αδιάφορος σκύλακος


Mag

Member
23 Μαϊου 2016
11
24
36
Καλησπέρα και από εμένα.
πρόσφατα βρήκα στον δρόμο ένα θηλυκό σκυλάκι.ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι γύρο στα 12 μηνών ίσος και λιγότερο.εδώ και 25 μέρες που την έχω δεν έχει παίξει ποτέ όπως όλα τα σκυλάκια είναι πάντα λυπημένη και σαν χαμένη.όρεξη για φαγητό έχει και πρόσφατα συνήθισε και το λουρί κάπως,τον οδηγό εννοώ.κάποιες φορές έχει αντιδράσεις εντελώς παράξενες στα μάτια μου και όλων όσον βρίσκονται γύρο.φεύγει γρήγορα σαν να θέλει να κρυφτεί από κάτι σαν να βλέπει κάτι που δεν βλέπουμε εμείς.ή ουρά είναι μόνιμος κάτω από τα σκέλια η κάτω γενικά.πολύ σπάνια έχει κουνήσει ουρά και πολύ σπάνια έχει γαβγίσει.επίσης πολύ συχνά κάνει ότι μασάει κάτι σαν να τρώει το απολαμβάνει κιόλας αλλά το στόμα της δεν έχει τίποτα.είναι σαν να νευρικής φύσεως η κίνηση αυτή.είμαστε 24 ώρες μαζί .έχει κάνει 3 φορές επιληψία έως τώρα και με αλλαγή διατροφής έχει σταματήσει.οι εξετάσεις της είναι εντάξει.δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω.θα ήθελα αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία να με ενημερώσει.την τέταρτη θα πάμε κτηνίατρο αλλά νιώθω ότι κάνεις δεν θα καταλάβει αυτό που βλέπω εγώ γιατί την ζω όλη μέρα και την βλέπω πως είναι.είναι σαν να έχει κάποια μορφή νοητικής στέρησης. δεν θέλω να την αφήσω αλλά δεν ξέρω και πως να την βοηθήσω να είναι χαρούμενη όπως όλα τα σκυλάκια.ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να ασχοληθούν με το θέμα μου.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλησπέρα mag, καλώς ήρθατε με το κορίτσι σου! Έχει γίνει διάγνωση επιληψίας στο σκυλάκι; Παίρνει κάποια αγωγή;
 


Mag

Member
23 Μαϊου 2016
11
24
36
Καλησπέρα sis.η διάγνωση έγινε από ένα βίντεο που μου ζήτησε ο κτηνίατρος να τραβήξω στην επόμενη επιληψία της και έτσι έκανα.μου είπε να μην αρχίσουμε ακόμα θεραπεία αλλά να περιμένουμε να δούμε πως θα πάει.στο μεταξύ της άλλαξα την διατροφή σε Μπαρφ και τουλάχιστον ακόμα δεν μου έχει κάνει άλλη επιληψία.γενικά στο θέμα της επιληψίας θέλω να ψάξω εναλλακτικές λύσεις αν υπάρχουν πέρα από τα φάρμακα.να πω εδώ πως δεν έχω καταλήξει σε ποιο κτηνίατρο θα πηγαίνω την μικρή μου μια και θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι ποιο ειδικευμένο λόγο της κατάστασης της απλά στον συγκεκριμένο που την πήγα για την επιληψία ήταν σε κλινική που την πήγαμε την πρώτη φορά που την βρήκαμε στο δρόμο επειδή ήταν 24ωρη.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
καλησπέρα
καλως την δέχτηκες...
περαστικά της όσο μπορεί να είναι φροντίδα θέλει και ... χρόνο...
την έχεις λίγες μέρες μόνο και ηταν ενα χρόνο εξω...
ποιος ξέρει τι έχει περάσει και από τι την γλύτωσες...
δώστης χρόνο...
όχι μέρες...
μήνες και θ αγίνει ένα φυσιολογικό σκυλάκι εφόσον της δώσεις φροντίδα κι αγάπη...
 


Mag

Member
23 Μαϊου 2016
11
24
36
Καλησπέρα GRDANE. σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.ξέχασα να σας πω ότι ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν πρέπει να ήταν πάνω από 3 με 5 το πολύ μέρες στο δρόμο γιατί ήταν πεντακάθαρη και χωρίς χωρίς ίχνος από τσίπουρια ψύλλους κτλ.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, νομίζω πάντως ότι οι νευρολογικές βλάβες απαιτούν μια σειρά εξετάσεων για να βγει διάγνωση, απεικονιστικές (CT/MRI) μεταξύ άλλων. Όντως θα πρέπει να ψάξεις για κτηνίατρο που εξειδικεύεται σε νευρολογικά θέματα για περαιτέρω διερεύνηση, κι εύχομαι να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια βλάβη.

Από την άλλη, έχε στο μυαλό σου ότι είναι ένα σκυλάκι που μάζεψες απ' το δρόμο, και η ζωή των αδέσποτων είναι συχνά δύσκολη. Πιθανότατα να θέλει χρόνο να προσαρμοστεί στο καινούργιο περιβάλλον, να νιώσει ασφαλής, και να εμπιστευτεί τους ανθρώπους που τη φροντίζουν. Δώστης χρόνο, και άφησέ τη να επεξεργαστεί τις νέες συνθήκες της ζωής της με το δικό της ρυθμό, και κάνε τη φροντίδα σου όσο πιο διακριτική μπορείς. Μπορεί πολύ απλά να είναι φοβισμένη, και σιγά σιγά να τη δεις να ξεδιπλώνεται και να ανθίζει κοντά σου!
 
  • Like
Reactions: Orilis and Mag


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Και τόσο λίγες μέρες φτάνουν για να έχει αποκτήσει τραυματικές εμπειρίες. Χώρια που δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις πώς τα περνούσε πριν, αν ασχολούνταν κανείς μαζί της πέρα από το να της δίνει φαγητό και να την κρατάει καθαρή... Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξε περιβάλλον και τρόπο ζωής 3 φορές, μην την παρεξηγείς, χρόνο θέλει και υπομονή, όπως σου είπαν και πιο πάνω...
Για το θέμα της επιληψίας, ό,τι σου πει ο γιατρός...
 
  • Like
Reactions: Orilis and GRDANE


Mag

Member
23 Μαϊου 2016
11
24
36
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας πραγματικά τις έχω ανάγκη γιατί καθημερινώς ζω στην αγωνία για την επόμενη κίνηση της.κάθετε σαν κούκλα και απλά κοιτάει.και όσο δεν μπορώ να την βοηθήσω τόσο με πέρνει από κάτω.για αυτό και ψάχνω κάποιον ποιο ειδικευμένο γιατρό αλλά κανείς δεν έχει να μου συστήσει.εκεί που θα πάω την τέταρτη δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον να της ξεκινήσω εμβόλια και βλέπουμε.σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Μη στενοχωριέσαι καθόλου, όλα καλά θα πάνε για τη μικρή σου, και μόνο που βρέθηκε με ανθρώπους που θέλουν να τη φροντίσουν είναι ένα σημαντικό βήμα :)
Δε μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο, οπότε δεν έχω κτηνίατρο να σου προτείνω. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ πάντως για νευρολόγο, πιθανόν να έχουν αναφερθεί ονόματα από άλλα μέλη που έχουν σχετική εμπειρία.
Και σύστησέ μας το κορίτσι σου με τ' όνομά της και καμιά φωτογραφία, να την καμαρώσουμε κι εμείς!
 
  • Like
Reactions: Mag




Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Καλησπερα και μπραβο φια τη κινηση σου..

Να ρωτήσω κατι;σιγουρευτηκες οτι δεν τη ψάχνει κανεις; λες οτι ηταν λιγο στο δρόμο και οτι μοιαζει σαν χαμενη... Μηπως είναι;;;;

Αυτα που σου κανει μπορει να ειναι λογω στρες...μολις βολευτεί κ εμπιστευτει θα γινει αλλο πλάσμα!!!

Και εγώ απο οτι ξερω παντως, εαν υπαρχει υπονοια για επιληψια, ζηταει ο κτηνιατρος βίντεο για αρχη κ μετα γινονται λοιπες εξετασεις για την επικυρωση.... Κ ο δικος μου κτηνίατρος οταν ειχαμε ενα περιεργο συμπτωμα και πήγε ο νους μας εκει ετσι κινήθηκε...
 
  • Like
Reactions: Orilis and Mag


Mag

Member
23 Μαϊου 2016
11
24
36
Καλησπέρα Μάρθα!ναι ρώτησαν εκεί στην Παιανία που βρέθηκε η σκυλίτσα αλλά κανείς δεν ήξερε.και κάποιες ανακοινώσεις στο facebook γίνανε αλλά τίποτα.πραγματικά δεν ήμουν έτοιμη να πάρω κατοικίδιο λόγο του ότι λείπω πολλές ώρες στην δουλειά.έχω έναν γάτο στον σπίτι αλλά είναι από την φύση του ανεξάρτητος και μοναχικός και μην σου πω ότι του την χαλάω όταν γυρνάω σπίτι.την μικρή δεν ξέρω τι με έκανε να την πάρω υπό την προστασία μου.πραγματικά ακόμα απορώ!αλλά δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό.ακόμα και στην δουλειά μαζί μου την έχω για να δω πως θα πάει η κατάσταση της.πάντως αν υπάρχει κάποιος γιατρός-νευρολογος που θα μπορούσατε να μου συστήσετε είμαι όλη αυτιά!και θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το αν θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε με εκπαίδευτη για να καταπολέμησουμε τις φοβίες της!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.648
19.879
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Μπράβο σου που την μάζεψες!
Μην βιάζεσαι! Δώστης χρόνο και πρόσεχε τον γάτο. Μην τους αφήνεις μαζί, αν λείπεις. Δεν ξέρεις ποτέ, πως θα της ξημερώσει της σκυλίτσας.

Υιοθεσία ενήλικου αδέσποτου "οδηγίες χρήσεως"
 
  • Like
Reactions: Mag and Orilis


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
To σκυλί έχεις λόγο να πιστεύεις ότι ήταν από σπίτι; Τώρα πού το έχεις, μέσα ή έξω; Όπως είναι μεγάλο σοκ για ένα ζώο να το πάρεις από το σπίτι και να το πετάξεις στο δρόμο, ισχύει και το αντίστροφο. Αν ένα σκυλί έχει μάθει έξω, και με λίγη επαφή με ανθρώπους, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί στη ζωή στο σπίτι. Μη σου πω αναλόγως πώς έχει ζήσει μπορεί να είναι και αδύνατο.
Είχα ένα σκύλο που ήταν πρώην αδέσποτο και με όχι καλή εμπειρία από ανθρώπους. Τους έβλεπε και κατουριόταν να καταλάβεις τους πρώτους μήνες και αν τον πλησίαζε άγνωστος πολύ, χωρίς πολύ χρόνο να τον συνηθίσει και πολύυυυυυ καλοπιασμα, κατουριόταν μέχρι που γέρασε. Ο σκύλος έμαθε στην αυλή μας, έμαθε σιγά σιγά ότι είμαστε "καλοί", αλλά συμπεριφορά σκύλου μεγαλωμένου σε σπίτι δεν απέκτησε ποτέ μέχρι τα γεράματα. Τον έβαζες μέσα, ή μαζευόταν κόσμος γύρω του, και πραγματικά έδινε την εντύπωση ότι είναι "ηλίθιος". Είχε γίνει φιλαράκι με μια αδέσποτη γάτα που ήρθε στην αυλή και τελικά κατέληξε να μένει στο σπίτι του, ήταν πολύ καλός αργότερα με άλλο σκύλο που βρήκαμε αλλά δεν ένιωθε άνετα με ανθρώπους. Όταν τον έβλεπες από το παράθυρο να παίζει μόνος του, ήταν μια χαρά, φαινόταν ζωντανός. Αν τον φώναζες μέσα, με το που τελείωνε το φαγητό ή έβλεπε πάνω από 2 άτομα στο δωμάτιο, σαν να παρέλυε.
 
  • Like
Reactions: Mag and Orilis


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Καλώς ήρθες @Mag ! Κατ'αρχάς μην αγχώνεσαι..το σκυλάκι δεν πονάει γιατί θα το έδειχνε αλλιώς και δεν κινδυνεύει η ζωή της. Και μόνο που την μάζεψες έκανες την πιο μεγάλη πράξη αγάπης που θα μπορούσες για εκείνη. 'Εχω σκύλο με επιληψία και όπως και εσύ ήθελα να αποφύγω να δώσω φάρμακα κι ευτυχώς επειδή οι κρίσεις της δεν ειναι συχνές δεν χρειάστηκε. Η δικιά μου δεν εχει απάθεια αλλά μερικές φορές κάνει πολύ περίεργα πράγματα. Γαυγίζει στρέφοντας το κεφάλι της δεξιά και αριστερά ρυθμικά, σε κοιτάει με τις ώρες χωρίς λόγο κλπ..Θεωρώ ότι η επιληψία έχει και κάποιο άλλο νευρολογικό υπόβαθρο προβληματικό ενδεχομένως που δεν το γνωρίζουμε. Μην ανησυχείς. Απλώς κάνε αυτό που κάνεις έως τώρα ώστε αν τυχόν αυτό που βλέπεις οφείλεται σε φοβίες να ξεπεραστεί και δώστης χρόνο. Και μην αγχώνεσαι. Την έχεις σώσει ήδη και ότι κάνεις είναι για καλό της (θα σε ρωτούσε αν την ελέγξατε για ερλίχια γιατί φέρνει ακεφιά και κατήφεια αλλά είπες έχει κάνει εξετάσεις).
 


Mag

Member
23 Μαϊου 2016
11
24
36
Καλημέρα σε όλους!λοιπόν η σκυλίτσα πιστεύω ότι ήταν από σπίτι γιατί μου το είπε ο γιατρός.δεν γίνεται να ήταν τόσο καθαρή και να ήταν στο δρόμο καιρό!έτσι μου είπε τουλάχιστον!στο μεταξύ από το πρώτο βράδυ που την έβαλα δίπλα μου να κοιμηθεί δεν της φάνηκε περίεργο και κάθε νύχτα ήξερα την θέση της από εκεί και πέρα.άσε που είτε στο σπίτι είτε στο μαγαζί ήμαστε αν δεν έχει από κάτω μαξιλάρι η κάτι μαλακό δεν πέφτει να κοιμηθεί.οι εξετάσεις της ήταν πολύ καλές δεν έχει κάτι!ευτυχώς!τώρα για την επιληψία θα δούμε αν συνεχίσει θα δω πως θα το χειριστούμε!στο σπίτι δεν την έχω ποτέ μόνη είναι μαζί μου συνέχεια οπότε με τον γάτο μου μόνο το βράδυ βλέπονται που είμαστε για ύπνο!
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
καλημέρα
πρωτον να σου ζησει και σου ευχομαι σε λιγο καιρο να τα εχετε λυσει όλα τα θεματακια για να απολαυσετε τη συμβιωση .
βασικα την εχεις πολύ λιγο καιρο για να σου είναι ανετος.ειδικα αν την εχουν αφησει 10 μερες το πολύ αυτος εχει παθει τετοιο σοκ τωρα που δε καταλαβαινει τιποτα. το να εχει ουρα κατω και να αρχιζει να φοβατει ισως να είναι από το ότι ξαφνικα βρεθηκε στο δρομο μονος και είναι κατι που θελει μηνες να στρωσει εντελως. βασικα σκεψου ότι καπου στο 6μηνο το σκυλι νιωθει καλα με το αφεντικο του.αρα εχεις δρομο ακομα.
για την επιληψια δεν γνωριζω δυστυχως να σου πω.ξερω έναν κτηνιατρο παρα πολύ καλο αν εισαι αττικη (αν θες στειλε μου να σου πω στοιχεια) να σε κατευθυνει γενικα....
παντως σε πρωτη φαση το να κατεβαζει ουρα, να τρεχει σαν παλαβο (ενώ εσεις δεν καταλαβαίνετε γιατι -αυτος μπορει ναμυρισε,ακουσε κατι που το εχει συνδυασει με κατι κακο) , να είναι λυπημενη είναι πραγματα που θελουν καιρο και μονο τοτε θα δεις αν αφειλονται σε κατι ή στην ξαφνικη αλλαγη της ζωης της..
συμβουλη 1 φερσου της καλα αλλα όχι με πολλες αγαπες κτλ δωστου χωρο και χρονο (δηλαδή μην αρχιζεις αγκαλιες και φιλια και τετοια -κρατα αποσταση ) και όταν νιωσει ότι δεν εισαι απειλη θα πλησιαζει αυτος.
συμβουλη 2 ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΤΟ .μπορει να τρομαξει ο γατος και να γινει μακελειο εκει μεσα..το ότι είναι ηρεμοι και οι δυο τωρα δε λεει τιποτα...
 
Last edited:


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Καλημέρα σε όλους!λοιπόν η σκυλίτσα πιστεύω ότι ήταν από σπίτι γιατί μου το είπε ο γιατρός.δεν γίνεται να ήταν τόσο καθαρή και να ήταν στο δρόμο καιρό!έτσι μου είπε τουλάχιστον!στο μεταξύ από το πρώτο βράδυ που την έβαλα δίπλα μου να κοιμηθεί δεν της φάνηκε περίεργο και κάθε νύχτα ήξερα την θέση της από εκεί και πέρα.άσε που είτε στο σπίτι είτε στο μαγαζί ήμαστε αν δεν έχει από κάτω μαξιλάρι η κάτι μαλακό δεν πέφτει να κοιμηθεί.οι εξετάσεις της ήταν πολύ καλές δεν έχει κάτι!ευτυχώς!τώρα για την επιληψία θα δούμε αν συνεχίσει θα δω πως θα το χειριστούμε!στο σπίτι δεν την έχω ποτέ μόνη είναι μαζί μου συνέχεια οπότε με τον γάτο μου μόνο το βράδυ βλέπονται που είμαστε για ύπνο!
Αν η παλιά της οικογένεια την πέταξε ή την έχασε, φαντάσου σοκ που θα έχει περάσει! Ειδικά αν ήταν στο ίδιο σπίτι από μωρό. Δώσε της χρόνο.
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
μια προσωπικη εμπειρια που ισως βοηθήσεις.
πριν από 9 χρονια παιρνω μια σκυλιτσα για καποιο διαστημα να την εχω μεχρι να βρει σπιτι.
τρομερη σκυλιτσα.ηξερε από σπιτι και από την πρωτη μερα ηταν σαν να την ειχα χρονια.
αλλα ηταν φοβικη...δηλαδή πηγαίναμε βολτα αλλα μετα ηταν στο κρεβατακι της και δεν εκανε τιποτα.οταν σηκωνόμουνα να παω οπουδήποτε ηταν σε σταση ψιλοαμυνας χωρις καν να περασω από διπλα της.στη βολτα ακουγε μηχανακι ή καμια τεντα να χρυπαει και κατευθειαν εκανε κινηση να εξαφανιστεί.ο εκπαιδευτης τοτε μου ειπε ότι πρωτον εχει φοβια με τους αντρες (με τις γυναικες ηταν τρελα) και επειδή εχει βρεθει στο δρομο λιγο καιρο εχει παθει και σοκ και καλο είναι απλα να της δινω το φαι (βασικο αυτό για να με συνδυασει με κατι καλο) και για τη βολτα απλα να της βαζω το λουρι ηρεμα και να φτιαξω αρχικα τη σχεση τη δικη μου μαζι της και ισως η φοβια με τα εξω να μετριαστεί...όχι πολλα χαδια και παιχνίδια γιατι τα εκλαμβανει αλλιως.μετα από 2-3 βδομάδες που της εδινα μονο φαι και πηγαίναμε βολτα ηρεμα ερχοταν μονη της να την χαιδεψω αλλα παλι ηταν επιφυλακτικη μαζι μου.στο δρομο με τα διαφορα ακούσματα ηταν σχεδόν στα ιδια.
τελικα την κρατησα γιατι απλα θα πηγαινε σε καταφυγιο και ειχα ηδη ζησει 2 μηνες μαζι της και λεω οκ.
στο 5μηνο ηταν αγκαλιες φιλια παιχνίδια αστα να πανε.χαμος.καμια σχεση με ότι ηταν στην αρχη. στη βολτα ενώ την εβλεπα ότι κατι φορες κατι την φοβιζε πραγματικα απλα συνεχιζε τη βολτα της και ολο αυτό σε μεγαλο βαθμο ειχε να κανει στο ότι ειχε αποκατασταθεί η εμπιστοσυνη της σε μενα.
γιαυτο σου λεω στην αρχη κανε τα βασικα ηρεμα και όχι φωνες .και από μονη της θα καταλάβει και θα ανοιχτει μαζι σου και μετα με ολους. η "αδιαφορια" αυτου του στυλ σε τετοια σκυλια λειτουργει προς το καλο.
 


Mag

Member
23 Μαϊου 2016
11
24
36
Καλησπέρα theo9.μακάρι και η δικιά μου η κούκλα να εξελιχθεί έτσι όπως η δική σου!Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf