Διαφήμιση Pet Shop


Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Δεν μπορώ να πω αβίαστα πως διαφωνώ στο παραπάνω σκεπτικό, αλλά όλο αυτο το σκηνικό οδηγεί στο να πάρει συγχωροχάρτι όλο το κύκλωμα της εμπορίας ζώων. Εκεί εντοπίζεται η ένσταση η δική μου.
Συμφωνώ απολύτως!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αυτό είναι ένα θέμα που λετε... Συμφωνώ.

Αλλά φαντάζομαι κάποια δικλείδα ασφαλείας θα έχουν βρει για να μην γίνεται μπέρδεμα ανάμεσα στους δύο κόσμους. :confused:

Είναι περίεργο πάντρεμα, ομολογουμένως.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Κινέζικο εστιατόριο που στο μενού του έχει σκύλο Πεκίνου και νούντλς με σκύλο, προσφέρει τις μερίδες που περισσεύουν για να ταϊστούν αδέσποτα.

Ο ΟΚΑΝΑ συνεργάζεται με τον Πάμπλο Εσκομπάρ για την απεξάρτηση νέων από τα ναρκωτικά.

Ο Ηρώδης γίνεται σπόνσορας στα παιδικά χωριά SOS.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

Οι φιλοζωικές οργανώσεις δίνουν σκυλάκια τους προς υιοθεσία στα Pet City και τα σκυλάκια φιλοξενούνται και στις γυάλες και τα κλουβάκια των καταστημάτων, εντελώς δωρεάν! Όταν, βέβαια, υπάρχει χώρος και δεν είναι γεμάτα από τις παραλαβές για τα Χριστούγεννα από τα puppy mills της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

Μα και βέβαια η γυάλα και το κλουβάκι ενός καταστήματος είναι μια χαρά για ένα κουταβάκι! Αφού και οι φιλοζωικές και οι φιλόζωοι, που δίνουν και το αίμα τους για αυτά, τα εμπιστεύονται στα Pet City.

Εννοείται πως τα Pet City είναι ένα πολύ "pet friendly" και "stray friendly" κατάστημα! Αφού ήταν σπόνσορας και στο "Παρατρίχα", αφού είναι και μαζί με τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος και άλλες φιλοζωικές στα Pet Festival και Dog Festival και τώρα βοηθά και στην υιοθεσία αδέσποτων.

Ε, τι και αν μια μεγάλη μερίδα από αυτά τα αδέσποτα έχει πουληθεί από το ίδιο το κατάστημα τα τελευταία χρόνια, τι και αν τα κουταβάκια του είναι προϊόν εκμετάλλευσης και βασανισμού των γεννητόρων τους, τι και αν ένα μεγάλο ποσοστό από τα κουταβάκια που το κατάστημα φέρνει "ψοφούν" πριν φτάσουν στη γυάλα ή λίγες μέρες αφού αγοραστούν; Αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Ναι, φιλόζωε καλά κάνεις γιατί κουράστηκες και γιατί ποτέ δεν ήξερες και ακριβώς τι κάνεις και για ποιο λόγο το κάνεις. Αντί να αγωνιστείς να μην υπάρχει κλουβί και γυάλα με σκύλο σε κατάστημα, βάλε και μερικά δικά σου εκεί... γιατί όλα έχουν ένα όριο, όπως και η λογική σου, το καθαρό σου μυαλό, το ήθος και τα ιδανικά (ελαστικά αυτά και προσαρμόσιμα).

Αυτό που δεν έχει όριο είναι η εκμετάλλευση των ζώων. Για χρήματα ή για δόξα, για εγωισμό ή "αγιοποίηση" και το "σύνδρομο σωτήρα".

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί... μαζί με τα Pet City, την παγκόσμια ημέρα των ζώων. Να αγοράσουμε λουράκια με στρασάκια στα σκυλάκια μας, σαμαράκια με καρφιά που γράφουν "Pit Bull", να κάνουμε καλλιστεία και να κάνουμε και δωρεά 10€ στην φιλοζωική της περιοχής μας.

Το διαφημιστικό λέει "Υιοθέτησε ένα αδέσποτο ή έλα σε ένα από τα 40 καταστήματα Pet City για να βρούμε μαζί το κατοικίδιο που σου ταιριάζει"... Γιατί μπορεί και να μη σου ταιριάζει ένα αδέσποτο, αλλά ένα γλυκούλικο Μαλτεζάκι στα 350€ ή ένας παπαγάλος ή 2 χρυσόψαρα.

Να κι αν θες να μάθεις για το παράνομο εμπόριο και τα προβλήματα των σκύλων, μην ακούς εμένα:

 






Lynette

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
50
36
40
Για να καταλάβω...
Φιλοζωικές δίνουν σκυλιά στο πετ Σίτι για να βρουν πιο εύκολα σπίτι. Σωστά;
Το κακό που είναι;
Υιοθετούνται ή όχι;
Αυτό πρέπει να μας νοιάζει στην τελική.
Έτσι δεν είναι;
Ενα ατομο που καταλαβαινει τι εννοω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Σορρυ ρε παιδια, αλλα το να καθομαστε εμεις εδω αναπαυτικα με τα pc μας και να συζηταμε, ειναι το καλυτερο και το πιο βολικο. Δλδ, γιατι οι περισσοτεροι απο εδω μεσα επαναλαμβανετε το ιδιο και το ιδιο χωρις να δινετε εστω και την ελαχιστη προσοχη στα υπολοιπα που γραφω; ''Τα πετ σιτυ συμβαλουν στην αυξηση αδεσποτων και αισχος καποιες φιλοζωικες που συνεργαζονται μαζι τους''....Πραγματικα, δλδ τι περιμενετε; Να σηκωθουν ολες οι φιλοζωικες μια ομορφη μερα & να ξεκινησουν πολεμο στα Πετ Σιτυ; Και επαναλαμβανω - με ΠΟΙΑ υποστηριξη; Κρατικη υποστηριξη ή απο κανενα Δημο; [ας γελασω!:LOL:] Για να γινει κατι τετοιο απαιτειται χρονος, κοπος και ΧΡΗΜΑ το οποιο ειδικα ΔΕΝ υπαρχει...ας μην ισοπεδωνονται ολα....ποιοι ειμαστε εμεις που θα κρινουμε την δραση των φιλοζωικων τοσο αυστηρα και θα χαρακτηρισουμε και ως ''αισχη'' τις πραξεις τους;;.....καποιοι ανθρωποι [με εξαιρεση τα ''σκοτεινα'' κινητρα ορισμενων] που εχουν την καλη την ορεξη και τη διαθεση να βοηθησουν και αφου εξαντληθουν οι πιθανοτητες, στρεφονται στην τελευταια...Ή μηπως κατα την γνωμη σας πρεπει να πεινασουν οι ιδιοι προκειμενου να τα βγαλουν περα με τα εξοδα φιλοξενειας του σκυλου;! [και να μην παει σε Πετ Σιτυ]....λεφτα δεν υπαρχουν, βοηθεια δεν υπαρχει...εεε..δλδ τι πρεπει να γινει; Προκειμενου να αποφυγουμε τα ''pet shitty'' δεν βαριεσαι, ασε το καθε αδεσποτο για το οποιο δεν βρισκουμε λυση να ψοφησει σε κανενα χαντακι. Δεν εγγυειται κανενας οτι εφοσον φιλοξενηθει εκει θα βρει σπιτι, ομως αξιζει τον κοπο....και εκτος αυτου, ειναι δυνατον να βαζετε τα ηθικα ζητηματα πανω απ'την ιδια την ΖΩΗ των ζωων; Δλδ, ποιο ειναι το σκεπτικο σας; ''Δεν αγοραζω τιποτα απ'τα πετ σιτυ και τα αποφευγω μεχρι θανατου, οι φιλοζωικες πρεπει να τα καταδιωξουν...αν μας ξεμεινει κανενα σκυλι, ας μην δοκιμασουμε να το παμε εκει μπας και βρει την τυχη του, ας το αφησουμε σην μοιρα του..;!''
Μιλαμε για ΖΩΕΣ και για μενα, τιποτα και κανενας δεν ειναι ανωτερο απ'την ζωη ενος ζωντανου οργανισμου, ποσο μαλλον σε αναγκη....Ναι, ειναι παρανομοι κουταβοεισαγωγεις τα Πετ Σιτυ και ολοι το γνωριζουμε. Ας απαιτησουμε υποστηριξη απ'το κρατος εναντιον τους, οχι απ'τις φιλοζωικες αποτελουμενες απο καποιους ανθρωπους που κανουν Ο,ΤΙ μπορουν και ΟΠΩΣ το μπορουν....ο ρεαλισμος παει περιπατο!


(Και συνεχιζω να μην κατανοω γιατι να γινει ο συνειρμός της φιλοζωιας με τα Πετ Σιτυ.....ο υποψηφιος σκυλογονεας γνωριζει πως το σκυλι ειναι της φιλοζωικης και απλα φιλοξενειται εκει προς υιοθετηση, αν ειναι τοσο ανοητος που θα πιστεψει οτι τα σκυλια προς πωληση στα Πετ Σιτυ ειναι εξισου καλα κλπ. κλπ. εε, μιλαμε για IQ τζιτζικιου...Επισης, δεν ασκειται καποια επιρροη απτους υπευθυνους στα Πετ Σιτυ, ενα τηλ. ζηταει ο ενδιαφερομενος της εκαστοτε φιλοζωικης και συννενοειται μαζι τους, οχι με τα Πετ Σιτυ....Ηλιθιοι υπαρχουν παντου γυρω μας και παντα θα υπαρχουν, αν θελουν να τα κανουν θαλασσα με τις υιοθεσιες και με τις σκεψεις τους περι φιλοζωιας, θα το κανουν με ή χωρις Πετ Σιτυ....)

Για να καταλάβω...
Φιλοζωικές δίνουν σκυλιά στο πετ Σίτι για να βρουν πιο εύκολα σπίτι. Σωστά;
Το κακό που είναι;
Υιοθετούνται ή όχι;
Αυτό πρέπει να μας νοιάζει στην τελική.
Έτσι δεν είναι;
Υπαρχει η δυναμη της βιτρινας ακομα @Yorkaddict , γι'αυτο στρεφονται στα Πετ Σιτυ οι φιλοζωικες πολλες φορες. Και για μενα ειναι αποδεκτο, κι ας διαφωνουν οι αλλοι. Το θεμα ειναι να σωθουν οι ζωες των αδεσποτων, οποιο αλλο ζητημα ηθικο παει μετα.....

Παίδες...λυπαμαι...ωραια η ιδεολογία. ..αλλα με ιδεολογία ποτε δε χόρτασε κανενος το στομαχι
Αϊ γεια σου, απ'το στομα μου το εκλεψες...να εδω το 'χα...(y):D:)

Αυτές εδώ είναι? http://petcity.gr/index.php/en/component/content/category/27-we-love-animals
Κάποιες αναμενόμενες, αλλά από κάποιες άλλες δεν το περίμενα. Αίσχος.


Ακριβώς επειδή υπάρχουν σωματεία που έχουν κάνει το σκ@τό τους παξιμάδι για να περιθάλπτουν αδέσποτα, τα οποία είναι συνήθως αποτελέσματα του κάθε Pet City και του κάθε κουταβέμπορα, δεν είναι δυνατόν κάποια άλλα να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις. Είναι ξεκάθαρα επιθυμία διαφήμισης (με το αζημίωτο?) χωρίς να υπολογίζουν το κόστος. Το κάθε κωλοpet-shop που πουλάει κουτάβια αθωώνεται στα μάτια του μέσου υποψηφίου ιδιοκτήτη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τσουβαλιάζονται και σωματεία που δεν ακολουθούν αυτή την τακτική, αφού "όλες οι φιλοζωικές ίδιες είναι".
Ποιος το λεει οτι αθωωνεται @rick ; Ειναι δικη σου σκεψη αυτη; Το εχεις παρατηρησει/στο εχει πει κανεις πως θεωρει κατι σαν υποστηρικτες φιλοζωικων οργανωσεων τα Πετ Σιτυ..;;;

Εγω φιλε μου ξερω και λεω το εξης:
Ή εισαι ευσυνειδητος ή δεν εισαι....και αν δεν εισαι, ΟΠΟΥ μα ΟΠΟΥ και να απευθυνθεις για υιοθεσια ζωου, παλι το ιδιο σκ@τουλες θα τα κανεις....Στα Πετ Σιτυ θα κανεις τετοιου ειδους συσχετισεις, με αδεσποτο που μαζεψες απ'τον δρομο θα το πεταξεις εξω σε 1-2 μερες ''γιατι κατουρησε μεσα'' ή ''γιατι τραβαει υπερβολικα στην βολτα'' ή ''γιατι δαγκωνει'' [χωρις να μπεις καν στον κοπο να μαθεις το σκυλι ορισμενα πραγματα, που ειναι φυσικα αγνωστα σε αυτο] και αν παρεις απο φιλοζωικη [αναφερομενη σε ηλιθιους παντα] θα ξερεις πως με το που ζοριστεις θα εχεις τα κοροϊδα να τους το ξαναφορτωσεις......η δεξαμενη ηλιθιων ειναι δυστυχως τεραστια, τα θελουμε ολα ετοιμα - σκυλια τελεια, μαθημενα, κουταβια, υγιη τα παντα ολα..!Και στο τσαμπα.....κανενα Πετ Σιτυ δεν ειναι απαραιτητο, υπαρχουν παντου...
 
Last edited by a moderator:


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Είναι το MATRIX της ''φιλοζωίας'' εμφανές μπροστά μας...πιστέψτε το όσοι δεν το πιστεύετε ήδη, και όλα θα πάνε καλά!

Θα σταθώ στον φίλο @canis πιο πάνω, όποιος διαβάσει προσεκτικά αυτό το ποστ δεν θα έχει και πολλά περιθώρια για παρανοήσεις. Eκτός κι αν το επιθυμεί διακαώς o ίδιος να αγιάσει και αυτός με την σειρά του τα ''μέσα''του Pet City και του κάθε Pet City για εμπορική επικράτηση...
 


Lynette

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
50
36
40
Τα εμπορευματοποιούμε, τα τεμαχίζουμε, τα καταβροχθίζουμε, τα φυλακίζουμε, τα βασανίζουμε, θεαματοποιούμε τη ζωή τους... Αυτά και άλλα πολλά παθαίνουν τα ζώα από εμάς τα μεγάλα ανθρωπάκια. Στα σφαγεία, σε χρόνο ρεκόρ, ζωντανά και αμέριμνα πλάσματα σφαγιάζονται και μετατρέπονται σε τερψιλαρύγγια για να ικανοποιήσουν την κοιλιοδουλεία μας. «Να την ντερλικώσουμε», όπως λέμε.

Στους ζωολογικούς κήπους ή επί το κομψότερο στα ζωολογικά πάρκα, φυλακίζονται δια βίου για να σκοτώνουν την ώρα τους τα ανθρωπάκια και τα παιδιά τους, χαζεύοντας και μασουλώντας το κατιτίς τους. Στα ερευνητικά εργαστήρια, εκεί πια είναι η κόλαση επί της γης, τραβούν των παθών τους τον τάραχο. Θυσιάζονται για εμάς όπως λέμε υποκριτικά. Μόνο που δεν θυσιάζονται αυτά, εμείς είμαστε που τα θυσιάζουμε, ετσιθελικά.

Αν και σαν είδος είμαστε μικρόσωμο, έχουμε τη φοβερή ικανότητα να βασανίζουμε τα άλλα ζώα και τους ομοίους μας με φοβερή ευρηματικότητα. Είμαστε όμως και πολύ γενναιόδωροι και γι’ αυτό τους παραχωρήσαμε μια ολόκληρη παγκόσμια ημέρα! Και όχι μόνον αυτό, τους δώσαμε κιόλας έναν προστάτη Άγιο, τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης! Μόνο που ο Άγιος Φραγκίσκος έβγαλε το μανδύα του και τον έδωσε για να σώσει μερικά προβατάκια που πήγαιναν για σφαγή, ενώ εμείς δίνουμε το μανδύα μας για να τα φάμε...

Δυστυχώς, ούτε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης ούτε ο Άγιος Μόδεστος, ο προστάτης των κοπαδιών μπορεί να τα σώσει από την αδηφαγία μας!

http://www.zoosos.gr/xoris-nero-gia-5-meres-ta-250-skulia-sto-ikonio-peramatos/

http://www.zoosos.gr/ti-deutera-i-d...-na-eksontosei-ton-skulo-tis-geitonissas-tou/

http://www.zoosos.gr/brike-to-skuli-purobolimeno-konta-stin-makri-arkadias/

http://www.zoosos.gr/ti-deutera-i-diki-tou-76xronou-pou-ektelese-skulo-stous-malades-irakleiou/

http://www.zoosos.gr/deite-ta-deina-tou-viou-ton-zoon/

http://www.lifo.gr/now/greece/74201
Για να δούμε που θα πάνε... γιατί διαρκώς μας λένε ότι δεν προβλέπονται στους προϋπολογισμούς τους......

http://www.zoosos.gr/nea-smurni-sko...thetontas-se-kinduno-ti-zoi-paidion-kai-zoon/

Να κυριες και κυριοι...αυτοι ειμαστε...ολα τα παραπανω το δειχνουν καθαρα....εγω στελνω κι αλλα δεν εχω προβλημα, μονο που θα στελνω για παντα...
Και μετα, αν καποιοι ανθρωποι εχουν τις καλες προθεσεις να ενωθουν και να οργανωσουν ενα φιλοζωικο σωματειο, τους βριζουμε και τους περναμε απο υψηλη κριτικη, επειδη βαζουν τις ΖΩΕΣ των αδεσποτων πανω απ'τα ηθικα ζητηματα & φιλοξενουνται σκυλακια & γατακια στα Πετ Σιτυ, μπας και δουν ασπρη μερα...ντροπη....ας μεινουμε στις ιδεολογιες, οι ψυχες των ζωων δεν μετρανε...ή ας ζητησουμε απο ανθρωπους και απο κρατη σαν τα παραπανω αναφερομενα να μας βοηθησουν να εναντιωθουμε στα πετ σιτυ και να τους το κλεισουμε το μαγαζι....
Σε μια χωρα που ο τομεας ''αδεσποτα'' ειναι γραμμενος στα αγραφα, εμεις υποστηριζουμε πως ''αισχος που δινουν τα σκυλια στα πετ σιτυ για φιλοξενειες'' - ας μεινουν καλε στον δρομο να ψοφησουν σαν τα ποντικια ή ας ψοφησουμε εμεις της πεινας και της κουρασης για να τα βγαλουμε περα με τα εξοδα....σε μια χωρα που ετσι και τους μιλησεις για να αδεσποτα σε στηνουν στον τοιχο...που μεχρι και η νεα γενια εκπαιδευεται απ'τους ''εκπαιδευτικους'' και τους ''γονεις'' να φτυνουν τα ζωα....σε μια χωρα που εφοσον μπεις στο τρυπακι της φιλοζωιας, εισαι υποχρεωμενος να κανεις το σκ@το σου παξιμαδι για να σωσεις τα ζωα αποφευγοντας την οποια μεση λυση, επειδη απλουστατα ΟΛΟΙ και ΟΛΑ σε εχουν γραμμενο στα @@ τους...συγχαρητηρια!
 


D

Deleted member 14614

Guest
Ποιος το λεει οτι αθωωνεται @rick ; Ειναι δικη σου σκεψη αυτη; Το εχεις παρατηρησει/στο εχει πει κανεις πως θεωρει κατι σαν υποστηρικτες φιλοζωικων οργανωσεων τα Πετ Σιτυ..;;;

Εγω φιλε μου ξερω και λεω το εξης:
Ή εισαι ευσυνειδητος ή δεν εισαι....και αν δεν εισαι, ΟΠΟΥ μα ΟΠΟΥ και να απευθυνθεις για υιοθεσια ζωου, παλι το ιδιο σκ@τουλες θα τα κανεις....Στα Πετ Σιτυ θα κανεις τετοιου ειδους συσχετισεις, με αδεσποτο που μαζεψες απ'τον δρομο θα το πεταξεις εξω σε 1-2 μερες ''γιατι κατουρησε μεσα'' ή ''γιατι τραβαει υπερβολικα στην βολτα'' ή ''γιατι δαγκωνει'' [χωρις να μπεις καν στον κοπο να μαθεις το σκυλι ορισμενα πραγματα, που ειναι φυσικα αγνωστα σε αυτο] και αν παρεις απο φιλοζωικη [αναφερομενη σε ηλιθιους παντα] θα ξερεις πως με το που ζοριστεις θα εχεις τα κοροϊδα να τους το ξαναφορτωσεις......η δεξαμενη ηλιθιων ειναι δυστυχως τεραστια, τα θελουμε ολα ετοιμα - σκυλια τελεια, μαθημενα, κουταβια, υγιη τα παντα ολα..!Και στο τσαμπα.....κανενα Πετ Σιτυ δεν ειναι απαραιτητο, υπαρχουν παντου...
Ακριβώς επειδή η δεξαμενή ηλιθίων είναι τεράστια, θα απευθυνθούν στα Pet City "που συνεργάζονται με φιλοζωικές, άρα είναι καλοί άνθρωποι". Είναι εξαιρετικά απλά τα πράγματα.
Όσον αφορά το ερώτημα που θέτεις, όσους ανθρώπους γνωρίζω τους έχω αλλάξει την άποψη για τα pet shops.
 


Lynette

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
50
36
40
Ακριβώς επειδή η δεξαμενή ηλιθίων είναι τεράστια, θα απευθυνθούν στα Pet City "που συνεργάζονται με φιλοζωικές, άρα είναι καλοί άνθρωποι". Είναι εξαιρετικά απλά τα πράγματα.
Όσον αφορά το ερώτημα που θέτεις, όσους ανθρώπους γνωρίζω τους έχω αλλάξει την άποψη για τα pet shops.
Νομιζω οτι εχει γινει παρεξηγηση. Εγω @rick δεν ειπα ποτε πως υποστηριζω τα pet shops τετοιου ειδους, ακριβως το αντιθετο μαλιστα. Εγω δεν αναφερομαι σε τοσα ποστ στην δραση και την συμπεριφορα του Pet City προς τις φιλοζωικες ή στο αν ειναι φιλοζωοι και γιατι το κανουν κλπ. Εγω αναφερομαι στο συγκεκριμενο σκεπτικο που προβαλλεται και επισης, δικαιωνω εν μερει και τις φιλοζωικες που κανουν ο,τι κανουν. Ειπα πως για μενα, προεχει να σωθει ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ και μετα ερχονται τα ηθικα ζητηματα. Με τις ιδεολογιες δεν χορτασε κανεις ποτε. Και θα πω για τελευταια φορα οτι, οπως ολοι μας πιστευω αλλωστε γνωριζουμε, πως σε μια χωρα που δεν υπαρχει καν μεριμνα για τον ανθρωπο, ποιος θα ασχοληθει με τα ζωα; Ολα εχουν να κανουν με το συμφερον στις μερες μας & αν δεν υπαρχει συμφερον, δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις με κατι και να του δωσεις την προσοχη σου. Αν υπηρχε μεριμνα απ'το κρατος, ουτε αδεσποτα θα ειχαμε, ουτε παρανομες κουταβοεισαγωγες, τα ηδη υπαρχοντα αδεσποτα θα στειρωνονταν & γενικα, ολα θα ηταν ροδινα [και οχι σαν τωρα, που παμε ντουγρου κατα διαολου]...Ομως, δεν υπαρχει δυστυχως τιποτα απ'αυτα. Ολο χρηματα δινονται στους δημους [οπως πριν λιγο καιρο που δοθηκαν 1.300.000€ ''για τα αδεσποτα'' στους Δημους''] και ολο ''χρηματα δεν υπαρχουν''...Γιατι; Γιατι τα τρωνε μεταξυ τους και γραφουν την καθε φιλοζωικη στα απ'αυτα τους πολυ απλα...γιατι δεν νοιαζεται κανεις για τα αδεσποτα πολυ απλα.
Και επιπελον - οπως ειπα, ο ηλιθιος θα τα κανει σκ@τα οπου κι αν απευθυνθει...Δεν χρειαζεται το Πετ Σιτυ και κανενα Πετ Σιτυ για να τον ενθαρρυνει. Και επειδη οπως ειπα και ειπες, η δεξαμενη των ηλιθιων ειναι τεραστια, γιατι ολοι να πανε στο Πετ Σιτυ; Εννοια σου και μοιραζονται....Προσεξε:
Παει ο ηλιθιος στο Πετ Σιτυ:
-Ναι, γεια σας θελω να υιοθετησω ενα σκυλακι!
-Βεβαιως, ελατε να δουμε 'ποιο σας ταιριαζει'..
- [Σκεψη: Καλοι ειναι αυτοι, εχουν ζωακια για υιοθεσια, ειναι φιλοζωοι..αα, εδω θα ερχομαι απο εδω και μπρος!]

Ο ηλιθιος για υιοθεσια απο αγγελια στο Νετ:
- Ναι, γεια σας, ειδα την αγγελια για το κουταβι, ενδιαφερομαι!
- {...} Ωραια, μεθαυριο θα το εχετε αφου ολοκληρωθει η paperwork.
Μετα απο 2 μερες...
- Ξερετε, μου κατουραει μεσ'το σπιτι και τραβαει πολυ στην βολτα. Και επισης, μας δαγκωνει κιολας παααρα πολυ [ο ηλιθιος ολα τα μεγαλοποιει στο κεφαλι του, το αρπαγμα του κουταβιου για παιχνιδι, το βλεπει σαν επιθεση απο τιγρη!]

ή υπαρχει και η εκδοχη:
[Ψαχνει ο ηλιθιος στο Ιντερνετ για υιοθεσια με τα κριτηρια: κουταβι και υγιες (αν ειναι δυνατον, και καθαροαιμο) ]

Και τελος, ο ηλιθιος που δεν αγοραζει απο Πετ Σιτυ και απ'το καθε ομοιο Πετ Σιτυ, αλλα απο ''εκτροφεα'':
[Μπαινει στην εκαστοτε σελιδα αγγελιων ζωων συντροφιας και βλεπει χιλιες δυο αγγελιες τυπου : Χαριζεται καθαροαιμο ταδε με εξαιρετους γονεις, με pedigree μπλα μπλα ''
Διαλεγει ενα [στην τυχη φυσικα] και παιρνει τηλ:
-Ναι γεια σας, ενδιαφερομαι για ενα κουταβι, διαβασα οτι ειναι καθαροαιμα, με αριστους γονεις μορφολογικα και με πεντιγρι.
-Ναι, βεβαια κλπ. κλπ.

Ειναι στο αιμα των ηλιθιων Ρικ να λειτουργουν ετσι. Αν ειναι ο ηλιθιος να συμβαλει στην χειροτερεψη του προβληματος των αδεσποτων [στην προκειμενη περιπτωση] θα το κανει με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Ή θα γινει πελατης στα Πετ Σιτυ λογω ανοητων συσχετισμων ή θα παρατησει το κουταβι στο δρομο επειδη ζοριστηκε για κανα δυο μερες ή θα βοηθησει στην εξελιξη του θεματος με τους byb εμπιστευομενος την καθε αγγελια που θα συναντησει. Δεν νοειται να βασιζουμε μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ συζητηση στις ατιδρασεις ηλιθιων, επειδη πολυ απλα, οποια κουβεντα κι αν ανοιξουμε του οποιου τομεα, παντα οι ηλιθιοι θα μας οδηγουν στις λαθος σκεψεις και στα λαθος συμπερασματα - θα μας τα ''χαλανε'' που λεμε. Δεν ειναι λογος αυτος να κατηγορησουμε τα Πετ Σιτυ, οι ηλιθιοι οπου και να βρεθουν την ιδια σαλατα θα τα κανουν ολα, το θεμα μας ειναι να βασιζουμε τα λογια μας στον μεσο ανθρωπο, οχι στο καθε ''καμμενο'' χαρτι. Υπαρχουν πολλοι ηλιθιοι δυστυχως, ομως δεν γινεται να τα καταργησουμε ολα. Αμα ειναι, οποιος βρισκει κανενα αδεσποτο, να μην βαζει αγγελια στο Ιντερνετ οτι ειναι προς υιοθεσια, να φοβαται μηπως πεσει πανω σε κανεναν ηλιθιο.

Και επαναλαμβανω πως οταν ενας παει να υιοθετησει καποιο ζωακι που δει σε βιτρινα Πετ Σιτυ, δεν λεει και πολλα με τους υπευθυνους εκει ωστε να ''επηρεαστει'' κιολας και να σχηματισει εντυπωση. Απλα ενα τηλεφωνο της εκαστοτε φιλοζωικης ζηταει και ακολυθει την διαδικασια, τιποτα αλλο...[αναφερομενη στον μεσο ανθρωπο, οχι στους ηλιθιους τωρα :p]


(Και επισης, οπως λεει και ο Yorkaddict, δεν μπορουμε να αγνοουμε το γεγονος οτι κατα πασα πιθανοτητα υπαρχει καποια δικλειδα ασφαλειας που θα εμποδιζει το μπερδεμα αναμεσα τους δυο κοσμους. Γιατι με εξαιρεση τις φιλοζωικες με ''σκοτενα'' κινητρα, οι υπολοιπες το κανουν απο αναγκη και πιστευω πως πληροφορουν τον ενδιαφερομενο για τα οσα χρειαζονται, δεν τον αφηνουν στην αγνοια να πιστευει πως το Πετ Σιτυ παιζει και σπουδαιο ρολο. Τουλαχιστον οι δικες μου εμπειριες αυτο μου λενε.]
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
"Με τις ιδεολογίες δεν χόρτασε ποτε κανεις"

Για αυτο και εγω αισθάνομε παντα μια λιγούρα;

"Ειπα πως για μένα προέχει να σωθεί ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ και μετα έρχονται τα ηθικά ζητήματα.

Αυτο ειναι που λεμε: "έγινα π@@τ@ν@ για το παιδι μου"; ; ;
 


D

Deleted member 14614

Guest
Νομιζω οτι εχει γινει παρεξηγηση. Εγω @rick δεν ειπα ποτε πως υποστηριζω τα pet shops τετοιου ειδους, ακριβως το αντιθετο μαλιστα. Εγω δεν αναφερομαι σε τοσα ποστ στην δραση και την συμπεριφορα του Pet City προς τις φιλοζωικες ή στο αν ειναι φιλοζωοι και γιατι το κανουν κλπ. Εγω αναφερομαι στο συγκεκριμενο σκεπτικο που προβαλλεται και επισης, δικαιωνω εν μερει και τις φιλοζωικες που κανουν ο,τι κανουν. Ειπα πως για μενα, προεχει να σωθει ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ και μετα ερχονται τα ηθικα ζητηματα. Με τις ιδεολογιες δεν χορτασε κανεις ποτε. Και θα πω για τελευταια φορα οτι, οπως ολοι μας πιστευω αλλωστε γνωριζουμε, πως σε μια χωρα που δεν υπαρχει καν μεριμνα για τον ανθρωπο, ποιος θα ασχοληθει με τα ζωα; Ολα εχουν να κανουν με το συμφερον στις μερες μας & αν δεν υπαρχει συμφερον, δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις με κατι και να του δωσεις την προσοχη σου. Αν υπηρχε μεριμνα απ'το κρατος, ουτε αδεσποτα θα ειχαμε, ουτε παρανομες κουταβοεισαγωγες, τα ηδη υπαρχοντα αδεσποτα θα στειρωνονταν & γενικα, ολα θα ηταν ροδινα [και οχι σαν τωρα, που παμε ντουγρου κατα διαολου]...Ομως, δεν υπαρχει δυστυχως τιποτα απ'αυτα. Ολο χρηματα δινονται στους δημους [οπως πριν λιγο καιρο που δοθηκαν 1.300.000€ ''για τα αδεσποτα'' στους Δημους''] και ολο ''χρηματα δεν υπαρχουν''...Γιατι; Γιατι τα τρωνε μεταξυ τους και γραφουν την καθε φιλοζωικη στα απ'αυτα τους πολυ απλα...γιατι δεν νοιαζεται κανεις για τα αδεσποτα πολυ απλα.
Και επιπελον - οπως ειπα, ο ηλιθιος θα τα κανει σκ@τα οπου κι αν απευθυνθει...Δεν χρειαζεται το Πετ Σιτυ και κανενα Πετ Σιτυ για να τον ενθαρρυνει. Και επειδη οπως ειπα και ειπες, η δεξαμενη των ηλιθιων ειναι τεραστια, γιατι ολοι να πανε στο Πετ Σιτυ; Εννοια σου και μοιραζονται....Προσεξε:
Παει ο ηλιθιος στο Πετ Σιτυ:
-Ναι, γεια σας θελω να υιοθετησω ενα σκυλακι!
-Βεβαιως, ελατε να δουμε 'ποιο σας ταιριαζει'..
- [Σκεψη: Καλοι ειναι αυτοι, εχουν ζωακια για υιοθεσια, ειναι φιλοζωοι..αα, εδω θα ερχομαι απο εδω και μπρος!]

Ο ηλιθιος για υιοθεσια απο αγγελια στο Νετ:
- Ναι, γεια σας, ειδα την αγγελια για το κουταβι, ενδιαφερομαι!
- {...} Ωραια, μεθαυριο θα το εχετε αφου ολοκληρωθει η paperwork.
Μετα απο 2 μερες...
- Ξερετε, μου κατουραει μεσ'το σπιτι και τραβαει πολυ στην βολτα. Και επισης, μας δαγκωνει κιολας παααρα πολυ [ο ηλιθιος ολα τα μεγαλοποιει στο κεφαλι του, το αρπαγμα του κουταβιου για παιχνιδι, το βλεπει σαν επιθεση απο τιγρη!]

ή υπαρχει και η εκδοχη:
[Ψαχνει ο ηλιθιος στο Ιντερνετ για υιοθεσια με τα κριτηρια: κουταβι και υγιες (αν ειναι δυνατον, και καθαροαιμο) ]

Και τελος, ο ηλιθιος που δεν αγοραζει απο Πετ Σιτυ και απ'το καθε ομοιο Πετ Σιτυ, αλλα απο ''εκτροφεα'':
[Μπαινει στην εκαστοτε σελιδα αγγελιων ζωων συντροφιας και βλεπει χιλιες δυο αγγελιες τυπου : Χαριζεται καθαροαιμο ταδε με εξαιρετους γονεις, με pedigree μπλα μπλα ''
Διαλεγει ενα [στην τυχη φυσικα] και παιρνει τηλ:
-Ναι γεια σας, ενδιαφερομαι για ενα κουταβι, διαβασα οτι ειναι καθαροαιμα, με αριστους γονεις μορφολογικα και με πεντιγρι.
-Ναι, βεβαια κλπ. κλπ.

Ειναι στο αιμα των ηλιθιων Ρικ να λειτουργουν ετσι. Αν ειναι ο ηλιθιος να συμβαλει στην χειροτερεψη του προβληματος των αδεσποτων [στην προκειμενη περιπτωση] θα το κανει με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Ή θα γινει πελατης στα Πετ Σιτυ λογω ανοητων συσχετισμων ή θα παρατησει το κουταβι στο δρομο επειδη ζοριστηκε για κανα δυο μερες ή θα βοηθησει στην εξελιξη του θεματος με τους byb εμπιστευομενος την καθε αγγελια που θα συναντησει. Δεν νοειται να βασιζουμε μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ συζητηση στις ατιδρασεις ηλιθιων, επειδη πολυ απλα, οποια κουβεντα κι αν ανοιξουμε του οποιου τομεα, παντα οι ηλιθιοι θα μας οδηγουν στις λαθος σκεψεις και στα λαθος συμπερασματα - θα μας τα ''χαλανε'' που λεμε. Δεν ειναι λογος αυτος να κατηγορησουμε τα Πετ Σιτυ, οι ηλιθιοι οπου και να βρεθουν την ιδια σαλατα θα τα κανουν ολα, το θεμα μας ειναι να βασιζουμε τα λογια μας στον μεσο ανθρωπο, οχι στο καθε ''καμμενο'' χαρτι. Υπαρχουν πολλοι ηλιθιοι δυστυχως, ομως δεν γινεται να τα καταργησουμε ολα. Αμα ειναι, οποιος βρισκει κανενα αδεσποτο, να μην βαζει αγγελια στο Ιντερνετ οτι ειναι προς υιοθεσια, να φοβαται μηπως πεσει πανω σε κανεναν ηλιθιο.

Και επαναλαμβανω πως οταν ενας παει να υιοθετησει καποιο ζωακι που δει σε βιτρινα Πετ Σιτυ, δεν λεει και πολλα με τους υπευθυνους εκει ωστε να ''επηρεαστει'' κιολας και να σχηματισει εντυπωση. Απλα ενα τηλεφωνο της εκαστοτε φιλοζωικης ζηταει και ακολυθει την διαδικασια, τιποτα αλλο...[αναφερομενη στον μεσο ανθρωπο, οχι στους ηλιθιους τωρα :p]


(Και επισης, οπως λεει και ο Yorkaddict, δεν μπορουμε να αγνοουμε το γεγονος οτι κατα πασα πιθανοτητα υπαρχει καποια δικλειδα ασφαλειας που θα εμποδιζει το μπερδεμα αναμεσα τους δυο κοσμους. Γιατι με εξαιρεση τις φιλοζωικες με ''σκοτενα'' κινητρα, οι υπολοιπες το κανουν απο αναγκη και πιστευω πως πληροφορουν τον ενδιαφερομενο για τα οσα χρειαζονται, δεν τον αφηνουν στην αγνοια να πιστευει πως το Πετ Σιτυ παιζει και σπουδαιο ρολο. Τουλαχιστον οι δικες μου εμπειριες αυτο μου λενε.]
Μα δεν είναι θέμα ιδεολογίας. Αλλά το έχουν πει άλλοι πριν, δεν θα το επαναλάβω το σκεπτικό.
Οι δικές σου εμπειρίες αφορούν άτομα που υιοθέτησαν σκυλιά φιλοζωικών μέσω Pet City ή τις φιλοζωικές καθαυτές που τα προωθούν εκεί?
 
  • Like
Reactions: Mongrel








Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
"Με τις ιδεολογίες δεν χόρτασε ποτε κανεις"

Για αυτο και εγω αισθάνομε παντα μια λιγούρα;

"Ειπα πως για μένα προέχει να σωθεί ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ και μετα έρχονται τα ηθικά ζητήματα.

Αυτο ειναι που λεμε: "έγινα π@@τ@ν@ για το παιδι μου"; ; ;
...πως είναι εκεινο το πολύ ερωτευμένο ζευγαράκι που δεν εχει στον ηλιο μοιρα μα κ καμια απολυτως προοπτική παρολα αυτά ομως λέει "δε πειραζει μωρο μου, εμεις εχουμε την αγαπη μας"...

...ενα τετοιο πραμα...

βεβαια οταν η πεινα μπαινει απτην πόρτα η αγαπη βγαινει απτο παραθυρο....μα αυτο εμας δεν μας απασχολει...

...μπορει απλα να εισαι κ λιχουδης...
 


Mongrel

Member
4 Οκτωβρίου 2015
23
18
41
Παιδια, για μενα το θεμα αυτο δεν θελει συζητηση. Μα, ειναι δυνατο να φιλοξενουνται ζωα εκει απτις ιδιες τις φιλοζωικες που υποτιθεται πως ''παλευουν'' για τα αδεσποτα; Και ταυτοχρονα υποστηριζουν τους υπευθυνους για ενα μεγαλο ποσοστο αδεσποτων; Ειναι γελοιο...
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Ετσι οπως το πατε θα την γυρίσουμε την κουβέντα σε πολιτικοοικονομικα κ δε θελω...
Τα pet city κ ολα τα pet city υπήρχαν υπάρχουν κ θα υπαρχουν,γιατι αυτη η αγορά αξιζει δις! Εντάξει μεχρι εδω? Συμφωνουμε ή διαφωνουμε?
Οποιος λοιπον ζει στον πραγματικό κοσμο κ οχι στο αγαπημένο του ροζ συννεφακι (εκτος κ αν εχει αλλα συμφέροντα απο πισω κ μια χαρα του καθεται να παριστανει οτι ζει στο συννεφακι...) γνωριζει πολυ καλα οτι οσο κ να εναντιωθει οσο κ να χτυπηθει κάτω τιποτα το ουσιαστικο δεν θα καταφερει, οποτε ιφ ιου καντ μπιτ δεμ τζοιν δεμ!

Να παει η εργατια να ριξει τον καπιταλα ενα πραμα...γίνεται? εε δε γίνεται οσο κ να βρυχαται το αναρχοκομμουνι μεσα μου!

Αφου λοιπον καλως η κακως (ας το εξετασουμε αυτο κ ας αμπελοφιλοσοφισουμε οσο θετε) αυτα τα μαγαζιά έχουν την απηχηση που εχουν ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ οι οποιες φιλοζωικες? με οποιον τροπο μπορουν? ειτε μιλαμε για μάρκετινγκ ειτε για τζαμπα τροφες ειτε για φιλοξενία κ υιοθεσια των αδεσποτων μεσω αυτων?
Δλδ εχω ενα πλασμα στα χερια μου, δεν εχω μια, οχι κροκετα μα ουτε καν μπαγιατικο ψωμι να του παρω, αλλα θα πω " να πα να μαμηθει το πετ σιτυ, χιλιες φορες να μου φυγει απο ασιτια παρα να ριξω τα μουτρα μου στους παπυμιλαδες"...
εε Εντάξει...ας ημαστε κ λιγο σοβαροί....

Ολα ταλλα για μενα προσωπικα ειναι να χαμε να λεγαμε...
Το ψητο ποιο είναι?
 


Mongrel

Member
4 Οκτωβρίου 2015
23
18
41
Ετσι οπως το πατε θα την γυρίσουμε την κουβέντα σε πολιτικοοικονομικα κ δε θελω...
Τα pet city κ ολα τα pet city υπήρχαν υπάρχουν κ θα υπαρχουν,γιατι αυτη η αγορά αξιζει δις! Εντάξει μεχρι εδω? Συμφωνουμε ή διαφωνουμε?
Οποιος λοιπον ζει στον πραγματικό κοσμο κ οχι στο αγαπημένο του ροζ συννεφακι (εκτος κ αν εχει αλλα συμφέροντα απο πισω κ μια χαρα του καθεται να παριστανει οτι ζει στο συννεφακι...) γνωριζει πολυ καλα οτι οσο κ να εναντιωθει οσο κ να χτυπηθει κάτω τιποτα το ουσιαστικο δεν θα καταφερει, οποτε ιφ ιου καντ μπιτ δεμ τζοιν δεμ!

Να παει η εργατια να ριξει τον καπιταλα ενα πραμα...γίνεται? εε δε γίνεται οσο κ να βρυχαται το αναρχοκομμουνι μεσα μου!

Αφου λοιπον καλως η κακως (ας το εξετασουμε αυτο κ ας αμπελοφιλοσοφισουμε οσο θετε) αυτα τα μαγαζιά έχουν την απηχηση που εχουν ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ οι οποιες φιλοζωικες? με οποιον τροπο μπορουν? ειτε μιλαμε για μάρκετινγκ ειτε για τζαμπα τροφες ειτε για φιλοξενία κ υιοθεσια των αδεσποτων μεσω αυτων?
Δλδ εχω ενα πλασμα στα χερια μου, δεν εχω μια, οχι κροκετα μα ουτε καν μπαγιατικο ψωμι να του παρω, αλλα θα πω " να πα να μαμηθει το πετ σιτυ, χιλιες φορες να μου φυγει απο ασιτια παρα να ριξω τα μουτρα μου στους παπυμιλαδες"...
εε Εντάξει...ας ημαστε κ λιγο σοβαροί....

Ολα ταλλα για μενα προσωπικα ειναι να χαμε να λεγαμε...
Το ψητο ποιο είναι?
Απ'οτι εχω ακουσει (χωρις να το δενω και κομπο ομως) δεν φιλοξενουνται εκει αποκλειστικα ζωα φιλοζωικων, αλλα και καποιοι ανθρωποι που τα βρισκουν, τα λυπουνται αλλα δεν εχουν τι να τα κανουν, σου λεει ''ας το παω εκει, και μακαρι να βρει εναν ανθρωπο να το υιοθετησει...''. Αυτο σημαινει πως δινονται μη τσιπαρισμενα και μη στειρωμενα, αρα χυμα στο κυμα τα παιρνει οποιος θελει και τα κανει ο,τι θελει απο εκει και μπρος...
 


Lynette

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
50
36
40
vermilion/aem50
εε;;

Ετσι οπως το πατε θα την γυρίσουμε την κουβέντα σε πολιτικοοικονομικα κ δε θελω...
Τα pet city κ ολα τα pet city υπήρχαν υπάρχουν κ θα υπαρχουν,γιατι αυτη η αγορά αξιζει δις! Εντάξει μεχρι εδω? Συμφωνουμε ή διαφωνουμε?
Οποιος λοιπον ζει στον πραγματικό κοσμο κ οχι στο αγαπημένο του ροζ συννεφακι (εκτος κ αν εχει αλλα συμφέροντα απο πισω κ μια χαρα του καθεται να παριστανει οτι ζει στο συννεφακι...) γνωριζει πολυ καλα οτι οσο κ να εναντιωθει οσο κ να χτυπηθει κάτω τιποτα το ουσιαστικο δεν θα καταφερει, οποτε ιφ ιου καντ μπιτ δεμ τζοιν δεμ!

Να παει η εργατια να ριξει τον καπιταλα ενα πραμα...γίνεται? εε δε γίνεται οσο κ να βρυχαται το αναρχοκομμουνι μεσα μου!

Αφου λοιπον καλως η κακως (ας το εξετασουμε αυτο κ ας αμπελοφιλοσοφισουμε οσο θετε) αυτα τα μαγαζιά έχουν την απηχηση που εχουν ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ οι οποιες φιλοζωικες? με οποιον τροπο μπορουν? ειτε μιλαμε για μάρκετινγκ ειτε για τζαμπα τροφες ειτε για φιλοξενία κ υιοθεσια των αδεσποτων μεσω αυτων?
Δλδ εχω ενα πλασμα στα χερια μου, δεν εχω μια, οχι κροκετα μα ουτε καν μπαγιατικο ψωμι να του παρω, αλλα θα πω " να πα να μαμηθει το πετ σιτυ, χιλιες φορες να μου φυγει απο ασιτια παρα να ριξω τα μουτρα μου στους παπυμιλαδες"...
εε Εντάξει...ας ημαστε κ λιγο σοβαροί....

Ολα ταλλα για μενα προσωπικα ειναι να χαμε να λεγαμε...
Το ψητο ποιο είναι?
εγω τί λεω τοση ωρα; o_O
 
Last edited by a moderator:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf