Η μόδα που σκοτώνει (κυριολεκτικά)


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@Haris Drazen ,έγραψες αυτο

"Όπως έγραψα και στο αρχικό post "ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει το σκυλί που θέλει".
Το ποιος είναι κατάλληλος ιδιοκτήτης για τον κάθε σκύλο, το γνωρίζει τελικά μόνο ο ίδιος.
Κανένα forum και κανένα μέλος του δεν μπορεί να ορίσει/επιβάλλει ποιος να πάρει τον τάδε ή τον δείνα σκύλο."


1. Προφανώς,για να μπαίνει σε ένα φορουμ για να ρωτήσει τι σκυλί να πάρει δεν το γνωρίζει στο βαθμό που θα πρεπε,είμαι σίγουρος πως συμφωνείς

2. σχετικά πρόσφατα μπήκε ένα παλικάρι που ρωτούσε για τις γνωστές δυναμικές φυλές.ανάμεσα στις απαντήσεις ήταν και μια δικιά μου.Μου έστειλε ινμποξ,οπου συνεχίσαμε την κουβέντα και για να μην τα πολυλογώ,από τα άκρα ήρθε προς το κέντρο και έκανε μια πιο ορθολογική επιλογή.Ευγενέστατος,με πολλές ερωτήσεις,γνωρίζοντας πως δεν ξέρει,ανοιχτός σε προτάσεις,περίεργος να μάθει.Ξερεις πολλούς τέτοιους?
 


Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Η υπευθυνοτητα πρεπει να υπαρχει σε καθε ρατσα σκυλου-μεγεθους κτλ και μικροσωμα σκυλια εχουν κανει μεγαλες ζημιες σε μικρα παιδια,το θεμα εδω δεν χωραει πολλες αναλυσεις γιατι δεν ξερουμε πως ακριβως εγιναν τα γεγονοτα,να καθομαστε να αναλυσουμε τωρα τι?

Λυπαμαι πραγματικα για το παιδακι που χαθηκε αδικα..

ΥΓ Ας μην καταδικαζουμε τοσο ευκολα εναν ιδιοκτητη χωρις να ξερουμε τι ακριβως εχει γινει,ολοι εχουμε σκυλους κ οσο υπευθυνους μπορει να θεουρουμε τους εαυτους μας το κακο δεν αργει να γινει(δεν λεω να μην τιμωρηθει ο ιδιοκτητης προς θεου).

ΥΓ1 Πραγματικα σημερα σκεφτομουν να βγαλω βολτα τα σκυλια:(
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Και για φαντασου να εισαι μια χαρα υπευθυνος κ επιμελης, να εχεις κοσμο στο σπιτι κ τα σκυλια περιορισμενα σε κεννελ οπως προβλεπεται, κ να ξεφυγει το 5χρονο της επιβλεψης των γονιων του κ να παει να ανοιξει την πορτα στα σκυλια;;;;

Παραλιγο να το ζησω καποτε.
Ηταν κ το πρωτο πραγμα που μου ερθε στο μυαλο διαβαζοντας την ειδηση κ το σημειο που ελεγε "αγνωστο πως τα σκυλια εφυγαν απο την περιφραξη που ηταν περιορισμενα"........
Πες μου εμενα μετα ποιος τελικα φταιει;;;;
 
  • Like
Reactions: irma and johnk


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Κάπου τελειώνει και η δική σου η ευθύνη,όσο κυνικό και αν ακούγεται αυτό,ειδικά μια μέρα σαν τη σημερινή.Αν κάποιος θέλει να να βάλει το κεφάλι του ντε και καλά στο στόμα ενός κροκόδειλου τι μπορείς να κάνεις?Να βγάλεις νόμο που να λεει "απαγορεύεται να βαζετε το κεφάλι σας στο στόμα ενός κροκόδειλου"?Υπάρχει και η ευθύνη των γονέων όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω,υπάρχουν πολλά.Εδώ δε συζητάμε όμως για τον έναν καμένο που θέλει να κάνει γαστροσκόπηση με το κρανίο του στον λάρυγγα ενός κροκόδειλου,εδώ μάλλον ξανανοίγει το θέμα "υπευθυνότητα" που σα νήμα είναι ανεξάντλητο

Επίσης,υπάρχει σοβαρό ενδεχομενο τα πλάνα που έδειξε η τηλεόραση να ήταν αρχείου και όχι το εν λόγω σπίτι και τα εν λόγω σκυλιά
 


elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
... κ να ξεφυγει το 5χρονο της επιβλεψης των γονιων του κ να παει να ανοιξει την πορτα στα σκυλια;;;;
http://www.naftemporiki.gr/story/10...onia-apo-ameleia-ston-idioktiti-ton-rotbailer
"Ο 72χρονος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα 5 σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας."
 


Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Και για φαντασου να εισαι μια χαρα υπευθυνος κ επιμελης, να εχεις κοσμο στο σπιτι κ τα σκυλια περιορισμενα σε κεννελ οπως προβλεπεται, κ να ξεφυγει το 5χρονο της επιβλεψης των γονιων του κ να παει να ανοιξει την πορτα στα σκυλια;;;;

Παραλιγο να το ζησω καποτε.
Ηταν κ το πρωτο πραγμα που μου ερθε στο μυαλο διαβαζοντας την ειδηση κ το σημειο που ελεγε "αγνωστο πως τα σκυλια εφυγαν απο την περιφραξη που ηταν περιορισμενα"........
Πες μου εμενα μετα ποιος τελικα φταιει;;;;
Αστα να πανε κ μονο που το σκεφτομαι ανατριχιαζω..εγω εχω λουκετο κ τα κλειδωνω σε τετοιες περιπτωσεις;)
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αυτή είναι μια περίπτωση που ο παραπλανητικός τίτλος θα βοηθούσε στην επίτευξη του στόχου.
Προσωπικά θα διάλεγα για τίτλο: "Αυτές είναι οι MUST ράτσες ΦΥΛΑΞΗΣ. Οι πιο ζόρικες, δυνατές και εντυπωσιακές φυλές"
be my guest...συμφωνώ ότι ένας τέτοιος τίτλος θα τραβούσε όλα τα βλέμματα...

Η άγνοια, η μόδα, ή μ@λ@κία στον εγκέφαλο και η έλλειψη σεβασμού αν μη τι άλλο στη φυλή που επιλέγεις... "Θέλω να φαίνεται κακός, να είναι άγριος, να γαβγίζει πολύ γιατί έτσι είναι οι σωστοί φύλακες"... Ατάκες που διαβάζουμε συχνά στο φόρουμ και δεν συζητώ κάν πόσες φορές τις ακούμε εκτός φόρουμ... Ωραίες οι δυναμικές φυλές αλλά είναι για τον καθένα;; Όχι αλλά άντε πέστο σε αυτόν που είναι σίγουρος ότι είναι ταμάμ για αυτόν, ότι ακόμα και χωρίς να ασχοληθεί με εκπαίδευση, σωστή απόκτηση και τέτοια πεζά το σκυλί του θα τον κοιτάει στα μάτια και θα κάθεται σούζα... Τα αποτελέσματα στην καλύτερη τα διαβάζουμε στο φόρουμ, στη χειρότερη τα βλέπουμε στις ειδήσεις...
αυτό ακριβώς είναι το point του θέματος που άνοιξα (όχι η ανάλυση του θλιβερού περιστατικού στην Κοζάνη και η απόδοση ευθυνών)

Να σας πω την αληθεια εγω δεν θέλω την παρέμβαση του κρατους :( εχει αποδείξει ότι και εδω και στο εξωτερικό φτιάχνει νόμους σε αυτες τις περιπτώσεις μόνο για λόγους εντυπωσιασμου και για να ρίξει τους τόνους και να ηρεμήσει τον μεσο ψηφοφόρο.
Αν θελει το κρατος να μειωσει καποιους θανάτους ας ξεκινήσει απο τα αυτοκίνητα , την την παιδική ασφάλεια μέσα σε αυτα (μιλάω για τους γονεις που τα εχουν χύμα ) ας προχωρήσει στην αδεια για να εχεις οπλο (κυνηγετικο ) ας ασχοληθει να λυσει ενα προβλημα που εχει εκατονταδες τραυματισμους και θανατους σε όλες τις ηλικίες και ας αφησει ησυχους τους σκύλους ;)
Αν θέλει τωρα να κάνει κάτι για τους σκύλους και όχι μόνο ας φτιαξει ενα μάθημα μεσα στα τοοοοοοοοοοσα ανούσια που εχει που να μαθαινει τα παιδια να σεβονται και να καταλαβαινουν όχι μονο το θέμα σκυλος αλλα και το θέμα δεν είμαστε μόνοι μας και δικτάτορες σε αυτον τον πλανητη.
μια χαρά τα λες, αλλά ποιο κράτος;;; (κατά το "ποια Amstel;")

Ποιος θα αποφασίζει και με τι κριτιρια ποιος ανθρωπος θα στειρωθει ή όχι (ακου τι συζητάμε) , ο Πατερουλης του έθνους; ελπιζω να καταλαβα λάθος αυτό που εγραψες και να φταίει η δικιά μου αντιληψη παρά να εννοείς κάτι τετοιο.

Καταλαβαίνω απολύτα τι λες και εννοείς , αν και για καποιο λογo ετσι όπως το θέτεις αναφερόμενος και στο δικο μου topic με βαζεις εμεσως στη θεση του απολογουμενου , και μπορω να μιλησω μονάχα για τον εαυτό μου γιατι για υπολοίπους δεν μπορω να εκφερω καμια αποψη. Το δικό μου το νημα πιστευω το διαβασες όλο , rottweiler ηθελα-θελω απο μικρο παιδι και διαβάζω από μικρό παιδι και στον εκτροφεα ζητησα το ΠΙΟ ηπιο κουταβι ,θηλυκο και όχι το πιο αγριο όπως αναφερεις , πιστευω τσουβαλιαζεις ανθρωπους , καταστασεις , μιλας για στειρωσεις ανθρωπων το οποιο ειναι καταπτυστο λες και εισαι ο Αδολφος που μιλα για τους Εβραιους (ελπιζω να καταλαβα λαθος) . Αναφερεις ότι αυτός που ξερει για ποια ρατσα ειναι καταλληλος το ξερει ηδη και δεν ρωταει αλλους (εδω πιστευω ότι ανοικουν οι περισσοτεροι που δεν ρωτανε τιποτα , δεν διαβαζουν τιποτα , και δεν πληρωνουν τιποτα , θελουν τσαμπα σκυλο "ρατσας" με μεγαλα ποδαρια και κουταβια που γρυλιζουν) , ε λοιπον ο Ελληνας που αναφερεις δεν ρωταει αλλους πιο εμπειρους (μελη φορουμ , εκτροφεις , εκπαιδευτες κλπ) διοτι οι ιδιοι που ειναι ΜΑΓΚΕΣ ξερουν απο μόνοι τους τι ρατσα τους ταιριαζει. Πραγματικα συγγνωμη για το υφος μου και ελπιζω να φταει η δικια μου παρανόηση για αυτα που εγραψες και να καταλαβα λάθος κάποια πράγματα και αν ισχυει αυτό σου ζητάω συγγνώμη. Στο ζουμί συμφωνω ότι ειναι μεγάλη ευθήνη και θέλει γνώσεις και dedication αλλά στο τροπό διατύπωσης , περι στειρώσεων ανθρώπων , τσουβαλιάσματος κλπ διαφωνω καθετα. Και όχι δεν διαβαζουμε εμείς οι νεοι και ανεύθυνοι ιδιοκτήτες μονο τα δικά μας νηματα κάνοντας refresh.
Καταρχήν ναι, αρκετά από τα λόγια μου τα παρεξήγησες.
Εκείνο που δεν έκανα σε καμία περίπτωση είναι ότι τσουβάλιασα ανθρώπους. Αντιθέτως έγραψα όσο πιο στρογγυλεμένα μπορούσα την προσωπική μου οπτική και ανέφερα ότι κάθε περίπτωση ενδιαφερόμενου προφανώς και είναι ξεχωριστή (=περιπτωσιολογία).
Σίγουρα δεν αναφερόμουν σε σένα, αλλά ούτε και σε κανένα άλλο συγκεκριμένο μέλος τους forum. Οι τίτλοι θεμάτων που χρησιμοποίησα ήταν χαρακτηριστικά παραδείγματα της μόδας που κυριαρχεί. Αν εσύ θεώρησες ότι σε έθιξα ατομικά, παρεξήγησες. Άλλωστε σύμφωνα με όσα λες, δεν ανήκεις στην κατηγορία των "κολλημένων" , αλλά των συνειδητοποιημένων. Άρα η "απολογία" σου είναι άσκοπη και ειδικά προς το πρόσωπο μου, καθώς εγώ δεν είμαι κριτής της τελικής σου επιλογής. Εσύ ξέρεις αν είσαι κατάλληλος για ποια φυλή.
Για αυτό που αναλύεις,αν μπαίνει να ρωτήσει στο forum ο fashion victim,ο μάγκας, ή αυτός που το ψάχνει σοβαρά, θα σε παραπέμψω στο post του @Chris K.A. #21 σε αυτό το νήμα.
Ο κανόνας είναι:
Κάνει κάποιος εγγραφή, στα καπάκια ανοίγει ένα νέο θέμα που ρωτάει ποια ράτσα είναι το πιο "υπερόπλο" και που θα το βρει και όταν αρχίζουν να σκάνε οι ερωτήσεις για το ιστορικό του και τις προθέσεις του, ο ενδιαφερόμενος στραβώνει γιατί του την πέφτουν οι "ξερόλες".
Μπράβο σου που είσαι η εξαίρεση.
Στην τελικά χαίρομαι που είσαι ένας από τους ενδιαφερόμενους που διάβασε το συγκεκριμένο νήμα (και όχι μόνο το δικό σου), γιατί αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός μου. Να προβληματίσω λίγο περισσότερο για να το σκεφτεί ακόμα μία φορά, όποιον γουστάρει να πάρει ένα σκυλί δυναμικής φυλής και ενδεχομένως έχει αξιολογήσει λάθος τις δυνατότητες του.

Αυτός ο 72χρονος που εχει 8 rottweiler ειναι εμπειρος ιδιοκτητης αρα και καταλληλος....
ειλικρινά τώρα, αυτό είναι το καλύτερο σου επιχείρημα; θέλω να πιστεύω ότι κάνουμε έναν σοβαρό διάλογο...

1. Προφανώς,για να μπαίνει σε ένα φορουμ για να ρωτήσει τι σκυλί να πάρει δεν το γνωρίζει στο βαθμό που θα πρεπε,είμαι σίγουρος πως συμφωνείς
2. σχετικά πρόσφατα μπήκε ένα παλικάρι που ρωτούσε για τις γνωστές δυναμικές φυλές.ανάμεσα στις απαντήσεις ήταν και μια δικιά μου.Μου έστειλε ινμποξ,οπου συνεχίσαμε την κουβέντα και για να μην τα πολυλογώ,από τα άκρα ήρθε προς το κέντρο και έκανε μια πιο ορθολογική επιλογή.Ευγενέστατος,με πολλές ερωτήσεις,γνωρίζοντας πως δεν ξέρει,ανοιχτός σε προτάσεις,περίεργος να μάθει.Ξερεις πολλούς τέτοιους?
1.Στο αρχικό post του θέματος έγραφα:
Για να το πω και πιο απλά. Εσύ που μπαίνεις στο forum και ρωτάς για την τάδε φυλή, κατά 90% σημαίνει ότι δεν έχεις ψάξει όσο πρέπει. Το forum δεν είναι εγκυκλοπαίδεια. Είναι ένας διαδικτυακός τόπος που κρύβει τους πάντες και τα πάντα. Από τον πραγματικό γνώστη (ο οποίος έχει ενδεχομένως άλλα κριτήρια από τα δικά σου, άλλη ζωή, άλλη εμπειρία, άλλες ικανότητες) που θα σου πει σωστά πράγματα αλλά ανάθεμα αν μπορείς να τα αξιολογήσεις, μέχρι και τον τελείως άσχετο (ο οποίος επειδή έχει ένα "τύπου καθαρόαιμο" σαν αυτό που θες,που αγόρασε από το petshop της γειτονιάς/κολλητό που έβαλε το σκυλί του να γεννήσει, νομίζει ότι όλα τα σκυλιά είναι ίδια και αυτός ειδήμων).
Οπότε εννοείται ότι συμφωνώ.
2. Όχι βέβαια δεν ξέρω πολλούς τέτοιους. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δυστυχώς οι εξαιρέσεις.
Αυτή η διαδικασία που περιγράφεις είναι και η ιδανική, η κατάληξη της οποίας εξαρτάται και από την δεκτική διάθεση που έχει ο ενδιαφερόμενος, αλλά και από την επικοινωνιακή ικανότητα του "έμπειρου" που συμβουλεύει. Well done!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.876
1. Προφανώς,για να μπαίνει σε ένα φορουμ για να ρωτήσει τι σκυλί να πάρει...
Η υπ'αρθ 1 ερώτηση, που με νευριάζει [πολύ όμως], κάθε φορά που γίνεται.
Αν δεν ξέρεις ήδη, αν δεν είσαι τρελλά καψούρης ήδη, δεν πρέπει να πάρεις.
Δεν είναι και υποχρεωτικό άλλωστε.
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@Haris Drazen ,απλά προσέθεσα (με το δικό μου τρόπο) σε αυτά που έγραψες και στα οποία συμφωνώ.Όσο για το "έμπειρος",μακριά από μένα.Ούτε καν.Λογικός ίσως.

Αλίευσα και αυτό από το νετ,δεν έχω να δώσω κρέντιτ,ωστόσο είναι εξαιρετικό.Αν κάποιος φίλος-η γνωρίζει παραπάνω,εννοείται πως συμπληρώνει

"Ενα τεραστιο συγγνώμη απο ολους εμάς τους χιλιάδες που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδια μας μεσα στους σκυλους, στα "άγρια και αιμοβορικα" Rottweilers, Pit Bulls, Dobermans, και οτι αλλο εχει κατα καιρούς κατηγορηθεί ως γεννετικά ακαταλληλο να ζήσει στην ανθρώπινη κοινωνία ... συγγνώμη προς ολους τους άλλους υπεύθυνους και νομοταγείς ιδιοκτητες σκυλων και γονείς που δεν κάνουμε καθε μερα οσο πιο ευρέως γνωστό γινεται οτι κανενα ζώο δεν φταίει για οποιαδηποτε συμπεριφορά του και ακομα περισςοτερο για το αποτέλεσμα της ... οτι ειμαστε χιλιάδες που ξέρουμε πως γεννετικά κανενα σκυλι καμια ράτσα και καμια κατηγορία δεν στρέφεται κατα του ανθρώπου και δη μικρού παιδιού ... οτι η σωστή απόκτηση κοινωνικοποίηση εκπαίδευση και τήρηση των κανόνων ασφαλείας ειναι αυτα που θα αποτρέψουν καθε κακο ... οτι χιλιάδες Rottweilers ζουν μεγαλώνουν και προσέχουν παιδια σαν μέλη της οικογένειας τους ... οτι υπαρχει ενας - σωστός - και μόνος σωστός χαρακτηρας σε καθε φυλή σκυλων και αυτός κατα πλειοψηφία συντριπτική ζει εργάζεται και συντροφεύει τον άνθρωπο εκατοντάδες χρονια ... συγγνώμη που δεν ακουγόμαστε οσο μια είδηση τραγική ... και συγγνώμη κύριοι μη γνωστες αλλα κάνετε τραγικο λαθος για την φυλή μας ... τα θερμά συλλυπητήρια μου σαν άνθρωπος του Rottweiler στην οικογενεια του παιδιού που χάθηκε ..."
 








johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε μου @Chris K.A. , να αυτοσαρκαστώ λίγο? Και να σαρκάσω κι εσένα???

Άγιο είχαμε που τα σκυλιά ήταν Rottweiler!!!
Περάσαμε κάτω από το ραντάρ...:whistle:
 
  • Like
Reactions: Chris K.A.


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Φίλε μου @Chris K.A. , να αυτοσαρκαστώ λίγο? Και να σαρκάσω κι εσένα???

Άγιο είχαμε που τα σκυλιά ήταν Rottweiler!!!
Περάσαμε κάτω από το ραντάρ...:whistle:
Tρου στόρι...γιατί άντε μετά να βγάλεις και γλωσσολόγους σε δελτίο για να μας πουν και πως διαβάζεται κιόλας
 
  • Like
Reactions: johnk


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Tρου στόρι...γιατί άντε μετά να βγάλεις και γλωσσολόγους σε δελτίο για να μας πουν και πως διαβάζεται κιόλας
Αν προσπαθήσεις να πεις πως διαβάζεται, θα νομίζει ο κόσμος ότι έπαθες εγκεφαλικό μπροστά στην κάμερα!
 
  • Like
Reactions: Αγγελος 13


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
εδώ που τα λέμε πάντως,το "κάτω από το ραντάρ" για όσο ακόμα ισχύει είναι μια χαρά.Πολύ δύσκολα θα μας απασχολήσει μια τέτοια ειδηση που να αφορά στη φυλή.Ακόμα πάνε συνειδητοποιημένοι,όσοι πάνε (το "ακόμα" είναι η λέξη κλειδί βέβαια)
 








Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Ούτε καν. Για καμμία φυλή, δεν ισχύει αυτό που λες.
κάπου στη μέση θα τα βρούμε....πάνε περισσότερο συνειδητοποιημένοι απότι σε άλλες
(αλλα έτσι & αλλιώς,όλο αυτό ούτε σημασία ιδιαίτερη έχει και off topic είναι κιόλας ;) )