Καινούργιο μέλος στην οικογένεια


D

Deleted member 14614

Guest
Και το είχα απορία πώς και ξέφυγα από τον παροξυσμό... :p
 
  • Like
Reactions: ghelly


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Απο οτι βλέπω εσεις που απαντάτε τα σκυλιά σας δεν τα βλέπω κ μορφολογικά άριστα για να λεμε κ την αλήθεια ..... :)
A! μην πιανεις στο στομα σου τον σκυλο μου! Είναι η επιτομή της μορφολογικής τελειοτητας!
 


Natasanikos

Member
29 Μαϊου 2015
11
0
Για την μορφολογία έξυπνα όλοι όσοι απαντήσατε ειρωνικά το είπα επειδή τρώγεστε με την μορφολογία .... Τωρα οποίος εχει την μύγα ....:-/
 




dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Της έχετε σπάσει τα αρχ@@δια πως σκατα διαγραφεσαι απο εδω μεσα βαρέθηκα να διαβάζω κόντρα επειδή κάποιος αποφάσισε να πάρει κουτάβι απο ιδιώτη ποιο ειναι το πρόβλημα σας ??? το αν θα ειναι καθαρόαιμο ??? ρε πάτε καλα ?? όλα τα σκυλακια την ίδια ψυχή έχουν εσεις ειστε σκατοψυχη κ τα περνεται για βιτρίνα κ να κανετε το ψώνιο σας ....
Πιο πιθανό είναι να πάρει κάποιος απο ιδιώτη για μοστρα και βιτρίνα, παρα απο εκτροφεία.
Γιατί όταν κάποιος αποφασίζει να δώσει αρκετά χρήματα για σκύλο, στις περισσότερες των περιπτώσεων το χει ψάξει και έχει σκεφτεί πολλά περισσότερα πραγματα απο το πως θα κανει βιτρίνα.
Είναι απλό. Αν δεν υπηρχαν εκτροφείς, δε θα είχε επιβιωσει καμια ράτσα. Απο την αλλη, αν δεν υπηρχαν ιδιώτες να βάζουν τα σκυλιά τους να γεννάνε, θα υπηρχαν λιγότερα αδέσποτα.
 


*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Διαβάζεις τα πάντα για τη φυλή που σε ενδιαφέρει, μαθαίνεις το πρότυπο απ έξω, μιλάς με ένα σωρό εκτροφείς, σε περνάνε από κόσκινο για να αποφασίσουν αν είσαι κατάλληλος να σου δώσουν κουτάβι, περιμένεις για τη γέννα όσο καιρό χρειαστεί, πληρώνεις ένα αξιοσέβαστο ποσό...όλα αυτά για να κάνεις μόστρα; Αλήθεια τώρα; :confused: Ενώ ο καθένας που αγοράζει το πρώτο κουτάβι που θα βρει στη χρυσή ευκαιρία για να πάρει και ράτσα και φτηνό και τώρα αμέσως το κάνει από αγάπη για τα ζώα; Ημαρτον!
 
  • Like
Reactions: Lavernne


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αγαπητέ-ή θεματοθέτη. Κανείς δεν καταδικάζει τα σκυλιά ούτε υπάρχει ρατσισμός για τα μη εκτροφικά.
Οι περισσότεροι εδώ έχουν ή είχαν ημίαιμο σκύλο πρώην αδέσποτο, εγώ έχω δυο. Όλα τα σκυλιά αυτά προέρχονται από τυχαία ζευγαρώματα.
Η κατάληξη των περισσοτέρων κουταβιών είναι να βρεθούν στο δρόμο ή ακόμη χειρότερα.

Αυτό που καταδικάζουμε λοιπόν αγαπητέ-ή είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων και σε καμία περίπτωση τα σκυλιά που δεν είναι εκτροφικά.

Τέτοιου είδους συζητήσεις είναι παγίδα και δυστυχώς βγάζουν μια λάθος εικόνα στους αδαείς.
Είναι θέμα παιδείας. Αν αυτή λείπει άντε τώρα να εξηγήσεις μέσα από ένα φόρουμ γιατί δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε ζευγαρώματα εκτός εκτοφείου.
 


Natasanikos

Member
29 Μαϊου 2015
11
0
Αυτο που με εκνεύρισε ήταν το θέμα συμπεριφοράς απο κάποιους που της απάντησαν ειρωνικά κ απότομα αν αυτο το θεωρείς παιδεία τοτε οκ !! Ο τρόπος που πρεπει να μεταδώσεις κάποιες γνώσεις θα πρεπει να ειναι ευγενικός κ με σεβασμό αυτο για μένα ειναι η παιδεία απο εκεί ξεκινάς κ μαθαίνεις με χαρα ....... Τόσο απλό δεν διαφωνώ για τα εκτροφεία αν κ δεν ειναι καλα όλα .... Νομίζω οτι γνωρίζετε το λόγους , εχω άλλο ενα παγκ 5 χρόνων κ το Μποξερ , οταν ξεκίνησα να ψάχνω για το παγκ εκτροφεία ήταν κάποια που είχαν 10 σκυλιά μαζι σε ενα τύπου πάρκο αλλα με συρματόπλεγμα εικόνα καθολου καλη :-\ κ απο γέννες ....δυστηχως ειμαστε στην Ελλάδα .... Καμία σχέσει δεν έχουν τα εκτροφεία έξωτερικο απο εδω .... Δεν ειναι όλα έτσι το ξανά λέω ..... Απλα δεν χρειάζεται να καταδικάζεται μια απόφαση της Stella νομίζω έτσι λέγετε δεν φταίει εκείνη το σύστημα φταίει τουλάχιστον εκείνη για μένα αφού της το χαρίζουν καλο παει να κάνει γιατι αυτο το σκυλάκι αυριο θα ήταν στον δρόμο η στα σκουπίδια .....
 


Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
34
Αυτη η απαντηση για ολα οτι φταιει το συστημα με τρελαινει!! Ποιοι απαρτιζουν το συστημα ? Ολοι εμεις και ο καθενας ξεχωριστα δεν ειμαστε μελη του συστηματος? Αν αρχιζαμε ολοι να αλλαζουμε τον εαυτο μας να μη ζευγαρωνουμε σκυλια αν δεν ειμαστε εκτροφεις, να μην αγοραζαμε απο πετσοπ και ιδιωτες τοτε δε θα αλλαζε το συστημα? Αν κανεις δε τα εκανε αυτα τοτε δε θα ειχαμε τοσα αδεσποτα και σκυλια σε καδους ουτε ζωα με ασθενειες. Αλλα σ αυτη τη χωρα( βασικα σε ολο τον κοσμο) κανεις δε παιρνει την ευθυνη,κανεις δεν αλλαζει τον εαυτο του παρα για ολα φταιει το συστημα, το κρατος, οι αλλοι... Ατιμε εγωισμε εισαι το χειροτερο ολων τελικα...
 


Natasanikos

Member
29 Μαϊου 2015
11
0
Ο καθένας Κατάλαβενει οτι τον συμφέρει για να πει τα δικα του ..... κ πιάνεται απο μια λέξει να να γράψει το άρθρο επιθέσεις ....... Χαχαχα
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Νατασανίκο, αυτό που περιγράφεις δεν είναι εκτροφείο. Είναι το λεγόμενο puppy mill.


Εκτροφέας είναι ένας άνθρωπος που έχει τόσα σκυλιά, όσα μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα καλό βιοτικό επίπεδο, δεν τα ξεσκίζει στις γέννες, επιλέγει τα ζευγαρώματα με βάση μορφολογικά στοιχεία, δείχνει τα σκυλιά του σε εκθέσεις για να μπορεί ο κόσμος να τα γνωρίσει και να κρίνουν άλλοι άνθρωποι (οι κριτές) την δουλειά του, κάνει εξετάσεις κληρονομικών παθήσεων...κλπ...κλπ
Κοντολογίς είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται ΚΑΙ για την φυλή που εκτρέφει ΚΑΙ για την τον σκύλο εν γένει.

ΑΥΤΟΝ πρέπει να ψάχνει κανείς αν θέλει να πάρει καθαρόαιμο, τελεία και παύλα. Αν κάποιος ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, κάθεται και ακούει για να το μάθει και να ξέρει τι να ψάξει. Αν δεν γνωρίζει και παρ όλα αυτά λέει εξυπνάδες λες και ο κόσμος ξεκίνησε με αυτόν και τις σκέψεις του, θα τα ακούει δυστυχώς.

Αν θες να συζητήσεις για να μάθεις πέντε πράγματα, καλώς.
Αν θες να τρολάρεις έτσι για το ονόρε, δικαίωμά σου επίσης
 


Natasanikos

Member
29 Μαϊου 2015
11
0
Όχι δεν ειναι αυτο ειναι προσωπική μου εμπειρία εχει παει εγω στο εκτροφείο για να δω τα παγκ πριν έξι χρόνια οταν έψαχνα ακομα να παρω παγκ . Το εχω δει κ αυτο που ανέβασες :-/
 


Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
34
Πιαστηκα απο τα λεγομενα σου και οχι απο μια λεξη.. Ειπες οτι δε φταιει εκεινη αλλα το συστημα και σου απαντω οτι ΦΥΣΙΚΑ και φταιει εκεινη γιατι πριν αποκτησει σκυλο δεν εχει ενημερωθει σωστα. Εσυ γιατι εψαξες εκτροφειο και δεν πηρες απο καποιο ιδιωτη? Γιατι να μην κανει και εκεινη το ιδιο η αν δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να παρει ενα σκυλο καταφυγιου?
 




kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι κριμα ειναι, αλλα αυτο ας το σκεφτοταν πριν βαλει την σκυλα της να γεννησει... δλδ τι να κανουμε τωρα?
Ειναι ακομα πιο κριμα αυτα τα ερημα σκυλακια που περιμενουν μπορει και χρονια σε καποιο κλουβι φιλοζωικης..
Αν λοιπον εγω παω και παρω την γεννα της ανευθυνης, απλα θα την διευκολυνω/απαλλαξω στην μ@λ@κια που πηγε και εκανε .. και ο καημενος ο σκυλος παραμενει στο κλουβι για αλλα ποσα χρονια. Με συγχωρεις, αλλα για μενα προτεραιοτητα εχει αυτος στο κλουβι.
 


*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Οταν την πληρώνουν τα σκυλιά πάντα είναι κρίμα. Ομως με το να στηρίζει κανείς τη γέννα του κάθε ιδιώτη ή τα puppy mills, παίρνοντας κουτάβια από αυτούς, συντηρεί αυτή την κατάσταση. Αν ο ιδιώτης δυσκολευτεί να βρει σπιτια στα κουτάβια και δε βγάλει και χρήματα, τότε δε θα ξαναβάλει τη σκύλα του να γεννήσει! Μπορεί να νομίζεις ότι παίρνοντας ένα κουτάβι τέτοιο κάνεις το καλό και το σώζεις, αλλά στην ουσία συνεισφέρεις στο να υπάρξουν πάρα πολλά ακόμη τέτοια κουτάβια, δηλαδή πολλαπλάσιες ταλαιπωρημένες ψυχούλες
 


D

Deleted member 14614

Guest
@Natasanikos, επειδή βλέπω ότι ηρέμησες λίγο, για να δούμε αν μπορέσουμε να κάνουμε μία λογική (ή λογικοφανή) συζήτηση.
Καταρχάς, καλό θα ήταν να ανοίξεις δικό σου thread, γιατί το παρόν έχει ήδη ξεφύγει από τον σκοπό του. Δεν υπάρχει θέμα, άνοιξε ένα με σκοπό να μας βρίσεις, αλλά δεν γίνεται να μονοπωλείς το παρόν.
Από εκεί και πέρα, το ότι σε εκνεύρισε η συμπεριφορά μας, δεν νομίζω από την άλλη η θεματοθέτρια να σε διόρισε δικηγόρο της. Εκτός κι αν είσαι η ίδια με άλλο nick ή απλά έχεις κι εσύ σκυλιά τύπου κυρά Τούλας, οπότε γι'αυτό το πήρες τόσο προσωπικά.
Τέλος, επειδή μίλησες περί παιδείας, κλπ, αυτά απαιτούν και μία αντιληπτική ικανότητα. Ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσεις από την αρχή όλα όσα γράψαμε, να κάτσεις να τα σκεφτείς μήπως ισχύουν και να μην κολλήσεις πάλι σε ό,τι δεν σου αρέσει.
 


dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Και αυτο τι θα απογίνει ???κριμα δεν ειναι ???
Τι εννοεις? Θες να μας πεις οτι ο ιδιωτης που τοσο φιλοζωος ειναι, θα αφησει το κουταβι στη μοιρα του? Αν δε βρει να το δωσει, ας το κρατησει και ας παρει το μαθημα του ωστε να μη ξαναβαλει το σκυλι του να γεννησει.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τι εννοεις? Θες να μας πεις οτι ο ιδιωτης που τοσο φιλοζωος ειναι, θα αφησει το κουταβι στη μοιρα του? Αν δε βρει να το δωσει, ας το κρατησει και ας παρει το μαθημα του ωστε να μη ξαναβαλει το σκυλι του να γεννησει.
Μα ένας λόγος παραπάνω, να "μποϋκοτάρονται" αυτές οι γέννες, γιατί όσο βρίσκουν να δίνουν τα κουτάβια υπό τον ψυχολογικό εκβιασμό της εγκατάλειψης, τόσο συνεχίζουν να γεννοβολάνε τα σκυλιά τους και τόσο περισσότερα αδέσποτα βρίσκονται όταν κάποιος αρχίσει να ανακαλύπτει την αλήθεια, ή να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς στο σκυλί του.

edit: είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια λογική του "να παρω το σκυλάκι από τη βιτρίνα του πετσοπ, να το σώσω, γιατι αν δεν πουληθεί ποιος ξέρει πώς θα καταλήξει". Και απλά στρουθοκαμηλίζουμε αγνοώντας ότι αυτά πάνε με τους κανόνες της προσφοράς-ζήτησης και του καθαρού εμπορίου.
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Ο σκύλος είναι ζώο συντροφιάς κ όχι παραγωγικό. Εντελώς κυνικά ή αστεία αν το δεις, δν μας προσφέρει ούτε κρέας, ούτε γάλα, ούτε γούνα για να τον αναπαράγουμε σαν κουνέλι.

Καλό θα ήταν λοιπόν να σκεφτείς το γτ κάποιοι μπαίνουν στην διαδιακασία αυτή. Αν δν είναι η πετριά με το "θέλουν κ αυτά να δουν παιδιά", θα είναι τα λεφτά. Το "αγαπάω την φυλή κ ζευγαρώνω γτ έτσι μου κατέβηκε" είναι οξύμωρο κ δν υπάρχει πουθενά. Δλδ λίγο αν το ψάξει αυτό κάποιος, τον έχει ξεφτιλίσει όποιον το ισχυριστεί. Όσο για το "αυτό τι θα απογίνει"... υπεύθυνος είναι ο υπαίτιος. Κ συ αν είναι να νοιαστείς για το τι θα απογίνει ένας σκύλος, σώσε κάποιον που δν γεννήθηκε από επιλογή κ ματαιοδοξία

Επίσης, μείνε.
Γίνεται λίγο ανάποδα εδώ. (Μπορεί κ όπως πρέπει δλδ...): Αυτιά χαιδεύονται μόνο των σκύλων, αλλά εσύ θα εκπαιδευτείς ;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf