Συμβουλές, απόκτηση μικρόσωμου με pedigree, κανίς ή jack russell;;;


Kristen

New Member
14 Απριλίου 2014
2
3
Athens
Καλησπέρα σε όλους!!! Καινούργια στο φόρουμ σας αλλά και σχετικά άπειρη με τα σκυλούνια. Είμαι γατομάνα (4 πρώην αδεσποτα γατόνια έχουμε), κα μαμά μιας 4χρονης. Με τον άντρα μου αγαπάμε και τα σκυλάκια πολύ. Ο μέχρι πρόσφατα τρόπος ζωής μας δεν επέτρεπε την απόκτηση σκύλου. Πρόσφατα μετακομίσαμε σε μονοκατοικία (μεγαλουτσική) και άλλαξε ο τρόπος ζωής μας. Οπότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε για σκύλο. Προηγουμενη εμπειρία; στην εφηβεία μου, και για 16 χρόνια ένα μικρόσωμο κανίς, και πριν μια δεκαπενταετία ένα ημίαιμο που έζησε 3χρόνια (καρκίνος). Αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε φύλακα (έχουμε συναγερμό!) αλλά σύντροφο/σκυλοπαιδάκι, μικρόσωμο και καθαρόαιμο με pedigree. Για να μην πλατιάζω αναλύοντας πως καταλήξαμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το ψάξαμε πολύ, κυρίως συμφωνα με τον τρόπο ζωής μας, και αυτό είναι που θέλουμε. Μας αρέσουν πολύ τα κανις toy κυρίως το βερυκοκι (η μικρή έχει τρελαθεί από τότε που συναντήσαμε ένα σε κάποιο καράβι) αλλά και τα jack rasell. Διαβάζω τόσα για τα JRT που έχω αποκαρδιωθεί λίγο... διαόλια, ακούραστα, μην πάρετε θα το μετανιώσετε κλπ. Από την άλλη κανισάκι toy και μάλιστα βερυκοκί (έχει λυσσάξει η μικρή) δεν μπορώ να βρω σε εκτροφείο, για την ακρίβεια δεν μπορώ να βρω εκτροφεία στην Ελλάδα. Μετά το θέμα του pedigree.. ο άντρας μου επιμένει, και δικαίως, να έχει το pedigree για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι από puppy mils ή από κακή εκτροφή. Τα φώτα σας παρακαλώ.. έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω..
 
  • Like
Reactions: tsopanaki


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
49
Αθήνα
Καλημέρα και καλώς ήρθατε, πολύ καλή η αρχή και η αναζήτηση που κάνετε. Όσον αφορά τα jack russell, είναι πάνω κάτω όπως τα λες. Πολλοί ξεγελιούνται από το γλυκό φατσάκι και την πατάνε μετά.

Αν όμως γνωρίζεις τι ανάγκες έχει ο σκύλος του βάλεις όρια και τον ξεπατώνεις για να εκτονώνεται δεν είναι απαγορευτικό το jack, υπάρχουν και καλά εκτροφεία.

Τώρα όσον αφορά το κανισάκι δεν γνωρίζω προσωπικά αν και νομίζω ότι υπάρχει εκτροφέας το αφήνω στους γνώστες!
 




stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Από ότι κατάλαβα έχετε μικρό παιδάκι οπότε για μένα εκτός των άλλων που αναφέρθηκαν είναι ένας ακόμα επιπλέον απαγορευτικός λόγος για την απόκτηση τζακ. Καλή επιτυχία με την αναζήτηση, θα σας ενημερώσουν οι κατέχοντες της επόμενης φυλής που έχετε κατά νου :)
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli




kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Από ότι κατάλαβα έχετε μικρό παιδάκι οπότε για μένα εκτός των άλλων που αναφέρθηκαν είναι ένας ακόμα επιπλέον απαγορευτικός λόγος για την απόκτηση τζακ. Καλή επιτυχία με την αναζήτηση, θα σας ενημερώσουν οι κατέχοντες της επόμενης φυλής που έχετε κατά νου :)
εκτος του οτι ειναι αλογα σε μεγαθος μικρου σκυλου δεν ξερω πολλα για τα ρασσελακια, να μου πεις τεριε ειναι και αυτα.... ειχα στο μυαλο μου ομως, οτι ενα παιδακι (οχι πολυ μικρης ηλικιας) θα μπορουσε να το ξεπατωνει στα παιχνιδια, επισης επειδη τα παιδακια ειναι ατσουμπαλα, ξανα, ενα μυωδη ρασελακι δεν θα παθαινε ευκολα εξαρθωσεις.... λαθος? :LOL:
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Για παιδί άνω των έξι ετών (όπως αναφέρει το εγχειρίδιο χρήσης των τζακ :ROFLMAO: ) θα είναι αρκετά καλά γιατί ναι θα μπορούν να παίζουν πολύ αρκεί το τζακ πάνω στην έξαψη του παιχνιδιού να ξεχωρίζει το δάχτυλο από το μπαλάκι και αρκεί το παιδί να ξέρει να το χειριστεί το σκυλί. Τώρα για παιδάκι κάτω των 6 ...δεν ξέρω μην ξεχνάς ότι τα τζακ κάνουν και άλματα και δεν ξέρεις ποτέ που θα προσγειωθεί .....αν έχει πχ το μπαλάκι το παιδάκι και κάνει το άλμα το σκυλί να το πάρει από τα χέρια του μπορεί να πέσει και πάνω του και να το ρίξει. Επίσης υπάρχει και ο αρκετά ψηλός βαθμός κτητικότητας στα τζακ ...δεν ξέρω με το παιδί πως θα τα πάει ....πάντως προσωπικά δεν θα ήταν επιλογή μου αν είχα παιδάκι στο σπίτι. Και ναι γενικά στα θέματα υγείας τέτοιου είδους είναι πολύ ανθεκτικά.
 


Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
εγω θα σας εκανα για κοκονι αναπτυσουν αριστες σχεσεις με ολη την οικογενεια(με ιδιαιτερη αδυναμια στα παιδακια)!ειναι κινητικα, πανεξυπνα, πολυ παιχνιδιαρικα,ηρεμα(με την εννοια οτι δεν ειναι νευρικα),αξιαγαπητα,πιστευω οτι αυτος ο σκυλος σας εκφραζει αριστα!!!!!

Υ.Γ.,εγω ειχα ενα ημιαιμο κοκονακι(μου το δηλητηριασαν)το οποιο το ειχα βρει(βλ.φοτο,avatar,κατω αριστερα)μεσα στο χωριο(οπου μενω)να κρυβεται κατω απο ενα αυτοκινητο!
 


Kristen

New Member
14 Απριλίου 2014
2
3
Athens
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για το παιδί/σκυλί, δεν ανυσηχώ για εκείνη, αλλά ούτε και για το όποιο σκυλάκι πάρουμε. Πρώτων η μικρή είναι πολύ εξοικειωμένη με τα ζωά, μην ξεχνάμε ότι γεννήθηκε σε σπίτι με τέσσερα γατιά.. ταίζουμε αδεσποτάκια, γάτες και σκύλους, πάμε στα καταφύγια και βγάζει βόλτα τα ημιαιμάκια. Ισα ίσα θα της κάνει καλό γιατί και η κόρη μου είναι λίγο τζακ.. ακούραστη :).
Ακόμα έχουμε στην οικογένεια ένα ημίαιμο μαλτεζογουέστλι, μικρόσωμο, μυώδες αλλά και ψυχάκικο σκυλί. Το έχει ο αδελφός μου, ο σκύλος δαγκώνει τους πάντες εκτός του αδελφού μου κ της κόρης μου. Εμένα με δάγκωσε σοβαρά πριν κανά χρόνο.. η φιλοσοφία μου ήταν, από τότε που γεννήθηκε η μικρή, ότι τα παιδιά, ακόμα κ τα νήπια, και τα ζωάκια μας μπορούν να βρουν τις ισορροπίες τους. Πάντα επέβλεπα τα παιχνίδια τους όταν ήταν πολύ πιο μικρή κ ξεκίνησε να μπουσουλάει, και να τραβάει ουρές.. την γρατζούνισαν, την ψιλοδάγκωσαν, και μπήκαν τα όρια. Φυσικά, επαναλαμβάνω, είμασταν πάντα διακριτικά δίπλα όταν έπαιζε με τα γατιά προς αποφυγή τραυματισμού. Το θέμα κούρασης και εξουθένωσης του σκύλιου πιο πολύ απασχολεί εμένα... το τζακ θέλει πολύ βόλτα σωστά;;; θέλει εκτόνωση, κλπ. Ενώ ένα κανισάκι το βρίσκω πιο βατό. Τώρα για ημίαιμο που μου πρότεινε η Μάρθα δεν είναι το ζώο που θα επιλέγαμε στην παρούσα φάση. Δε ζω μόνη μου, με τον άντρα μου αποφασίζουμε για τα σοβαρά θέματα από κοινού. Μη νομίζετε ότι είμαστε από αυτές τις δήθεν οικογένειες που έχουμε φάει πετριά να παρουμε ρατσάτο... είμαι συχνά έξω στο δρόμο με τα αδέσποτα, σε στειρώσεις, σε περιστατικά, το προφίλ μου στο φεις είναι 90% κοινοποιήσεις για αδεσποτάκια... είχαμε ημίαιμο και μάλιστα άρωστο για αρκετό καιρό και το παλέψαμε. Και το σκυλί του αδελφού μου δικής μου "σοδειάς" ήταν. Το είχα εγώ στην αρχή αλλά με τάραξε στο δάγκωμα. Ισως αυτές οι εμπειρίες μας έκαναν να αποφασίσουμε καθαρόαιμο κ μάλιστα από ΥΠΕΥΘΥΝΟ εκτροφέα. Το πέντιγκρι δεν το θέλω για να τρέχω στις εκθέσεις, δεν μας αφορούν αυτά. Εμείς θέλουμε σύντροφο σκύλο.
Επίσης θέλουμε πολύ μικρόσωμο κ για έναν άλλο λόγο. Τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο ο σκύλος θα ταξιδεύει αεροπορικώς μαζί μας και τον θέλω στην καμπίνα του αεροπλάνου και όχι σα βαλίτσα στις αποσκευές. Οπότε δεν μπορώ να υπερβώ τα 5 κιλά ή κάπου εκεί,νομίζω. Αυτός δεν είναι ο κανονισμός; Απλά με το τζακ έχω μια τρελή αδυναμία, όποτε βλέπω τέτοια σκυλάκια κάτι μαγικό συμβαίνει και τα σκασμένα με κοιτάνε κατάματα, έρχονται κοντά μου και αρχίζουν το γλύψιμο... και τα έχω ερωτευτεί!!! Τα κανίς πάλι τα ξέρω γιατί μεγάλωσα με ένα κανίς. Αχου είμαι μπερδεμένη...
 
  • Like
Reactions: ioanna a and mareco


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Χριστίνα εσυ??? :p

Εγω ψηφιζω κανις:love: απιστευτα σκυλια!! (Εχει δικιο η μικρη)
 
  • Like
Reactions: vek


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
49
Αθήνα
Ξανά καλημέρα!

Αυτό το κοίταγμα μες τα μάτια με τα ματάκια καρβουνάκια που λέω εγώ είναι όντως λιώσιμο έχεις δίκιο.
Τα τζακ θέλουν πολύ βόλτα και εκτόνωση χρειάζεται να "λυσσάνε" βρε παιδί μου για να είναι ήρεμα (το ήρεμα τρόπος του λέγειν :p). Επίσης είναι και πολύ γαυγισάρικα σε εμμονικό σημείο αν κολλήσει το μυαλό τους σε κάτι ή αν βαρεθούν.
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
και εγω αν και τρελαινμαι για τα τζακ από τν καιρό που εζησα με ένα κανις είμαι φαν τους , άλλοι σκυλοι πανεξυπνα, δραστήρια μεγαλοι σκύλοι σε συσκευασία κοσμηματος !!
καποια στιγμη θα ξαναπαρω ένα μαυρο :):):)
 


Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για το παιδί/σκυλί, δεν ανυσηχώ για εκείνη, αλλά ούτε και για το όποιο σκυλάκι πάρουμε. Πρώτων η μικρή είναι πολύ εξοικειωμένη με τα ζωά, μην ξεχνάμε ότι γεννήθηκε σε σπίτι με τέσσερα γατιά.. ταίζουμε αδεσποτάκια, γάτες και σκύλους, πάμε στα καταφύγια και βγάζει βόλτα τα ημιαιμάκια. Ισα ίσα θα της κάνει καλό γιατί και η κόρη μου είναι λίγο τζακ.. ακούραστη :).
Ακόμα έχουμε στην οικογένεια ένα ημίαιμο μαλτεζογουέστλι, μικρόσωμο, μυώδες αλλά και ψυχάκικο σκυλί. Το έχει ο αδελφός μου, ο σκύλος δαγκώνει τους πάντες εκτός του αδελφού μου κ της κόρης μου. Εμένα με δάγκωσε σοβαρά πριν κανά χρόνο.. η φιλοσοφία μου ήταν, από τότε που γεννήθηκε η μικρή, ότι τα παιδιά, ακόμα κ τα νήπια, και τα ζωάκια μας μπορούν να βρουν τις ισορροπίες τους. Πάντα επέβλεπα τα παιχνίδια τους όταν ήταν πολύ πιο μικρή κ ξεκίνησε να μπουσουλάει, και να τραβάει ουρές.. την γρατζούνισαν, την ψιλοδάγκωσαν, και μπήκαν τα όρια. Φυσικά, επαναλαμβάνω, είμασταν πάντα διακριτικά δίπλα όταν έπαιζε με τα γατιά προς αποφυγή τραυματισμού. Το θέμα κούρασης και εξουθένωσης του σκύλιου πιο πολύ απασχολεί εμένα... το τζακ θέλει πολύ βόλτα σωστά;;; θέλει εκτόνωση, κλπ. Ενώ ένα κανισάκι το βρίσκω πιο βατό. Τώρα για ημίαιμο που μου πρότεινε η Μάρθα δεν είναι το ζώο που θα επιλέγαμε στην παρούσα φάση. Δε ζω μόνη μου, με τον άντρα μου αποφασίζουμε για τα σοβαρά θέματα από κοινού. Μη νομίζετε ότι είμαστε από αυτές τις δήθεν οικογένειες που έχουμε φάει πετριά να παρουμε ρατσάτο... είμαι συχνά έξω στο δρόμο με τα αδέσποτα, σε στειρώσεις, σε περιστατικά, το προφίλ μου στο φεις είναι 90% κοινοποιήσεις για αδεσποτάκια... είχαμε ημίαιμο και μάλιστα άρωστο για αρκετό καιρό και το παλέψαμε. Και το σκυλί του αδελφού μου δικής μου "σοδειάς" ήταν. Το είχα εγώ στην αρχή αλλά με τάραξε στο δάγκωμα. Ισως αυτές οι εμπειρίες μας έκαναν να αποφασίσουμε καθαρόαιμο κ μάλιστα από ΥΠΕΥΘΥΝΟ εκτροφέα. Το πέντιγκρι δεν το θέλω για να τρέχω στις εκθέσεις, δεν μας αφορούν αυτά. Εμείς θέλουμε σύντροφο σκύλο.
Επίσης θέλουμε πολύ μικρόσωμο κ για έναν άλλο λόγο. Τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο ο σκύλος θα ταξιδεύει αεροπορικώς μαζί μας και τον θέλω στην καμπίνα του αεροπλάνου και όχι σα βαλίτσα στις αποσκευές. Οπότε δεν μπορώ να υπερβώ τα 5 κιλά ή κάπου εκεί,νομίζω. Αυτός δεν είναι ο κανονισμός; Απλά με το τζακ έχω μια τρελή αδυναμία, όποτε βλέπω τέτοια σκυλάκια κάτι μαγικό συμβαίνει και τα σκασμένα με κοιτάνε κατάματα, έρχονται κοντά μου και αρχίζουν το γλύψιμο... και τα έχω ερωτευτεί!!! Τα κανίς πάλι τα ξέρω γιατί μεγάλωσα με ένα κανίς. Αχου είμαι μπερδεμένη...

δεν σου προτεινα να παρεις ημιαιμο,το κοκονι σου προτεινα,απλως ειπα οτι εγω ειχα ημιαιμο κοκονακι!
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
εγώ ψηφίζω φαν του βερικοκί πούντ....του κανίς ..... είμαι η μονη στην ελλάδα που τα κανίς τα λέω πούντλ?
το τζακ με ανησυχει γιατί στα 1ο επόμενα χρόνιαμπορει να τύχει και να μη προλαβένετε τόση εκτόνωση(υποθέτω οτι στα γεράματά τους ηρεμούν λίγο τα τζακ, όχι?)
 




Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
49
Αθήνα
(υποθέτω οτι στα γεράματά τους ηρεμούν λίγο τα τζακ, όχι?)
Εχμ,,,, μάλλον στα 14-16 να ηρεμούν πάντως πέρα από την πλάκα και στα 5 και στα 7 και στα 9 που έχω γνωρίσει είναι σαν κουτάβια και σε ενέργεια και σε καραγκιοζιλίκια! :whistle: Δεν είναι τυχαίο ότι τα καρδιολογικά προβλήματα χαρακτηρίζονται common causes of death στην φυλή.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Έχει έκθεση το επόμενο σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Ευκαιρία να μιλήσετε με αρκετούς εκτροφεις και ίσως να δείτε και φυλές που δεν είχατε στο νου σας.
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εγώ ψηφίζω φαν του βερικοκί πούντ....του κανίς ..... είμαι η μονη στην ελλάδα που τα κανίς τα λέω πούντλ?
Όταν πιάνεις συζήτηση με τον μέσο ιδιοκτήτη και του μιλάς για σκυλιά και κάποια στιγμή του πεις... πουντλ, θα το καταλάβει; :Ρ Γιατί εμένα κάτι μου λεει πως αν το κάνω θα με κοιτάζουν λες και κατέρριψα τη θεωρία του Αϊνστάιν. Οπότε διαλέγουμε την εύκολη λύση "κανίς" που είναι γνωστή, απλή και κατανοητή λέξη :Ρ