Barf-διαροιες


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Σε διάρροια πάντως δεν θα έδινα κόκαλλο. Το έντερο είναι ήδη ερεθισμένο - δεν υπάρχει λόγος να το ταλαιπωρεί κανείς και άλλο.
 


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
ισχυει αυτο με το ρυζι?γιατι οταν το εδινα με μαγειρευτο κοτοπουλο δν εκανε διαροιες....
 


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
Τωρα δυο μερες ταιζω μονο κοτοπουλο αλεσμενο σκετο με λιγο μυλοξιδο...χθες το βραδυ δν εκανε διαροιες σημερα το πρωι εκανε....απελπιστικα....λεω να κοψω την μπαρφ
 


Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Μερικά σκυλιά οταν ξεκινάνε barf έχουν διάφορα "περίεργα" συμπτώματα, όπως μαλακά κόπρανα, ίσως βλέννα, κλπ.Ως ενα βαθμό είναι αναμενόμενα και χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα ο σκυλούκος σου να μην μπορεί να τη σηκώσει ή να προσαρμοστεί κι είναι στο χέρι σου στο πόσο θα επιμείνεις.

Εαν βλέπεις οτι το σκυλί ταλαιπωρείται και δεν αντέχει, κοψτην και ξαναγύρνα σε αυτήν που έδινες πριν.
 


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
Τωρα θα του δινω κανα δυο μερες λαπα με κοτοπουλο βραστο να στρωσει κ μετα θα κανω μια ελαφρια προσαρμογη σιγα σιγα προσθετοντας στο φαγητο αυτο κ ωμο κρεας σιγα σιγα απο λιγο(μια φτερουγα ,λαιμο,κανα φιλετο,)κ σιγα σιγα κανα λαχανικο κ βλεπουμε....πως ακουγεται αυτο?ευχαριστω παντως
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Θα γράψω τι θα έκανα εγώ, αν ήμουν στην θέση σου και εφόσον είμαι σίγουρος ότι ο σκύλος δεν παρουσιάζει κάτι άλλο και οι διάρροιες δεν οφείλονται σε άλλο λόγο.

Θα έκανα στο σκύλο μία 24ωρη νηστεία, όπου στις πρώτες 12 ώρες δεν θα άφηνα στην διάθεση του ούτε νερό και για τις υπόλοιπες 12 θα συμπλήρωνα νερό στο δοχείο του ποτήρι-ποτήρι (κάθε φορά που τελείωνε, θα έριχνα το επόμενο ποτήρι). Θα κρατούσα κάπου καταγεγραμμένο πόσο νερό ήπιε ο σκύλος σε αυτές τις 12 ώρες.

Αφού θα ολοκληρωνόταν το 24ωρο θα έδινα στον σκύλο ένα πλατάρι κοτόπουλο (αυτό της φωτογραφίας, όχι το άλλο που είναι περισσότερο κόκαλο):

κοτοπουλο πλατάρι.jpg

Αυτό θα ήταν το φαγητό του για την επόμενη μέρα. Ένα μόνο τέτοιο πλατάρι. Με το νερό θα συνέχιζα να συμπληρώνω ποτήρι-ποτήρι (και να καταγράφω).

Θα περίμενα να δω είτε καθόλου κόπρανα, είτε σχηματισμένα κόπρανα.

Αν έβλεπα σχηματισμένα ή καθόλου κόπρανα θα συνέχιζα την επόμενη μέρα με μισό κοτόπουλο, όχι αλεσμένο αλλά ακέραιο και πλέον νερό κανονικά.

Αν έβλεπα διάρροια θα πήγαινα τον σκύλο στον κτηνίατρο να είμαι σίγουρος για οτιδήποτε άλλο (θα τσέκαρα και το πότε έκανα αποπαρασίτωση τελευταία φορά). Δε θα έπαιρνα "τοις μετρητοίς" τα τυχόν σχόλια του κτηνιάτρου για τα ωμά σε πρώτη φάση. Σκοπός είναι να αποκλείσουμε οτιδήποτε άλλο.

Εδώ θα σταματήσω και θα περιμένω μήνυμα σου (αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτά που σου έγραψα) το Σάββατο μετά την επίσκεψη στον κτηνίατρο ή την Κυριακή για να δούμε πως μπορείς να συνεχίσεις... :)

Αν πάλι θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο... Καλή επιτυχία και ενημέρωσε μας για την εξέλιξη! :)
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εχει καποια ιδιαιτερη σημασια η 12ωρη αποχη απο το νερο και στη συνεχεια το ποτηρι-ποτηρι?
 


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
Παντως δυστηχως με κανενα κτηνιατρο δν μπορεις να συννενοηθεις οταν ακουνε μπαρφ....μεταδοτικες ασθενειες....προς το παρον λεω να του δωσω λιγο λαπα να στρωσει..δν ξερω για μη αλεσμενα κοκαλα φοβαμαι...
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
@yasemin

Ναι... Τα σκυλάκια που τρέφονται για πολλά χρόνια με επεξεργασμένες τροφές έχουν συνηθίσει να πίνουν πολύ νερό (περισσότερο από όσο θα έπρεπε και σίγουρα περισσότερο από όσο απαιτεί μια διατροφή με φρέσκες τροφές που είναι πολύ πιο πλούσιες σε νερό και χωρίς πρόσθετο αλάτι). Αυτό το "έξτρα" νερό θα αποβληθεί σίγουρα και ο πιο συνήθης και σύντομος τρόπος είναι οι ιδιαίτερα υδαρές διάρροιες.

Αυτό είναι ένα σημείο, άλλο ένα είναι ότι θέλουμε να ηρεμήσει το πεπτικό σύστημα του ζώου, να μη δεχθεί άλλο στρες και να αφήσουμε χρόνο στην χλωρίδα και την πανίδα του εντέρου να δράσουν θετικά.

Ένα τρίτο σημείο είναι να αποκτήσουμε ακριβής εικόνα και αποσπασμένη από την διατροφή (για αυτό το πρώτο 12ωρο κενό) για το πόσο νερό πίνει ο σκύλος. Η πολυδιψία πέρα από αυτά που έγραψα στην αρχή, μπορεί να σηματοδοτεί και άλλα θέματα.

@Stef82 όπως νομίζεις... Μη το "ταλαιπωρείς" με πολλές αλλαγές και αν δεις ότι δεν σας ταιριάζουν τα φρέσκα, κατέληξε σε μια καλή ξηρά (ίσως σε αυτή που έτρωγε μέχρι πριν λίγο) και μακάρι να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα... Περαστικά! :)
 


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
Λοιπον θα επικοινωνησω ξανα να σε κανα δυο μερες @canis μολις τελειωσω το λαπα κ κανω ξανα μια αποπειρα για ωμο.....ισως του δωσω ατοφιο οχι αλεσμενο....παιζει βεβαια κ κατι που προειποθηκε οτι επιδη να μεγαλωσε με ρογιαλ να μην μπορει να προσαρμοστει
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Συμφωνώ με @canis με την μόνη διαφορά ότι εγώ την πρώτη μέρα (η 2η η 3η) δεν θα έδινα πλαταρι αλλά σκέτο κρέας χωρίς κόκαλο (στήθος). Τις επόμενες μέρες σταδιακά θα του έδινα κομμάτια που περιέχουν "ευκολα" κόκαλα (πλαταρια, λαιμός).
Στα υπόλοιπα λαχανικά εντοσθια και άλλα κρέατα (μοσχάρι, αρνί κτλ) μετά από δέκα μέρες και σταδιακά αφού έχει συνηθίσει στα ώμα κοτόπουλα που έχουν πιο ελαφρύ κρέας .
Σημαντικό είναι να μάθεις στον σκύλο σου πως να τρώει το ώμο. Δηλαδή να μάθει να τα μασάει και όχι να καταπινει ολόκληρα κομμάτια. Αυτό του το μαθαίνεις ταιζοντας τον με το χέρι σου. Κρατάς το κομμάτι από την μία άκρη και το μασάει από την άλλη χωρίς να του το αφήνεις να το καταπιεί ολόκληρο. Μετά από πέντε έξι ταισματα θα το πιάσει το νόημα.


Υ. Γ1: Αν επιμεινεις στο άλεσμενο κρέας μην το αλεθεις στο κρεοπωλειο όπου στην ίδια μηχανή αλεθουν και χοιρινό. Παρά ππολύ σημαντικό.

Υ. Γ2: Αν δεν νιώθεις άνετα με το να ταιζεις μπαρφ, μείνε στην σιγουριά της ξηράς. Δεν είναι κακό.
Ή μπαρφ δεν είναι τόσο απλό, θέλει ψάξιμο για να γίνετε σωστά ώστε να έχει και αποτέλεσμα.
 
  • Like
Reactions: vrmode


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
ενταξει θα το κανω ...πριν εγκαταλειψω την μπαρφ θα κανω μια ομαλοτερη εισοδο σε αυτην....αλλα που να φαει ξηρα...εδω εκανε ναζια κ πριν ακομα ονειρευτει κοτοπουλο ωμο....
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
κοτόπουλα που έχουν πιο ελαφρύ κρέας
Σ.σ. ακριβώς γι'αυτό πρότεινα τη γαλοπούλα. Ακόμα πιο ελαφρύ κρέας απ'το κοτόπουλο.

Τον δικό μου το πολύ κοτόπουλο τον πειράζει ας πούμε, έτσι, με διάρροιες ή/και κολίτιδες, η γαλοπούλα όχι. Δεν ξέρω όμως πόση διαφορά έχει στη μπαρφ σε σχέση με το μαγειρευτό που δίνω εγώ.
 


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
καλημερα σε ολους...μετα απο διαιτα τριψν ημερων με λαπα κ κοτοπουλο ,το αποτελεσμα ηταν....2 μερες να ενεργηθει κ την τριτη σχηματισμενα κακα μαλακα λιγο αλλα κανονικα....εχθες το βραδυ τωρα του προσθεσα μια κουταλια λινελαιο κ σημερα εκανε διαροιιες νερο....ο γιατρος ειπε οτι το λαδι αυτο λειτουργει σαν καθαρτικο...κ μου ειπε τωρα 5 μερες ρυζι κοτοπουλο....κ μετα βλεπουμε
 


fowtihs

Active Member
22 Νοεμβρίου 2015
39
4
35
εγω για την barf εχω ακουσει οτι δεν σκοτωνονται τα μικροβια και δημιουργει πολλα προβληματα
 




Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Εγώ πάλι για την μπαρφ έχω ακούσει πως τα σκυλιά γίνονται άγρια. Φονιάδες.
Αλλά 1μιση χρόνο που ταιζω δεν έχω δει αποτελέσματα.
Που θα πάει θα τα καταφέρω.
Παρένθεση (oχι και τόσο άσχετη βέβαια) στο θέμα του φίλου και σχετική με αυτό που είπες.

Οταν πρωτοάρχισα να μπαρφάρω μου λέει ενας γνωστός, "Ρε συ μην το κάνεις αυτό.Θα λυσσάξει το σκυλί και θα μας φάει όλους".Υπόψιν οτι αμα του κάνεις λίγες χαρούλες γυρνά τ' ανάσκελο για χάδια στην κοιλιά.

Ο τύπος που το είπε αυτό, να σημειώσουμε οτι έχει ενα Γ.Π. εργασιακού τύπου το οποίο είναι συνεχώς με τα δόντια έξω, γαυγίζει και λυσσάει σε οτιδήποτε κινηθεί και γενικά είναι αυτό που λέμε "άγριο σκυλί".
Κροκέτες τρώει βέβαια, αλλά δεν έχει περάσει στοιχειώδη εκπαίδευση, βόλτα βγαίνει μια φορά το χρόνο, κλπ,κλπ
Προσπάθεια μου να τον πείσω οτι τα σκυλιά αγριεύουν για 1002 λόγους και το φαί δεν είναι ενας απο αυτούς, έπεσε στο κενό. :)
 
  • Like
Reactions: Orilis


Stef82

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
42
1
41
κ γω δν πιστευω οτι νοσει ο δικος μου σκυλος λογω μπαρφ...απλα κατι τον πειραζει αππο αυτα που εδινα...θα δειξει
 


Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
[QUOTE="Johnkokk, post: 824561, member:
Οταν πρωτοάρχισα να μπαρφάρω μου λέει ενας γνωστός, "Ρε συ μην το κάνεις αυτό.Θα λυσσάξει το σκυλί και θα μας φάει όλους".[/QUOTE]

Έπρεπε να του πείς ότι με το ωμό ξυπάει ο λύκος που κρύβει μέσα του...
 
  • Like
Reactions: Orilis


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@Johnkokk Αντί να προσπαθείς να τον πείσεις για το φαΐ του σκύλου, νομίζω θα ήταν προτιμότερο να τον πείσεις να μην ξαναπαρει σκύλο.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3