Hashtag #Ζώα


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
αυτο πουλαει αυτο πλασσαρουν.
Καθεται η κυρια βλεπει τηλεοραση ακουει για κτηνοβασιες και πειραματοζωα
και επειδη ιντριγκαρεται, θα το συζητησει με την γειτονισσα και η ιστορια
παιρνει διαστασεις.
Ενω αν λεγανε οτι ολα αυτα ειναι ψεμματα πουφ τα νουμερα θα πεσουν, κανενας
δεν θα νεδιαφερθει με κατι τοσο ανιαρο.
Εδω βλεπουν φωτο του κακοποιημενου σκυλου απο Greece που εχει φυγει στο εξωτερικο
και λενε οτι ειναι photoshop. Μιλαμε για τοσο καμμενους εγκεφαλους πια.
 
  • Like
Reactions: Orilis and vek


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@Orilis
Χωρίς να τον γνωρίζω, ο συγκεκριμένος μου φάνηκε ένας άνθρωπος με επίγνωση των θέσεων και των ευθυνών του, πολύ προσεκτικός, και μετρημένος ομιλητής, ακριβολόγος, που συνόδευε και με συγκεκριμένα στοιχεία τα όσα ανέφερε. Ας μη ξεχνάμε, ότι κι ο ίδιος είναι πρόεδρος ενός φίλοζωικού σωματείου, μεταξύ άλλων. Εσύ αποκλείεις να μην εργάζονται το ίδιο ηθικά όλα τα σωματεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Απλά ίσως να πρόκειται για τη μειοψηφία, ή ακόμα και για εξαιρέσεις, πράγμα που ο καθένας μας εύχεται. Υποθέτω, ότι για να μην καούν και τα χλωρά με τα ξερά στα πλαίσια ενός δημόσιου διαλόγου, η κοπέλα που μίλησε στη συνέχεια φρόντισε να επαναφέρει την κουβέντα σε λιγότερο ακροβατικά μονοπάτια.

Σε ό, τι αφορά τα πειράματα και τη κτηνοβασία, ο ίδιος δεν αναφέρθηκε ποτέ, επειδή ακριβώς δεν είχε στοιχεία για αυτά. Για την ακρίβεια είπε, ότι δεν υπάρχει ιχνηλασιμότητα, και για αυτό δε μπορούμε να γνωρίζουμε που και με ποιο σκοπό πωλούνται αυτά τα ζώα.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πέρα από το ψάξιμο που μπορεί να κάνει ο κάθε ενδιαφερομενος για τα θέματα αυτά, έχουν γίνει κι οι συζητήσεις στο φόρουμ, τουλάχιστον από μια φορά το κάθε σενάριο. Εφόσον ο κύριος είναι ψαγμενος θα έπρεπε να μιλήσει για τον κανόνα κι όχι για τις εξαιρέσεις. Και να ορίσει την διαφορά ανάμεσα στην αγορά και την κάλυψη εξόδων μεταφοράς. Τα μέλη που έχουν πάρει κουτάβι από εκτροφείο του εξωτερικού ξέρουν και μπορούν να αναφέρουν το κόστος της μεταφοράς και μόνο, του σκύλου. Ο συγκεκριμένος που είναι - υποτίθεται- ψαγμενος θα έπρεπε να ενημερώσει σωστά και όχι να δημιουργήσει εντυπώσεις(δεν τον ξέρω, από αυτά που γράφτηκαν εδώ κρίνω μονο). Αν ντε και και καλά ήθελε να αναφερθεί στην έλλειψη ιχνηλασιμότητας (που μπορεί να είναι πρόβλημα) μπορούσε να αναφέρει ακριβώς αυτό. Και μιλάμε για έλλειψη ιχνηλασιμότητας από κάποιον δημόσιο φορέα, γιατί οι εθελοντές, προφανώς και δεν στέλνουν το σκύλο που με κόπο ανεστησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Άλλωστε, πρόβλημα ιχνηλασιμότητας, αλλά και κατάληξης των σκύλων έχουν κι οι υιοθεσίες εσωτερικού.

Αν εσένα, που έχεις μια έξτρα επαφή με το θέμα σκύλος, σου φάνηκε ψαγμενος φαντάσου πως φαίνεται στα μάτια του ανενημέρωτου κατόχου σκύλου, ή ακόμα χειρότερα στα μάτια των μη κατεχόντων σκύλου καν. Και δυστυχώς, τέτοιοι άνθρωποι (και σε θέματα που δεν αφορούν ο σκύλο) λαμβάνουν βήμα και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν. Προς το παρόν, χωρίς να έχω δει την εκπομπή, διαβάζοντας το θέμα, λυπάμαι που βλέπω ότι έπεσε απενοχοποιηση πώλησης κατοικιδίων από πετ σοπ και δαιμονοποίηση των υιοθεσιών εξωτερικού...

(Μαλακία έκανα που έστειλα την κουκλίτσα μου στους βάρβαρους και της στέρησα μια λαμπρή καριέρα ως αλυσοδεμενη φύλακας κοτετσιού. Πάω τώρα να αυτομαστιγωθώ)
 
  • Like
Reactions: yasemin


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
, έχουν γίνει κι οι συζητήσεις στο φόρουμ, τουλάχιστον από μια φορά το κάθε σενάριο.

Εφόσον ο κύριος είναι ψαγμενος θα έπρεπε να μιλήσει για τον κανόνα κι όχι για τις εξαιρέσεις.

Αν εσένα, που έχεις μια έξτρα επαφή με το θέμα σκύλος, σου φάνηκε ψαγμενος φαντάσου πως φαίνεται στα μάτια του ανενημέρωτου κατόχου σκύλου,


Πρόεδρος στο φιλοζωικού σωματείο «Επαφή» του Ν. Ηρακλέιου τα τελευταία εφτά χρόνια
Γενικός γραμματέας στην ομοσπονδία φιλοζωικών συλλόγων Ελλάδος
Έχει και τρεις συμμετοχές στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή, κατά την κατάρτιση του νομοσχεδίου για τα ζώα, στη Βούλη
Παραπάνω σου παραθέτω τις ιδιότητες με τις οποίες μίλησε ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη συγκεκριμένη εκπομπή, όπου παραβρέθηκε, ώστε να μιλήσει για όλα ανεξαιρέτως τα κακώς κείμενα στο γενικότερο πλαίσιο της πάσης φύσεως εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων, καθώς και για το δικό του έργο σε σχέση με αυτά. Ο ίδιος μίλησε και για το σημαντικότατο ρόλο των εθελοντών, που υποκαθιστούν το κράτος και τις δομές του, καθώς και για να διαχωρίσει τη θέση του από εκείνην της εκπομπής, υπογραμμίζοντας, ότι δε θα έπρεπε στα καταστήματα να πωλούνται κουτάβια.

Κατανοώ, ότι είναι ευαίσθητα θέματα όλα αυτά, και οφείλω να ομολογήσω, ότι μέχρι στιγμής, δεν έτυχε να πέσει κάποιο σχετικό νήμα του φόρουμ στην αντίληψή μου. Ευχαρίστως θα διαβάσω για να πληροφορηθώ, όποιο νήμα έχεις να μου προτείνεις. Είμαι υπέρ του διαλόγου. Ούτε τα μαστιγώματα ούτε τα αυτομαστιγώματα θεωρώ ότι συνεισφέρουν κάπου.
 
  • Like
Reactions: yasemin