Τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο


alphie

Member
17 Μαρτίου 2013
20
0
Καλησπέρα σε όλους,

δεν θέλω να ξανα ανοίξω το θέμα των αιμάτων αλλα σαν ο ιδιοκτήτης Tσεχοσλοβάκικου θα ήθελα να δώσω μερικές πληροφορίες για την φυλή επειτα απο πάρα μα πάρα πολύ ψάξιμο πριν πάρω τον Alfie( το σκυλάκι μου).

Τα τσεχοσλοβάκικα είναι σκύλοι, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν είναι και υβρίδια λύκου, οπώς και άλλα λυκόσκυλα. Η διαφορά είναι πως η συγκεκριμένη φυλή (διασταυρωση γερμ.λυκοσκ + λυκου) σταμάτησε να ζευγαρώνει με *γερμανικά λυκόσκυλα & λύκους μετά την 4η γενιά, για το λόγο αυτό τα κουτάβια της πρώτης γέννας εκτός απο το ονομα τους είχαν και το χαρακτηριστικό F1, η δευτερη γενιά F2 μέχρι το F4.

Μέχρι τη γενιά F4 υπήρξαν αρκετά ζευγαρώματα με 4 διαφορετικούς λύκους και αρκετά γερμανικά λυκόσκυλα. Το κάθε δέντρο ζευγαρώματος οταν εφτασε στα f4 είχε +-5% ενα ποσοστό κοντά στο 30% αίματος λύκου(αυτό υπολογίσμένο με τα απλά μαθηματικά οτι λυκος+σκύλος = 50% + 50% κλπ)

Σήμερα η ράτσα θεωρείται domesticated(είναι κατάλληλη για κατοικίδιο) χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν έχουν και αρκετά χαρακτηριστικά(εμφανιση + οχι μόνο) λύκου.

Εν κατακλείδι το ποσόστο των συγκριμένων σκύλων υπολογίζεται μετάχυ 25-29 ενώ πολλές φορές το συγκεριμένο ποσοστό είναι εμφανές και απο τα χαρακτηριστικά του ζώου.
π.χ. η μάνα του δικού μου που ήταν πιο χαμηλά σε ποσοστό είχε καφέ μάτια & μουσουδα, μεγεθος ουράς και αυτιών πιο κοντά στα γερμανικά σε αντίθεση με τον πατέρα που όταν τον είδα ψιλοτρόμαξα.

Ελπίζω το συγκεκριμένο να λυσει τυχόν απορίες και αν κάπου εχω κανει λάθος διορθώστε με(δεν θυμαμαι αν τα F ειναι 4 ή 5??)

* Πριν τα F4 οι λυκοι είχαν ξαναζευγαρώσει με F2, F3 για αυτό και το ποσοστό δεν χαθηκε.
* Τελικά τα F είναι 6, οι λύκοι είναι 4 και τα γερμανικά λυκόσκυλα περίπου 25

Όσον αφορά τα ζευγαρώματα λυκου-σκύλου δεν έχουν τίποτα διαφορετικό απο δυο διαφορετικες ράτσες σκύλων να ζευγαρώνουν, παρόλα αυτά κατα καιρούς μιλάνε για περίργεσ συμπεριφορές στα υβρίδια αλλά αυτο δεν ισχυει στα Τσεχοσλοβάκικα καθώς η ράτσα νομιμοποιήθηκε αφότου είδαν οτι δεν έχει προβλήματα συμπεριφοράς.

Άσχετο αλλα το πρώτο ζευγάρωμα δεν πραγματοποιήθηκες καθώ η λύκαινρα(brita λέγεται) τρόμαξε το αρσενικό γερμανικό λυκόσκυλο και έπρεπε να βρούν ένα πιο δυνατό επιβήτορα μετά.
Δεν υπαρχει όμως πουθενά αναφορά οτι ο λύκος σκοτώνει το σκύλο, αντιθέτως υπάρχει μια φώτο σε ένα γερμανικό βιβλίο στο οποίο σκύλος και λύκος χαλαρώνουν μαζί.

Mountain όσον αφορά το σχόλιο για το παιδί με τον αρλεκίνο και ο Τσέχος είναι μεγαλούτσικος σε μεγέθος και δεν σου κρύβω οτι δεν έχω αυλή με 4 στρέμματα(δεν σημαίνει οτι δεν φροντίζω να βγαίνει αρκετα) και ο δικός μου είναι γκρινιάρης(ενω τον αφήνω χωρίς λουρί), αλλά και εγώ που είμαι άνρθωπος γκρινιάζω που δεν έχω αυλή για τον εαυτό μου οπότε πιστεύω οτι όσο το σκυλί καλύπτει τις ανάγκες του και οι άνθρώποι του το προσεχούν είναι οκ όπου και αν είναι.

Δεν θελω να ανοίξω κύκλο διαμάχης οπότε ελπίζω να μην πάρεις τίποτα απο αυτά που είπα προσβλητικό.

 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Στις 10/7 εγραψες ακριβως το ιδιο ποστ ....:cool:

Καλως ηρθες. Δεν περνας και απο τα Νεα Μελη να μας συστησεις τον Αλφι ?
 


alphie

Member
17 Μαρτίου 2013
20
0
Έχεις δίκιο Amaliaz απλά έκανα μερικές διορθώσεις (αστεράκια) και ήθελα να σχολιάσω και για τον mountain ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και υπόσχομαι οτι είναι το τελευταίο copy paste :D
 






cane lupo

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
6
0
www.facebook.com
χαιρετώ όλα τα μέλοι του φόρουμ και θα ήθελα να συγχαρώ τους δημιουργούς του.. επίσης θα ήθελα να προσκαλέσω οποίον θέλει να έχει μια ολοκληρωμένη γνωριμιά με αυτά τα ζώα και να δει πολλά και διαφορετικά ζώα άριστα πρότυπα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και να μας επισκεφτεί να γνωρίσει την αγέλη μας..

Εκτροφή Τσεχοσλοβακικού λύκου cane lupo cecoslovacco greece...
 




cane lupo

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
6
0
www.facebook.com
μπορεί να κάνω κάποια στιγμή άλλα αυτό είναι άλλο θέμα, άπλα είδα ότι το θέμα είναι αυτά τα ζώα και είπα σε οποίον θέλει να γνωρίσει αυτά τα σπάνια ζώα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.. :)
 






cane lupo

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
6
0
www.facebook.com
δεν νομίζω να σας είπα ότι πουλάω κάτι η να πρόβαλα κάτη προς πώληση έχω αυτά τα ζώα πολλά χρόνια και δεν έχω βγάλει εύρο από αυτά θα σας παρακαλούσα να μην είστε προκατειλημμένοι αναφερόμαστε σε ένα σπάνιο ζώο και η μοναδική μου πρόθεση ήταν να βοηθήσω να γνωρίσουν αυτά τα ζώα σε ένα φόρουμ που είδα ότι υπάρχει ένα άρθρο που αναφέρετε σε αυτά και κάποια άτομα που ψάχνουν πληροφορίες για αυτά τα ζώα και εφόσον ασχολούμαι με την εκτροφή τους πρότεινα σε οποίον θέλει να έρθει να τα γνωρίσει ποια είναι ι διαφήμιση?
 




cane lupo

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
6
0
www.facebook.com
η υπογραφή μου δηλώνει το τη εκπροσωπώ την τοποθέτηση μου στο θέμα την βρίσκεις διαφήμιση? και αν η υπογραφή μου ενόχλησε κάποιον θα μπορούσε να κρίνει την υπογραφή μου η αν προσβάλει κάποιον να μου κάνει κάποια παρατήρηση πάνω σε αυτό όχι όμως τα λεγόμενα μου σαν διαφήμιση.. τέλος το θέμα ήταν άλλο και ας γυρίσουμε σε αυτό ζητάω συγνώμη αν ενόχλησα κάποιους...
 


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Εμενα πρωσοπικα αν κανεις καλη δουλεια δεν με ενοχλησε,ισα ισα που αν κανεις καλη δουλεια σε διαφημιζω και εγω απο μονος μου!!με μεγαλη μου χαρα!!Με ενοχλησε πιο πολυ που δεν μας παρουσιασες την δουλεια σου.γιατι πρωσοπικα μου αρεσουν παρα πολυ τα σκυλια αυτα και θα ηθελα να μαθω παραπανο πραγματα.ετσι και αλλιως εκανα και like στην σελιδα σου στο fb!!!!και αν δεις το προφιλ μου θα δεις οτι εχω και εκτροφεια απο το εξωτερικο με την συγκεκριμενη ρατσα:D
 


cane lupo

Member
4 Δεκεμβρίου 2013
6
0
www.facebook.com
φίλε μου μόλις έγινα μέλος και ήταν από τα πρώτα μου σχολειά το να προσφέρω σε οποίον θέλει να γνωρίσει αυτά τα ζώα την ευκαιρία να το κάνει και όχι το να προβληθώ εγώ για αυτό είπα ότι ίσως να το κάνω αργότερα ώστε να παρουσιάσω στα μελί την αγέλη μου ολοκληρωμένα και να γράψω ότι μπορώ για αυτά που έχω σαν εμπειρίες και γνώσεις που έχω αποκτήσει μαζί τους, ώστε να μας γνωρίσουν από εδώ όσοι δεν μπορούν να με επισκεφτούν γιατί για αυτά τα ζώα χρειάζομαι να γράφω πολλές σελίδες ώστε να έχει κάποιος μια όσο μπορεί να έχει από ένα κείμενο γνωριμιά με βάση την άποψη κάποιου που ζει χρόνια με αρκετά από αυτά...:)
 


Tzax

Active Member
24 Απριλίου 2016
25
10
34
χαιρομαι που εγινε κατανοητο οτι δεν το εγραψα κακοπροαιρετα

. δεν μιλαμε για σκυλια ! μιλαμε για ενα υβριδιο λυκου με σκυλου



βασικα θα σου προτεινα να ψαξεις να βρεις οτι ντοκιμαντερ για λυκο κυκλοφορει σε veoh, torrent, κλπ. θελω να ψαξεις για την στιγμη που φτανει στο σημειο που προκαλουν τον αρχηγο της αγελης, θελω να βαλεις τον εαυτο σου στην θεση του. αν θεωρεις οτι εχει τις γνωσεις, τα κοτσια και τον χαρακτηρα την στιγμη που θα σε προκαλεση να τον βαλεις απο κατω και να ζησεις. τοτε ναι παρτο.
Ξερω οτι το θεμα εχει ανοιξει εδω και αρκετα χρονια αλλα τον αρχηγο της αγγελης τον προκαλουν νομιζω μονο τα αρσενικα οποτε αν καποιος παρει θηλυκο δεν θα εχει τετοιο προβλημα...
 


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ξερω οτι το θεμα εχει ανοιξει εδω και αρκετα χρονια αλλα τον αρχηγο της αγγελης τον προκαλουν νομιζω μονο τα αρσενικα οποτε αν καποιος παρει θηλυκο δεν θα εχει τετοιο προβλημα...
Δε θα εβαζα το χερι μου στην φωτια , υπαρχουν κατι θηλυκιες ορισμος της σκυλας :)
 
  • Like
Reactions: Tzax


Tzax

Active Member
24 Απριλίου 2016
25
10
34
Δε θα εβαζα το χερι μου στην φωτια , υπαρχουν κατι θηλυκιες ορισμος της σκυλας :)
Εγω δεν μιλαω για το αν το σκυλι θα ειναι ηρεμο και ησυχο, λεω απλα οτι τα αρσενικα προκαλουν το αρχηγο και ο αρχηγος ειναι αρσενικο.(λεω οτι ΑΝ καποιο σκυλι της συγκεκριμενης φυλης θελει να γινει αρχηγος της αγελης και επιτεθει στο αφεντικο του επειδη μεσα του υπερισχυει η φυση του λυκου,αυτο το σκυλι θα ειναι αρσενικο.ΟΜΩΣ κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει τετοια περιπτωση).
 


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Βασικά αν δεν κάνω λάθος @Tzax υπάρχει το alpha ζευγάρι και γενικά η πρόκληση είναι και στους δύο alpha από λύκους και των δύο φύλων... Τώρα για την συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω είναι καθαρά το πώς θα το διαχειριστεί ο ιδιοκτήτης που πρέπει να είναι ο αρχηγός και όχι οι σκύλοι.
 


pao131908

Banned
Banned
22 Μαϊου 2018
83
22
32
εκπληκτικο σκυλι..νομιζω η καλυτερη και ομορφοτερη ρατσα....
πρεπει να πας εξωτερικο για να σου το δωσουν?
οποιος εχει ας μας πει μερικες πληροφοριες πανω στο τσεχοσλοβακικο λυκοσκυλο