Βαριέται γρήγορα τα πάντα!


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπέρα! Ο Ζόνκε είναι 16 μηνών, πανέξυπνος, περίεργος και ενεργητικός, αλλά θέλει συνεχώς εναλλαγές. Στη βόλτα παίζουμε μπαλάκι, μεγάλο φρίσμπι, μικρο φρίσμπι, σκοινί, μπουκάλι. Σε όλα ενθουσιάζεται στις πρώτες 3-4 ρίψεις και μετά θέλει κάτι άλλο.

Τον παίρνω για τζόκινγκ μαζί μου (εγώ κάνω τζόκινγκ, αυτός απλά περπατάει γρήγορα) και μετά από λίγο σέρνεται. Σκέφτομαι: "κουράστηκε ο καημενούλης, να σταματήσουμε" και με το που σταματάμε και τον λύνω, τρέχει μπάλα!

Τι να κάνω; Νιώθω ότι του πέφτω λίγη. Το σκυλί αυτό είναι για άθλημα, όχι για επαναλαμβανόμενη άσκηση. Του αρέσουν οι γρήγορες αλλαγές και οι προκλήσεις.

Πώς θα τον ασκήσω; Αργότερα σκεφτόμουν να τον ξεκινήσω ποδηλατοβόλτα, αλλά πώς με τέτοια άρνηση; Στην πλάτη θα τον πηγαίνω;
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Δοκίμασε το. μπορεί η ποδηλατοβόλτα νατου αρέσει. Έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις και κάποιο κυνάθλημα? Με τον εκτροφέα σου έχεις μιλήσει?
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για να περασουμε στην ποδηλατοβολτα, περεπει να μπορει να ακολουθει στο απλο τρεξιμο. Κυναθλημα στην πολη μου δεν υπαρχει δυστυχως. Η εκτροφεας τι λυση να μου δωσει;
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Έχεις χώρο για αυτοσχέδιο στίβο agility ας πουμε;
Καλα, όχι πλήρη :Ρ κανενα εμπόδιο, κανενα τούνελ ...
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Λύση δεν θα σου δώσει. Μπορεί όμως να σου δώσει μερικές ιδέες για την εκτόνωση. Αυτή για παράδειγμα πως εκτονώνει τα σκυλιά της?
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ειχα σκεφτει για αυτοσχεδιο ατζιλιτι, αλλα δυστυχως, δε βολευει ο χωρος.

Η εκτροφεας εχει σπιτι στρεμματα!

Δεν με νοιαζει μονο η εκτονωση. Τον παω στα βουνα κ περπαταμε, το θεμα ειναι να παιξουμε κ κανενα παιχνιδι, να δουλεψει το μυαλο.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Και πως θα δουλεψει το μυαλό με το μπουκάλι, το μπαλάκι ή το σχοινι;
Παίξτε σκάκι!
 
  • Like
Reactions: GRDANE




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτό που σε απασχολεί μήπως είναι η αλληλεπίδραση του μαζί σου; Γιατί εκτόνωση έχει όπως λες... παιχνίδια μαζί δεν παίζετε για πολύ.
Φαντάζομαι έχεις ήδη δοκιμάσει να εναλλάσσεις τα παιχνίδια σκοινι-μπαλάκι-φρίσμπι-μπαλάκι-μπουκαλι-σκοινι-κ.ο.κ.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ξερω αν αντιλαμβανομαι ακριβως αυτο που μου λες. Κοιτα, οταν ειχαμε παει στο χωριο, ειχαν μπει κατσικες εκει που εχουμε τις ελιες και μολις τις αντιληφθηκε και με ειδε να τις κυνηγω, εννοειται ετρεξε μπαλα πανω τους. Γυρνουσε ανα διαστηματα κ με τσεκαρε κ ετρεχε απο τις μεριες που του ελεγα. Μολις τον φωναζα, τσακιζοταν κ ερχοταν. Ενθουσιαστηκε πολυ με ολο αυτο. Κυνηγητο, οδηγιες, εναλλαγες και συνεργαζοταν απολυτα.

Το εχω ξαναπαρατηρησει αυτο. Του αρεσει πολυ η συνεργασια και ειναι σπιρτο, αλλα να υπαρχουν εναλλαγες!

Δεν ειναι δηλ οτι βαριεται μαζι μου, βαριεται οταν αυτα που κανουμε, επαναλαμβανονται για καποια ωρα, που αυτος δε βρισκει νοημα.

π.χ. οταν ειναι λυτος στο βουνο και μυριζει απο δω κ απο εκει(κατι που λατρευει), μολις τον φωναξω ερχεται μπροστα μου. Δε φευγει δηλ το μυαλο του απο μενα. Γενικα, παντα οταν ειναι λυτος, γυρναει, με τσεκαρει, συνεχιζει...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μια χαρά το κατάλαβες αυτό που λέω. Εναλλαγές στην αλληλεπίδραση σας!
Αν ήταν άνθρωπος θα σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να μείνει προσηλωμένος σε έναν στόχο λόγω ενέργειας, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει αυτό στα σκυλιά (που γιατί να μην ισχύει). Οπότε ενδεχομένως θέλει ποικιλία και όχι διάρκεια στα παιχνίδια του, λίγο απ΄ολα, όλα μαζί!
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ε, αυτο λεμε! Τι να κανω; Στο πρωτο μνμ αναφερω οτι στη βολτα μας, εχουμε, μπαλακι, φρισμπι, σκοινακι, μπουκαλι και τα παιζουμε το ενα μετα το αλλο. Ως και τη σειρα αλλαζω, να μη βαριεται. Ε, τα βαριεται κ αυτα!

Πολυ φοβαμαι, οτι δε θα μπορω να κανω τζοκινγκ ή ποδηλασια που μ' αρεσει κ θα πρεπει να προσαρμοστω αποκλειστικα στα δικα του θελω.

Φανταστειτε, στο καμπινγκ που πηγα το καλοκαιρι, ειχε μυρισει ολο το μερος εκει και δεν τον συγκινουσε τιποτα. Με το που τον πηγα στα 300μ. πιο περα βολτα, ενθουσιαστηκε! Τι να πω...