Χημικά Συρίας


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@Orilis αυτές οι 2 χώρες χρόνια τώρα κάνουν δοκιμές πυρηνικών όπλων στην θάλασσα. Στα χημικά της Συρίας θα κολλήσουν;
Αποπροσανατολισμου σε τι;
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αποπροσανατολισμό σε οτιδήποτε μπορεί να θέλουν να περάσουν υπόγεια. Είναι λίγο κλασσικό το σε βάζω να κοιτάς κάπου αλλού για να περάσω κάτι κάτω από τη μύτη σου... Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι αυτό που θέλουν να περάσουν κάτω από τη δικιά μας. Δεν είμαι μέσα στους λίγους που ξέρουν..
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
το να παιζει ας πουμε το Ισραηλ σε ολα τα αθληματα της Ευρωπης επειδη ειναι Χριστιανικο κλαμπ ενω ειναι σε αλλη ηπειρο ειναι καλα ε...
Όπως σε όλα τα θέματα ..."από πού κλάνει το μπαρμπούνι"...μέχρι "μακροσκοπική ανάλυση της βλέννας", χώνεις μέσα εκκλησία και Χριστιανισμό....
Μέχρι που βάφτισες το Ισραήλ "Χριστιανικό κλαμπ" και θα γελάνε και οι Εβραίοι με την ανάστροφη συνωμοσιολογία...
Να δούμε που θα φτάσεις...
 
  • Like
Reactions: underdog


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
''το να παιζει ας πουμε το Ισραηλ σε ολα τα αθληματα της Ευρωπης επειδη ειναι Χριστιανικο κλαμπ ενω ειναι σε αλλη ηπειρο ειναι καλα ε... ''

παιζει το Ισραηλ στην Ευρωπη που η ΕΥΡΩΠΗ ειναι το χριστιανικο κλαμπ..
οχι το Ισραηλ..

ενταξει μπορουσες να βγαλεις κακια σε αλλα τοσα θεματα που εχω κανει.. εδω βρηκες βρε sea-mol που το ειπα σωστα ! :D
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Τι είπες σωστά, δεν κατάλαβα?
Πού κολλάει το Ισραήλ με το Χριστιανικό κλαμπ?
Υπάρχει θρησκευτική συνάφεια ή θρησκευτική αντίθεση στο συγκεκριμένο θέμα?
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μόλις ακουσα ότι σημερα στις 8πμ ξεκινησε η υδρόλυση μέσα στους αντιδραστηρες τιτανίου του πλοιου και ότι μετά θα μεταφερθουν σε βαρέλια τα απόβλητα για να πάνε για επεξεργασία στην Αμερική και δεν θα ποντιστουν στην Μεσόγειο.... φυσικά ουδεμια αναφορά για τι ουσίες μιλάμε!
 
  • Like
Reactions: manolo


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
http://www.econews.gr/2014/07/02/ximika-syrias-kythira-115961/

Στο κείμενο που είναι στο παραπάνω λινκ γράφει: από την υδρόλυση 520 τόνων χημικών, θα παραχθούν περίπου 4.500 τόνοι υδρολυμένου προϊόντος

Όπως και: το προϊόν που θα παραχθεί μετά την υδρόλυση (4.500 τόνοι περίπου απενεργοποιημένου χημικού προϊόντος) θα μεταφερθεί για απόθεση σε χώρες εκτός της Μεσογείου. (άραγε που;;;;;;;;)

Το θέμα είναι μην γίνει κάνα ατύχημα και ξεφύγει τίποτα στην θάλασσα γιατί τότε όλη η μεσόγειος θα γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Απ ότι ειπα, Αμερική και Αυστραλία θα παει για επεξεργασία φορτωμένο σε ειδικά βαρελια.... τώρα αν γινει κανα...."ατυχημα"
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Απ ότι ειπα, Αμερική και Αυστραλία θα παει για επεξεργασία φορτωμένο σε ειδικά βαρελια.... τώρα αν γινει κανα...."ατυχημα"
Αναφέρομαι για την πιθανότητα ατυχήματος κατά την διαδικασία(υδρόλυση) που γίνεται για πρώτη φορά στην θάλασσα, άρα στην ουσία πείραμα γίνεται.
Η μεταφορά είναι πιο απλή διαδικασία(άλλωστε τα μετάφεραν και στο σημείο που γίνεται η υδρόλυση).
Μετά την υδρόλυση θα πάνε για απόθεση :cautious: και όχι για επεξεργασία. Επεξεργασία είναι η υδρόλυση που γίνεται στα μέρη μας.
Θα μου έκανε εντύπωση αν τα πάνε Αμερική(μέσα στο σπίτι τους)
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σίγουρα ειπαν ότι θα τα πάνε για επεξεργασία. Αναφερθηκε 2-3 φορές στο ρεπορταζ
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Δεν επιμένω σε κάτι που δεν είμαι σίγουρος, απλά η υδρόλυση είναι η επεξεργασία. Αν κάνουν επεξεργασία σε αυτό που θα προκύψει από την επεξεργασία, πάω πάσο.

Από το λινκ που παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα:
το προϊόν που θα παραχθεί μετά την υδρόλυση (4.500 τόνοι περίπου απενεργοποιημένου χημικού προϊόντος) θα μεταφερθεί για απόθεση σε χώρες εκτός της Μεσογείου.

Όπως και ναχει το θέμα είναι να μην γίνει ατύχημα
 
  • Like
Reactions: ghelly


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Σίγουρα ειπαν ότι θα τα πάνε για επεξεργασία. Αναφερθηκε 2-3 φορές στο ρεπορταζ
Αν ισχύει αυτό:
......... ενώ τα επικίνδυνα υποπροϊόντα από τη διαδικασία θα μεταφερθούν για επεξεργασία σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία και στη Φινλανδία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
δίνει απάντηση.

Ολόκληρο το άρθρο: http://www.econews.gr/2014/07/03/ximika-syrias-caperay-115985/
 
  • Like
Reactions: ghelly


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Σε τριήμερο αποκλεισμό της Βάσης της Σούδας από τις 19 μέχρι και τις 21 Ιουλίου αποφάσισε να προχωρήσει το Παγκρήτιο Συντονιστικό κορυφώνοντας της κινητοποιήσεις του ενάντια στη διάλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Σε σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού γίνεται γνωστό το πλαίσιο των δράσεων που θα αναπτυχθούν το συγκεκριμένο διάστημα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 8 Ιουλίου συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων πάνω από 150 άτομα (κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων, εκκλησίας και κομμάτων, θεσμικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του συντονιστικού Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι Πολίτες ενάντια στα Χημικά Ρεθύμνου κλπ) για να συζητήσουμε την πρόταση του Ανοιχτού Συντονιστικού Χανίων για κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση της Σούδας.

-Με δεδομένη την ευρεία διάθεση των συμμετεχόντων για αποκλεισμό της βάσης, που μάλιστα τέθηκε από πολλούς σε ένα πλαίσιο πάγιου αιτήματος για κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης,

-με δεδομένες τις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου,

-και με δεδομένη την προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11/7 στο Σύνταγμα που γίνεται και για το θέμα των χημικών του πολέμου στη Μεσόγειο.

Καλούμε σε παλλαϊκή πανελλαδική συστράτευση και κινητοποίηση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουλίου και θα κορυφωθεί μια βδομάδα μετά, με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα στις 19-21 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα:

1.Καλούμε σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης με κάθε τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες θα κρίνουν κατάλληλο για να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς την συναινούσα με το πείραμα αυτό ελληνική κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν (καταλήψεις λιμανιών και κρατικών υπηρεσιών για άσκηση πίεσης, ενημερώσεις, πορείες, ανάρτηση πανό και μοίρασμα φυλλαδίων σε διάφορες γλώσσες, κλπ)

2.Κορύφωση αυτών των εκδηλώσεων θα είναι το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου (Σάββατο – Δευτέρα) με καταρχήν τριήμερο αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα. Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων.

3.Καλούμε την ΠΝΟ καθώς και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική συστράτευση με τον αγώνα μας πραγματοποιώντας προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του 10ημέρου κινητοποίησης, με κορύφωση αυτών την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης (Δευτέρα 21/7).

4.Παράλληλα ετοιμάζεται η από καιρό ανακοινωμένη εν πλω διαμαρτυρία με καϊκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το Cape Ray στο σημείο της υδρόλυσης. Ταυτόχρονα καλούμε τους επαγγελματίες ψαράδες καθώς και τους κατόχους κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης και από τη θάλασσα.

5.Καλούμε την ΑΝΕΚ να διαθέσει πλοίο της προκειμένου να επιβιβαστεί σε αυτό πλήθος κόσμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εν πλω διαμαρτυρία στα διεθνή ύδατα.

6.Επίσης, αποφασίστηκε συνάντηση φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρέσβεις Ρωσίας και ΗΠΑ καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

7.Καλούμε όλον τον κόσμο σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να προσέλθει και να ενισχύσει δια ζώσης το εγχείρημα του αποκλεισμού της νατοϊκής βάσης δηλώνοντας έμπρακτα πως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους. Όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να κάνουν μαζί με μας κορύφωση των δράσεών τους στους τόπους τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης, που σκοπό έχει -μεταξύ άλλων- τη νομιμοποίηση της κλειστής θάλασσας της Μεσσογείου ως χώρο απόθεσης αποβλήτων για τα χημικά όπλα και άλλων χωρών, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Να σταματήσει τώρα η παραγωγή χημικών όπλων.

Να σταματήσει να είναι η Μεσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Facebook

ΠΗΓΗ:http://www.zarpa.gr/
 
  • Like
Reactions: TARA




TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Στα δελτία των ειδήσεων.......
10 λεπτά για τον κροκόδειλο της Κρήτης,
1 λεπτό για την καταστροφή των χημικών έξω απ΄την Κρήτη......:mad:
 
  • Like
Reactions: Orilis and vek


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3