνω κ το μαριδι, αλλα δεν υπηρχε πραγματικα ουτε μια μικρη εισοδος απο πουθενα να χωθω στο δασος κ να ακολουθησω τα σκυλια μου..εσπαγα δεντρακια, θαμνους, εκοβα τις κλιματαριες με τα χερια αλλα κ παλι ηταν αδυνατον..(πραγματικα απορω πως χωθηκαν οι σκυλοι εκει μεσα..μετα καταλαβα..)αλλος τοσος κοπος για να ανεβω παλι πανω στο μονοπατι.τα σκυλια μεχρι να ανεβω ειχαν απομακρυνθει με το θυραμα πολυ μακρια , οπου κ καποια στιγμη ακουσα μια δευτερη μαχη στο απεναντυ βουνο..κ μετα τιποτα....
ακουγα τα σκυλια να ουρλιαζουν να γαβγιζουν να καταδιωκουν να μαχονται κ εγω δεν μπορουσα να κανω τιποτε..προσπαθησα να μεινω στο σημειο απο οπου εφυγαν σε περιπτωση που γυρναγαν πισω να με βρουν. κ φωναζα για τουλαχιστον μια ωρα..
κ ξαφνικα ξεπροβαλει ο βροντεας μεσα απο τους θαμνους απ το ιδιο σημειο απο το οποιο κ κατεβηκε. οταν τον ειδα επαθα τεραστιο σοκ.το σκυλι ηταν γεματο αιματα στο κεφαλι κ τα ποδια..σταζαν απο παντου.. αργοτερα καταλαβα οτι οι μονες πληγες που ειχε ηταν απο τα αγκαθια κ τους θαμνους που ομως του ειχαν παραμορφωσει σχεδον το προσωπο. ηταν ομως καλα! η υπολοιπη αγελη ομως πουθενα...
ο βροντεας παντα γυρναει, ειτε με το θυραμα αν ειναι μικρο, ειτε ερχεται για να με οδηγησει στο θυραμα αν ειναι μεγαλο.κανενα σκυλι δεν φευγει απ την θεση του αν δεν σκοτωσει το θηραμα. κ αυτο ηταν το χειροτερο σεναριο, γιατι τα υπολοιπα σκυλια δεν τα εβλεπα, δεν τα ακουγα, δεν ηξερα αν ζουν η οχι, αν ειναι πληγωμενα κ χρειαζονται βοηθεια κ το χειροτερο αν δεν εβγαιναν απ το δασος δεν υπηρχε τροπος να τα φτασω!
αρχησα να ειδοποιω οσους μπορουσα( το σημα μηδαμηνο εκει πανω) να ερθουν για βοηθεια. μετα απο αλλη μια ωρα εμφανιστηκαν στο ιδιο ακριβως σημειο απο οπου κατεβηκαν η κυβελη κ μετα απο λιγο κ ο εφιαλτης. η κυβελη εμφανως ταλεπωρημενη κατακρεουργημενη απο τα αγκαθια αλλα κ απο το θηραμα.. εχασε παρα πολυ αιμα κ χρειαστηκε να μεταφερθει στον κτηνιατρο για ραψημο..
ευτιχως τελος καλο ολα καλα (σχεδον δηλαδη, γιατι η κυβελη ειναι με παροχετευση κ προσεχουμε για μολυνση εσωτερικα απο μικροβια..ο εφιαλτης ψιλοκουτσαινει κ ο βροντεας θα ονομαζετε πλεον '' ο σημαδεμενος''..)
ευχαριστω οσο τιποτα στον κοσμο ολους αυτους που τρεξαν αμεσως να με βοηθησουν κ στο δασος κ στον κτηνιατρο, γιατι χωρις αυτους θα ειχα καταρευσει ψυχολογικα..
προσοχη στα σκυλια σας λοιπον γιατι απο οτι εμαθα μετα σφιζει απο ζωη κ κανεις δεν το ξερει..εχει ελαφια, αγριογουρουνα, αλεπουδες, κουναβια, ασβους, ζουριδες, σκιουρους κ.τ.λ.
το δικο μας, μαλλον για αγριογουρουνο το βλεπω, βαση της αποστασης που διανυσαν τα ζωα, της μαχης, των πληγων, των βελανιδιων που βρισκονταν στην περιοχη , της ωρας του συμβαντος αλλα κ της μανιας των σκυλων..
τα αγριογουρουνα ειναι επισης επικινδυνα κ για τον ανθρωπο. θυμαστε το περιστατικο που κινυγησαν φιλο μας στην παρνηθα..
εμβολιο λυσσας, ολοι στα σκυλια σας κ αφηστε τις μα@@#%κιες κ τις αμερικανιες, που εχετε σταματησει να τα εμβολιαζετε κιολας, γιατι κοιτα τι μπορει να τυχει σε μια βολτα. παντα μαζι σας φαρμακειο κ κυριως..παρεα!
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
@st3li0s
Ποιος ειπε οτι απαγορευεται το κυνηγι
Και
Ποιος ειπε οτι πανω απο το Λεωνιδα ειναι εθνικος δρυμος; @HolywoodBrn

Α. Γενικές Απαγορεύσεις



14. Απαγορεύεται η ελεύθερη κυκλοφορία οποιωνδήποτε ζώων που συνοδεύουν επισκέπτες, ως και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο και η υπό οποιουδήποτε φορέα (ή χρήστη του δρυμού) εισαγωγή, εκτροφή και διατήρηση στον πυρήνα του Δρυμού οικόσιτων ειδών της πανίδας.


17. Απαγορεύεται το κυνήγι κάθε ζώου με οποιοδήποτε μέσο σε όλη τη διάρκεια του έτους σε όλη την έκταση του Δρυμού, καθώς και η διακίνηση κάθε είδους όπλου, έστω και λυμένων σε θήκη.

http://www.tatoi.org/?page_id=370
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Επειδη γράφει συνέχεια τη λέξη θήραμα.... και οτι ο σκυλος της ποτε δε γυριζει χωρις αυτο κτλ.... Είναι κάτι που εχει ξανασυμβεί?
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@sea-mol
Το δευτερο σκελος της ερωτησης ομως ειναι "ποιος ειπε οτι πανω απο το Λεωνιδα ειναι Εθνικος Δρυμος;;"


Αυτο που παραθετεις αφορα τον Εθνικο Δρυμο της Παρνηθας κ σαφως συμφωνουμε......
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
@east49 αν διαβάσεις, λέει ότι μπήκε απο το μονοπάτι κοντά στο λεωνίδα και προχώρησαν αρκετά..

"κ ενω εχουμε προχωρησει αρκετα , φτανουμε σε ενα σημειο οπου ειχε χαραδρα απο κατω, πικνους θαμνους κ αγκαθια κ μετα δεν εβλεπες τιποτα γιατι ξεκιναγε μια τεραστια εκταση απο πολυ πικνο δασος οπου εβλεπες μονο τις κορυφες των δενδρων.αν ηθελες να κατεβεις, μπορουσες μονο να φτασεις τα 7 μετρα με το ζορι. ακομη κ αν ειχες φουλ εξοπλισμο.."

άρα...
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αρα τι;;
Καταληξαμε ασφαλως στο συμπερασμα οτι μπηκε απο το Λεωνιδα στο Δρυμο ενω ο σκοπος ηταν να φτασει στα Βασιλικα;;

Γνωριζεις οτι μιλαμε για τελειως αντιθετες κατευθυνσεις που απεχουν πολλα χιλιομετρα;;
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
ωραία. Κι εγω σου λέω ΔΕΝ ήταν δρυμός. Πας αφήνεις δυο σκυλιά ελεύθερα, σου φεύγουν, κατασπαράζουν και κατασπαράζονται απο ζώο. Φυσιολογικό. Και μάλιστα λες οτι συχνά πυκνά το κάνουν. Δεν είχε πάει για κυνήγι η κυρία. Βόλτα πήγε. Δηλαδή αν είναι δρυμός έχει σημασία ή ότι παραλίγο να πεθάνουν τα σκυλιά; Ας ήταν και βοσκοτόπι.

εντιτ: διαφορετικά τι τώρα που το σκέφτομαι..;;; Δηλαδή αν δεν είναι δρυμός επιτρέπεται απο το νόμο να πάνε να σφάξουν άλλα "θηράματα" ;;;
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Και αγριογουρουνα να μην ειχε,για ποιον ακριβως λογο εχει 3-4 σκυλια ελευθερα σε πολυσυχναστη διαδρομη(οπως λεει η ιδια) ; Γιατι πρεπει ο καθενας,ειτε εχει σκυλι ειτε οχι,να ανεχεται την ηλιθιοτητα του καθενος ; Αλλος πηγαινει για περπατημα,δεν ειναι αναγκασμενος να βλεπει σκυλια ελευθερα να ερχονται κατα πανω του και να εχει τον καθε ηλιθιο απο ενα χιλιομετρο μακρια που αγκομαχαει να τα προλαβει φωναζοντας "ειναι ηρεμα,δεν δαγκωνουν".Αναθεμα και αν καταλαβε η εν λογω κυρια τα λαθη της.
 






vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@sea-mol
Το δευτερο σκελος της ερωτησης ομως ειναι "ποιος ειπε οτι πανω απο το Λεωνιδα ειναι Εθνικος Δρυμος;;"


Αυτο που παραθετεις αφορα τον Εθνικο Δρυμο της Παρνηθας κ σαφως συμφωνουμε......
Εδω το λεει :

Συγκεκριμένα από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το Δασαρχείο Πάρνηθας έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω κανόνες κατά την διάρκεια παρουσίας μας στον κτήμα και την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πάρνηθας:

Α. Γενικές Απαγορεύσεις

1. Η είσοδος των επισκεπτών στο Δρυμό επιτρέπεται μόνο από τους υπάρχοντες δρόμους και τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια.

2. Η παραμονή των επισκεπτών επιτρέπεται από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Εξαιρούνται οι επισκέπτες που μπορούν να διανυκτερεύουν στα ορειβατικά καταφύγια.

3. Το ελεύθερο παιχνίδι επιτρέπεται μόνο στους ειδικά για το σκοπό αυτό διαμορφωμένους χώρους αναψυχής.

4. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να απομακρύνονται από τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια και τους καθορισμένους χώρους αναψυχής. Παιδιά κάτω των 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται.

5. Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε είδους τροχοφόρου, πλην ποδηλάτων, στους δρόμους όπου υπάρχουν εμπόδια και απαγορευτικά σήματα. Καθώς επίσης και η κυκλοφορία μοτοσικλετών στα μονοπάτια του Δρυμού.

6. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του οδικού δικτύου για κάθε είδος δοκιμών και αγώνων αυτοκινήτων ή δικύκλων, πλην ποδηλάτων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και η εκπομπή εκκωφαντικών θορύβων.

7. Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων σε χώρους άλλους από τους ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και τις ειδικές διαπλατύνσεις δρόμων.

8. Απαγορεύεται η καταστροφή ή απομάκρυνση τεχνικών έργων και υλικών του Δρυμού.

9. Απαγορεύεται η εισαγωγή και εγκατάσταση στην περιοχή του Δρυμού ξενικών ειδών της χλωρίδας.

10. Απαγορεύεται η μεταφορά κοπτικών εργαλείων, η κοπή δένδρων και θάμνων, το ξερίζωμα και η συλλογή φυτών, σπόρων και γενικά κάθε φθορά της βλάστησης στον πυρήνα του Δρυμού. Ενέργειες όπως οι ανωτέρω, δύνανται να υλοποιούνται μόνο στην περιφερειακή ζώνη του Δρυμού, στα πλαίσια της δασοπονικής της διαχείρισης και πάντοτε κατόπιν ειδικής άδειας που εκδίδεται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, από τα εκάστοτε εξουσιοδοτημένα όργανα ή αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας.

11. Απαγορεύεται η συλλογή και μεταφορά φυτοχώματος και καυσόξυλων. Κατ’ εξαίρεση, υπό την προϋπόθεση του ανωτέρω εδαφίου, είναι δυνατόν να επιτρέπεται, μόνο από την περιφερειακή ζώνη του Δρυμού, η συλλογή και μεταφορά καυσόξυλων για την κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων των πέριξ του Εθνικού Δρυμού Ο.Τ.Α., εφ’ όσον αυτά προέρχονται είτε από ξερή είτε από κατακείμενη ξυλώδη βλάστηση είτε από την ενάσκηση της δασοπονίας στην περιφερειακή ζώνη.

12. Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς και το πέταμα αναμμένων τσιγάρων και σπίρτων.

13. Απαγορεύεται η κατασκήνωση με οποιοδήποτε τρόπο (τροχόσπιτα, σκηνές, κ.λ.π.) σε όλη την έκταση του Δρυμού.

14. Απαγορεύεται η ελεύθερη κυκλοφορία οποιωνδήποτε ζώων που συνοδεύουν επισκέπτες, ως και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο και η υπό οποιουδήποτε φορέα (ή χρήστη του δρυμού) εισαγωγή, εκτροφή και διατήρηση στον πυρήνα του Δρυμού οικόσιτων ειδών της πανίδας.

15. Απαγορεύεται η από τρίτους πλην της αρμόδιας υπηρεσίας διαχείρισης του Δρυμού, επίδειξη ή τοποθέτηση οποιωνδήποτε πινακίδων ή σημάτων.

16. Απαγορεύεται η πώληση τροφίμων και άλλων αντικειμένων, καθώς και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο έκθεση και διανομή αυτών, πλην των προσφερόμενων από τα ειδικά Ορειβατικά καταφύγια και τα νομίμως λειτουργούντα αναψυκτήρια στους χώρους αναψυχής. Η διακίνηση καντινών και μικροπωλητών δεν επιτρέπεται.

17. Απαγορεύεται το κυνήγι κάθε ζώου με οποιοδήποτε μέσο σε όλη τη διάρκεια του έτους σε όλη την έκταση του Δρυμού, καθώς και η διακίνηση κάθε είδους όπλου, έστω και λυμένων σε θήκη.

18. Απαγορεύεται η αφαίρεση ή καταστροφή φωλεών, αυγών ή νεοσσών των πουλιών και γενικά η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενόχληση και καταστροφή ειδών της πανίδας.

19. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενόχληση των άλλων επισκεπτών.

20. Απαγορεύεται η απόρριψη ή η τοποθέτηση σκουπιδιών σε χώρους άλλους από τα δοχεία απορριμμάτων και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ρύπανση του χώρου γενικά.

21. Απαγορεύεται η εγκατάσταση και λειτουργία οργανωμένων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.), καθώς και κάθε μορφής χώρων απόρριψης πάσης φύσεως απορριμμάτων, μπάζων και αποβλήτων.

22. Απαγορεύεται η πρόκληση ζημιών σε γεωλογικούς σχηματισμούς, ως και η αναγραφή συνθημάτων κ.ά. σε βράχους, δένδρα, περιφράξεις κ.τ.λ.

23. Απαγορεύεται η διενέργεια μεταλλευτικών ερευνών, η λειτουργία λατομείων και η εξόρυξη παντός εν γένει ορυκτού.

24. Απαγορεύεται η εγκατάσταση και λειτουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων.

25. Απαγορεύεται η κατασκευή παντός κτιρίου (οικιών, βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, μονίμων σταυλικών εγκαταστάσεων κ.τ.λ.), εκτός των αναγκαίων για την πυροπροστασία και τη στέγαση των υπηρεσιών διοίκησης και διαχείρισης του Δρυμού, καθώς και μικρών (μέχρι των 30 τ.μ.) γεωργικών αποθηκών, εντός των αγροτικού χαρακτήρα εκτάσεων, προοριζόμενων να εξυπηρετήσουν ευρείας έκτασης (άνω των 100 στρεμμάτων) γεωργικές εκμεταλλεύσεις έκαστη.

26. Απαγορεύεται η εντός των δασικού χαρακτήρα εκτάσεων ανόρυξη υδρογεωτρήσεων για γεωργική ή άλλη χρήση και εκμετάλλευση.

27. Απαγορεύεται η από οποιονδήποτε φορέα δέσμευση της υδατοπαροχής των πηγών του Δρυμού για κάλυψη αναγκών (αρδευτικών ή υδρευτικών), πέραν των απαραίτητων για την λειτουργία και διαχείριση του Δρυμού (υδροδότηση χώρων αναψυχής και κτιριακών εγκαταστάσεων του φορέα διοίκησης και διαχείρισης του Δρυμού).

28. Απαγορεύεται η παραχώρηση δασών και δασικού εν γένει χαρακτήρα εκτάσεων, σε όλη την έκταση του Δρυμού, προς εξυπηρέτηση οποιουδήποτε σκοπού.

29. Απαγορεύεται η φωτογράφηση των επισκεπτών για εμπορικούς λόγους.

30. Απαγορεύεται η βοσκή κάθε ζώου στον πυρήνα του Δρυμού.

31. Απαγορεύεται η χωρίς ειδική άδεια της Δασικής Υπηρεσίας εγκατάσταση κυψελών μελισσοσμηνών.

Β. Για κάθε ζώνη προστασίας ξεχωριστά, ισχύουν επιπλέον ειδικές απαγορεύσεις.

Ειδικά για το κτήμα Τατοΐου το Σωματείο Φίλων Κτήματος Τατοΐου τονίζει τα παρακάτω:

1. Aπαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε στα 40 Ιστορικά κτίρια του κτήματος ειδικά αυτά για τα οποία υπάρχει ειδική σήμανση λόγω προκεχωρημένης στατικής ανεπάρκειας. Στα κτίρια μπορούν να εισέλθουν άτομα κατόπιν ειδικής άδειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

2. Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο ακόμα και για υπαίθριο barbecue.

3. Απαγορεύεται η συλλογή από τα κτίρια του κτήματος αρχιτεκτονικών μελών/διακοσμητικών στοιχείων/κουφωμάτων κτιρίων που βρίσκονται σε προκεχωρημένη κατάρρευση.

5. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση μοτοσυκλετών ειδικά στο τμήμα μεταξύ Ανακτόρου και Βασιλικού Κοιμητηρίου.

6. Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη σκουπιδιών μέσα στο κτήμα. Ειδικοί κάδοι βρίσκονται σε κεντρικά σημεία για την περισυλλογή των σκουπιδιών.

7. Καλόν είναι να αποφεύγεται η παραμονή στο χώρο κατά τις ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω επικινδυνότητας των κτιρίων αλλά και του εξαιρετικά ώριμου δάσους που περικλείει τα ιστορικά κτίρια.

8. Οι επισκέπτες του χώρου οφείλουν να ακολουθούν τις εντολές του Οικείου Αστυνομικού Τμήματος και των οργάνων διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

άρα λύσαμε το τυπικό θέμα τώρα ας μείνουμε στην ουσία.....
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Image634.gif

Τα ορια του δρυμου με μπλε.
Ο Λεωνιδας ειναι κατω δεξια (δεν φαινεται)
Το 14 κ 17 που αναφερεστε αναφερεται σαφως στο Δρυμο.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Να κάνω και μια προβοκατόρικη ερώτηση...

Ποιες οι διαφορές των κυνομαχιών (με σκυλιά που δαγκώνουν και δαγκώνονται, που τραυματίζονται και τραυματίζουν, που πιθανόν να πεθαίνουν ή να σκοτώνουν) με αυτό ή κάτι παρεμφερές, όπως ένα κυνήγι μεγάλων ή μικρότερων θηραμάτων (την ελευθερία να κυνηγήσει, να μονομαχήσει, να τραυματίσει και να τραυματιστεί, να σκοτώσει ή να πεθάνει);
 


Status
Κλειδωμένο θέμα