Φοιτήτρια- Δίλημμα, βοήθεια επιλογής ράτσας.


lorena

Well-Known Member
3 Μαϊου 2016
46
7
27
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι από την Αθήνα και φοιτώ στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάρα πολύ χρόνο να αφιερώσω στον σκύλο μου καθώς τα μαθήματα της σχολής δεν είναι υποχρεωτικά και λείπω στη σχολή μόνο 3 φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες. Μένω μόνη μου και δεν έχω πολλές γνωριμίες στην πόλη που μένω και έχω σπάνια εξόδους, πράγμα που σημαίνει πως μπορώ να αφιερώσω μέρες ολόκληρες στο κατοικίδιο μου. Είμαι αθλητικός τύπος, πηγαίνω καθημερινά για περπάτημα/τρέξιμο και θα ήθελα πολύ έναν σκύλο που θα μπορούσε να με ακολουθεί σε τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμη, θα ήθελα να μπορεί να με "προστατέψει" εφ'όσον ζω και θα ζώ μόνη για τα επόμενα 4 χρόνια, και κυκλοφορώ μόνη πολλές φορές. (Εδώ να σας παρακαλέσω να μην αρχίσετε τα "βάλε συναγερμό" γιατί εκτός του ότι έχω ήδη συναγερμό δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλω σκύλο!) Έχω κάνει μια μελέτη σε ορισμένες φυλές και έχω καταλήξει στις εξής: Dogo Argentino , American Pit Bull Terrier , American Staffordshire Terrier.

Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το βάρος. Πάντα ήθελα έναν μεγάλο σκύλο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κουμαντάρω αν είμαστε στα ίδια κιλά, οπότε αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο πάνω σε αυτό λέγοντας μου κάποια εμπειρία σας ή κάποιου όχι και τόσο μεγαλόσωμου γνωστού σας με μεγάλο σκύλο.

Είμαι διατεθιμένη να διαθέσω χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση του σκύλου μου ως προς την υπακοή και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς και σας διαβεβαιώνω πως θα το μεγαλώσω με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και θα του προσφέρω μια ζωή γεμάτη χαρές! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν!

(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς οι απαντήσεις ξέφευγαν εκτός θέματος και δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.)
 
  • Like
Reactions: Iwanna-hrw


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς οι απαντήσεις ξέφευγαν εκτός θέματος και δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.)
Κατι μου λεει οτι θα το δουμε κ εδω αυτο το εργο...δικαιως η αδικως δεν μπορω να γνωριζω ακομη

1.Γενικα η αποψη μου ειναι οτι ενας φοιτητης πρεπει να κανει αλλα πραγματα απο το να δεσμευτει με ενα σκυλο. Δεν λεω οτι φοιτητς και σκυλος δεν πανε μαζι, δεν λεω οτι δεν κανεις για κατοχος σκυλου...γενικα θεωρω οτι θα πρεπει πχ να ανοιξεις τον κυκλο που λες οτι δεν εχεις παρα να επικεντρωθεις στην παρεα ενος σκυλου. Αλλα περι ορεξεως...

2. Με ολο το σεβασμο, η οποιαδηποτε επιλογη ρατσας θα πρεπει να ειναι εντελως συνειδητη επιλογη και ειναι λιγο αβολο για καποιους (κ εγω μεσα σε αυτους) να σε βοηθησουμε να επιλεξεις...δεν υπαρχει επιλογη, η σου κανει κλικ η δε σου κανει.

3. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για τοσο δυναμικες ρατσες...μην (ξανα) ανοιξουμε το θεμα των ημερων...

4. Ειναι καλο που εχεις διαθεσιμο χρονο, οταν ομως η σχολη γινει πιεστικη;

5. Εκτος απο το χρονο χρειαζεσαι να καλυψεις και ενα καποιο χρηματικο ποσο

6. Να υποθεσω οτι εχεις ενημερωθει απο το φορουμ για το σωστο τροπο αποκτησης καθαροαιμου σκυλου; Μπορεις να περασεις απο μια φιλοζωικη επισης. Οπως και να εχει μακρυα απο πετ-σοπ και γνωστους γνωστου ξαδερφου κτλ κτλ...
 




lorena

Well-Known Member
3 Μαϊου 2016
46
7
27
@zenio Δεν είπα πως δεν έχω παρέες, φυσικά και έχω, προς Θεού, απλά θέλω να πω δεν είμαι όλη μέρα και όλη νύχτα έξω, δεν περνάω υπερβολικά πολύ ώρα με τα παιδιά που κάνω παρέα πράγμα που σημαίνει πως θα μπορώ να περνάω πολύ χρόνο μαζί του. Επίσης την σχολή την παλεύω άνετα δεν είναι κάτι τρομερό. Μπορώ να διαθέσω χρήματα για τις ανάγκες του το ανέφερα και πιο πάνω αυτο. Ναι έχω ενημερωθεί, από εκτροφείο θα πάρω σίγουρα, απλά ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή αφού δεν μπορώ να καταλήξω καπού αλλά αφού είναι άβολο για εσάς να πείτε μια γνώμη όποιοι έχετε κάποια εμπειρία πάνω στις φυλές που ανέφερα, τότε μάλλον θα στραφώ κάπου αλλού για βοήθεια. Ευχαριστώ πάντως.

@mareco όχι ακόμη
 
Last edited by a moderator:


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Και κάπου εδώ θα έρθω εγώ και θα τα ανατρέψω όλα για το φοιτητιλίκι + σκύλος. Ελάτε το ξέρετε αφού :D

Ιορένα καταρχάς καλώς ήρθες!
Κατά δεύτερον, ωραίο όνομα, αν είναι το αληθινό σου!
Κατά τρίτον, κατά την δική μου άποψη οι φυλές τις οποίες κοιτάς είναι απαιτητικές με εξαίρεση το AMSTAFF!
 
  • Like
Reactions: d-friend


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
lorena
Δεν συνηθιζω να ειμαι αγενης στο φορουμ, ειδικα σε νεα μελη που δεν γνωριζουν τα μεσα και τα εξω του φορουμ και θελω να πιστευω οτι δεν παρεξηγηθηκε ο λογος μου παραπανω.
Ολα αυτα που σου εγραψα ηταν τροφη για σκεψη σε πριπτωση που δεν εχεις αναρωτηθει, οπως κ αλλοι θα σου γραψουν καποια αλλα θεματα ως τροφη για σκεψη

Απο εκει κ περα 3 ακομη πραγματα απο εμενα
1. Επιμενω οτι δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε στο να επιλεξεις τι σκυλο θα παρεις, οπως πχ τα κοριτσια του φορουμ θα μπορουσαν να σε βοηθησουν στο τι φορεμα θα φορεσεις :) μπορουμε να σε βοηθησουμε να μαθεις τι ειναι αυτα τα σκυλια που σου αρεσουν, μπορεις να δεις εδω
http://www.fci.be/en/ και να κατεβασεις το προτυπο καθε φυλης, ειναι το πρωτο πραγμα (θεωρω) που πρεπει να δεις

2.
@zenio Δεν είπα πως δεν έχω παρέες, φυσικά και έχω, προς Θεού, απλά θέλω να πω δεν είμαι όλη μέρα και όλη νύχτα έξω, δεν περνάω υπερβολικά πολύ ώρα με τα παιδιά που κάνω παρέα πράγμα που σημαίνει πως θα μπορώ να περνάω πολύ χρόνο μαζί του.
Ακριβως αυτο λεω, γνωμη μου ειναι οτι θα επρεπε να εισαι ολη μερα εξω και να ζεις τη φοιτητικη σου ζωη με τα καλα κ τα στραβα :)

3.
@zenio απλά ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή αφού δεν μπορώ να καταλήξω καπού αλλά αφού είναι άβολο για εσάς να πείτε μια γνώμη όποιοι έχετε κάποια εμπειρία πάνω στις φυλές που ανέφερα, τότε μάλλον θα στραφώ κάπου αλλού για βοήθεια. Ευχαριστώ πάντως.
Να με συγχωρεις αν αυτη τη φορα εγω παρεξηγω το λογο σου απλως ακουστηκε καπως σαν..."α,δεν μπορειτε εσεις; ε τοτε θα παω αλλου!"
:) Αν κανω λαθος ζητω προκαταβολικα συγγνωμη

Και κάπου εδώ θα έρθω εγώ και θα τα ανατρέψω όλα για το φοιτητιλίκι + σκύλος. Ελάτε το ξέρετε αφού :D

Ιορένα καταρχάς καλώς ήρθες!
Κατά δεύτερον, ωραίο όνομα, αν είναι το αληθινό σου!
Κατά τρίτον, κατά την δική μου άποψη οι φυλές τις οποίες κοιτάς είναι απαιτητικές με εξαίρεση το AMSTAFF!
Εννοειται, ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και δεν επιμενω καθολου, ισως επειδη εχω φαει το σκ@το να περιμενω τοσα χρονια να το θεωρω σωστο :)
 
Last edited by a moderator:


lorena

Well-Known Member
3 Μαϊου 2016
46
7
27
@St3lios το αληθινό μου είναι, σ'ευχαριστώ πολύ! Το ξέρω ότι είναι απαιτητικές φυλές αλλά θα το παλέψω!
 




lorena

Well-Known Member
3 Μαϊου 2016
46
7
27
@zenio Δεν παρεξηγήθηκε ο λόγος σου μην ανησυχείς, συζήτηση κάνουμε!

1. Απευθύνθηκα κυρίως στους ανθρώπους που έχουν έστω και μια μικρή εμπειρία στις συγκεκριμένες φυλές, το παραμικρό θα μπορούσε να με βοηθήσει να καταλήξω κάπου!

2. Μπα, κυριολεκτικά όλα τα παιδιά από το τμήμα μου είναι ή κάγκουρες ή φλώροι ή μπουζουξούδες και από το να ζήσω την φοιτική ζωή μαζί τους προτιμώ να μη τη ζήσω καν! :p Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που είναι άσχετο σε ένα τέτοιο forum.

3. Μην το πάρεις στραβά αλλά κάπως έτσι το εννοούσα ναι. Όχι με άσχημο τρόπο, αλλά αφού μου είπες πως το βρίσκετε άβολο να με βοηθήσετε να καταλήξω κάπου, θα ρωτήσω κάποιον άλλον! Δεν το είπα όμως προσβλητικά, σε καμία περίπτωση!

@st3lios ναι! Και νομίζω πως θα επιλέξω dogo τελικά αλλά το προβλημά μου είναι πως αν είμαι εγώ 50 κιλά και είναι και αυτός 50 κιλά, ποιός θα πηγαίνει βόλτα ποιόν; :cautious:
 
Last edited by a moderator:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
....αν είμαι εγώ 50 κιλά και είναι και αυτός 50 κιλά, ποιός θα πηγαίνει βόλτα ποιόν; :cautious:
Αυτή η παράμετρος από μόνη της, είναι αρκετή, για να μην σκεφτείς για σκύλο, πάνω από 20 το πολύ κιλά. Ενα rescue πιτμπουλάκι, είναι καλύτερη επιλογή. Αφού πρώτα, αποκτήσεις αυτοκίνητο.
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
θα ρωτήσω εγώ κάτι πρακτικό? σε ποιον όροφο μένεις? η οικοδομή έχει ασανσέρ? ο σπιτονοικοκύρης (αν νοικιάζεις) το ξέρει ότι θα έχεις σκύλο?
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


lorena

Well-Known Member
3 Μαϊου 2016
46
7
27
@mareco όσο ήμουν Αθήνα έβγαζα συχνά βόλτα ένα αρσενικό weimaraner ενός φίλου, τράβαγε λίγο αλλά δεν με δυσκόλευε και υπερβολικά πολύ, αλλά δεν έχω δει ακόμη από κοντά dogo για να μπορώ να κάνω σύγκριση. Ναι αυτο για το rescue pitbull το έχω σκεφτεί πολλές φορές, αλλά δυσκολεύομαι να αποφασίσω τι θα κάνω τελικά. :confused:

@haviharakennel μένω στον 4ο υπάρχει ασανσέρ δεν υπάρχει θέμα με τα σκυλιά ούτε στο σπίτι που νοικιάζω ούτε γενικότερα στην πολυκατοικία, από κάτω μάλιστα έχουν akita! :love:
 
Last edited by a moderator:


JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αυτο που θα σε συμβουλευα ευγενικα να κανεις ειναι πριν αποκτησεις οποιοδηποτε σκυλο οτι ρατσα και αν ειναι αυτη να ενημερωθεις υπερβολικα οσο αφορα την εκαπιδευση του σκυλου την κοινωνικοποιηση του την φροντιδα του , τις ιατρικες αναγκες την τροφη του ,την γλωσσα του σωματος των σκυλων, ποιες ειναι αναγκες των σκυλων γενικα και της φυλης που θελεις ειδικοτερα .......διαβασε βιβλια που ασχολουνται με τη συμπεριφορα εκπαιδευση σκυλων , δες video , μαθε τα παντα για τη φυλη που θες πριν την αποκτησεις ......μη βιαστεις ......η γνωση ειναι συμμαχος ,,,,οσο πιο καλα ενημερωμενη εισαι τοσο λιγοτερες δυσκολιες θα εχεις στη συμβιωση σου ....... καλη τυχη οτι και αν επιλεξεις
 


lorena

Well-Known Member
3 Μαϊου 2016
46
7
27
@JIM GAR περισσότερο απ'όλα έχω ενημερωθεί για τα dogo ψάχνω τουλαχιστόν τον τελευταίο 1, 1.5 χρόνο και είχα εντυπωσιαστεί πραγματικά με τράβηξαν πάρα πολύ ως προς όλα τα επίπεδα και είχα καταλήξει σε dogo μέχρι που άρχισα να σκέφτομαι αυτό το θεματάκι με το βάρος και έτσι άρχισα να ασχολούμαι και με τα pitbull και τα amstaff και μπήκαν και αυτά στις επιλογές μου, ευχαριστώ πολύ πάντως!
 
  • Like
Reactions: Iwanna-hrw


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Κατά τρίτον, κατά την δική μου άποψη οι φυλές τις οποίες κοιτάς είναι απαιτητικές με εξαίρεση το AMSTAFF!
Το amstaff που υπερέχει ως προς το βαθμό δυσκολίας έναντι του American Pit Bull Terrier ή του κοινού πιτμπουλακίου?
 
  • Like
Reactions: d-friend


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ερώτηση, όχι απαραίτητα προς τη θεματοθέτη μόνο, αλλά προς όποιον ξέρει (με σιγουριά, όχι απλά υποθέσεις και... νομίσματα). Κάνει κάποια από αυτές τις τρεις φυλές για σωματοφυλακή;
 
  • Like
Reactions: johnk and Aslan


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δε νομίζω ότι κάποια απ' τις τρεις φυλές έχει τέτοια ταλέντα έμφυτα... υποθέτω ότι μπορούν να εκπαιδευτούν, πάντως αν ήθελα σκύλο για φύλαξη, προσωπικά θα έψαχνα αλλού.

edit: και για να μην πέσω στην κατηγορία "νομίσματα" :), πιτ και άμσταφ γονιδιακά πρέπει να μην εμφανίζουν επιθετικότητα/επιφυλακτικότητα σε άνθρωπο. Τα ντόγκο από την άλλη είναι κυνηγόσκυλα, δεν καταλαβαίνω πως ένα κυνηγόσκυλο έχει ένστικτο φύλαξης.
Έχω δει δείγματα και απ' τις τρεις φυλές εκπαιδευμένα σε κάποιο είδος φύλαξης - πόσο καλά έκαναν την εργασία τους δε μπορώ να το κρίνω, γιατί δεν είχα την ευκαρία να τα ζήσω για καιρό. Σίγουρα μπορούν να περάσουν την ανάλογη εκπαίδευση.
Από την άλλη αν κάποιος θέλει μια συγκεκριμένη εργασία, δε βλέπω για ποιο λόγο να μη στραφεί σε κάποια φυλή που παραδοσιακά εκτρέφεται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Θεωρώ ότι η κλίση σε συνδυασμό με την εκπαίδευση (ή και χωρίς εκπαίδευση), θα είναι απείρως πιο αποτελεσματική από τη σκέτη εκπαίδευση χωρίς το ανάλογο υπόβαθρο.
 
Last edited:


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
εφ'όσον ζω και θα ζώ μόνη για τα επόμενα 4 χρόνια
Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά.
καλώς ήρθες στο forum...
καταρχάς οι τοποθετήσεις του @zenio είναι σωστές και μπράβο του που μπήκε στην διαδικασία να γράψει πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί εδώ μέσα, αλλά πρέπει να επαναλαμβάνονται συνεχώς, οπότε είσαι στο σωστό forum.
Μερικές ερωτήσεις και από μένα:
  1. Είχες ποτέ άλλο σκυλί ή θα είναι το πρώτο σου; Τι εμπειρία έχεις εκτός από τις βόλτες με τον σκύλο του φίλου σου και την θεωρητική μελέτη που έχεις κάνει;
  2. Για τα επόμενα 4 χρόνια ξέρεις το πρόγραμμα τις ζωής σου. Τα υπόλοιπα 6+ που θα είσαι με το σκύλο σου με το καλό, ξέρεις; θα μπορείς να συνεχίσεις μαζί του στα δεδομένα της ζωής σου μετά την φοιτητική ζωή;
  3. Θέλεις να μας αναλύσεις τα στοιχεία του χαρακτήρα του Dogo που έχεις λατρέψει, για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που θες από έναν σκύλο, πέρα από την εξωτερική ομορφιά; Γιατί με το multiple choice που μας δίνεις ,είναι όντως σα να σου πούμε ποιιο φόρεμα από τα τρία να βάλεις. Γιατί αν τα θέλω σου είναι μόνο ένας (σχετικά λόγω των κιλών σου) μεγαλόσωμος σκύλος, που να είναι sports companion και να σε προστατεύει, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, όχι τόσο απαιτητικών φυλών.
Είναι βλέπεις και το θέμα των ημερών "ακατάλληλοι (βάλε την λέξη άπειρη στην περίπτωση σου) ιδιοκτήτες - δυναμικές φυλές (αυτές είναι η τάση της μόδας γενικότερα)" , που τουλάχιστον εμένα με έχουν κάνει να εκφράζω ακόμα πιο έντονα την επιφύλαξη μου σε τέτοιους σχηματισμούς...
Και για να σε προλάβω, από μένα δεν θα πάρεις κάποια γνώμη σχετικά με τις συγκεκριμένες 3 φυλές, γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία, νομίζω όμως ότι οι ερωτήσεις μου θα φανούν χρήσιμες στα μέλη που γνωρίζουν από αυτές.
 
Last edited:


Iwanna-hrw

Member
7 Απριλίου 2016
8
1
25
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι από την Αθήνα και φοιτώ στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάρα πολύ χρόνο να αφιερώσω στον σκύλο μου καθώς τα μαθήματα της σχολής δεν είναι υποχρεωτικά και λείπω στη σχολή μόνο 3 φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες. Μένω μόνη μου και δεν έχω πολλές γνωριμίες στην πόλη που μένω και έχω σπάνια εξόδους, πράγμα που σημαίνει πως μπορώ να αφιερώσω μέρες ολόκληρες στο κατοικίδιο μου. Είμαι αθλητικός τύπος, πηγαίνω καθημερινά για περπάτημα/τρέξιμο και θα ήθελα πολύ έναν σκύλο που θα μπορούσε να με ακολουθεί σε τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμη, θα ήθελα να μπορεί να με "προστατέψει" εφ'όσον ζω και θα ζώ μόνη για τα επόμενα 4 χρόνια, και κυκλοφορώ μόνη πολλές φορές. (Εδώ να σας παρακαλέσω να μην αρχίσετε τα "βάλε συναγερμό" γιατί εκτός του ότι έχω ήδη συναγερμό δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλω σκύλο!) Έχω κάνει μια μελέτη σε ορισμένες φυλές και έχω καταλήξει στις εξής: Dogo Argentino , American Pit Bull Terrier , American Staffordshire Terrier.

Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το βάρος. Πάντα ήθελα έναν μεγάλο σκύλο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κουμαντάρω αν είμαστε στα ίδια κιλά, οπότε αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο πάνω σε αυτό λέγοντας μου κάποια εμπειρία σας ή κάποιου όχι και τόσο μεγαλόσωμου γνωστού σας με μεγάλο σκύλο.

Είμαι διατεθιμένη να διαθέσω χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση του σκύλου μου ως προς την υπακοή και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς και σας διαβεβαιώνω πως θα το μεγαλώσω με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και θα του προσφέρω μια ζωή γεμάτη χαρές! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν!

(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς οι απαντήσεις ξέφευγαν εκτός θέματος και δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.)
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι από την Αθήνα και φοιτώ στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάρα πολύ χρόνο να αφιερώσω στον σκύλο μου καθώς τα μαθήματα της σχολής δεν είναι υποχρεωτικά και λείπω στη σχολή μόνο 3 φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες. Μένω μόνη μου και δεν έχω πολλές γνωριμίες στην πόλη που μένω και έχω σπάνια εξόδους, πράγμα που σημαίνει πως μπορώ να αφιερώσω μέρες ολόκληρες στο κατοικίδιο μου. Είμαι αθλητικός τύπος, πηγαίνω καθημερινά για περπάτημα/τρέξιμο και θα ήθελα πολύ έναν σκύλο που θα μπορούσε να με ακολουθεί σε τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμη, θα ήθελα να μπορεί να με "προστατέψει" εφ'όσον ζω και θα ζώ μόνη για τα επόμενα 4 χρόνια, και κυκλοφορώ μόνη πολλές φορές. (Εδώ να σας παρακαλέσω να μην αρχίσετε τα "βάλε συναγερμό" γιατί εκτός του ότι έχω ήδη συναγερμό δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλω σκύλο!) Έχω κάνει μια μελέτη σε ορισμένες φυλές και έχω καταλήξει στις εξής: Dogo Argentino , American Pit Bull Terrier , American Staffordshire Terrier.

Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το βάρος. Πάντα ήθελα έναν μεγάλο σκύλο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κουμαντάρω αν είμαστε στα ίδια κιλά, οπότε αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο πάνω σε αυτό λέγοντας μου κάποια εμπειρία σας ή κάποιου όχι και τόσο μεγαλόσωμου γνωστού σας με μεγάλο σκύλο.

Είμαι διατεθιμένη να διαθέσω χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση του σκύλου μου ως προς την υπακοή και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς και σας διαβεβαιώνω πως θα το μεγαλώσω με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και θα του προσφέρω μια ζωή γεμάτη χαρές! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν!

(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς οι απαντήσεις ξέφευγαν εκτός θέματος και δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.)
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι από την Αθήνα και φοιτώ στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάρα πολύ χρόνο να αφιερώσω στον σκύλο μου καθώς τα μαθήματα της σχολής δεν είναι υποχρεωτικά και λείπω στη σχολή μόνο 3 φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες. Μένω μόνη μου και δεν έχω πολλές γνωριμίες στην πόλη που μένω και έχω σπάνια εξόδους, πράγμα που σημαίνει πως μπορώ να αφιερώσω μέρες ολόκληρες στο κατοικίδιο μου. Είμαι αθλητικός τύπος, πηγαίνω καθημερινά για περπάτημα/τρέξιμο και θα ήθελα πολύ έναν σκύλο που θα μπορούσε να με ακολουθεί σε τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμη, θα ήθελα να μπορεί να με "προστατέψει" εφ'όσον ζω και θα ζώ μόνη για τα επόμενα 4 χρόνια, και κυκλοφορώ μόνη πολλές φορές. (Εδώ να σας παρακαλέσω να μην αρχίσετε τα "βάλε συναγερμό" γιατί εκτός του ότι έχω ήδη συναγερμό δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλω σκύλο!) Έχω κάνει μια μελέτη σε ορισμένες φυλές και έχω καταλήξει στις εξής: Dogo Argentino , American Pit Bull Terrier , American Staffordshire Terrier.

Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το βάρος. Πάντα ήθελα έναν μεγάλο σκύλο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κουμαντάρω αν είμαστε στα ίδια κιλά, οπότε αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο πάνω σε αυτό λέγοντας μου κάποια εμπειρία σας ή κάποιου όχι και τόσο μεγαλόσωμου γνωστού σας με μεγάλο σκύλο.

Είμαι διατεθιμένη να διαθέσω χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση του σκύλου μου ως προς την υπακοή και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς και σας διαβεβαιώνω πως θα το μεγαλώσω με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και θα του προσφέρω μια ζωή γεμάτη χαρές! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν!

(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς οι απαντήσεις ξέφευγαν εκτός θέματος και δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.)
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι από την Αθήνα και φοιτώ στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάρα πολύ χρόνο να αφιερώσω στον σκύλο μου καθώς τα μαθήματα της σχολής δεν είναι υποχρεωτικά και λείπω στη σχολή μόνο 3 φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες. Μένω μόνη μου και δεν έχω πολλές γνωριμίες στην πόλη που μένω και έχω σπάνια εξόδους, πράγμα που σημαίνει πως μπορώ να αφιερώσω μέρες ολόκληρες στο κατοικίδιο μου. Είμαι αθλητικός τύπος, πηγαίνω καθημερινά για περπάτημα/τρέξιμο και θα ήθελα πολύ έναν σκύλο που θα μπορούσε να με ακολουθεί σε τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμη, θα ήθελα να μπορεί να με "προστατέψει" εφ'όσον ζω και θα ζώ μόνη για τα επόμενα 4 χρόνια, και κυκλοφορώ μόνη πολλές φορές. (Εδώ να σας παρακαλέσω να μην αρχίσετε τα "βάλε συναγερμό" γιατί εκτός του ότι έχω ήδη συναγερμό δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλω σκύλο!) Έχω κάνει μια μελέτη σε ορισμένες φυλές και έχω καταλήξει στις εξής: Dogo Argentino , American Pit Bull Terrier , American Staffordshire Terrier.

Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το βάρος. Πάντα ήθελα έναν μεγάλο σκύλο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κουμαντάρω αν είμαστε στα ίδια κιλά, οπότε αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο πάνω σε αυτό λέγοντας μου κάποια εμπειρία σας ή κάποιου όχι και τόσο μεγαλόσωμου γνωστού σας με μεγάλο σκύλο.

Είμαι διατεθιμένη να διαθέσω χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση του σκύλου μου ως προς την υπακοή και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς και σας διαβεβαιώνω πως θα το μεγαλώσω με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και θα του προσφέρω μια ζωή γεμάτη χαρές! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν!

(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δε νομίζω ότι κάποια απ' τις τρεις φυλές έχει τέτοια ταλέντα έμφυτα... υποθέτω ότι μπορούν να εκπαιδευτούν, πάντως αν ήθελα σκύλο για φύλαξη, προσωπικά θα έψαχνα αλλού.

edit: και για να μην πέσω στην κατηγορία "νομίσματα" :), πιτ και άμσταφ γονιδιακά πρέπει να μην εμφανίζουν επιθετικότητα/επιφυλακτικότητα σε άνθρωπο. Τα ντόγκο από την άλλη είναι κυνηγόσκυλα, δεν καταλαβαίνω πως ένα κυνηγόσκυλο έχει ένστικτο φύλαξης.
Έχω δει δείγματα και απ' τις τρεις φυλές εκπαιδευμένα σε κάποιο είδος φύλαξης - πόσο καλά έκαναν την εργασία τους δε μπορώ να το κρίνω, γιατί δεν είχα την ευκαρία να τα ζήσω για καιρό. Σίγουρα μπορούν να περάσουν την ανάλογη εκπαίδευση.
Από την άλλη αν κάποιος θέλει μια συγκεκριμένη εργασία, δε βλέπω για ποιο λόγο να μη στραφεί σε κάποια φυλή που παραδοσιακά εκτρέφεται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Θεωρώ ότι η κλίση σε συνδυασμό με την εκπαίδευση (ή και χωρίς εκπαίδευση), θα είναι απείρως πιο αποτελεσματική από τη σκέτη εκπαίδευση χωρίς το ανάλογο υπόβαθρο.
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ.. Και κάπως έτσι βγάζω το συμπέρασμα ότι η επιλογή των φυλών έγινε βάσει όψης κι όχι βάσει των πραγματικών χαρακτηριστικών των φυλών αυτών. ΑΝ ισχύει, ο τρόπος επιλογής φυλών είναι λίγο επιπόλαιος, κι ίσως, προς το παρόν, το ίδιο και η απόκτηση οποιουδήποτε σκύλου, ανεξαρτήτως φυλής.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Aslan and sis


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3