Ζητείται Γερμανικός Ποιμενικός Εργασίας Solid Black


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Και Solid Black "ΕΡΓΑΣΙΑΣ", έ?

Υ.Γ. Φαντάζεσαι να βγει σαν την Ήρα του @harryf3?:cool:
Λιγα εχουμε να διαβαζουμε καθε μερα,μας ανοιγεις και αλλα θεματα τωρα...Τουλαχιστον βαλε κανα λινκ :p
 


kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Ρωτάς αυτό :

Αν θέλεις τέλος πάντων, να επενδύσεις στην εκπαίδευση, δεν βλέπω γιατί να μην πάρεις ένα σκυλάκι αδέσποτο, καταφυγείου.
Μια απάντηση την έχεις δώσει εσύ η ίδια λίγα λεπτά νωρίτερα.
Γιατί δεν έχει pedigree και

Κουτάβι χωρίς pedigree, είναι απλά, απαράδεκτο.
 






johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Λιγα εχουμε να διαβαζουμε καθε μερα,μας ανοιγεις και αλλα θεματα τωρα...Τουλαχιστον βαλε κανα λινκ :p
Ανοίγεις πληγές τώρα...
Άντε, για αρχή... να θυμούνται οι παλιότεροι και να βλέπουν οι νεότεροι...

http://www.dogforum.gr/community/posts/125341/
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
σκληροπυρηνικές καταστάσεις... πωπω όλοι οι παλαιοί είχαν γράψει σε αυτό το post!!! τι μας θύμισες πάλι...
 
  • Like
Reactions: johnk


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εχει κατακριθει και στο παρελθον αυτη η ευκολια των κτηνιατρων να αναγνωριζουν φυλες.. ειναι λιγο αστεια εως και επικινδυνη. Σπανιοτατα ειναι γνωστες πανω σε αυτο το κομματι. Ας αρκεστουν στην σωστη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη των τετραποδων φιλων μας.. και οχι στις αναγνωρισεις ή εκπαιδευτικες συμβουλες.
Ερη, φανταζομαι οτι εγραψες στο φορουμ οχι μονο για την ευρεση κουταβιου, αλλα τον τροπο αποκτησης του , επιλογη εκτροφειου, εκπαιδευσης κτλ.. σωστα?
Καταρχην κουταβι που βρισκεται στον δρομο (αρα και δεν ξερουμε τους γονεις του) δεν μπορουμε να ξερουμε τι φυλη ειναι. Μονο φαινοτυπικα δλδ.. το οποιο μπορει να ειναι και συμπτωση η ομοιοτητα, να ζευγαρωσε ενας μαυρος μαλλιαρος σκυλος με μια σκυλα μεγαλοσωμη με ορθια αυτια.. (λεω εγω τωρα...)
Η αποκτηση καθαροαιμου συνοδευεται απο πεντιγκρι χωρις αυτο να ανεβαζει την τιμη. Αλλα ο ιδιος σκυλος. Το "δεν με ενδιαφερει το πεντιγκρι" = "δεν με ενδιαφερει αν ο σκυλος ειναι καθαροαιμος" (δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις μετα..) .
Τα καθαροαιμα σκυλια εχουν ενα Χ κσοστος, πως να το κανουμε τωρα, αυτο δεν αλλαζει..
Η αλλη επιλογη ειναι η Χ.Ε. αλλα απο κει
α) σιγουρα δεν θα ναι καθαροαιμο (ειτε δεν θα εχει πεντιγκρι, ειτε θα σου κοστολογησουν το πεντιγκρι, δλδ πλαστο)
β) θα ειναι αμφιβολου εκτροφης, αρα και υγειας αλλα και χαρακτηρα. Δεν ρισκαρεις να πληρωσεις κατι το οποιο "απλως μοιαζει". σε αυτη την περιπτωση δεν πληρωνεις, παιρνεις το ιδιο ρισκο και υιοθετεις και τα χρηματα τα ακουμπας στον εκπαιδευτη (αν χρειαστει). Μην κανεις κανεναν ανευθυνο που βαζει σκυλια και γεννοβολανε "μαγκα" με τα χρηματα σου.

Διαβασε πολυ καλα τι εστι Γ.Π. εργασιακης γραμμης, κανετε επισκεψεις σε εκτροφεια Γ.Π. μαζι μετα παιδια, μην ξεγελαστεις οπου τα ακουσεις ολα ροδινα και ιδανικα, πονηρεψου.

Τιπ.1. το εχω κτημα και θελω σκυλο φυλακα - οταν υπαρχουν μικρα παιδια μπορει να αποβει επικινδυνο αν η επιλογη δυναμικου σκυλου και εκπαιδευση αυτου δεν παρθουν σοβαρα υποψην.
Μην εχουμε υψηλες απαιτησεις με χαμηλες κοστη επειδη μας ετυχε ενα καλος χαρακτηρας σκυλου...
 
Last edited:


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Φαντάζομαι ότι αν πάρω ένα σκύλο από κουτάβι να μεγαλώσει μαζί μας και τον εκπαιδεύσω, δεν θα έχω πρόβλημα...
Και συμβιβάζομαι με κουτάβι χωρίς χαρτιά και pedigree... Άλλωστε από την έρευνα που έκανα, αυτά έρχονται με τετραψήφια τιμή.:(
Προτιμώ να επενδύσω στην εκπαίδευσή του
Έρη μάλλον βιάστηκα να σου προτείνω τα εκτροφεία, καθώς λανθασμένα υπέθεσα ότι έχεις κάποιες απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις. Αυτά όλα που σου εξηγούν τα άλλα μέλη, μετά από το συγκεκριμένο post σου, είναι εξαιρετικά σημαντικά. Οπότε να διορθώσω κι εγώ το λάθος μου και να σου πω ότι, άλλο πράγμα ο Ursus που μπορεί να ήταν μαύρο Γ.Π. (να έμοιαζε ή και να ήταν όντως) και να τα είχατε ταιριάξει στην καθημερινότητα σας και άλλο το καθαρόαιμο μαύρο ΓΠ εργασία που λες ότι θέλετε να πάρετε, αλλά συμβιβάζεσαι και χωρίς pedigree. Μία επιλογή όπως την περιγράφεις, είτε του ακριβού με pedigree , είτε του "καθαρόαιμου" χωρίς χαρτιά από κάποια πιο οικονομική πηγή απόκτησης (αγγελία,pet shop κτλ), είναι σα να βάζεις μία ωρολογιακή βόμβα μέσα στο σπίτι σου, παρέα με τα παιδιά σου. Για τελείως διαφορετικούς λόγους μέν, ισχύει και στις δύο περιπτώσεις δε. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει πρώτα να εκπαιδευτείτε εσείς στην συμβίωση με έναν πραγματικά εργασιακό σκύλο που θα τον χρησιμοποιήσετε για φύλαξη. Στην δεύτερη περίπτωση,όσα χρήματα και να προτιμήσεις να ξοδέψεις για την εκπαίδευση, ρισκάρεις με το αρχικό υλικό που θα έχει ο σκύλος (γονίδια, κληρονομικά χαρακττηριστικά), άρα και τις αντιδράσεις του που ενδεχομένως να βγάλει σε μία ανύποπτη στιγμή. Το πρόσφατο περιστατικό στην Κοζάνη δεν είναι τόσο απίθανο σενάριο γενικά (πάντα μιλάμε εξαιτίας των ανθρώπινων λαθών που "επιτρέπουν" τέτοια ατυχήματα, σε συνδυασμό με δυναμικές φυλές).
Θα επανέλθω στην αρχική μου συμβουλή: ψυχραιμία.
Άρχισε να διαβάζεις για αυτό που θέλεις να έχεις, ψάξε και μετά αποφάσισε.
Προς θεού, μην πάρεις σκύλο ακόμα...αφιέρωσε πολύ χρόνο στο forum και εκτός forum, απευθύνσου σε ειδικούς του χώρου (εκτροφείς, εκπαιδευτές, όχι κτηνιάτρους! ) και εδώ είμαστε όλοι να βοηθήσουμε.
 
  • Like
Reactions: ripper2.1


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Παιδιά σας ευχαριστώ για τα σχόλια! Χαίρομαι που έφερα κοντά με το ποστ μου όλα τα παλιά μέλη του φόρουμ. :) Προφανώς πάτησα κάποιες ευαίσθητες χορδές εν αγνοία μου και ζητώ συγνώμη.
Προσωπικά όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι μόνες λύσεις (βάσει του τι προτάθηκε παραπάνω πάντα) βρίσκονται μεταξύ του αδέσποτου-ότι-να'ναι (αλήθεια εκεί δεν ρισκάρω, δεν κινδυνεύουν τα παιδιά μου?) και του πανάκριβου pedigree καθαρόαιμου.
Μπορεί να κάνω και λάθος...
φιλικά
Έρη
 


Giorgos.rocky

Well-Known Member
5 Απριλίου 2016
61
61
60
αν εναλλακτικά θέλετε να δείτε κάτι σε ελαφρώς πιο ήπια επιλογή (μακρύτριχο Γ.Π.) αλλά με τα ίδια γενικά χαρακτηριστικά, αυτό είναι το εκτροφείο που θα πάρω εγώ τον δικό μου σκύλο σε μερικούς μήνες:
http://www.house-barrett.com/index1.htm
ειναι πολυ καλη η επιλογη σου το συγκεκριμενο εκτροφειο για μακρυτριχο ΓΠ. ακουσα πολυ καλες κριτικες απο τους εδω συλλογους Γ ποιμενικων και μιλησα μαζι τους πριν αποφασισω για μενα
Αν χρειαστεις καποια βοηθεια πες μου. ειναι 250 χιλ. απο το σπιτι μου.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Δεν είναι λύσεις γιατί δεν είναι πρόβλημα(?) Επιλογές αποκτησης σκύλου έχεις πολλες .. γενικά..
Αυτό που περιγράφεις στο πρώτο ποστ σαν ζωή σκυλου ακούγεται τελεια, και αφού ξέρετε και από σκυλιά ακόμα πιο τέλεια. Αυτό το 'φύλαξη' μας ανησυχεί τελευταία :(
Μείνε λιγο στο φόρουμ, έχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα και συζητήσεις , δες επισης περί απόκτησης καθαρόαιμου και γιατι. ισως δεν αξιζει να δωσεις τα λεφτα σου. Ένας γ.π. είναι ωραίος οικογενειακός σκύλος νομιζω αλλα κοίτα λίγο αυτό το εργασιακές/μορφολογικες γραμμες
Τι να πω και γω..
Καλή συνέχεια.. :)
Βαλτε κάνα λινκ @Orilis


..
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen




Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Τελικά κατανοώντας όσα είπατε για τις αγορές από ιδιώτη, αποφάσισα οτι στην κοσμοθεωρία, την ιδιοσυγκρασία και την τσέπη μου, μεταξύ υιοθεσίας και αγοράς από εκτροφέα, ταίριαζε περισσότερο... η υιοθεσία!
Υπήρξαμε κι αρκετά τυχεροί ευτυχώς, οπότε πριν λίγες ημέρες υιοθετήσαμε δυο μωράκια μαύρα Βέλγικα Λυκόσκυλα που βρέθηκαν μαζί με τα αδερφάκια και τους γονείς τους (!) στο βουνό και μαζεύτηκαν από εκπρόσωπο φιλοζωικής. Δεν είναι μαύρα ΓΠ και σίγουρα δεν θα γίνουν τόσο μεγαλόσωμα όσο ο καλός μας Ursus αλλά σίγουρα είναι ότι πιο κοντινό θα μπορούσαμε να βρούμε - πόσο μάλλον αδέσποτα και τόσο σύντομα!
Ο Θεός των μαύρων μεγαλόσωμων σκύλων μάλλον μας αγαπάει...

[Δεν είναι μεν από εκτροφέα αλλά επειδή και οι δυο γονείς είναι Βέλγικα Λυκόσκυλα (τύπου Groenendeal) ή ΒελγοΛυκοσκυλίζουν ικανοποιητικά :) (ο πατέρας κοντότριχος, η μητέρα μακρύτριχη) κι έχει μείνει ακόμα ένα θηλυκούδι που ψάχνει οικογένεια, εάν κάποιος αγαπά τη φυλή αλλά δεν θέλει/μπορεί να αγοράσει από εκτροφέα, ας μου στείλει μήνυμα να τον φέρω σε επαφή με την κοπέλα της φιλοζωικής που το φιλοξενεί. 40-50 ημερών κουτάβι]

Μάκια
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Και τώρα ώρα να ανοίξει στα μωρά δικό τους θέμα, να μας τα συστήσεις, να βάλεις και καμιά φωτό...

Υ.γ: Μαζί με τους γονείς τους;; :eek::confused:
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Λοιπόν ο κτηνίατρος έβγαλε πόρισμα από τη συμπτωματολογία ότι μάλλον ο Ούρσους έπαθε "στρίψιμο στομάχου" και όχι ότι έφαγε φόλα όπως εμείς αρχικά φοβηθήκαμε.
Το έχετε ξανακούσει? Είναι λέει κοινό σε αυτούς τους τύπους σκυλιών και μπορεί να το πάθει π.χ. όταν μετά από έντονη άσκηση πιεί απότομα πολύ νερό. Επιδέχεται μόνο εγχείρηση και οι πιθανότητες να τα καταφέρει το ζώο είναι 50-50...
Στη δική μας περίπτωση βέβαια που το έπαθε Δευτέρα του Πάσχα κι έπρεπε να ταξιδέψουμε 30' μακριά για το κοντινότερο εφημερεύον κτηνιατρείο, μάλλον ήταν μηδενικές. Ξεψύχησε το πουλάκι μου έξω από το νοσοκομείο ζώων :(
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
ναι, ειναι προβλημα που παρουσιαζεται συχνα "συστροφη στομαχου"...κριμα για τον σκυλο σας...
http://www.dogpark.gr/bloat-stomach-twisting-learn-and-save-your-dog/
θα σου προτεινα να διαβασεις και να ενημερωθεις γενικα περισσοτερο για θεματα συμβιωσης με τους σκυλους σας...φιλικα.
 
  • Like
Reactions: d-friend


Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Λοιπόν ο κτηνίατρος έβγαλε πόρισμα από τη συμπτωματολογία ότι μάλλον ο Ούρσους έπαθε "στρίψιμο στομάχου" και όχι ότι έφαγε φόλα όπως εμείς αρχικά φοβηθήκαμε.
Το έχετε ξανακούσει? Είναι λέει κοινό σε αυτούς τους τύπους σκυλιών και μπορεί να το πάθει π.χ. όταν μετά από έντονη άσκηση πιεί απότομα πολύ νερό. Επιδέχεται μόνο εγχείρηση και οι πιθανότητες να τα καταφέρει το ζώο είναι 50-50...
Στη δική μας περίπτωση βέβαια που το έπαθε Δευτέρα του Πάσχα κι έπρεπε να ταξιδέψουμε 30' μακριά για το κοντινότερο εφημερεύον κτηνιατρείο, μάλλον ήταν μηδενικές. Ξεψύχησε το πουλάκι μου έξω από το νοσοκομείο ζώων :(
Λεγεται συστροφη στομαχου κ το παθαινουν κυριως ζωα μεγαλοσωμα,μπορει να το παθει απο αυτο που ειπες μετα απο εντονη ασκηση εαν πιει νερο.
Ποτε δεν δινουμε νερο κ φαγητο μετα απο ασκηση,τουλαχιστον μια με δυο ωρες μετα..

ΥΓ λυπαμαι για τον σκυλακο σου..
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
δυστυχώς ότι έκανε μόνος του τα έκανε... Αυτό είναι το περίεργο. Δεν τον βάζαμε να τρέχει ή να κάνουμε ποδήλατο και να ακολουθάει. Εκείνος βέβαια έτρεχε μέσα στο κτήμα πάνω κάτω όταν πέρναγαν σκυλιά ή πρόβατα απ'έξω αλλά όχι σε υπερβολικά πλαίσια που να δεις το σκυλί να εξανλτηθεί από την προσπάθεια. Ήταν 9 ετών, είχε πάθει κι ένα ατύχημα πρόσφατα οπότε τον προσέχαμε.
Τι να πω...
 


Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Ηταν κ μεγαλος σε ηλικια τα ηλικιωμενα σκυλια εχουν ακομη μεγαλυτερες πιθανοτητες για συστροφη δυστηχως..
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Για βαλε κανα λινκ της αγγελιας της φιλοζωικης για να προωθησουμε το κουταβι