Η μόδα που σκοτώνει (κυριολεκτικά)


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@epial
Εαν αρχισαμε να χανουμε το χιουμορ μας εδω μεσα, θα προβληματιστω.
Ηθελα να βεβαιωθω οτι απ ολη την προταση σε πειραξαν μονο τα Σεπολια, οπως κ εγινε....
Τωρα περιμενω να αντιδρασει κ η κουτση Μαρια.
Μετα το ξανασυζηταμε......
 




epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Ζητώ συγγνώμη για την έντονη αντίδραση! (του προηγουμένου ποστ)
Είναι που προσπαθώ να κόψω το κάπνισμα και μου λείπει η νικοτίνη!
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ζητώ συγγνώμη για την έντονη αντίδραση! (του προηγουμένου ποστ)
Είναι που προσπαθώ να κόψω το κάπνισμα και μου λείπει η νικοτίνη!
Ξεκινα κυναθλημα, βοηθαει!!
Χαχαχαχαχα
 
  • Like
Reactions: spyv




betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν ηταν καλη εβδομαδα για τα μαυροσκυλα. Την περασμενη εβδομαδα ακουσα αλλα δυο περιστατικα. Η αδερφη μου μου ειπε για εναν γνωστο της που τουφεκισε(!) το ροτβαιλερ του (μαντροσκυλο στην ουσια) επειδη αρπαξε την 4χρονη εγγονη του και την εστειλε στην εντατικη. Μια φιλη για ενα ροτβαιλερ στην παραλια του Μαραθωνα που λυτο αρπαξε ενα σκυλακι ενω το αφεντικο εκανε ανεμελη ηλιοθεραπεια πιο κατω.

Νομιζω οτι το οτι ειναι γνωστη η φυλη της επιθεσης απλως βοηθαει τον κοσμο να εστιασει την οργη του καπου. Υπαρχει δηλαδη 'πηγη του κακου', 'αυτα τα ροτ ειναι δολοφονοι', 'γι αυτο φτιαχτηκαν, αυτο κανουν' και αλλα που ακουσα. Και το συζηταν ολοι. Η μητερα μου πχ ρωτησε που υπαρχουν στη γειτονια ροτβαιλερ για να εχει το νου της. 'Ειναι σα να κυκλοφορουμε ολοι με τα αεροβολα και να εμφανιστει ενας με καλαζνικοφ'.

Οχι πως τη γλιτωσαμε οι υπόλοιποι, δυο φορές που ετυχε στο δρόμο περαστικοι να δουν το σκυλο μου, συνειρμικα να παει η κουβεντα τους στην Κοζάνη.



Ποιο κράτος θα νομοθετήσει και γιατί το κράτος να νομοθετήσει και σε ποιο επίπεδο θα νομοθετήσει και ποιός θα θεσπίσει τα κριτήρια και πάρα πολλά άλλα...Το κράτος δεν επιβάλλει μέσω νόμων κουλτούρα (οποιαδήποτε κ αν είναι αυτή,ποδοσφαιρική,κυνοφιλική ή ό,τι άλλο).Η κουλτούρα διαμορφώνεται με το πέρασμα των ετών και όταν όλο και περισσότεροι συμμετέχουν και γίνονται κοινωνοί μιας ορθής κατάστασης.Οταν καλείς το -όποιο- κράτος να παρέμβει,σημαίνει πως όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.
Δε συμφωνω καθόλου, ο νόμος διαμορφώνει κουλτούρα κατά τη γνώμη μου. Στη δική μας περίπτωση το πρόβλημα ειναι η επιβολή του. Προσωπικά, ειμαι υπερ του νόμου. Όχι νομο για το σκυλο αλλα για τον ιδιοκτητη. Αν θέλουμε να προστατευτούν τα σκυλιά τα ίδια. Θα έπρεπε να υπάρχει αδεια σκυλοκατοχής.
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@betty coltrane ,καταλαβαίνω τι λες,αλλά η κουλτούρα είναι κάτι που διαμορφώνεται εκτός πλαισίων του οποιουδήποτε νόμου,όπως και η παιδεία άλλωστε.Καταλαβαινω -ξαναλέω- όμως το πως και το γιατι το λες,όμως ανακύπτουν πολλά ζητήματα όταν πας να νομοθετήσεις για το ποιος είναι κατάλληλος για ιδιοκτήτης.Ας μην ξεχνάμε πως ένα σημαντικό ζήτημα θα υπάρξει για φυλές μη αναγνωρισμένες από επίσημους φορείς κυνολογίας και άλλα πολλά :)
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
το προβλημα συνηθως ξεκιναει απο το μιγμα οπως ειπε στο αρχικο ποστ ο χαρις.... ιδιοκτητη που θελει αγριοσκυλο να φυλαει και να μην περναει κουνουπι με την αντιστοιχη επιλογη σκυλου..... αμεσως μετα συνεχιζεται με την ειδικη εκπαιδευση επι του συγκεκριμμενου αλλα ακαταλληλη για την φυλη του σκυλου...
αν προσθεσουμε το θεμα της απειριας και τα λαθη που γινονται παραλληλα στην εκπαιδευση ενος τετοιου σκυλου...
ευκολα κατανοουμε γιατι φτανουμε εδω που φτασαμε...
υπαρχουν απειρα ποστ στο συγκεκριμμενο φορουμ οπου εμφανιζονται πολλοι τετοιοι επιδοξοι ιδιοκτητες κι αρκετοι συμφορουμιτες που κρουουν τον κωδωνα του κινδυνου...
τραγικο τα οσα εχουν ακουστει μεχρι τωρα απο σχετικους και ασχετους επι του θεματος, ελαχιστοι εχουν τοποθετηθει σωστα και μηδενικοι σχεδον ακομα και στην ευθυνη εκτροφεων να αναπαραγουν ( ανισορροπα) και πουλουν σκυλια σε τετοιους ανθρωπους
προσωπικα ηδη ζω το αποτελεσμα του τρομου που καλλιεργηθηκε στις γειτονιες απο τα ΜΜΕ αυτες τις ημερες...
 


Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Κάνω quote το παρακάτω κείμενο που διάβασα χθές και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν του θανάτου του πεντάχρονου αγοριού στην Κοζάνη από την επίθεση σκύλων Ροτβάιλερ, κρίνω σκόπιμο να καταθέσω την δική μου γνώση και εμπειρία και να απαντήσω στην ερώτηση εάν τελικά υπάρχουν ‘’κακά’’ σκυλιά, ‘’κακές’’ ράτσες ή υπάρχουν μόνο κακοί άνθρωποι.
Όλες αυτές τις ημέρες διάβασα άρθρα και άκουσα γνώμες και απόψεις ειδικών και μη, οι οποίες κατά πλειοψηφία αθωώνουν σε κάθε περίπτωση τον σκύλο και θεωρούν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον χαρακτήρα ενός σκύλου είναι ο άνθρωπος.
Σαν επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων, έχουν περάσει από τα χέρια μου περισσότερα από 300 σκυλιά διαφόρων φυλών και ηλικίας. Από 15 χρονών έχω μεγαλώσει 8 δικά μου σκυλιά και έχω ζήσει 7 γέννες δικών μου σκυλιών με περίπου 40 κουτάβια να έχουν μεγαλώσει στο σπίτι μου τις πρώτες 60 ημέρες της ζωής τους.

Υπάρχουν κακά σκυλιά;
Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν σκυλιά που έχουν την προδιάθεση να γίνουν επιθετικά, Υπάρχουν σκυλιά που από την φύση τους έχουν κυριαρχικότητα. Τα γονίδια και η κληρονομικότητα, τα έμφυτα δηλαδή χαρακτηριστικά, είναι μια πραγματικότητα που δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει έστω μια γέννα με 4-5 κουτάβια, από οποιαδήποτε ράτσα σκύλου. Θα δει ότι τα κουτάβια από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής τους εμφανίζουν στοιχεία τους χαρακτήρα τους. Θα δει το πιο δυναμικό-κυριαρχικό κουτάβι που θα διεκδικήσει και θα ‘’αρπάξει’’ την καλύτερη θηλή της μαμάς με το περισσότερο γάλα. Θα δει το κουτάβι που θα βγει πρώτο για αναζήτηση μακριά από την φωλιά της μαμάς του, θα δει το πιο φοβισμένο κουτάβι, το πιο υποτακτικό, το πιο φιλικό, το πιο αντικοινωνικό κτλ Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι σφάλλουν, όσοι βιάζονται να μηδενίσουν τελείως την σημασία των έμφυτων χαρακτηριστικών. Δεν πρέπει καμιά κακώς εννοούμενη ‘’φιλοζωία’’ να μας κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα που λέγεται έμφυτα – γενετικά χαρακτηριστικά.
Όταν λοιπόν ένα κυριαρχικό σκυλάκι πέσει σε λάθος χέρια, ή κάποιος ιδιοκτήτης σκύλων δεν ασχοληθεί με την εκπαίδευση του και την κατάλληλη κοινωνικοποίησή του, είναι προφανές ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Σαφώς και η ευθύνη βαρύνει τον ιδιοκτήτη και μόνον αυτόν.

Υπάρχουν κακές ράτσες;
Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν φυλές οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και εκπαίδευσης. Όσο λάθος είναι η άποψη ότι όλα τα Ροτβάιλερ είναι ‘’κακά’’ και επικίνδυνα, άλλο τόσο λάθος είναι κάποιος που έχει ένα Ροτβάιλερ να μην ασχοληθεί με την εκπαίδευση του γιατί όλα τα Ροτβάιλερ είναι ''καλά''. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε φυλή έχει τα χαρακτηριστικά της. Δεν είναι δυνατόν να παραδέχονται οι πάντες την φιλικότητα των Λάμπραντορ, την ανάγκη εκτόνωσης των Μαλινουά, την καλή σχέση των Μπόξερ με τα παιδιά, την θορυβώδη προδιάθεση των Γερμανικών ποιμενικών και να μην λέμε για την κατά πλειοψηφία κυριαρχικότητα των Ακίτα, τους ‘’ανεξάρτητους’’ χαρακτήρες των Χάσκι, την προσοχή που χρειάζεται στην κοινωνικοποίηση των Ντόγκο Αρτζεντίνο κτλ
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι αν απαιτείται μια φορά η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση ενός Γκόλντεν Ριτρίβερ, απαιτείται 10 φορές σε ένα Ντόγκο Αρτζεντίνο για παράδειγμα.

Τι έγινε στην Κοζάνη;
Είναι λάθος να κάνουμε υποθέσεις και να κρίνουμε πράγματα για τα οποία δεν έχουμε γνώση σε βάθος. Ας μείνουμε όμως σε αυτά που ξέρουμε σίγουρα. Ένας ηλικιωμένος κύριος 72 ετών είχε στην κατοχή του 8 Ροτβάιλερ. Αυτό από μόνο του είναι ένα εγκληματικό λάθος. Είναι αδύνατο ακόμα και για έναν επαγγελματία, να διαχειριστεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό σκύλων όταν μάλιστα μιλάμε για μεγαλόσωμες φυλές.
Σε όλους όσοι έχουν εμπιστευτεί την σχολή μου για την εκπαίδευση του σκύλου τους, λέω μονότονα ένα πράγμα. Δεν αφήνουμε ποτέ το παιδί μας με τον σκύλο χωρίς επίβλεψη. Είναι λάθος να εμπιστευτούμε ακόμα και τον πιο φιλικό σκύλο, τον άρτια εκπαιδευμένο σκύλο, μόνο του με ένα παιδί. Υπάρχει το ΑΠΡΟΟΠΤΟ. Δεν υπάρχει πάντα μια λογική εξήγηση για όλα όσα μπορεί να κάνει ένας σκύλος. Για να το πω καλύτερα δεν μπορεί κανένας να προβλέψει την συμπεριφορά του σκύλου του 100%.
Και εδώ έρχεται ένα βασικό πρόβλημα που μαστίζει την χώρα μας και λέγεται ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Εάν είχαμε σοβαρό κράτος θα αρκούσε μία μόνο καταγγελία ότι κάποιος 72 χρόνος έχει στην κατοχή του 8 Ροτβάιλερ με επιθετική συμπεριφορά. Ήμαστε η χώρα της πλάκας όπου ο κάθε απαίδευτος έχει στην κατοχή του ένα Πιτ Μπουλ και βγαίνει βόλτα για να ‘’κανονίσει’’ κανένα αδέσποτο σκυλάκι και αντί να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης, καταδικάζεται στην συνείδηση του κόσμου μια ολόκληρη ράτσα σκύλων. Ήμαστε η χώρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=6IuFoxpPNAM
και που δεν είμαι σίγουρος εάν κάποιος ένστολος δημόσιος υπάλληλος ή κάποιος άνθρωπος της δικαιοσύνης, έχει ήδη επέμβει για να τιμωρήσει τους ιδιοκτήτες αυτών των σκύλων που από τύχη...δεν σκότωσαν τον άνθρωπο.

Όταν θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας για το τραγικό συμβάν της Κοζάνης, ο μόνος που θα έχει πληρώσει αυτό το φονικό θα είναι ο πεντάχρονος και η οικογένεια του. Θα συνεχίσουν πάλι να υπάρχουν ασυνείδητοι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν στην κατοχή τους είτε εν γνώση τους, είτε από άγνοια, σκύλους ‘’φονιάδες’’, θα συνεχίσουν κάποιοι ‘’εκπαιδευτές’’ σκύλων να εκπαιδεύουν σκύλους ‘’φύλακες’’ και να τους δίνουν σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ελέγξουν, να συντηρήσουν και να ισορροπήσουν έναν τέτοιο σκύλο.

Θωμάς Αναστασιάδης
Πτυχιούχος Εκπαιδευτής Σκύλων
Κ9 Doorways Dog Trainers School
www.brosdogs.gr
 




vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα. Μιάς και είμαι νέο μέλος στο φόρουμ σας, θα μου επιτρέψετε να πω κι εγω την προσωπική μου άποψη, την οποία δεν γενικεύω, μιας και πιστεύω στην ατομική ευθύνη και όχι στην ισοπέδωση της συνολικότητας.

Είμαι 50 χρονών και μέχρι τώρα τα μόνα κατοικίδια που είχα ήταν παπαγάλοι.

Έχοντας ένα παιδί μεγάλο πια και πιο χαλαρές τις οικογενειακές, εργασιακές και κοινωνικές υποχρεώσεις μου αποφάσισα ότι θα ήθελα ένα σκύλο για παρέα τόσο στο σπίτι όσο και στις μακριές βόλτες μου στα βουνά και στην φύση. Ήμουν πάντα αθλητικός τύπος και η ανθρώπινη παρέα σε τέτοιες εξορμήσεις πλέον ελαχιστοποιήθηκε, μιας και οι περισσότεροι αν οχι όλοι οι φίλοι μου προτίμησαν τον καναπέ και την τηλεόραση.

Ψάχνοντας εκ του μηδενός για την ράτσα του σκύλου που θα μου "ταίριαζε" και χωρίς προκατάληψη αποφάσισα ότι θα ήθελα ένα αμσταφ για συντροφιά.

Πριν πάρω την απόφαση όμως να κάνω το βήμα, δίαβαζα επι 4 μήνες φόρουμ (όπως αυτό εδω) σελίδες εκπαιδευτών, άρθρα, απόψεις κτηνιατρων και ότι μπορούσα να εμπεδώσω ώστε και να προετοιμαστώ αλλά και να κατανοήσω αν πραγματικά ήμουν σε θέση να χειριστώ ένα νέο μέλος στην οικογένεια, για πολλά χρόνια.

Κατά τύχη, βρέθηκε νεαρό άτομο που δεν ήταν σε θέση να αφιερώσει χρόνο στο δικο του αμσταφ και το χάριζε σε ηλικία 10 μηνών και το υιοθέτησα.

Είναι το πιο γλυκό πλάσμα που έχω συναντήσει. Τι κι αν λένε για τα πιτμπουλ, για τα μεγαλόσωμα κλπ. Τι κι αν όταν το πήρα δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε 1 χιλ. και δεν τον κράταγε ούτε πνίχτης.

Αμέσως πέταξα τον πνίχτη και άρχισα την εκπση του, μονος μου, "απαίδευτος" πρωτάρης... Αφιερώνοντας χρόνο τόσο μαζί του, όσο και σε ξενύχτια διαβάζοντας βιβλία για το τι πρέπει να κάνω.

Αποτέλεσμα: Είμαστε αχώριστοι, περπατάει δίπλα μου ηρεμα στις βόλτες.. τρέχουμε μαζί καθημερινά στο βουνό και ευχαριστιόμαστε όλοι (μαζί με την γυναίκα μου) τις εκδρομές μας στην φύση..

Όσο για την σχέση του με ανθρώπους και άλλα ζώα;

Πιό χαζοχαρούμενο και χαδιάρικο σκυλί με τους ανθρώπους δεν πιστεύω ότι υπάρχει.. Και με τα άλλα σκυλιά παίζει συνέχεια χωρίς πρόβλημα, παρόλη την επιφυλακτική έως εχθρική συμπεριφορά πολλών σκυλο-πατέρων με το που βλέπουν τον Μαικ..

Παρ' όλα αυτά, είναι πάντα υπο την επιτήρησή μου, και όταν είμαστε με κόσμο είναι πάντα στο λουρί του.....

Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά σαν πρωτάρης έχω δει πολλά στραβά στον δρόμο απο ανθρώπους που λένε ότι έχουν χρόνια σκυλιά μέχρι που το παίζουν εκπαιδευτές, με το ελάχιστο παράδειγμα να μην μαζεύουν εκει που λερώνει το σκυλί τους.

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι φταίει η παιδεία που έχει ο καθένας μας, η οποία φαίνεται και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του και όχι μόνο στα ζωντανά.. και δυστυχώς αυτό θέλει χρόνια να αλλάξει με πρώτο υπεύθυνο την πολιτεία την ίδια..

Υ.Γ
Λογικά θα έπρεπε να ανήκω και ίσως κατατάσσομαι απο πολλούς απο εσάς, κι εγω στην κατηγορία του ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει δυναμικό σκυλί, ως πρωτάρης και ως "γέρος", έτσι;;
 








vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Καλά, πενηντάρης και γέρος δεν είναι ακριβώς το ίδιο...
σιγουρα ΟΧι λεω και εγω ;) αλλά νομίζω οτι θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος αυτος εχει το προφιλ που εδω του λεμε συνηθως πηγαινε σ εμια αλλη φυλη ;) λιγοτερα ζωηρη, ευκολη.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αμάν βρε johnk! Μην πέσει καρφίτσα στο πάτωμα!
Το γέρος, όπως το έχω δει, δεν έχει να κάνει με την ηλικία μόνο, αλλά και με την κράση του καθενός. Ο πατέρας μου είναι 78 χρονών. Σίγουρα δεν είναι τζόβενο, αλλά αν τον δεις δεν τον λες ούτε και γέρο..
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
καλως ηλθες @vasilis_mike!
δε νομιζω οτι θα σε καταταξει κάνενας σε αυτη την κατηγορια που λες...αντιθετως μαλλον. Από την στιγμή που,όπως λες και μονος σου, εκανες την προετοιμασία που θεωρούσες σωστη, στο πλαισιο της ατομικης σου ευθυνης...αν θελεις να ανοιξεις ενα νεο θέμα ξεχωριστο δικο σου, γιατί τετοιες περιπτωσεις δεν αξιζει να μενουν αναμέσα σε άλλα posts.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Σε ευχαριστώ Haris. Ίσως κάποια στιγμή, μα όχι τώρα μιας και είναι η στιγμή του "Know us better". Αυτό που θέλω να τονίσω στο παρόν σχόλιο, είναι η έλειψη υπευθυνότητας αλλά και σεβασμού τόσο στον εαυτό μας, όσο δε περισσότερο στους άλλους. Ένα πράγμα που δυστυχώς απουσιάζει απο την σημερινή κοινωνία.

Θα ήθελα να προσθέσω δε, (προς αποφυγή παρερμηνεύσεων) ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διάλεγα/εκπαίδευα σκυλί για φύλακα ή σωματοφύλακα, μιας και θεωρώ ότι την ευθύνη της ασφάλειά μας, δεν πρέπει να την αναλαμβάνουν αθώα πλάσματα, όπως τα ζώα.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Το γέρος, όπως το έχω δει, δεν έχει να κάνει με την ηλικία μόνο, αλλά και με την κράση του καθενός. Ο πατέρας μου είναι 78 χρονών. Σίγουρα δεν είναι τζόβενο, αλλά αν τον δεις δεν τον λες ούτε και γέρο..
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οπότε, κύριε Βασίλη,:)
Και από εμένα καλώς ήλθατε! Και καλές συζητήσεις!

Υ.Γ. Και, όχι, δεν πρόκειται να σας πούμε πως "δεν πρέπει" να έχετε δυναμικό σκυλί γιατί είστε γέρος... στην πραγματικότητα, δεν θα σας πούμε κάν "γέρο"...:D
Πρωτάρη ναι, μπορεί να σας πούμε...;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.752
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π