Ζητείται Γερμανικός Ποιμενικός Εργασίας Solid Black


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
O λατρεμένος μας Ursus πέθανε προχθές και τα παιδιά είναι απαρηγόρητα. Ζητάνε έναν ίδιο αλλά εμείς τον είχαμε μαζέψει κουτάβι από το δρόμο και στην πορεία μας προέκυψε ένας αγαθός γίγαντας 50κιλών. Δεν ξέρουμε που να βρούμε άλλον. Μας είπε ο κτηνίατρος ότι ήταν ΓΠ εργασίας... 'Ηταν μαύρος και μεγαλόσωμος (πιο μεγάλος από το κλασικό λυκόσκυλο).
Είτε χαρίζετε, είτε πουλάτε μας ενδιαφέρει.
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

"Ζήτηση πραγμάτων που έχουν σχέση με το σκύλο.ΟΧΙ σκυλιά (κοιτάξτε στην διάθεση ημίαιμων και μη,προς υιοθεσία)!" λέει η περιγραφή του τμήματος "Ζήτηση" όπου είσαι.

Μαύρος, ενήλικος [για να μπορείς να διασφαλίσεις όσο γίνεται, τον χαρακτήρα] και μεγαλόσωμος! Ο εφιάλτης κάθε αδέσποτου σκύλου. Μια βόλτα στην φιλοζωική της περιοχής σου, θα σου προσφέρει μάλλον, πληθώρα επιλογών.
 


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Τώρα... εγώ καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά 'θέλουνε τον ίδιο', αλλά... μήπως να το σκεφτείτε λίγο; Να τους μιλήσετε για το πόσο μοναδικό είναι κάθε πλάσμα και πώς βρήκατε εσείς αυτόν τον σκυλάκο στο δρόμο; Να πάτε μια βόλτα σε κάποια φιλοζωική και να δουν τ' αδεσποτάκια, να ευαισθητοποιηθούν λίγο, να νιώσουν μέρος της διαδικασίας του να δώσουν μία ευκαιρία σε ένα σκυλάκι που το έχει ανάγκη, όπως ο καλός τους φίλος που 'εφυγε', και που θα το 'επιλέξουν' μαζί σας, αντί να προβείτε σε μια φαινομενική 'αντικατάσταση';
Τα λέω όλα αυτά και ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε, δεν είναι η πρόθεσή μου να 'κάνω μάθημα', απλά επειδή καταλαβαίνω ότι σαφώς και εσείς και τα παιδιά είστε πολύ στεναχωρημένοι, ίσως να μην είναι προφανές ότι αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάτι διαφορετικό, το οποίο μόνο θετικά θα έχει να σας δώσει, και δε θα 'συνεχίσει', τρόπον τίνα, τον δυσάρεστο αυτόν κύκλο που βιώνετε τώρα.
 


Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Θερμά συλληπητήρια για την απώλειά σας.. :(
Είστε σίγουροι ότι θέλετε έναν καινούργιο φίλο τόσο γρήγορα, είστε έτοιμοι;;
2, 3 αγγελίες που βρήκα σε μια πρώτη πρόχειρη αναζήτηση..

1) https://www.facebook.com/media/set/...742272.338024302933270&type=3&hc_location=ufi
2) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.821027994593693.1073741834.161983573831475&type=3
3) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.696625803688009.1073741835.142223969128198&type=1
4)https://www.facebook.com/photo.php?...64156430.45272.100002525834715&type=3&theater

Καλή Αναζητηση!
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
καλησπέρα και συλλυπητήρια για τον χαμό του σκύλου σας....
αν θέλετε την γνώμη μου, από προσωπική εμπειρία θα σας έλεγα κι εγώ να μην πάρετε μια τέτοια απόφαση εν θερμώ και τόσο άμεσα.
Ο δικηγόρος του διαβόλου θα σας πει, άλλο ο σκύλος που είχατε τόσα χρόνια, άλλο ένα νέο σκυλί στο σπίτι, είτε κουτάβι, είτε ενήλικος. Είναι σε θέση να διαχειριστούν αυτή την διαφορετικότητα με τον Ursus σου τα παιδιά σας; Είστε γενικά ως οικογένεια έτοιμοι για την εκπαίδευση/κοινωνικοποίηση/προσαρμογή ενός νέου ζώου; Τα παιδιά σας τι ηλικίας είναι; Θα θέλουν τον σκύλο και για τα επόμενα 10+ χρόνια τους που η ζωή τους θα είναι τελείως διαφορετική; Αν όχι, θα είστε σε θέση να αναλάβετε εξ ολοκλήρου τον επόμενο σκύλο σας μαζί με τον σύζυγο, χωρίς τις χαριτωμένες παρεμβάσεις των παιδιών σας;
Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι άλλο το σχήμα που είχατε μέχρι προχθές στο σπίτι σας, τελείως διαφορετικό αυτό που θα δημιουργηθεί στο μέλλον.
Ελπίζω να βοήθησα.
Και πάλι συλλυπητήρια και ψυχραιμία στην απόφαση σας.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αφού καλωσορίσω κι εγώ το νέο μέλος μας και υποβάλω τα συλλυπητήριά μου,

...Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι άλλο το σχήμα που είχατε μέχρι προχθές στο σπίτι σας, τελείως διαφορετικό αυτό που θα δημιουργηθεί στο μέλλον...
Να συμφωνήσω... και να τονίσω (λίγο αιρετικά - το ομολογώ) ότι:

Όταν ο κτηνίατρος κάνει σχέδια... :whistle:
Ο Θεός (και ο solid black εργασιακός Γ.Π., των 50 κιλών) γελάει...:cool:
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ για την αποδοχή στο φόρουμ και τις ευγενικές σας απαντήσεις. Πήρα το θάρρος να αναρτήσω εδώ το "αίτημά" μου διότι είδα ότι υπήρχαν παρόμοια (δηλαδή ζήτηση για σκύλους) ήδη αναρτημένα και ζητώ συγνώμη εάν δεν έπρεπε να προβώ σε τέτοια ενέργεια.
Έχουμε τεράστια αυλή και είμαστε πολλά χρόνια ιδιοκτήτες σκύλων. Τον Ursus τον είχαμε μαζέψει από το δρόμο αλλά τον είχαμε εκπαιδεύσει. Θέλαμε έτσι κι αλλιώς να πάρουμε δεύτερο (για να γίνεται καλύτερη προστασία του σπιτιού) οπότε δεν υπάρχει καμία εν θερμώ απόφαση. Θα επιμείνουμε στη φυλή διότι μας αρέσουν τα χαρακτηριστικά της και κυρίως το πόσο καλά σκυλιά είναι για οικογένειες με παιδιά (εμείς έχουμε τρια: 8, 4 και 2 ετών) οπότε είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για εμάς αυτό, ενώ θέλουμε ταυτόχρονα καλό φύλακα διότι μένουμε σε 3 στρέμματα έκταση (εξ'ου και το πόσο απαραίτητο είναι να έχουμε δυο σκύλους-φύλακες). Δυστυχώς αυτός είναι και ο λόγος που ένα ηλικιωμένο ζώο δεν θα μας ταίριαζε ή ένα οποιοδήποτε αδέσποτο από άσυλο. Ευχαριστώ παρόλα αυτά για την ευαισθησία που δείχνετε και τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ και για τα λινκς με αγγελίες...

Έρη
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Καταρχήν κανένας λόγος για συγνώμες, πολύ σωστά απευθύνθηκες στο forum.
Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι ο νέος σκύλος δεν είναι προς αντικατάσταση του Ursus, επειδή το έψαξα πρόσφατα για solid black Γ.Π. εργασίας, βρήκα ενδιαφέροντα 2 εκτροφεία στην Ευρώπη και άλλα 2 στην Αμερική. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα θα πρότεινα να το ψάξετε σε αυτό το επίπεδο, εκτός και αν κάποιος άλλος έχει να σας προτείνει κάποιο άλλο εκτροφείο εντός ή εκτός Ελλάδας (ΟΧΙ pet shop, ΟΧΙ σκύλο από την γέννα του γνωστού του φίλου).
Απλά να τονίσω ότι θα πρόκειται για εξαιρετικά δυναμικό σκύλο, που θα χρειάζεται οπωσδήποτε εκπαίδευση από την πρώτη μέρα, ότι ο σκύλος από μόνος του δε μπορεί να αποτελέσει εγγύηση φύλαξης και ότι γενικά ο σκύλος είναι προτιμότερο να μένει εντός σπιτιού (ειδικά αφού θέλετε να σας φυλάει), ασχέτως των 3 στρεμμάτων.

Αυτά που άρεσαν σε μένα:
http://www.alpinek9.com/
http://www.jinopo.cz/location.php?lg=
http://www.worldclassgsd.com/about_us.htm
http://vomhallynnhausgsds.webs.com/
 
Last edited:


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
αν εναλλακτικά θέλετε να δείτε κάτι σε ελαφρώς πιο ήπια επιλογή (μακρύτριχο Γ.Π.) αλλά με τα ίδια γενικά χαρακτηριστικά, αυτό είναι το εκτροφείο που θα πάρω εγώ τον δικό μου σκύλο σε μερικούς μήνες:
http://www.house-barrett.com/index1.htm
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Ερη, φυσικά λυπάμαι πολύ, που χάσατε τον σκυλάκο σας. Από γηρατειά;

Πρέπει όμως να καταλάβεις το εξής: ένα σκυλάκι που το μαζεύεις από τον δρόμο, δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση, να θεωρήσεις, ότι έχει τα χαρακτηριστικά της ράτσας, με την οποία προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό. Ο κτηνίατρος μπορεί να σου είπε, ότι έμοιαζε με μαύρο γερμανικό, αλλά αν δεν έχεις ζήσει με καθαρόαιμο μαύρο γερμανικό, δεν μπορείς να ξέρεις, πως πραγματικά αυτό είναι. Και δεν νομίζω ότι θα βρεις κιόλας στην Ελλάδα. Το "εργασίας" επίσης που ζητάς, δεν είναι μια απλή ταμπέλα. Εχει την ιδιαιτερότητά του και τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας του.

Ο Ursus, είχε τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα, που δεν θα τον ξαναβρεις. Σίγουρα όχι, αν έχεις προσανατολιστεί προς συγκεκριμένη φυλή. Και δεν μπορώ αυτή την στιγμή, να θυμηθώ καθαρόαιμη ράτσα, με την εμφάνιση του Ursus, που θα μπορούσες ίσως, να ψάξεις αν καλύπτει και τα λοιπά επιθυμητά στοιχεία.

Αν επιμείνεις σε σκύλο για φύλαξη, θα πρέπει να ψαχτείς, ανάμεσα στις φυλές που μπορείς να βρεις. Και να ξέρεις, ότι για να σου βγάλει σωστή και όπως την έχεις στο μυαλό σου, φύλαξη, θα πρέπει απαραιτήτως να εκπαιδευτεί. Κι εσείς οικογενειακώς, μαζί του. Κι εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι ο σκύλος, φυλάει αποτελεσματικά τον άνθρωπό του, εντός των τοιχών του σπιτιού του. Στο απέραντο χτήμα, είναι απλώς, εύκολος στόχος.

Με τα παιδιά επίσης, θέλει τεράστια προσοχή. Είναι πολύ μικρά, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν, στις απαιτήσεις ενός τόσο δυναμικού, όπως τον θέλεις, σκύλου. Είναι μέγα λάθος, να συγκρίνεις και να έχεις κρατήσει στο μυαλό σου, την συμβίωση με τον Ursus. Φοβάμαι και οφείλω να στο πω, ότι αν η μνήμη του Ursus σας καθοδηγήσει, θα σας βάλει σε βέβαιους μπελάδες, ένα ωραίο πρωί.

Εύχομαι, να πράξεις σωστά. Κυρίως, έχοντας στο μυαλό σου, την ασφάλεια των παιδιών σου.


Αν μένεις Αθήνα:

http://www.koe.gr/index.php/el/ekdiloseis/dog-shows/programma-ektheseon/33-2-cac-cacib-1-cruts-2017

http://www.koe.gr/index.php/el/ekdi...theseon/37-3-cac-cacib-greek-winner-show-2016
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Φαντάζομαι ότι αν πάρω ένα σκύλο από κουτάβι να μεγαλώσει μαζί μας και τον εκπαιδεύσω, δεν θα έχω πρόβλημα...
Και συμβιβάζομαι με κουτάβι χωρίς χαρτιά και pedigree... Άλλωστε από την έρευνα που έκανα, αυτά έρχονται με τετραψήφια τιμή.:(
Προτιμώ να επενδύσω στην εκπαίδευσή του
 
  • Like
Reactions: dnassib


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες!:)
Ελπίζω να "αντέξεις" και να παραμείνεις... θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο το φόρουμ... ειδικά στα "δυσάρεστα"...:cool:

...Και συμβιβάζομαι με κουτάβι χωρίς χαρτιά και pedigree... Άλλωστε από την έρευνα που έκανα, αυτά έρχονται με τετραψήφια τιμή.:(
Προτιμώ να επενδύσω στην εκπαίδευσή του
Βαράτε βιολιτζήδες!!!:D:LOL:
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Λάθος φαντάζεσαι Ερη.
Και υπάρχουν παιδιά στην μέση. Πρόσεξε!
Κουτάβι χωρίς pedigree, είναι απλά, απαράδεκτο.
Υπάρχει λόγος, που η τιμή τους είναι υψηλή.
Συμβιβάζεσαι με τι; Με την ασφάλειά σας;
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και συμβιβάζομαι με κουτάβι χωρίς χαρτιά και pedigree... Άλλωστε από την έρευνα που έκανα, αυτά έρχονται με τετραψήφια τιμή.:(
Προτιμώ να επενδύσω στην εκπαίδευσή του
Μάλιστα......και πως σκοπεύεις να το αποκτήσεις αυτό το κουτάβι ..αν όχι από κάποιο καταφύγιο ;...
Λυπάμαι για την απώλειά σας..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Αν θέλεις τέλος πάντων, να επενδύσεις στην εκπαίδευση, δεν βλέπω γιατί να μην πάρεις ένα σκυλάκι αδέσποτο, καταφυγείου.
 
  • Like
Reactions: Orilis and kasi








johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Sorry για το off-topic...

Εσένα τελικά, θα σε δείρω κάποια ώρα. Δεν την γλυτώνεις :mad::mad::love:
Στο τέλος θα μου πεις ότι ανασταίνω και "νεκρούς"...:p:D
Νάναι καλά ο άνθρωπος...:)
 
  • Like
Reactions: mareco


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.593
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3