Πρωινό ξύπνημα.


Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
45
Καλημέρα σας. Εχω ένα beagle 4μηνών.Ζει μέσα στο σπίτι μαζί με εμας και μπορω να πω οτι η συμβίωση μας είναι πολύ καλή.Εμαθε σχεδον αμέσως τον επιτρεπόμενο χώρο να κάνει τις ανάγκες του υπακούει σε βασικές εντολές και είναι ένα παιχνιδιάρικο και σκανταλιάρικο κουταβάκι που με πολύ υπομονη και αγάπη προσαρμόστηκε στο σπίτι μας. Το "πρόβλημά"μας είναι το πρωινό ξύπνημα το οποίο όσο πάει και χειροτερεύει. Εχει φτάσει στο σημείο να ξυπνάει απο τις 4:30 -5:00το πρωί.Κοιμάται περιπου στις 11:00το βράδυ και γενικά μες την ημέρα εκτονόνεται με βόλτες και διαφορες δραστηριότητες.Ο ύπνος του γινεται σε περιορισμένο χώρο(crate)για την αποφυγεί ζημιών μέσα στη νύχτα. Ξυπνάει γαυγίζοντας επίμονα(και ξυπνώντας μάλλον όλο το οικοδομικό τετράγωνο). Εγω πλέον κυκλοφορώ σαν ζόμπι απο την νυστα γιατι έχω και δυο παιδιά που το ωράριό τους και οι υποχρεώσεις τους δεν μου αφήνουν περθώρια ξεκούρασεις. Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου προτείνατε καποιες λύσεις για να ξυπνάει έστω κατα τις 7:00. Ευχαριστώ που διαβάσατε το κειμενάκι μου.
 


Mayra

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2015
57
33
29
Καλημέρα :) εγώ θα σου πρότεινα αν βέβαια σε βολευει σύμφωνα με το πρόγραμμα σου να το βγαζεις βόλτες όσο πιο αργά μπορείς ώστε να κουράζεται κ έτσι να κοιμάται περισσότερο το βράδυ
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Καλημέρα και καλώς ήρθατε!!!!
Δεν ξυπνάει από τις 4, κάνει διάλειμμα στις 4 (όπως κάνουν τα μωρά). Θέλει λίγο να βγει να κάνει τσίσα ίσως και μετά θα ξανακοιμηθεί... είναι μικρό ακόμα... Υπάρχουν 2 λύσεις:
1) βάζεις ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα από την ώρα του για να προλάβεις το γαυγισμα και τον βγάζεις λίγο για τσίσα
2) τον βάζεις για ύπνο λίγο αργότερα, κουρασμένο από παιχνίδι,ταϊσμένο και με άδεια κύστη...
Υπομονή μέχρι το 6μηνο είναι μωρά...
 
  • Like
Reactions: filefi and Kanga


Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
45
Το crate του ειναι διπλό με πορτακι στο οποιο εχει μαθει στην μια πλευρα να ειναι η φωλιά του που κοιμαται και παιζει και στην αλλη μερια η "τουαλέτα"του. Αυτο βεβαια ειναι για τις ωρες τις νυχτερινες και για όταν χρειάζεται να λειψουμε.όσο αφορα την ωρα του βραδινου του ύπνου είναι μετα απο βολτα-εκτονωση εχει κάνει τις φυσικές του ανάγκες και μόνος του μπαίνει μέσα στο κρεβατάκι του(η μια πλευρα του crate οπως ανέφερα εχει κρεβατακι και κουβερτούλα).δεν το εκανε πάντα είναι μια καινούρια συνήθεια και ποτε δεν εχει θελήσει να κάνει καποια σωματική του ανάγκη γιατι ήδη το εχει κάνει στην "τουαλέτα του. Πιο πολύ με παραπέμπει σε ανάγκη του τύπου "ξυπνήστε να κάτσουμε παρέα"
 


filefi

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2015
99
198
46
Καβαλα
Μήπως τον ενοχλεί το ότι η τουαλέτα του είναι τόσο κοντά στο κρεβάτι του και σας ειδοποιεί για να καθαρίσετε;
4 μηνών είναι αρκετά μεγάλο πια, ώστε να θεωρεί ως σπίτι του, όχι μόνο το κρεβατάκι του, αλλά ίσως και όλο σας τον χώρο και τα σκυλάκια δεν θέλουν να λερώνουν τον χώρο τους!
Νομίζω πως πρέπει να βγάλετε την πάνα από δίπλα του και να κάνετε αυτό που σας είπε η @Μάρθα & Σίλβα
Προσοχή όμως!Το νυχτερινό ξύπνημα για τουαλέτα είναι καθαρά διαδικαστικό.Δεν θα του μιλήσετε καθόλου, δεν θα τον χαιδέψετε, ούτε καν θα τον κοιτάξετε.Ξυπνάτε, τον παίρνετε αγκαλιά, τον πηγαίνετε για τσίσα, τον ξαναβάζετε στο κρεβάτι του και συνεχίζετε τον ύπνο σας.
 
  • Like
Reactions: Orilis and Odinaki


Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
45
Οχι μάλλον κατι δεν εγραψα σωστα. Ο ενας χωρος απο τον αλλον ειναι ξεχωριστοι μέχρι και προθάλαμος υπαρχει για να περασει απο τον εναν στον αλλον. Δεν μεταφερονται ακαθαρσίες ούτε βρωμίζει το μέρος που ζει. Ειναι ξεχωριστο και ειναι ειδικά διαμορφωμένος για την τελική του αναπτυξη. Επισης ολα εχουν δημιουργηθει με εκπαιδευτες. Η αποψη μου και δική τους ειναι οτι επειδη ο χώρος του δεν ειναι στις κρεβατοκάμαρες και ενω ολη τη μέρα εχει συντροφια τις πρωινες ωρες μας αναζηταει. Μου ειπαν ειδικοι οτι το καλυτερο ειναι η αδιαφορία. Το έχω κανει αλλα ξεσηκώνει το συμπαν όλο. Ξυπνάνε τα παιδιά και είμαστε όλοι μαζι μια ωραια ατμόσφαιρα!!!!!
 


filefi

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2015
99
198
46
Καβαλα
Προς θεού!Δεν είπα ότι κοιμάται μέσα σε βρωμιές!Απλά τα σκυλάκια μεγαλώνοντας, ακόμη και το διπλανό δωμάτιο από όπου κοιμούνται, χώρο τους το θεωρούν και δεν θέλουν να το βρωμίζουν.Για αυτό σου είπα μήπως έχει αρχίσει να τον ενοχλεί η ύπαρξη πάνας εντός σπιτιού.
Από την στιγμή όμως που μιλάς με εκπαιδευτές που τους εμπιστεύεσαι, ακολούθησε τις οδηγίες τους.
Μήπως πάλι έγινε κάποιο λάθος την πρώτη νύχτα που ξύπνησε ο μικρός;Μήπως κάποιος σας πήγε να τον δει ή να τον παρηγορήσει;Αν έγινε κάτι τέτοιο, έχει καταλάβει ότι με το γαύγισμα σας καλεί και μάλλον θα χρειαστεί λίγη παραπάνω υπομονή από μέρους σας.
Ότι και να συμβαίνει πάντως, βάλτε κάτω όλα τα δεδομένα και με την βοήθεια των εκπαιδευτών η λύση θα βρεθεί!:)
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Τα σκυλιά συνηθίζουν να λερώνουν σε αρκετή απόσταση από το χώρο τους, είναι καθαρά ζώα...πιθανοτατα ενοχλείται...
Το ότι κοιμάται σε άλλο χώρο προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη... αν είναι έτσι από την αρχή λογικά θα το έχει συνηθίσει... κάτι άλλο ίσως αλλάξε και έχει αλλάξει και το κουτάβι μαζί...σκέψου τι μπορεί να είναι αυτό...
Γενικά πάντως,4 μηνών να ξυπνάει τη νύχτα, δεν το λες σπάνιο συμβαίνει με όλα τα μωρά
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όταν πήρα το Μουφ, οι ανάδοχοί του με προειδοποίησαν ότι έχει μια τάση να κόβει βόλτες στο σπίτι στις 3 το πρωί και να τους ξυπνάει, αλλά γενικώς βλέπανε το Μουφ και γίνονταν σούπες, οπότε δεν τους πείραζε. Εμένα όμως με πείραζε. Την πρώτη νύχτα κοιμήθηκα μολύβι διότι είχα οδηγήσει 17 ώρες να πάω και να φέρω το Μεγαλειότατο, χώρια που είχα ένα σωρό άγχος (πρώτος σκύλος γαρ και επεισοδιακή η υιοθεσία διότι αρχικά δεν με ήθελε) και δεν είχα και να κοιμηθώ για πάνω από 48 ώρες. Οπότε του είπα να κάτσει να χαχανίζει όσο θέλει και να με παρατήσει ήσυχη διότι το πρωί ξεκινούσα καινούρια δουλειά.

Τη δεύτερη νύχτα όμως το Μουφ άρχισε να κόβει βόλτες και δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Του είπα να σκάσει μια, δεν έσκασε, οπότε τον έβγαλα έξω από το δωμάτιό μου. Ψιλοέκλαψε αρχικά, μετά πήγε στο σαλόνι και από το άγχος του έκανε τα κακάκια του στα πλακάκια (ενώ είναι πάντα σχολαστικό με την τουαλέτα του) και μάλιστα είχε και ψιλοδιάρροια. Το πρωί μάλιστα ο ίδιος μου έδειξε τι έκανε. Τα μάζεψα χωρίς να πω τίποτα, τον έβγαλα βόλτα, κάθισα μαζί του, είχε κιόλας άγχος αποχωρισμού, αλλά κατάλαβε ότι αν κάνει ησυχία, θα κοιμάται μαζί μου, αλλιώς γιοκ.

Από τότε κάνει ησυχία με πολύ σπάνιες εξαιρέσεις, συνήθως αν κάτι του συμβαίνει. Βασικά έχει μάθει ότι οι ώρες μου είναι ιερές, ακόμα και οι παλαβές κατά τους Αμερικάνους συνήθειες, όπως να κοιμάμαι το μεσημέρι όταν μπορώ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι σκύλοι προσαρμόζονται στις συνήθειες των ιδιοκτητών τους. Το σκυλάκι σου είναι ακόμα μικρό και είναι καινούριο το περιβάλλον. Και έχει και τις συνήθειες των μωρών. Ουσιαστικά εκπαίδευση θέλει, να του μάθεις δηλαδή τις συνήθειές σας.
 


Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
45
Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Εχει μαλλον δικιο η φιλη που ειπε οτι το λαθος εγινε οταν την πρωτη φορα που το εκανε εγω ανταποκριθηκα στα θελω του. Ομως και εγω το εκανα για να μην ξεσηκωθουν τα πιτσιρικια μου και αντε μετα να κανεις καλα παιδια και σκυλια.
 


filefi

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2015
99
198
46
Καβαλα
Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου για τα παιδιά, αλλά δυστυχώς θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν λιγάκι κι αυτά.Η μόνη ίσως λύση θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι για κάποιες μέρες.
Υπομονή πάντως και όλα θα φτιάξουν.Ίσως και νωρίτερα από όσο φαντάζεσαι.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
διαφωνω στο να φυγουν τα παιδιά... Αυτοί ζουν στο σπίτι, αυτών το προγραμμα πρεπει να μαθει ο σκύλος, με αυτους να συμβαδίζει, να συγκατοικεί και να συνεργάζεται... Σε ενα τοσο μικρό σκύλο εδικά, η οποια αλλαγή στη συσταση, παλι αναστατωση μπορεί να θεωρηθεί και να αλλάξει πάλι μετά η συμπεριφορά του.

Ολοι μαζί μια χαρά θα τα πάτε!!
 
  • Like
Reactions: ευτυχία


filefi

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2015
99
198
46
Καβαλα
Εννοείται μόνο για διανυκτέρευση , αν θέλει και μπορεί η οικογένεια, να φεύγουν τα παιδιά για να μην επικρατεί χαμός τα βράδια.Αλλά και πάλι, από την στιγμή που συμβουλεύονται εκπαιδευτές, εκείνοι έχουν τον πρώτο λόγο.
 


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Εχει μαλλον δικιο η φιλη που ειπε οτι το λαθος εγινε οταν την πρωτη φορα που το εκανε εγω ανταποκριθηκα στα θελω του. Ομως και εγω το εκανα για να μην ξεσηκωθουν τα πιτσιρικια μου και αντε μετα να κανεις καλα παιδια και σκυλια.
Καλός ήρθες και να χαίρεσαι το κουταβάκι σου.εγω έκατσα τα πρώτα βράδια μαζί του στο σαλόνι και κοιμόμουν στον καναπέ για να με βλέπει.ανοιγα το κρειτ κάθε μια ωρα χωρίς να του μιλάω καθόλου,έκανε την ανάγκη του και χωρίς πολλα πολλα επιστροφή μέσα για ύπνο.εκλαιγε για περίπου 5 λεπτά και αφού εγω ούτε που το κοίταζα κοιμοτανε.τωρα ειναι 4,5 μηνών και δεν κλείνω την πόρτα απο το κρειτ παρά μονο οταν φεύγουμε απο το σπίτι.ξεκίνα απο την αρχή τα πρωινά κλείνε τον μέσα εσυ απέναντι του με την πλάτη γυρισμένη και ας τον να γαβγίζει όσο θέλει,κάποια στιγμή θα σταματήσει.σου λέω πρωί γιατί δεν θα ενοχλείς κανέναν.
Μια τελευταία ερώτηση.κατα την διάρκεια της ημέρας τον βάζεις μέσα στο κρειτ;;;η ειναι γύρω γύρω στο σπίτι;;;;;;
 


Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
45
Κατα την διάρκεια της ημέρας μπαίνει στο crate όταν απουσιάζουμε(και είναι ήρεμος δεν γαυγίζει)και τις στιγμές που πρέπει να βάλω ηλεκτρική σκούπα(την κυνηγάει)και φοβάμαι μην χτυπήσει και στο σφουγγάρισμα για να μην γλιστρήσει. Να σημειώσω οτι εκτος απο αυτα που προανέφερα τις άλλες ώρες τα πορτάκια απο το crate είναι ανοιχτά και όποτε θέλει μπαινοβγαίνει. Δεν γίνεται όμως ακόμα να κοιμάται με ανοιχτές τις πορτες του crate την νύχτα γιατί θέλει επίβλεψη για τις σκανταλιές είναι μικρούλης αλλαζει δοντάκια πρέπει να είναι με επίβλεψη για την αποφυγεί ζημιών. Και μην ξεχνάτε είναι μπιγκλάκι με πολύ έντονο ταπεραμέντο......όσο αφορά τα παιδιά πιστεύω οτι πρώτον θα νιώσουν εκείνα άσχημα αν τα στείλω αλλού για ύπνο και δεύτερον θα πρέπει να καταλάβει ο Brave το ημερίσιο πρόγραμμα της οικογένειας.Σήμερα ξυπνήσαμε (όλοι μαζί)5:45(λίγο καλύτερα απο προχθές)πήγαμε κοντά του αλλα αποφασίσαμα να μαςβλέπει μέσα απο το crate και όχι να του ανοιξουμε για να έρθει να κάτσει κοντά μας(έτσι με συμβούλεψαν) μπας και καταλάβει οτι είτε πάμε είτε όχι δεν θα αλλλαξει κάτι σε εκείνον(δεν θα βγεί).εκλαψε αρκετα χωρις να γαυγίζει.
 
  • Like
Reactions: filefi


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3