Τα πάντα για τα American Staffordshire Terrier


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Εκτός απο την αταξία που έχουμε αναφέρει πολλές φορές υπάρχουν και άλλες κληρονομικές παθήσεις αρκετά σοβαρές που μπορούν να ταλαιπωρήσουν το σκύλο και κατ'επέκταση τον κηδεμόνα/ιδιοκτήτη του.Μια απο αυτές που δυστυχώς δεν δίνουν οι περισσότεροι εκτροφείς την δέουσα προσοχή είναι η Hyperuricosuria.Τα σκυλιά που νοσούν αποκτούν πέτρες στα νεφρά οι οποίες προκαλούν πολλά προβλήματα στο ζώο,πόνο και συνήθως χρειάζεται χειρουργική αφαίρεση.Επίσης θα πρέπει το σκυλί να τρέφεται με ειδικές τροφές για όλη του τη ζωή για την αποφυγή να ξαναδημιουργηθούν.Για να νοσήσει ενα σκυλί θα πρέπει να είναι και οι δύο γονείς φορείς του γονιδίου που ευθύνεται ή να νοσούν.Οι φορείς δεν έχουν εμφανή συμπτώματα γι'αυτό οι σκύλοι που προορίζονται για αναπαραγωγή θα πρέπει να κάνουν την εξέταση για HUU πρίν το ζευγάρωμα.Η εξέταση είναι πολύ απλή(με σάλιο συνήθως ή αίμα).

HUU/HUU Affected : The dog carries two copies of the mutant gene and is homozygous for Hyperuricosuria. The dog is likely to be affected by Hyperuricosuria and will always pass a copy of the mutation to its offspring.(Το σκυλί νοσεί και θα μεταφέρει το γονίδιο και στους απογόνους του.)

HUU/n Carrier : Both the normal and mutant copies of the gene detected. Dog is a carrier for the Hyperuricosuria mutation and can pass on a copy of the defective gene to its offspring.(Το σκυλί είναι φορέας και μπορεί να μεταφέρει το γονίδιο στους απογόνους του.)

n/n Clear : Dog tested negative for the Hyperuricosuria mutation and will not pass on the defective gene to its offspring. (Το σκυλί ειναι αρνητικό στο γονίδιο,δε νοσεί,δεν είναι φορέας.)
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Για να συνεχίσω με τις ασθένειες στα άμσταφ....
Σύμφωνα με το Michigan State University Thyroid Database τα άμσταφ έχουν την 18η θέση σε υπεροθυροειδισμο ανάμεσα σε 140 φυλές(το 20% των σκύλων νοσεί).Ο υπερθυρεοειδισμός είναι μια διαταραχή του θυρεοειδή κατά την οποία ο αδένας υπερλειτουργεί, δηλαδή εργάζεται περισσότερο σε σχέση με τις ανάγκες του οργανισμού.
Γι'αυτό τα ως προς αναπαραγωγή ζώα θα πρέπει να εξετάζονται.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
που σημαίνει αντίστοιχα υπερβολικό βάρος ή το αντίθετο; τρώνε πολύ και δεν παχαίνουν;
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Στην Αμερική είναι υποχρεωτική και η εξέταση καρδιάς εκτός των άλλων,συγκεκριμένα για :

Patent ductus arteriosus (PDA)(Ανοικτός βοτάλειος πόρος):

Είναι η αντικανονική παραμονή ανοιχτού του αρτηριακού πόρου, ενός δηλαδή, αγγείου που παρακάπτει την κυκλοφορία στους πνευμονες μετά την γέννηση.
Κατά την διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής επειδή οι πνεύμονες δεν λειτουργούν το αίμα δεν φτάνει σε αυτούς, παρακάπτεται μέσω του αρτηριακού (βοτάλειου) πόρου. Αυτός ο πόρος παύει να λειτουργεί μετά την γέννηση και αποφράσσεται.
Σε αυτή τη συγγενή καρδιοπάθεια ο πόρος παραμένει ανοικτός και έτσι υπάρχει διαφυγή αίματος από την αορτή (συστηματική κυκλοφορία) προς την πνευμονική αρτηρία (πνευμονική κυκλοφορία). Ετσι προκαλείται υπερφόρτηση όγκου στις δεξιές κοιλότητες και διάταση αυτών ενώ παράλληλα υπερτρέφεται και διατείνεται και η αριστερή κοιλία.
Συνήθως εμφανίζεται στις 6-12 εβδομάδες ζωής και είναι συνηθέστερη στα θηλυκά.Δεν έχει εμφανή συμπτώματα και αντιμετωπίζεται χειρουργικά με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.Αν δε αντιμετωπιστεί ο μέσος όρος ζωής(60% πιθανότητες) είναι το ενα έτος.


Aortic Stenosis (AS)(Στένωση αορτής):

Στη στένωση αορτής το στόμιο της αορτικής βαλβίδας της καρδιάς είναι μικρότερο από το φυσιολογικό.
Θεωρείται πολυγονιδιακή γι'αυτό και ο μόνος γνωστός τρόπος να μειωθεί η εμφάνιση στα αμσταφ είναι να αποσύρονται τα πάσχοντα σκυλιά απο την αναπαραγωγή.Η διάγνωση γίνεται με DOPPLER ή καρδιακό καθετήρα.


Pulmonary Stenosis (PS)(Πνευμονική Στένωση):

Η πνευμονική βαλβίδα ανοίγει για να αφήσει το αίμα να ρεύσει (να κυκλοφορήσει) από τη δεξιά κοιλία προς τους πνεύμονες. Η στένωση (ή απόφραξη) της πνευμονικής βαλβίδος («βαλβιδική πνευμονική στένωση») αναγκάζει τη δεξιά κοιλία να αντλεί δυνατότερα για να προωθήσει το αίμα πέρα από το σημείο του αποκλεισμού.
Συμπτώματα είναι η κόπωση και η μη ανοχή σε άσκηση.
Η διάγνωση γίνεται με DOPPLER ή καρδιακό καθετήρα.


Cardiomyopathy(καρδιομυοπάθεια):

Είναι ένα είδος προοδευτικής καρδιακής νόσου κατά την οποία η καρδιά είναι ασυνήθιστα διευρυμένη ή / και σκληρότερη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να εξασθεντείται η ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα προκαλώντας πολλές φορές την καρδιακή ανεπάρκεια.Η διάγνωση γίνεται με DOPPLER ή καρδιακό καθετήρα.

Κολποκοιλιακός δυσπλασία βαλβίδας σε σκύλο
Η μιτροειδής βαλβίδα αναφέρεται στην μυϊκή βαλβίδα που χωρίζει τον αριστερό κόλπο και κοιλία. Η λειτουργία του, όταν λειτουργεί σωστά, είναι να αποτρέψει την ανάστροφη ροή του αίματος αφού έχει περάσει μέσα από ένα τμήμα της καρδιάς για να αυξηθεί η αποδοτικότητα της άντλησης, της καρδιάς, δηλαδή – κάθε τμήμα του αίματος που διέρχεται μέσω της καρδιάς χρειάζεται μόνο να αντληθεί μια φορά γιατί η μιτροειδής βαλβίδα αποτρέπει από το να ρέει προς τα πίσω. Με τον καιρό, όμως, αυτή η δικλείδα αρχίζει να συρρικνώνεται και να σκληρύνει ως φυσική συνέπεια της γήρανσης. Όταν συμβεί αυτό, η σφράγιση σχηματίζει δεν είναι πλέον τόσο σφιχτό όσο χρειάζεται να είναι και το αίμα αφήνεται να ρεύσει προς τα πίσω, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την πίεση στην αριστερή κοιλία η οποία έχει τώρα το αίμα ρέει μέσα από δύο πηγές. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης του αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, του εγκεφάλου, και άλλων οργάνων.
Το τελικό αποτέλεσμα που ζουν με αυτήν την αυξημένη πίεση του αίματος είναι ότι το αίμα του σκύλου σας θα αρχίσει να διαρρέει από τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν το απορροφήσει και σε γύρω μυϊκού ιστού. Αυτό προκαλεί μια δυσάρεστη και αισθητή διόγκωση που ονομάζεται οίδημα. Ένα σημάδι έγκαιρης προειδοποίησης από αυτό ότι θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά είναι ένα επίμονο βήχα που δεν σχετίζονται με ένα κρυολόγημα ή άλλη ασθένεια παροδική.


Γι'αυτό τα άμσταφ που προορίζονται για αναπαραγωγή θα πρέπει να έχουν εξεταστεί με εξέταση DOPPLER για όλα τα παραπάνω καρδιακά προβλήματα.Η φυλή μας έχει μεγάλο ποσοστό εμφάνισης προβλημάτων καρδιάς.
 




ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Επίσης απο τις σημαντικότερες ασθένειες στα άμσταφ(και όχι μόνο) είναι οι δυσπλασίες ισχίων και αγκώνων.Για να αναπαραχθούν δυο ατομα της φυλής θα πρέπει να έχουν γίνει επίσημες εξετάσεις δυσπλασίας.
Δυσπλασία ισχίων:
Τα συμπτώματα που εμφανίζει ένας σκύλος με τη νόσο αυτή εξαρτώνται από την ηλικία του ζώου. Τα κουτάβια ηλικίας 4 με 8 μηνών εμφανίζουν απότομη εκδήλωση της νόσου. Χαρακτηριστική είναι η κίνηση των οπίσθιων άκρων κατά τον καλπασμό, στην οποία και τα δύο άκρα κινούνται ταυτόχρονα, όπως τρέχουν οι λαγοί, αντί της φυσιολογικής εναλλαγής στήριξης των οπίσθιων άκρων στο έδαφος. Χρειάζεται προσοχή σε αυτή την παρατήρηση, καθώς φυσιολογικά κουτάβια αρχίζουν με αυτό τον τρόπο το τρέξιμο, αλλά στη συνέχεια καθώς συνεχίζουν να καλπάζουν τα οπίσθια άκρα αρχίζουν και κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Τα ασθενή κουτάβια παρουσιάζουν πόνο που εκδηλώνεται με χωλότητα και αφορά συνήθως μόνο το ένα οπίσθιο άκρο και μόνο σπάνια και τα δύο. Είναι διστακτικά στο να κινηθούν, έχουν λιγότερη όρεξη για παιχνίδι και παρουσιάζουν δυσκολία ιδιαίτερα στο ανέβασμα σκαλοπατιών. Επίσης, μετά από μια περίοδο κατάκλισης, εμφανίζουν πόνο και ανησυχία κατά την ανέγερση τους, ενώ και το βάδισμα τους είναι διστακτικό με τα οπίσθια άκρα τους σε προσαγωγή. Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται ατροφία των μυών της πυέλου και του μηρού, η οποία είναι εμφανής καθώς υπάρχει σαφής αντίθεση με τη φυσιολογική ή και αυξημένη ανάπτυξη των μυών των πρόσθιων άκρων. Τα κουτάβια έχουν κυρτωμένη τη ράχη, ενώ στις προχωρημένες περιπτώσεις, γίνεται αντιληπτός ένας χαρακτηριστικός ήχος κατά το βάδισμα, που παράγεται κατά την είσοδο και την έξοδο της κεφαλής του μηριαίου από την κοιλότητα της κοτύλης.
Όταν ο σκύλος είναι μεγαλύτερης ηλικίας, τότε η κλινική εικόνα είναι διαφορετική και οφείλεται στις χρόνιες εκφυλιστικές αλλοιώσεις της άρθρωσης του ισχίου, στην οστεοαρθρίτιδα που αναπτύσσεται και στον έντονο πόνο που τη συνοδεύει. Η χωλότητα αφορά συνήθως και τα δύο οπίσθια άκρα και εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη ή έντονη άσκηση του ζώου. Όταν ο σκύλος βαδίζει παρατηρείται ταλάντευση του οπίσθιου τμήματος του σώματος. Το ζώο προτιμά να είναι σε κατάκλιση, σηκώνεται με δυσκολία και η ατροφία των μυών του είναι τόσο έντονη που φαίνεται η προβολή του μείζονα τροχαντήρα.

Οι βαθμοί της δυσπλασίας ισχύων ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί ο σκύλος στην Ευρώπη είναι Α/Β/C .Με D/E δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί και έχει πρόβλημα στην μετέπειτα ζωή του με πόνους στα πόδια,δε μπορεί να αθληθεί,κουτσαίνει και σε πολύ βαριές περιπτώσεις δε μπορεί καν να περπατήσει.Προτείνεται να αναπαράγονται 2 σκύλοι με βαθμό Α ή 2 σκύλοι με Α/Β ή 2 σκύλοι με Β/Β(Αν και δεν προτιμάται).Το σκυλί με C πρέπει να αναπαράγεται μόνο με σκυλί με Α.Στα άμσταφ μέχρι C η δυσπλασία δεν είναι εμφανής λόγω της έντονης μυικότητας και ο σκύλος ζεί μια καθ'όλα φυσιολογική ζωή.

Α:το ισχίο χωρίς κανένα σημάδι δυσπλασίας (no signs)
B:το σχεδόν φυσιολογικό ισχίο (nearly normal)
C:το ισχίο με μικρού βαθμού δυσπλασία (mild Hip Dysplasia)
D:το ισχίο με μέτριου βαθμού δυσπλασία (moderate Hip Dysplasia)
E:το ισχίο με μεγάλου βαθμού δυσπλασία ( severe Hip Dysplasia)

Στην Αμερική η δυσπλασία ισχύων βαθμολογείται ώς εξής:
1. Excellent hip joint conformation : superior hip joint conformation as compared with other animals of the same breed and age.

2. Good hip joint conformation : well-formed hip joint conformation as compared with other animals of the same breed and age.

3. Fair hip joint conformation : minor irregularities of hip joint conformation as compared with other animals of the same breed and age.

4. Borderline hip joint conformation : marginal hip joint Conformation of indeterminate status with respect to hip dysplasia at this time. A repeat study is recommended in 6 to 8 months.

5. Mild hip dysplasia : radiographic evidence of minor dysplastic change of the hip joints.

6. Moderate hip dysplasia : well-defined radiographic evidence of dysplastic changes of the hip joints.

7. Severe hip dysplasia : radiographic evidence of marked dysplastic changes of the hip joints.

Η δυσπλασία αγκώνων αντίστοιχα βαθμολογείται με 0,1,2,3

0=φυσιολογικός αγκώνας
1=ελαφριά δυσπλασία αγκώνων
2=μέτρια δυσπλασία αγκώνων
3=σοβαρή δυσπλασία αγκώνων
Σκυλιά με βαθμολογία 2 και 3 δε θα πρέπει να αναπαράγονται.

Όταν έχουν γίνει επίσημες εξετάσεις απο γιατρό συμβεμβλημένο σφραγίζεται και το πεντιγκρί του σκύλου με τον αντίστοιχο βαθμό.
 










ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Τα εργαστήρια της Antagene πρόσφατα έβγαλαν νέο τέστ για την πρόληψη της εκφυλιστικής μυελοπάθειας στα αμσταφ.Καλό είναι να γίνεται και αυτό το τέστ σε προς αναπαραγωγή σκυλιά.
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu

Για όσους βρίσκονται Αθήνα και θέλουν να γνωρίσουν τη φυλή απο κοντά,γίνεται έκθεση στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο 6 και 7 Μαϊου και θα είναι αρκετοί εκτροφείς της φυλής εκεί.Σας περιμένουμε!
 


OTHON

Member
1 Μαϊου 2017
10
3
46
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ AMSTAFF ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ AMSTAFF ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ!
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΣΚΥΛΙΑ!!!!

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ?
 
Last edited by a moderator:




ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Νικητές της Ευρωπαϊκής έκθεσης σκύλων που γίνεται στο Κιέβο 2017:
Καλύτερη φυλής:
Valentine's Baby of Fianna Team ( Paton King of Rings x Indiana of Fianna )
Euro Dog Show 2017 Kiev.

http://www.pedigreedatabase.com/ame...ml?id=2027778-valentines-baby-of--fianna-team

Cac Cacib European Winner Best of Breed ! Judges : Rui Olivera - females, Bob - Rade Dakic.



Καλύτερο νέων φυλής και 2ο καλύτερο νέων στο γκρουπ:

JEWEL OZORA COSA NOSTRA IMPERO

http://www.pedigreedatabase.com/ame...tml?id=2562529-jawel-ozora-cosa-nostra-impero

Judges: Rui Oliveira (Pt)
Rade Dakic (Srb)
Petru Muntean (Ro)
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
World Dog Show 2017 Leipzig (Germany)

Karballido Staffs Rainbow Fire
JWW-17 & Best of Brеed

Father BISSCH.Karballido Staffs Mambo Golden Legend ( CH.Karballido Staffs Pomerland Secret Weapon x Citadela King Of Rings)

Mother Karballido Staffs Bilberry ( CH.Builders Best Heavenly Raider Long step x Karballido Staffs Coco Chanel)

 


Tsagatos

New Member
27 Νοεμβρίου 2017
3
0
31
Καλησπέρα είμαι νέος στο forum . Βρήκα ένα κουτάβι blue american staffordshire και θέλω πολυ να το αγοράσω. Διάβασα όλα αυτά που γράφεται για τα amstaff και με παραξένεψε ότι στο κούτα που βρήκα η μυτούλα του δεν είναι μαύρη. Αυτό γιατί συμβαίνει?
Σας παραθέτω και το κουτάβι για να το δείτε. Ευχαριστώ πολύ!
 

Attachments



ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Καλησπέρα είμαι νέος στο forum . Βρήκα ένα κουτάβι blue american staffordshire και θέλω πολυ να το αγοράσω. Διάβασα όλα αυτά που γράφεται για τα amstaff και με παραξένεψε ότι στο κούτα που βρήκα η μυτούλα του δεν είναι μαύρη. Αυτό γιατί συμβαίνει?
Σας παραθέτω και το κουτάβι για να το δείτε. Ευχαριστώ πολύ!
Το κουταβι ειναι απο εκτροφέα;Αν μιλήσετε μαζί του θα πρεπει να σας λύσει όλες τις απορίες σας.Επισης καλο θα ειναι να διαβάσετε για την πιθανότητα το μπλε χρωμα να εμφανίσει μια ασθένεια του τριχωματος την Color Dilution Alopecia.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
η μυτούλα του δεν είναι μαύρη. Αυτό γιατί συμβαίνει?
Η μύτη "χρωματίζεται" από την ευμελανίνη, που είναι ένας από τους δύο τύπους χρωστικής που ευθύνονται για τα χρώματα που βλέπουμε στους σκύλους.
Γονίδια είναι αυτά που καθορίζουν όλα όσα σε σχετίζονται με το χρώμα, όπως την ένταση, τα όρια του κάθε χρώματος, την ανάμειξή τους και ένα σωρό παραμέτρους. Εαν στην περιοχή της μύτης υπάρχουν σημεία χωρίς χρώμα (ροζ όπως διακρίνω στην φωτογραφία που έβαλες) σημαίνει πως από πίσω δεν υπάρχει χρωστική για να τα χρωματίσει. Είναι η λεγόμενη butterfly ή parti μύτη η οποία συνήθως σχετίζεται με τα merles.
Για την ιστορία στα αμσταφ η μύτη ΠΡΕΠΕΙ να είναι μαύρη
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Η μύτη "χρωματίζεται" από την ευμελανίνη, που είναι ένας από τους δύο τύπους χρωστικής που ευθύνονται για τα χρώματα που βλέπουμε στους σκύλους.
Γονίδια είναι αυτά που καθορίζουν όλα όσα σε σχετίζονται με το χρώμα, όπως την ένταση, τα όρια του κάθε χρώματος, την ανάμειξή τους και ένα σωρό παραμέτρους. Εαν στην περιοχή της μύτης υπάρχουν σημεία χωρίς χρώμα (ροζ όπως διακρίνω στην φωτογραφία που έβαλες) σημαίνει πως από πίσω δεν υπάρχει χρωστική για να τα χρωματίσει. Είναι η λεγόμενη butterfly ή parti μύτη η οποία συνήθως σχετίζεται με τα merles.
Για την ιστορία στα αμσταφ η μύτη ΠΡΕΠΕΙ να είναι μαύρη
Μου φαίνεται πολύ μικρό στη φώτο...τα κουτάβια μας δεν έχουν μαύρη μύτη πάντα σε αυτές τις ηλικίες αλλά σκουραίνει μετά απο καιρό(μέρες ή μήνες) ανάλογα τη γραμμή και το αν έχει αρκετή χρωστική.
 
  • Like
Reactions: spyv and Yorkaddict


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3