Θέλω τη γνώμη σας!!!


29 Νοεμβρίου 2015
5
2
31
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!! Έχω ένα θηλυκό γερμανικό ποιμενικό 3,5 ετών και μέχρι πρότινος υγιέστατο με τα εμβόλια του και τα πάντα. Την Τετάρτη μου ξεκίνησε εμετούς, είχε πολύ έντονη ανορεξία και μεγάλη κατάπτωση. Όταν την πήγα στο γιατρό την ίδια μέρα πριν μπούμε μέσα έκανε διάρροια με αίμα και πολύ άσχημη μυρωδιά. Από τα συμπτώματα ο γιατρός μου είπε ότι είναι τύφος. Οφείλω να τονίσω ότι ζω σε προάστιο της Αττικής με πολλά αδέσποτα άρρωστα σκυλιά, το οποίο και θεωρώ αιτία.
Της χορήγησε απευθείας ορό και ενδοφλέβια φάρμακα. Και μετά μου έδωσε ορό και κάποια ενέσιμα αντιεμετικά για να της τα χορηγώ στο σπίτι. Το σκυλί από την επόμενη κιόλας μέρα σταμάτησε εντελώς τους εμετούς ζωήρεψε λίγο και από το απόγευμα της ίδιας μέρας έφαγε λίγο λαπά χωρίς κανένα πρόβλημα (Βέβαια όλα ήταν συμβουλές του γιατρού αφού μιλούσαμε στο τηλέφωνο).
Από εχθές σταματήσαμε την χορήγηση ορού και αντιεμετικών.Το θέμα είναι ότι σήμερα ξανάκανε διάρροια αλλά ούτε αίμα είχε ούτε άσχημη μυρωδιά. Επίσης, ενώ το πρωί είναι κάπως ζωηρή, από το μεσημέρι και μετά καταπέφτει και ανησυχούμε μήπως δεν είναι απόλυτα σωστή η διάγνωση.
Αν έχετε περάσει παρόμοια κατάσταση παρακαλώ απαντήστε μου!!
Ευχαριστώ!!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν σας ανησυχει η διάγνωση, μόνο δεύτερος γιατρός μπορεί να το λύσει το ζήτημα.
Οπότε αιτία σε τι θεωρείς τα αδέσποτα; Μη με παρεξηγείς αλλά μου χτύπησε κάπως "ασχημα" αυτό...προσπαθούν να επιβιώσουν κόντρα σε κάθε προγνωστικό και με επηρέασε δυσμενώς αυτή η φράση.
Πέρα από τον ορό και τα φάρμακα, εξετάσεις έκανε;
 


Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Έχει πάθει το ίδιο ο σκύλος μου και έγινε καλά με το αντιβιοτικό flagyl. Ακριβή διάγνωση δεν είχαμε. Ο γιατρός υποψιαζόταν giardia.

Προφανώς για να συνεχίζει τις διάρροιες ακόμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό - ευτυχώς ξημερώνει Δευτέρα.
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για να χορηγήθηκαν απευθείας ενέσεις και αντιβιοτικά και να συνέχισαν μεχρι εχθες τα ίδια, εικάζω οτι δε κάνατε εξετάσεις. Αν όντως δε κάνατε, να κάνετε. Αν κάνατε, πάρε τα αποτελέσματα και πήγαινε τα και σε δεύτερο και αν δεν εισαι ευχαριστημένη και σε τρίτο γιατρό.

Εμενα μου έκανε κατι τέτοια οταν ειχε πέτρα στα νεφρά και την έβαλε απευθείας μεσα για χειρουργείο. Ο καθένας γενικότερα μπορεί να εχει μια δικιά του εξήγηση/εμπειρία που να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά που παραθέτεις. Το θεμα ειναι να εχεις τη γνώμη κάποιου ειδικού που θα εξετάσει το δικό σου σκυλί συγκεκριμένα και θα ξέρει να σου πει εμπεριστατωμένα δυο πράγματα. Το να σου πουν δέκα άγνωστοι "πιστεύω οτι ειναι αυτο γιατι ο σκύλος μου ειχε κατι παρόμοιο" μάλλον θα σε μπερδέψει παρα θα σε βοηθήσει.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Φουλ εξετάσεις, αιμα, βιοχημικές, ερλίχεια καλαζάαρ τα παντα θα έκανα εγώ για αρχή...

Το σκυλί φαντάζομαι ειναι εμβολιασμένο σωστά?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf