Μοχαμετ... Συνώνυμο της γκρινιας!


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Δεν έχω εμπειρία με σκύλο ειδικού χειρισμού, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μπούσουλας και δεν είναι ειδικός χειρισμός κάθε απόκλιση από τον μπούσουλα. Για χάριν συνεννοήσεως ας θεωρήσω ειδικού χειρισμού έναν εξαιρετικά κυριαρχικό σκύλο. Εκ του αποτελέσματος (το να αφοδεύσει δηλαδή ο σκύλος κατά το σβέρκωμα) θα το έβγαζα από την κατηγορία αυτή, γιατί ένα ιδιαίτερα κυριαρχικό σκυλί, στο σβέρκωμα θα αντιδρούσε μαχόμενο, έστω αμυντικά...

Επεξεργασία: Δεν μπορώ να κατακρινω το σβέρκωμα αυτό καθεαυτό, αφού δεν το θεωρώ εντελώς αθεμιτο μέσω, κάτω από ορισμένες συνθήκες και όταν βγει κι ενστικτοδώς ενώ προτύτερα έχει γίνει αποφυγή άσκοπης σωματικής διόρθωσης.
Σαφέστατα δεν είναι ειδικός χειρισμός κάθε τι που αποκλεινει της επιθυμιας μας... Δυστυχώς έχω συνεργαστεί με δύο τέτοια σκυλιά στη δουλειά μου....όχι δικά μου αλλά ήμουν εξοικειωμενος για τα βασικά τους... Ο ένας με κατακρεουργησε... Το 1999 παραλίγο να χάσω το δεξί χέρι από τον ώμο. Κομμενοι όλοι οι μύες, μασχαλιαια αρτηρία και με ελικόπτερο με στειλαν στο νοσοκομείο... 11 χρόνια μου πήρε να το φτιάξω εντελώς... Για αυτό δε μπορώ να ακούω ούτε παπατζες, ούτε αν... Λύσεις ή προτάσεις με χαρά να συζήτησω. Ακόμα και από άπειρο μπορώ να δεχτώ συμβουλευτικη προσέγγιση. Όχι όμως κριτική.
Το συμπλήρωμα είναι ότι δεν θεωρώ το σβέρκωμα σωστό με το παραμικρό. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν το κατακρινω. Πιθανόν κι εγώ να σβερκωνα σε αντίστοιχη φάση, δεν ήμουν μπροστά ώστε να πω αν έκανες καλά ή κακά. Απλά, αν σβερκωνα κι ο σκύλος αφόδευε, θα έκανα επανεκτιμηση του συμπεράσματός μου για την κυριαρχικότητά του
Και ο πιο κυριαρχικος στο φινάλε θα χεστεί όπως ακριβώς και ο άνθρωπος...
 


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
@Kotzak,
Εχεις δικιο,αφησα μιση την απαντηση μου γιατι στο μεταξυ με "ετρωγε" ενας σκυλος και δεν προλαβα:LOL:

Η αληθεια ειναι οτι με ενοχλει η ταμπελα "ειδικου χειρισμου"οταν προκειται για κουταβακι.
Απο την θετικη προσεγγιση μεχρι το σβερκωμα-αφοδευση ειναι μεγαλη αποσταση.

Δεν γραφεις τι δοκιμασες μεχρι να φτασεις εκει...

Δεν ειμαι οπαδος της Θετικης με την εννοια που της εχουν δωσει καποιοι εκπαιδευτες!
Και δεν ειμαι γιατι τοσα χρονια απαντησεις στα ερωτηματα μου δεν εχω παρει.
Καταρχήν εύχομαι να βγήκες αλλωβητη από το φαγωμα....
Στο θέμα μας... Έχοντας την εικόνα του κουταβιού στη μάνα ασχολήθηκα επιμελώς με το κουτάβι. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός για περίπου δύο μήνες ταιζαμε σπυρι σπυρι το γεύμα του μόνο όταν το ζητούσε με μύτη ή γλώσσα... Όταν έγινε υποδειγματικος (είχαμε πιστέψει ότι όλα ήταν καλα) βάλαμε στο παιχνίδι και το μπωλακι. Παρουσία της δεξαμενής(βυζι μάνας) συνεχίσαμε να ταιζουμε αποκλειστικά από χέρι... Όταν περάσαμε στή φάση να μπει το μπωλ κάτω, άρχισε να αλλάζει. Τον επανέφερε τόσο η σύζυγος όσο και εγώ φυσικά αλλά η απληστια, λαιμαργια ή δε ξέρω κι εγώ τι, τον είχε σε ετοιμότητα. Εκεί έμαθε την εντολή κανονικά... Εννοώ το κάτω στο πλάι... Αλλα εξακολουθουσε να είναι σε εγρήγορση... Και εκεί που δουλευαμε την καταπραυνση της εγρήγορσης αυτής ήρθε η αλλαγή τροφής και το μπαμ. Απογείωση κατά μέτωπο... Στήθηκε face to face με την γυναίκα γρυλιζοντας με ραχη σηκωμενη μακριά από το μπωλακι του... Τοτε πήρα το μπωλ στο ένα χέρι, αυτόν στο αλλο, σηκώθηκε η σύζυγος και η συνέχεια γνωστή. Εύχομαι να κάλυψα μεγάλο εύρος των αποριών σου. Υπάρχουν και λεπτομέρειες που θεωρώ δικές μου εκτιμισ εις καθ όλη τη διάρκεια των δοκιμασιων που έχουν ενδιαφέρον αλλά δεν είναι πάνω στον μπουσουλα και ακόμα τα επεξεργαζομαι.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το πιατακι του κατω και ταιζω απο εκει και οχι μια μια τις κροκετες οχι ε?
Ο κουταβος τρωει και το χερι στο πιατο?
Αγριευε?
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επειδή έχω σβερκώσει τον σκύλο μου και δεν αφόδευσε, είτε ο σκύλος μου είναι πιο κυριαρχικός από τον δικό σου είτε δεν είναι αλλά σταμάτησα την κατάλληλη (???) χρονική στιγμή. Δεν θεωρώ τον σκύλο μου ειδικού χειρισμού, αλλά σίγουρα ήταν πιο δύσκολος από ότι περίμενα κι από ότι είχε εκτιμήσει η εκπαιδεύτρια (αν έχει κρατήσει ακόμα αυτήν της την ιδιότητα)
 
  • Like
Reactions: Kotzak and l.Kyveli


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Το πιατακι του κατω και ταιζω απο εκει και οχι μια μια τις κροκετες οχι ε?
Ο κουταβος τρωει και το χερι στο πιατο?
Αγριευε?
Το πρώτο αποτέλεσε ενδιάμεσο στάδιο το οποίο μας κράτησε μέχρι το τσαφ. Το χέρι έμπαινε μπροστά αλλά το σώμα ήταν σε ετοιμότητα. Χέρια απλωμενα με το μπωλ ανάμεσα. Απομάκρυνση του μπωλ. Επαναπροσεγγιση τάισμα όπως περιγράφεις χωρίς να είμαστε απειλή του.οσο δεν αντιδρούσε τον μιλούσαμε γλυκά ή ακόμα και χάδι μέχρι τον ώμο. Όταν έβλεπα ότι ανεβαζε τότε του σκεπαζα με το χέρι το μπωλ.δεν δάγκωνε αλλά με το χέρι χτυπούσε το χέρι μας. Λογικό. Αλλά σε συνδιασμο με το προηγούμενο ανέβασμα, ανεπιθύμητο. Πάνω στη δουλειά αυτή ήταν η αλλαγή τροφής. Ίσως να ήταν λάθος μας αλλά επειδή είμασταν παραμεθωριο περιμέναμε 2 μήνες την παραγγελία δεν σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να δυστροπισει αν και ήξερα ότι θα του άρεσε. Αυτός όμως έκανε το μπαμ με το που την μύρισε. Σπυρι δε πρόλαβε να φάει...
 


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Επειδή έχω σβερκώσει τον σκύλο μου και δεν αφόδευσε, είτε ο σκύλος μου είναι πιο κυριαρχικός από τον δικό σου είτε δεν είναι αλλά σταμάτησα την κατάλληλη (???) χρονική στιγμή. Δεν θεωρώ τον σκύλο μου ειδικού χειρισμού, αλλά σίγουρα ήταν πιο δύσκολος από ότι περίμενα κι από ότι είχε εκτιμήσει η εκπαιδεύτρια (αν έχει κρατήσει ακόμα αυτήν της την ιδιότητα)
Εδω δεν έχω να αντιπαταθεσω κάτι αφού η εμπειρία μου σε τέτοια διόρθωση ήταν ανύπαρκτη. Απλά από τη στιγμή που έκανα το πιασιμο μέχρι την στιγμή που πάτησε ο σκύλος πέρασε από στάδιο άμυνας,επίθεσης, χαλάρωσης και υποταγής. Εσύ προλαβες στην χαλάρωση. Εγώ με τη σταδιακή υψόμετρικη του πτώση σε σχέση με τον άνθρωπο αντιπαράθεσης μέτρησε στο να γίνει ότι έγινε.... Ίσως αν τον άφηνα στην χαλάρωση ( με βάση τις νίκες επί της μητέρας του) η ιστορία να είχε συνέχεια. Ίσως πάλι να έχεις δίκιο. Βασικά μακάρι να έχεις δίκιο και ας βγω φάουλ.
Στο δεύτερο σκηνικό με την απόπειρα επιβολής μετά τις ασκήσεις υπακοης, η χαλάρωση ήρθε σχεδόν αμέσως... Σε μισό χρόνο περίπου από το πρώτο και με αιφνιδιασε αφού έχοντας κατά νου το πρώτο σκηνικό δεν ήθελα να το δώ σε ριπλει.
Το θέμα με την έκταση που έχει δοθεί είναι να μη πράξει κάνεις ανάλογα αν δεν έχει μιλήσει με επαγγελματία. Δεν είναι οι περιπτώσεις όλες ίδιες και ας φαίνονται μερικές φορές. Αν την ίδια ενέργεια την έκανε ένας άλλος μπορεί να είχε το ιδανικοτερο ταιμινκ αλλά επίσης θα μπορούσε να τραυματιστει και να προκαλέσει χειρότερες καταστάσεις που ακόμα δυσκολότερα θα βρισκαν λύση. Το σφάλμα μου θα είναι που έχω δώσει μια ειδική πληροφορία που απέδωσε στην περίπτωση μου(έχουμε 5-6 χρόνια ακόμα για επιβεβαίωση μπροστά) η Οποία μπορεί να τύχει αλλογιστης χρήσης από κάθεναν που τα βρίσκει σκούρα. Είναι από τις καταστάσεις... Don't try it home...
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σαφώς don' try this at home. Στην δική μου περίπτωση δεν υπήρξε ανύψωση από το έδαφος. Ήταν λαβή, απουσία κολάρου, για να χωρίσουν δύο σκύλοι που είχαν αρχίσει μανούρα, μέσα στο σπίτι και πίεση στη θέση "ξάπλα" μέχρι να επανέλθει η προσοχή τους σε εμάς. Δεν έγινε ούτε με σκοπό επιβολής κυριαρχίας κι ούτε κι έλυσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους σκύλους. Το υπόλοιπο τριήμερο κυκλοφορουσαμε μέσα στο σπίτι κλείνοντας πόρτες ώστε να είναι χωριστά, ενώ το θέμα το λύσαμε με τον καιρό με σταδιακά βήματα.
 
  • Like
Reactions: Kotzak


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
μαλιστα εχουμε λοιπον ενα επαγγελματια του χωρου...
που πληρωνεται δλδ για να χειριζεται - εκπαιδευεει σκυλια..
και σε ενα κουταβι 25 ημερων κυριαρχικο με το φαι του...
αντι να προσπαθησει να το λυσει χτιζοντας εμπιστοσυνη την ωρα του φαγητου συνεχιζει με κυριαρχια απεναντι στο φαγητο..
χερια απλωμενα την ωρα που τρωει, σκεπαζουμε το φαγητο του κλπ ..
φιλε μου αντι να οδηγησεις στην εξαλλειψη της κυριαρχιας στο φαγητο
οδηγουσες στην κλιμακωση του μεχρι την τελικη εκδηλωση που συνεπεσε με την αλλαγη τροφης και την αντιστοιχη ηλικια..
εσυ εφτασες το σκυλο στο οριο κι επρεπε μετα να σβερκωσεις..
μολις εδωσες και το λαθος που αναρωτιομουν που γινοταν επι 7 μηνες...
 




superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Να τρώει από το χέρι σου δοκίμασες? Φαντάζομαι όχι. Δε μπορώ να παρακολουθήσω ακριβώς το νήμα έχει πολύ σεντόνι.και δεν έχω καταλάβει είσαι συνοδός?
 


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Superman διάβασε σε παρακαλώ να μην επαναλαμβανομαι. Σαφώς και έτσι ξεκίνησα. Διάβασε σε παρακαλώ. .. Δανε τα απλωμενα χέρια ήταν του σκύλου όχι τα δικά μου. Την σχέση που αναφέρεις εχτιζα, εμπιστοσύνης αφού δεν περίμενα να καταλάβει αυτός ότι δεν έχω κακή πρόθεση. Του την έδειχνα με την στάση μου και μέσω της συνέπειες καλή προσέγγιση, άμεσο τάισμα προοδευαμε . Στο καλό αμοιβεσαι. Δεν τον κυριαρχησα στην σιτιση αν αυτό κατάλαβες. Σκεπαζα την τροφή του όταν ενώ είμασταν αραχτόι κοντά του και αυτός άρχιζε να ανεβαίνει... Αν αυτό το κρίνεις λανθασμένο ίσως σου λείπει η εικόνα. Αν με οποιαδήποτε εικόνα εξακολουθεις να διαφωνείς τότε έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη της κατάστασης. Αν μιλάς με ειρωνεία για το εισαγωγικό σου συγνώμη αλλά προσβαλεις. λύση δε δίνεις και προβληματιζομαι. Αν όλα αυτά που έγραψα δε τα θεωρείς προσέγγιση χτησιματος εμπιστοσύνης και σεβασμού στο χέρι σιτισης τότε βλέπουμε τελείως άλλο έργο...
 




GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
Σκεπαζα την τροφή του όταν ενώ είμασταν αραχτόι κοντά του και αυτός άρχιζε να ανεβαίνει..

το συγκεκριμμένο ναι το κρινω λανθασμενο...
το εισαγωγικο μου δεν ειναι ειρωνικο απλά εκφραζω αν αντιλήφθηκα σωστα την ιδιοτητα σου προς επιβεβαιωση γιατι και ο σουπερμανμ οπως βλεπεις δεν ειναι σιγουρος ...
εχει μεγαλη σημασια γι αυτους που διαβαζουν, ποιος γραφει δυστυχως,
κι αν ενας επαγγελματιας λεει και κρινει οτι εκ του αποτελεσματος αποδειχτηκε σωστο,
πολλες φορες δεν εχουν την γνωση να κρινουν κι απλα αποδεχονται αυτο που διαβαζουν...
οποτε κανω ξεκαθαρο οτι ναι μεν επαγγελματιας,
λαθος τακτικη να σκεπαζουμε, να παιρνουμε φαγητο κλπ
εκ του αποτελεσματος παντα και με οσα λες...
δλδ
Σκεπαζα την τροφή του όταν ενώ είμασταν αραχτόι κοντά του και αυτός άρχιζε να ανεβαίνει....

Απομάκρυνση του μπωλ. Επαναπροσεγγιση τάισμα όπως περιγράφεις χωρίς να είμαστε απειλή του.οσο δεν αντιδρούσε τον μιλούσαμε γλυκά ή ακόμα και χάδι μέχρι τον ώμο. Όταν έβλεπα ότι ανεβαζε τότε του σκεπαζα με το χέρι το μπωλ.δεν δάγκωνε αλλά με το χέρι χτυπούσε το χέρι μας. Λογικό.
ναι βλεπουμε αλλο εργο.. αυτο που εσυ θεωρεις λογικο για μενα ειναι το λαθος σου...
χωρις προθεση να προσβαλλω
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Kotzak




Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Αν αναφέρεσαι στο χέρι στο μπωλ, το έβαζα στο πλαίσιο ότι δεν στο παίρνω και έλεγχω την πρόοδο.παντα του εδινα ρεπορτο αναφέροντας το όνομα του ώστε να μην αιφνιδιαστει.. . Ούτε καψωνι, ούτε αναμονή. Ούτε ασφυξια τριγύρω του, όλα με ήπια προσέγγιση γιατί δε θέλαμε να ζοριστει. Έπρεπε όμως να ελέγχουμε και την βελτίωση πριν πάμε στο επόμενο στάδιο. Η διαδικασία ξεκίνησε από το πρώτο τάισμα.... πήρε πολλούς μήνες με καμιά πίεση χρόνου αφού είχαμε βελτίωση αλλά με αργό ρυθμό. Πήγαμε με τον ρυθμό του και απεδιδε. Ίσως όπως είπα να είμαι λάθος, αλλά μη τσουβαλιαζεις αν δεν έχεις αντιμετωπίσει όμοια περίπτωση... Και είμαι σύνοδος. Δεν πληρωνομαι για να εκπαιδευω. Έχω επικεφαλή εκπαίδευσης που καθοδηγεί στη δουλειά. Αν εσύ είσαι εκπαιδευτής, δώσε μου τα φώτα σου... Όσο για τους εκπαιδευτες που κυκλοφορούν στην πιάτσα, έχε υπόψιν ότι έχω επαναφέρει δεκάδες δωρεάν από επανεκπαιδευση. Αν κατεχεις, η επανεκπαιδευση είναι πολύ δυσκολότερη της εκπαίδευσης. Τώρα αν έπεσα έξω με τον Μοχα, δε νομίζω, αλλά σίγουρα δεν το απόλαυσα.
 






l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.633
7.742
Superman διάβασε σε παρακαλώ να μην επαναλαμβανομαι. Σαφώς και έτσι ξεκίνησα. Διάβασε σε παρακαλώ. .. Δανε τα απλωμενα χέρια ήταν του σκύλου όχι τα δικά μου. Την σχέση που αναφέρεις εχτιζα, εμπιστοσύνης αφού δεν περίμενα να καταλάβει αυτός ότι δεν έχω κακή πρόθεση. Του την έδειχνα με την στάση μου και μέσω της συνέπειες καλή προσέγγιση, άμεσο τάισμα προοδευαμε . Στο καλό αμοιβεσαι. Δεν τον κυριαρχησα στην σιτιση αν αυτό κατάλαβες. Σκεπαζα την τροφή του όταν ενώ είμασταν αραχτόι κοντά του και αυτός άρχιζε να ανεβαίνει... Αν αυτό το κρίνεις λανθασμένο ίσως σου λείπει η εικόνα. Αν με οποιαδήποτε εικόνα εξακολουθεις να διαφωνείς τότε έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη της κατάστασης. Αν μιλάς με ειρωνεία για το εισαγωγικό σου συγνώμη αλλά προσβαλεις. λύση δε δίνεις και προβληματιζομαι. Αν όλα αυτά που έγραψα δε τα θεωρείς προσέγγιση χτησιματος εμπιστοσύνης και σεβασμού στο χέρι σιτισης τότε βλέπουμε τελείως άλλο έργο...
Μήπως να διάβαζες όμως και τι σου λένε οι άλλοι αντί να απαντάς μόνο; Γιατί το να λες δεν τον κυριάρχησα στη σίτιση αλλά μόνο σκέπαζα την τροφή του ενώ είμαστε αραχτοί είναι αντιφατικό. Μετά λες , λύση δε δίνεις . Κι όμως λύση σου δίνει ο συγκεκριμένος
αντι να προσπαθησει να το λυσει χτιζοντας εμπιστοσυνη την ωρα του φαγητου συνεχιζει με κυριαρχια απεναντι στο φαγητο..
αυτή είναι η λύση και σου την έχουν επαναλάβει αρκετοί..εσύ επιμένεις να περιαυτολογείς για τη φοβερή τακτική σου..ε δεν είναι φοβερή πως να το κάνουμε; Στο τέλος θα αποτελέσεις και παράδειγμα προς μίμηση ..
 
  • Like
Reactions: zerom0 and sea-mol


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Διάβασε σε παρακαλώ προσεκτικά... Για το λόγο αυτό μας έδωσε τα ματάκια ο καλός Θεός. Στις 17.08 απάντησα σε μια φίλη νομίζω για το λάθος της έκτασης που πήρε το θέμα. Αν έκανα λάθος, δέχομαι πληροφορίες και προσεγγίσεις. Όπως με τον δανο. Η διαφορά σας είναι ότι ο ένας κρίνει και ο άλλος προτείνει. Ο ένας βοηθάει και ο άλλος κουνάει δάχτυλο. Δεν αποκλείω ότι η θέση του δανου μπορεί να ήταν αποτελεσματικη. Και αφού ανοιχτηκε τέτοιο θέμα καλό είναι να δίνονται λύσεις step by step απέναντι στα λάθος steps... Σαφέστατα θα προτείνω και θα υποστηρίξω οτιδήποτε ηπιοτερο στο πλαίσιο step by step όπως του δανου αφού θα προτιμούσα ηπιοτερο χειρισμό.. Να διευκρινησω ότι δε με θεωρώ πρότυπο. Από εκεί και πέρα εσύ μπορείς να παραμεινεις θεατής κριτής και δικαστής μου... Ασχολούμαι με τα σκυλιά τα 29 από τα 38 μου χρόνια... Μια ζωή... Ασφαλώς έκανα λάθη και ασφαλέστερα θα ξανακάνω. Σκοπός μου είναι να μην κάνω το ίδιο λάθος δις. Αν εσύ ανήκεις στους αλανθαστους πάσο.παντως αν διαβάσεις το αρχικό ποστ θα καταλάβεις ότι δεν είχα καμία διάθεση να φανώ πρότυπο στα μάτια κανενός. Διάβασε λοιπόν σε παρακαλώ την ανάρτηση μου και θα αντιληφθείς ότι πατάς αλλού.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Έπρεπε να μάθεις το σκυλί να τρώει από το χέρι σου
Γράψε καλύτερα βαριέμαι και τρολαρω. Το έγραψα ότι έκανα ρε φίλε. Να διαβάσεις βαρεθηκες, να γράψεις δε βαρεθηκες;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3