Προβλήματα με στομάχι δίχως τέλος


anesperos13

Member
1 Οκτωβρίου 2012
9
0
Καλησπέρα,

έχουμε τον Ράλφ, ένα Μαλτέζ 3,5 χρόνων, εμβολιασμένο με φυσιολογικό βάρος.

Μέχρι πριν από 2,5 μήνες ο σκύλος ήταν υγιέστατος. Ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, τρεφόταν πάντα με premium και high premium τροφές και προσεκτικά επιλεγμένο σπιτικό φαγητό (το μόνο κακό ήταν ότι που και που του δίναμε μεγάλες ποσότητες - είναι λιχούδης - και κάποιες φορές κόκκαλα από χοιρινό, μοσχάρι ή κατσίκι που του άρεσαν πολύ).

Πριν από 2,5 μήνες λοιπόν κι ενώ είχα αφήσει το σκύλο στη μάνα μου στην Κρήτη για έναν μήνα για να της κάνει παρέα, με παίρνει τηλέφωνο, μου λέει έχει το στομάχι του, κάνει διάρροιες και εμετό. Τον πήγε σε γιατρό, της είπε να μην τρώει 2 μέρες τίποτα και μετά ρύζι..

Από εκείνο το διάστημα και έπειτα, σχεδόν κάθε 4-5 μέρες, περιοδικά, τον πιάνει το στομάχι του για μια ολόκληρη μέρα, γουργουρίζει (ακούγονται δυνατοί θόρυβοι από τα εντεράκια του), κάποιες φορές τα κακά του είναι υγρά και κάποιες λίγες επίσης έχει βγάλει φρέσκο αίμα όταν έχει παει 4-5 φορες σε μια μέρα, κάνει εμετό και την επόμενη μέρα είναι πάλι καλά, σαν να μην είχε τίποτα την προηγούμενη ημέρα.

Στο μεσοδιάστημα αυτό έχουμε πάει και σε άλλους γιατρούς. Ο ένας του βρήκε λίγο πυρετό και του δωσε αντιβίωση και είπε να μην τρωει πολύ. Ο τρίτος είπε να τρώει την απαραίτητη δοσολογία στη σκυλοτροφή πρωί - βράδυ και τίποτα άλλο.

Σήμερα μετά από μια βδομάδα με πολύ λίγο φαγητό, κι ενώ τα πήγαινε καλά, πάλι έχει κακή διάθεση και έκανε εμετό μόνο υγρά αφού δεν έχει όρεξη να φάει. Η όρεξη του φτιάχνει οριακά μόνο όταν είναι ώρα για βόλτα..

Καμιά ιδέα, μήπως βοηθήσει κανείς;

Ευχαριστώ
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
κανε μια αναζητηση για κτηνιατρους εχουν προταθει διαφοροι σε ιατρικα θεματα. Η αποψη μου ειναι οτι ο σκυλος χρειαζεται εξετασεις και οχι απλη εξεταση για να υπαρξει μια εγκυρη διαγνωση
 


fowtihs

Active Member
22 Νοεμβρίου 2015
39
4
35
κανε του καλλιεργεια κοπρανων κ μια αιματολογικη κ παρτου για τροφη τη royal cannin gastrointentinal ειναι ειδικη για τις διαρροιες
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Όταν λες του δίνατε κόκκαλα εννοείς ωμά ή μαγειρεμένα??

Με την μητέρα σου έτρωγε την ίδια τροφή ή άλλαξε μάρκα??

Και εγώ εξετάσεις θα έκανα στη θέση σου...

Περαστικά σας
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3