Το γιορκι μου με τς τζιβες κ τς τσίμπλες τ


swthria

New Member
12 Φεβρουαρίου 2016
1
0
30
Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια μίνι πριγκίπισσα την ΜΑΛΛΟΥ. Τ μεγάλα μου προβλήματα είναι τζιβες κ οι τσίμπλες τς. Δεν ξέρω τ να κάνω. Οι τζιβες τς έχουν απλωθεί σε όλη τς την γούνα.Πως μπορώ να τς εκαφανισω;Γιατί ούτε μπάνιο δεν μπορώ να την κάνω. Τ άλλο μου θέμα οι τσίμπλες. Τς καθαρίζω με φυσικό όρο κ γαζα όμως παρόλα αυτά τα ματάκια μας φενονται χάλια. Τι να κάνω.;
 




yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Στην κατασταση που εφτασε,οπως την περιγραφεις,θα πρεπει να κουρευτει και μετα να αρχισεις να την περιποιεισαι για να μην ξαναγινει ετσι.
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Οι τσιμπλες,τοσο εκτεταμενα,οπως το παρουσιαζεις,ειναι σημαδι για σοβαρο προβλημα υγειας...οποτε στην θεση σου θα πηγαινα κτηνιατρο.
Οσον αφορα τις τζιβες...μακρυτριχο δεν εχω...αλλα ξερω οτι αυτα θελουν τακτικο χτενισμα κ grooming...κ αμα δεν ξερεις πως να το κανεις καλο ειναι να απευθυνθεις σε εναν ειδικο γιατι επισης δημιουργουνται μετεπειτα πολλα αλλα προβληματα (δερμα,νυχια,οραση κλπ κλπ)
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα, το σκυλάκι σου πρεπει να το βουρτσίζεις κάθε μέρα για να μην έχει τζίβες. Τώρα πάρε ένα σπρέυ για βούρτσισμα και σιγα σιγα με τα δάχτυλα και μια χτένα να λύσεις όλους τους κόμπους και μετά να της κάνεις μπάνιο αλλιώς θα γίνει ακόμα χειρότερα μετά το μπάνιο.
Για τις τσίμπλες πρώτα να πας σε ιατρό και αν αποκλείσει παθολογικά αίτια τότε απλά να της καθαρίζεις τα ματάκια κάθε πρωί με φυσιολογικό ορό και να της δίνεις να πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό σε ανοξείδωτο μπολάκι που θα το πλένεις κάθε μέρα.
 
  • Like
Reactions: Orilis and Aslan




Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν.

Τώρα δύο είναι οι λύσεις:
ή κούρεμα ΙΚΑ και μετά τακτικό βούρτσισμα για να μην ξαναφτασει σε αυτή την κατάσταση ή με πάρα πολύ υπομονή ξετζιβιασμα, αν η κατάσταση που βρίσκεται το επιτρέπει. Εξαρτάται και από την ποιότητα της τρίχας.
 
  • Like
Reactions: Orilis and Aslan


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@haviharakennel Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο την νοοτροπία για το εμφιαλωμένο νερό; Είναι για να μην ερεθίζονται τα μάτια απ' το χλώριο ή κάτι σχετικό;
Βασικά αυτό πιο πολύ αφορά τα ανοιχτόχρωμα μαλλιαρά σκυλάκια (μετά είδα ότι το σκυλάκι είναι "yorkie"). To νερό βρύσης μπορεί να περιέχει ενώσεις σιδήρου που βγαίνοντας στα δάκρυα βάθουν κόκκινο το τρίχωμα κάτω απο τα μάτια.
 
  • Like
Reactions: Aslan


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3