Δεμοδήκωση κ οι μορφές της


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
@ Theo
Το promeris duo περιέχει αμιτράζη. Η θεραπεία με ιβερμεκτίνη είναι συνήθως πιο αποτελσματική. Στην κλινική που πηγαιίνω (μια απο τις καλύτερες του Βελγίου) αντιμετωπιζουν την δεμοδήκωση ως εξης:

  • από του στόματος φαρμακευτική αγωγή ιβερμεκτίνη επι 6 μήνες, με μηνιαία κτηνιατρική παρακολούθηση
  • το πρώτο μήνα επιπλέον θεραπεία με αντιβιοτικά
  • έξτρα omega3/omega6
 


Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Alexia ευχαριστώ.

Θα δοκιμάσω με πιπέτα promeris και το επόμενο βήμα θα είναι ιβερμεκτίνη.
Δεν ήθελα αμέσως χάπια. Εξάλλου υπάρχει το παράσιτο σε αρκετές περιοχές αλλά οριακά γενικευμένης μορφής θα χαρακτηριζόταν.

Για Ω3/Ω6 θα ρωτήσω και το γιατρό (και εγώ το θεωρώ σωστό το συμπλήρωμα αλλά δεν ξέρω δοσολογία και σκεύασμα).

Ευτυχώς οι αιματολογικές δεν έδειξαν τπτ περίεργο (εκτός μιας ελαφριάς αναιμίας).

Για αρχή άλλαξα και τροφή.Από προπλάν σε acana grasslands.

υγ: θα φτιάξω άλμπουμ με φωτογραφίες της κουτάβας να δείτε και να γνωρίζετε πως δείχνει.
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ευχομαι περαστικα! στην μικρουλα Και αγυριστα!

Το συγκεκριμενο φαρμακο που λες δεν το εχω χρησιμοποιησει. Η θεραπεια μας αποτελουνταν απο valaneq και καθε βδομαδα μπανια με tactic αλλα η ψωρα εντοπιζοταν μονο στα ποδια. Χρειαστηκαν αρκετα μπανια για να καλυτερεψει η κατασταση και της εδινα και κατι χαπακια φυτικα που ενισχυουν το ανοσοποιητικο.

Παντως αν καποιος εχει αναγκη απο tactic και δεν βρισκει μπορω να του δωσω!
Να ενημερωσω για το ποστ που εκανα ειναι για σαρκοπτικη ψωρα τελικα η αντιμετωπιση αυτη. Οι μεθοδοι εχουν αλλαξει οπως με ενημερωσε ο καινουργιος μου κτηνιατρος. Ειναι ακριβως οπως τα λεει η Alexia!
 


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα!

Ζήτησα απο εναν πολύ καλό επιστήμονα και πολύ καλό άνθρωπο επίσης την άποψη του για τη δεμοδήκωση.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος με έχει βοηθήσει αρκετά στο παρελθόν, και τον εμπιστεύομαι απόλυτα.
Είναι ο κύριος Σ.Θ. Χαραλαμπίδης, πρώην καθ/τής, δ/ντής του Εργαστηρίου Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. ([email protected], http://users.auth.gr/harala)


Σας παραθέτω το κείμενο του:

ΔΕΜΟΔΗΚΩΣΗ

Σ.Θ.Χαραλαμπίδης
πρώην καθ/τής, δ/ντής του Εργαστηρίου Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. ([email protected], http://users.auth.gr/harala)


Η δεμοδήκωση (ή δεμοδηκτική ψώρα) του σκύλου είναι χρόνια παρασίτωση που οφείλεται στο αρθρόποδο (άκαρι) Demodex canis (0,2-0,4 mm). Το παράσιτο αυτό εγκαθίσταται και πολλαπλασιάζεται μέσα στον θύλακα των τριχών και μέσα στους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος του σκύλου, του λύκου, της αλεπούς, της γάτας και άλλων σαρκοφάγων ζώων.
Η μόλυνση με το άκαρι γίνεται κατά την περίοδο της γαλουχίας, όταν το κουτάβι έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα της μολυσμένης μητέρας. Δεν παρατηρείται ενδομητρική μόλυνση των εμβρύων.

Τα ακάρεα εισβάλουν μέσα στον θύλακα των τριχών, όπου γεννούν αυγά, από τα οποία εκκολάπτονται προνύμφες, που εξελίσσονται σε διάστημα 18-24 ημερών σε αρσενικά ή θηλυκά ενήλικα ακάρεα (Εικόνα 1).

Εικόνα 1. Ενήλικο άκαρι Demodex canis.

Αλλοιώσεις και συμπτώματα του νοσήματος εμφανίζονται στα χείλη, στο ρύγχος, στα βλέφαρα, στο μέτωπο, στα πτερύγια των αυτιών και σε άλλες περιοχές του δέρματος του κουταβιού, που έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαστούς της μητέρας.

Τα παράσιτα τρέφονται με κύτταρα και θρεπτικές ουσίες που απομυζούν από τους ιστούς και προκαλούν αρχικά, εντοπισμένες και πιθανόν αργότερα, γενικευμένες αλλοιώσεις, όπως τριχόπτωση γύρω από τα μάτια (καταστρέφεται η ρίζα της τρίχας), πάχυνση του δέρματος στο λαιμό, στο στήθος, στην κοιλιά, στην εσωτερική επιφάνεια των ποδιών κ.α., βλατίδες, έντονη πιτυρίδα, ερυθρότητα κ.ά. Περίπου δύο χρόνια μετά τη μόλυνση, είναι δυνατόν να παρατηρηθούν στο σώμα του ζώου σκοτεινόχρωμα υποδόρια οζίδια με διάμετρο 2-10 mm, που περιέχουν μάζες με ακάρεα. Τα οζίδια αυτά, συνήθως επιμολύνονται από μικρόβια και διαπυούνται, ενώ το δέρμα παχύνεται, γίνεται κυανέρυθρο με ήπιο κνησμό, είναι υπεραιμικό, ζεστό με φλύκταινες, σηρίγγια, έλκη και καλύπτεται από πυο-αιματηρό εξίδρωμα με πολλά ακάρεα. Η κατάσταση είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε σηψαιμία, καχεξία και θάνατο του ζώου.

Όταν αρχίζουν να λειτουργούν φυσιολογικά οι μηχανισμοί άμυνας του οργανισμού (συνήθως μετά την 1η εβδομάδα της ζωής του κουταβιού), τότε τα ακάρεα αρχίζουν να μειώνονται και τελικά επιβιώνουν μόνον ελάχιστα από αυτά, αλλά για ολόκληρη τη ζωή του ζώου (ακάρεα παρατηρούνται στο 5.4-88.2% των υγιών σκύλων). Μετά την 1η εβδομάδα της ζωής του, το ζώο συνήθως δεν μολύνεται με το παράσιτο.
Η δεμοδήκωση ως νόσημα εμφανίζεται σε ζώα που δεν έχουν ισχυρούς μηχανισμούς άμυνας, όπως κουτάβια ή καχεκτικά ή ανοσοκατεσταλμένα ζώα (η ανεξέλεγκτη χορήγηση κορτιζόνης ή άλλων ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων αποτελεί επιστημονικό λάθος).
Τα ακάρεα που επιβίωσαν μέσα στον οργανισμό είναι δύσκολο να καταστραφούν, ενώ τα διάφορα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται περιορίζουν τις αλλοιώσεις και τα συμπτώματα του νοσήματος, όταν αυτά εμφανίζονται.
Στην γενικευμένη κυρίως δεμοδήκωση αρχικά θεραπεύονται οι μικροβιακές μολύνσεις και επουλώνονται οι πληγές, όταν υπάρχουν αποστήματα, έλκη κ.ά. και μετά, γίνεται η αντιπαρασιτική αγωγή με λουτρά ή ψεκασμούς ή επιχύσεις ή ενσταλάξεις κ.ά. στα ζώα, 1-2 φορές την εβδομάδα για 6-9 εβδομάδες, π.χ. με πρόσφατο διάλυμα amitraz 0.025-0.15% (0.0125% σε κουτάβια ηλικίας όχι κάτω των 4 μηνών) ή με fipronil (FRONTLINE®, FRONTLINE SPOT ON DOG®, FRONTLINE SPOT ON CAT®, 3-6 ml/kg σ.β.) ή χορηγείται ivermectin (0.6 mg/kg σ.β./ημέρα, υποδορίως ή από το στόμα, για 2-3 μήνες) ή milbemycin oxime (INTERCEPTOR®, PROGRAM PLUS®, 0.5-3 mg/kg σ.β./ημέρα από το στόμα, για 2-10 μήνες) ή moxidectin (CYDECTIN®, 0.2-0.4 mg/kg σ.β., από το στόμα, για πολλές εβδομάδες) κ.ά. Επίσης, χρησιμοποιούνται στα ζώα περιλαίμια με amitraz (PREVENTEF®) κ.ά. (Προσοχή. Η ivermectin δεν χορηγείται σε Collie, Siberian Husky, Shetland, Old English, Australian κ.ά., καθώς και σε διασταυρώσεις τους, όπως επίσης δεν χορηγείται σε κυνάρια ηλικίας κάτω των 3 μηνών. Επίσης, η ivermectin, η milbemycin και η oxime moxidectin δεν χορηγούνται σε ζώα με διροφιλαρίωση).

Ο έλεγχος του αποτελέσματος της θεραπείας γίνεται με την εξέταση ξεσμάτων δέρματος από το ζώο 2, 4 και 8 εβδομάδες μετά τη λήξη της φαρμακευτικής αγωγής. Όταν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι αρνητικό, η αγωγή θεωρείται επιτυχής. Στην αντίθετη περίπτωση, η φαρμακευτική αγωγή επαναλαμβάνεται με το ίδιο ή με διαφορετικό σκεύασμα.

Πιο αποτελεσματικό μέτρο για να προληφθεί η μόλυνση των ζώων είναι η στείρωση των μολυσμένων θηλυκών (κυρίως όσα είχαν τη γενικευμένη μορφή του νοσήματος). Επίσης, είναι σημαντικό τα ζώα να τρέφονται σωστά και να μη ζουν σε συνθήκες που προκαλούν ανοσοκαταστολή (στρες, κακή διαβίωση, χορήγηση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων κ.ά.).


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
1η ερώτηση: Ο μολυσμένος σκύλος μπορεί να μολύνει άλλα ζώα ή τον άνθρωπο;
Απάντηση: Όχι, επειδή το άκαρι μεταδίδεται μόνον κατά τη διάρκεια της 1ης εβδομάδας της γαλουχίας από το δέρμα της μολυσμένης μητέρας στα κουτάβια. Το Demodex canis δεν αναπτύσσεται στον άνθρωπο.

2η ερώτηση: Τί πρέπει να γίνει με τα μολυσμένα θηλυκά κουτάβια;
Απάντηση: Όταν το μολυσμένο κουτάβι έχει εντοπισμένη δεμοδήκωση, η οποία μάλιστα με την πάροδο της ηλικίας αυτοπεριορίζεται και αυτοθεραπεύεται χωρίς φαρμακευτική αγωγή, μπορεί μετά την ενηλικίωσή του να χρησιμοποιηθεί στην αναπαραγωγή. Όταν όμως, η δεμοδήκωση είναι γενικευμένη και για τη θεραπεία της χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα, τότε το θηλυκό ζώο θα πρέπει να στειρώνεται για να περιορίζεται η εξάπλωση του νοσήματος.

3η ερώτηση: Τί πρέπει να γίνει με τα μολυσμένα αρσενικά κουτάβια;
Απάντηση: Τα αρσενικά ζώα ευαίσθητων φυλών στη δεμοδήκωση θα πρέπει στειρώνονται για να περιορίζεται η μόλυνση.
 




Liza24

New Member
6 Ιουνίου 2012
1
0
Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα!

Με λενε Φαιη και πριν 6 μερες περιπου προσθεσαμε στην οικογενεια μας το Λιζακι. Ενα ημιαιμο λαμπραντορ με λυκοσκυλο, πολυ ησυχο, πολυ καθαρο και πολυ παιχνιδιαρικο.
Την 4η μερα που την ειχαμε μαζι μας στο σπιτι, παρατηρησα ενα πρηξιματακι πανω απο το "πιπι" της. Το οποιο οσο πηγαινε και μεγαλωνε - μεγαλωνε και εχθες το βραδυ ψιλοανοιξε και τρεχει αιμα και πυον.
Απο οσο διαβασα δεν ειμαι 100% σιγουρη πως προκειται για δεμοδηκωση.
Το απογευμα θα παμε κτηνιατρο.
Το Λιζακι παντως ειναι ευδιαθετο, τρωει, παιζει, κανει τις αναγκες της κανονικα.
Εχει τυχει σε καποιον αλλο; Μηπως εχει κανεις αναλογη εμπειρια να με προετοιμασει;

Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο.. Οπως και να 'χει, θα σας πω νεα μας μολις επιστρεψουμε απο την κτηνιατρο.. :)
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Αίμα και πύον? Δεμοδήκωση.. δε νομιζω.
Ποσο μηνων ειναι το Λιζακι?
Καλως ηρθες.
 




Maxi

Member
15 Οκτωβρίου 2012
10
0
Γεια σας διάβασα λεπτομερως το ποστ για την δεμοδήκωση και θέλω να σας παραθέσω και το δικό μου περιστατικό.Πριν από 1 μήνα πήρα ένα γερμανικό ποιμενικό από "εκτροφέα"(3 μηνών).Το κουτάβι την ίδια μέρα κιόλας πήγε στον κτηνίατρο ο οποίος διαπίστωσε εντοπισμένη δεμοδήκωση kai είπε ότι θα ύπαρξη αυτοηαση και δεν χρειάζεται επιπλέον βοήθεια πέρα από κάτι βιταμίνες και σωστή διατροφή,μετά από 15 μέρες το σκυλί άρχισε να βελτιώνεται όσον αφορά το τρίχωμα του την ενέργεια του κτλ.Οι Εξετάσεις αίματος ήτανε καλές από ότι είπε.Αλλά τα σημαδάκια που είχε στα ποδαράκια και στην ουρά παρέμειναν δεν εξαπλώθηκαν ευτυχώς.Και προληπτικά του έκανε ενέσιμη αντιβίωση και μια ένεση ιβερμεκτιν.Έχει περάσει ακριβώς 1 μήνας από τότε που πήρα το σκυλάκι το οποίο έχει βελτιωθεί αρκετά στο θέμα της υγείας του αλλά τα σημεία που είχαν προσβληθεί ακόμα παραμένουν το ίδιο.Εκείνο που απορώ εγώ είναι ότι τα προσβεβλημένα σημεία δεν είναι κοντά στο κεφάλι η το σώμα αλλά μόνο τα πόδια και η ουρά που όπως διάβασα εδώ είναι σύμπτωμα μιας γενικευμένης δημοδικωσης μετά την ίαση της.Το κουτάβι μάλλον είχε κακές συνθήκες υγειηνής και διατροφής.Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω αν τα σημεία αυτά θα ξαναγίνουν κάποτε κανονικά η αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το βοηθήσω γτ ο Κτηνίατρος δεν μου έδωσε κάτι για να περιθαλψω της προσβεβλημένες περιοχές ώστε να βγει πάλι τρίχωμα.Ορίστε η φωτογραγίες και συγνώμη για το μεγάλο ποστ.DEMODICOSIS 011.jpgDEMODICOSIS 012.jpgDEMODICOSIS 015.jpgDEMODICOSIS 013.jpgDEMODICOSIS 016.jpg
 
Last edited:


twinky

New Member
10 Μαϊου 2010
4
0
Γεια σας και από μένα. Έπαθε και ο δικός μου σκύλος δεμοδήκωση και ο γιατρός μου σύστησε tactic. Αλλά διάβασα πάνω στο μπουκάλι ότι χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε βοοειδή, πρόβατα κτλ και επίσης έλεγε να μην χρησιμοποιείται σε σκύλους. Πήρα το σωστό ή έκαναν λάθος στο φαρμακείο?
 




GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
πηρες το σωστο...
το αραιωνεις 1 ml σε ενα ποτηρι νερο και του κανεις μια πλυση...
αν ειναι εντοπισμενη δηλαδη σε ενα σημειο και μικρη επιφανεια δεν χρειαζεται να κανεις τπτ αλλο...
το σημαδι θα υποχωρησει και θα βγαλει τριχωμα ξανα....
αντ αυτου..
μπορειτε να χρησιμοποιησετε μια αμπουλα advocate για τα αντιστοιχα κιλα του σκυλου και ειναι αρκετο...
παντα για την εντοπισμενη δεμοδηκωση
για την γενικευμενη δεμοδηκωση καλυτερα να μιλησετε με τον γιατρο σας..
 


twinky

New Member
10 Μαϊου 2010
4
0
Σε ευχαριστώ GrDane. Έχει λίγο στη μουσούδα κ σε τρία σημεία στο πλάι. Δοκιμάσαμε με advocate αλλά δεν πέρασε τελείως οπότε τώρα μου είπε αυτό. Γνωρίζετε αν μετά πρέπει ο σκύλος να μην βρίσκεται στο σπίτι ή να μην ανέβει στο κρεβάτι?
 


Panos-Terra

Active Member
14 Οκτωβρίου 2012
33
0
Και η δικιά μου εμφάνισε ένα κενό στο τρίχωμα του αυτιού, αποδείκτηκε ότι ήταν δεμοδήκωση και ξεκινήσαμε θεραπεία με vertemec(χρησιμοποιειται στους χοιρους κτλ-το έδινα απο το στόμα διαλυμένο σε λίγο μελι γιατί είναι πολύ πικρό) και αντιβιοτικά τις 2 πρωτες εβδομάδες,της έβαλα και μια αμπούλα advocate και σήμερα που σταματήσαμε την θεραπεία μετά από 1 μηνά έχει επανέλθει το τρίχωμα πλήρως.Κατά την διαρκεια της αγωγής δεν υπήρξε καποια παρενέργεια και ολα πήγαν καλα.είδα πολύ γρήγορα αποτελέσματα με αυτή την μέθοδο και την συνιστώ.
 
Last edited:


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
πολυ φοβαμαι οτι εχουμε ΚΑΙ απο αυτο...τι αλλο πια θα περασουμε? :(
 


gka

New Member
21 Σεπτεμβρίου 2013
1
0
Καλησπέρα παιδιά,
Έχω στην κατοχή ένα θηλυκό cocker spaniel περίπου 14 μηνών. Από τον Ιούνιο και μετά παρουσίασε ένα μικρό οίδημα σαν σπυράκι στο χείλος του, η επίσκεψη στον κτηνίατρο ήταν άμεση και διαγνώστηκε η δεμοδήκωση.

Τοποθετήθηκε ειδικό λουράκι και περιμέναμε την εξέλιξη της. Το οίδημα άρχισε να πρηζόταν και μαζί με αυτό και ο αντίστοιχος λεμφαδένας μαζί με το χείλος. Χορηγήσαμε αντιβίωση (augmentin), αλλά ο λεμφαδένας έφτασε σε μέγεθος μπαλάκι του τέννις. Πήγαμε σε zinadol μετά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Επισκέφτηκα ακόμα δύο κτηνιάτρους στην περιοχή και επειδή δεν βρήκα άκρη κατέφυγα σε εξειδικευμένο δερματολόγο κτηνίατρο στην Αττική. Χρειάστηκε θεραπεία με κορτιζόνη και αντιφλεγμονώδη και το πρήξιμο στους λεμφαδένες και στο χείλος περιορίστηκε. Κορτιζόνη έλαβε για 4 εβδομάδες. Έγινε πλήθος αιματολογικών εξετάσεων και προέκυψε πως ανοσολογικά το ζώο δεν βρισκόταν πολύ καλά (διαβάστε το ιστορικό που ακολουθεί).

Το πρήξιμο υποχώρησε αλλά η δεμοδήκωση άρχισε να εξαπλώνεται, από ένα σημείο στο χείλος που ήταν αρχικά, επεκτάθηκε στο υπόλοιπο πρόσωπο σε στίγματα και τώρα συνεχίζει προς το στέρνο και τα πόδια. Σήμερα είδα και στην πλάτη το πρώτο σημάδι. Εδώ και 3 εβδομάδες δίνεται αντιβίωση cefaseptin και από την πρώτη ημέρα της διάγνωσης δίνετε valanec.

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως εξαπλώνεται, κατανοώ πως θέλει χρόνο να αντιμετωπιστεί αλλά δεν διακρίνω βελτίωση ή τουλάχιστον κάποια σταθερότητα. Η επιδείνωση είναι που με τρομάζει και φοβάμαι μην εξελιχθεί σε γενικευμένη μορφή από μη αποτελεσματική θεραπεία. Στο διάστημα αυτό έχω επισκεφτεί και άλλους κτηνιάτρους ή έχω μιλήσει τηλεφωνικά μαζί τους και γενικότερα δεν πρότειναν κάτι διαφορετικό, ή τουλάχιστον θεώρησαν την θεραπεία ικανοποιητική.

Αν μπορεί κάποιος να δώσει μια βοήθεια ή να προτείνει κάποιον κτηνίατρο έστω και με Pm θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό.



Ιστορικό: Τον Απρίλιο δυστυχώς πέρασε ερλίχιωση η οποία και αντιμετωπίστηκε άμεσα και ικανοποιητικά. Τον Μαίο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό για το καλαζάρ και τέλη Ιούνη νόσησε από τον βήχα των κυνοτροφείων (παρότι είχε εμβολιαστεί). Τρέφετε με acana puppy και πλέον με μαγειρευτό φαγητό. Γενικότερα, ήταν ένας πάρα πολύ προσεγμένος σκύλος με σωστή διατροφή και τα σχετικά.
 


KosmasJOY

Active Member
22 Αυγούστου 2015
29
103
52
Αθήνα
www.facebook.com
Γειά σας και από εμένα.

Δυστυχώς και η JOY μας πρίν από τρείς εβδομάδες διαγνώστηκε με Δεμοδήκωση στο αριστερό της ματάκι.
Οι φωτογραφίες είναι από την ημέρα που την πήγαμε στην Κτηνίατρο.

Διάβασα εδώ στο topic για αγωγή με αλοιφή αλλά εμάς προφανώς είναι προχωρημένη κατάσταση και έτσι κάνουμε 5 εβδομαδιαίες ενέσεις. Σήμερα κάναμε την τρίτη και ήδη έχει δείξει κάποια βελτίωση το ματάκι της.
Ας ελπίσουμε ότι με τις ενέσεις αυτές θα θεραπευτεί πλήρως και δεν θα χρειαστεί επιπλέον θεραπεία.

Η κτηνίατρος δεν θυμάμαι αν μας είπε ότι είναι κληρονομικό απλά μας είπε ότι μάλλον το κόλλησε από το χώμα που πιθανός έσκαψε πρίν από ένα μήνα. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Εσείς τι λέτε? Γιατί δεν διάβασα κάτι τέτοιο σε αυτό το topic.

JOY Demodex1.jpg JOY Demodex2.jpg
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Πως εγινε η διαγνωση?πηρε ξυσμα?τι?
κ μονο στο ματι εντοπιζεται?
τι ενεσεις?
υπαρχει η γενικευμενη μορφη κ η εντοπισμενη?εσας ποια σας ειπε οτι εχετε?
απτο χωμα...ομολογουμενως πρωτη φορα τακουω...κληρονομικο ειναι...
 


KosmasJOY

Active Member
22 Αυγούστου 2015
29
103
52
Αθήνα
www.facebook.com
Πήρε ξύσμα και το είδε στο μικροσκόπιο. Δεν έχει σε άλλο σημείο του σώματος της.
Δεν θυμάμαι τι ενέσεις κάνει ούτε τι μορφή έχει, αν είναι να ρωτήσω.
Πάντως το κορίτσι μας είναι από φιλοζωική και έτσι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τους γονείς της, αν το είχε δηλαδή η μαμά της. Είναι το πρώτο μας σκυλάκι και για εμάς όλα αυτά είναι άγνωστα.
 
  • Like
Reactions: mareco


lunaa

Active Member
14 Μαϊου 2015
33
17
ποια η διαφορα εντοπισμενης κ γενικευμενης? μπορει καποιος να μου εξηγησει?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.794
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π