Freedom και Ήρα....μερικές ερωτήσεις και από εμάς


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
Γειά σας και από μένα και καλώς σας βρήκαμε. Πρόσφατα στη ζωή μου μπήκε ο Freedomakos το κουκλί που βλέπετε. Σκύλο ήθελα από παιδί αλλά μοναχοπαίδι και με μια μαμά psyco με την καθαριότητα τα μόνα επιτρεπτά κατοικίδια ήταν κάτι παπαγαλάκια και χρυσόψαρα. Δεν άντεχε να κυκλοφορεί κάτι στο σπίτι που μπορεί να λερώσει ή να ανακατώσει οπότε είμασταν οκ μόνο με ότι περιοριζόταν....απορώ πως επιβίωσα και εγώ με τόση αποστείρωση αλλά ίσως γι αυτό βγήκα πολύ αντιδραστική και ανεξάρτητη ήταν η άμυνα για να αναπνέυσω.Άλλωστε από πολύ νωρίς πήρα τη ζωή μου στα χέρια μου. Ως φοιτήτρια δε το δοκίμασα να πάρω λόγω τρελών ωραρίων και μέτα όσο τα παιδιά μου ήταν μικρά το απέφευγα...πρόσφατα κάποια γεγονότα με έκαναν να ψαχτώ και πάλι.Θα είμαι ειλικρινής για να καταλάβετε και εσείς το γιατί και πως βρέθηκα με τον μικρό.Μετά τη κόρη μου προσπάθησα για τρίτο παιδάκι..3 αποβολές μετά το δέχτηκα ότι δε πρόκειται να συμβεί.Η ψυχολογία μου ήταν πιο πάτο δεν πάει και γενικά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν αυτό. Το Σεπτέμβρη βρέθηκα με ένα παλιό γνωστό ψυχολόγο εξειδικευμένο στην υποστήριξη ατόμων σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου.Τα είπαμε και μου κάνει"χρειάζεσαι κάτι να σε απασχολεί να το φροντίζεις πέρα από τα παιδιά σου σκέφτηκες ποτέ να πάρεις κουτάβι;"
Συζήτηση λοιπόν με τον άντρα και τα παιδιά μου όλοι ενθουσιασμένοι οπότε αρχίζω να ψάχνω για φυλή. Ήθελα σκύλο ενεργητικό να του αρέσει να βγάζει και χιλιόμετρα αν γίνεται (τρέχω κάθε πρωί μου κάνει καλό ξεφεύγω)να αντέχει το κρύο γιατί κατάγωγη από Γρεβενά το χειμώνα ανεβαίνουμε συνέχεια για σκι και μη φρικάρετε αλλά ανεξάρτητο δυναμικό.Με ψάξιμο ( είναι και άλλα πολλά αλλά ήδη βλέπω να γράφω σεντόνι)καταλήξαμε σε husky.Όχι μόνοι μας,ρώτησα με τη σειρά( και μαζί με πολύυυυ ψάξιμο για τον χαρακτήρα τους σε sites) κτηνίατρο και εκπαιδευτή σκύλων. Και οι δύο ήταν υπέρ αφού βέβαια με προειδοποίησαν για το τι εστί εκπαιδεύω ένα husky!
Και φτάνουμε στο θέμα μας.Αφού το αποφασίσαμε πάμε και να το βρούμε! Πώς;Ναι τώρα πουμπήκα εδώ το έμαθα ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ και πάλι εκτροφείο....όμως τόσο ψάξιμο έκανα για χαρακτήρες προβλήματα υγείας και ένα κάρο άλλα...αυτό γιατί δε το βρήκα πουθενά; γιατί όταν βάζεις σε search κουταβια husky σου βγάζει 1000 αγγελίες ipet και της Παναγιάς τα μάτια;Ο μόνος λόγος εκτός από κ#@λοφαρδία που δεν πήρα από κει είναι γιατί μου ανέβαζε το αίμα στο κεφάλι αυτό το καθαρά αίματα που βροντοφώναζαν όλοι ότι έχουν ή κάτι παπ#$#ρες που μου είπε ένας στο τηλ που πήρα ότι τώρα έχει σκούρο καφέ χρώμα ΟΛΟ αλλά θα αλλάξει μεγαλώνοντας σε δίχρωμο μη σου πω και τρίχρωμο.
Ο Freedom ....ήταν μάλλον κάρμα!Θεσσαλονίκη συνέδριο και στον καφέ αφού πλέον το μόνο που συζητάω είναι για husky γνωρίζω συνάδερφο η οποία είχε θηλυκό. Ο φίλος της είχε αρσενικό και το είχαν δει πολύ ρομαντικό να πάρει και εκείνη και να τα ζευγαρώσουν όταν έρθει η ώρα( ναι πλέον ξέρω ότι αυτό είναι χοντρή μ@#@κια).Τα είχαν και οι δύο από μωρά( μου έδειξε φωτό) και τώρα τους προέκυψαν 5 μικρούλια.Τα 3 θα πήγαιναν σε φίλους έμενε ένα θηλυκό και ένα αρσενικό και έτσι έγινα μαμά!!Περίμενα 2 εβδομάδες για να γίνει 2 μηνών να τον πάρω ετοίμασα από πριν το χώρο του κάναμε 500 χιλιόμετρα για να πάμε να τον πάρουμε να μην στρεσαριστεί με το ταξίδι να δω τους γονείς να τον δω στο χώρο του πως είναι ....να τον δει κτηνίατρος πριν τον πάρουμε από εκεί μην είναι άρρωστος και αν μπορεί να ταξιδέψει να τον δει η κτηνίατρος με το που φτάσαμε βράδυ εδώ αν είναι καλά....χαμός!
που θέλω να καταλήξω....ο μικρός είναι καλά αλλά μπαίνοντας ΑΦΟΥ τον πήρα εδώ μου κόπηκαν τα πόδια....τρομοκρατήθηκα.Πόσα προβλήματα !Αλλά πως ένας ασχετος με το θέμα της απόκτησης κουταβιού μπορεί να προφυλαχτεί;Εγώ ρώτησα φίλους και κτηνίατρο γιατί κανένας δε με προειδοποίησε;Στο δικό μου το μυαλό το θέλω κουτάβι μεταφραζόταν στο ψάξε στο internet.Γιατί λοιπόν εκεί δεν εμφανίζονται πάνω πάνω αγγελίες από εκτροφεία αλλά είναι όλες byb(το έμαθα και αυτό )Δεν τα βάζω με κανένα με τον εαυτό μου τα βάζω και φτύνομαι που όλα πήγαν καλά αλλά έκανα τόσα για να τον πάρω και να είναι καλά πιστεύετε ότι θα είχα πρόβλημα να δώσω τα αντίστοιχα χρήματα σε εκτροφείο και να είμαι και πιο ήσυχη?
Τέλος θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου πει
υπάρχουν εξετάσεις που μπορώ να κάνω ώστε να δω αν γενετικά ο μικρός έχει προδιάθεση για κάτι;καρυότυπος ή χαρτογράφηση γονιδιακή; Βιολόγος είμαι αν γίνεται ας με κατατοπίσετε.Και αν βγει κάτι υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί πχ στον άνθρωπο ασθένειες όπως η PKU ενώ υφίστανται γονοτυπικά δεν εκδηλώνονται με κατάλληλο διαιτολόγιο. Εδώ γίνεται κάτι αντίστοιχο πχ με τη δυσπλασία;Δε ξέρω πολλά για ζώα ζωολογία με 5 την είχα περάσει και ανατομία σε ακρίδα έκανα οπότε κάθε πληροφορία δεκτή με πολλή χαρά.
 


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Το ξέρω ότι θα ακουστεί "κάπως" αυτό που θα πω και αν λέω βλακεία πες το μου και αγνοησέ με :) Εγώ θα έβαζα σαν προτεραιότητα έναν άλλο ψυχοθεραπευτή.

Το λέω και ως γυναίκα με πολλά προβλήματα γονιμότητας και αποβολές, και ως μάνα που ήθελα κι αλλα παιδιά και για ιατρικούς λόγους μου έχει απαγορευτεί (και θρηνώ ακόμη γι αυτό χρόνια τώρα) και ως νέα σκυλομαμά, και ως άνθρωπος που έχει κάνει ψυχοθεραπεία, και ως πολύ αγχώδης χαρακτήρας.

Προσωπικά, τον ψυχολόγο που σου είπε να δεις το σκύλο σαν υποκατάστατο παιδιού, θα τον πλάκωνα στο ξύλο χωρίς δεύτερη σκέψη, ως επικίνδυνο. Και για τους ανθρώπους και για τα ζώα.

Από εκεί και πέρα, ως παλιά και νέα ιδιοκτήτρια πάντα αδέσποτων αγνώστου προέλευσης, δύο πράγματα έχω να πω:

Αν το σκυλί το αγάπησες πια, δέξου το όπως είναι, πες πως το μάζεψες από το δρόμο και χαλάρωσε, ο,τι είνα να γίνει θα γίνει. Και γενικότερα χαλάρωσε, αν δείχνει καλά δε θέλει τόσο άγχος και για το δικό σου το καλό. Ξέρω, κι εγώ παρανοϊκή γίνομαι ώρες ώρες, αλλά δε σημαινει ότι έτσι πρέπει κιόλας.

Τώρα, αν το σκυλάκι το θες με προδιαγραφές και εγγύση και αν δεν βγουν οι εξετάσεις καλές θα το πας πίσω, ή αν θες τη σιγουριά ένος καθαρόαιμου σκύλου από γνωστή γεννιά, δώσε το πίσω άμεσα ή βάλε αγγελία να το χαρίσεις, για το καλό και του κουταβιού και την δική σου ηρεμία και την ηρεμία των παιδιών σου, πριν προλάβουν να δεθούν μαζί του.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Πολύ άγχος για το τίποτα. Αυτό βλέπω.
Και θα κάνω τις παρατηρήσεις μου, ως γονιός, ως νεότατος ιδιοκτήτης σκύλου(πρώτη φορά) και ως πιθανότατα μεγαλύτερος.

1ον. Περί ψυχολογίας κολοκυθόπιτα. Σε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά να χαίρεσαι που έχεις 2 ομορφα και υγιή παιδιά. Άλλοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα.

2ον. Ψυχολόγος που προτείνει αντικατάσταση παιδιού με ζώο είναι ΓΤΠ. Άλλο ζώο και άλλο παιδί!

3ον. Όλα του γάμου δύσκολα, λένε. Κι εγώ τις 3 πρώτες εβδομάδες ήμουν κομμάτια αλλά μετά έστρωσα.. Καλώς ή κακώς πήρες ένα ζωντανό οργανισμό να τον βάλεις σπίτι σου. Ως βιολόγος ξέρεις πολύ καλά ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα. Ακόμη κι αν πήρες τον τέλειο οργανισμό είσαι σίγουρη για μετέπειτα μεταδοτικές αρρώστιες, καλαζαρ κλπ κλπ.. Αν μπεις σε τέτοια διαδικασία άστα να πάνε!!!

Προτείνω να χαλαρώσεις και να κάτσεις να το απολάυσεις.. και μην τρελαίνεις ούτε την οικογένειά σου, ούτε το μικρό ζωντανό με γιατρούς και ανασφάλειες.

Υ.Γ
Θεωρώ ΜΕΓΙΣΤΗ προσβολή για την φύση αλλά και για τα ίδια τα ζώα να τα βλέπω να τα ντύνουν/μασκαρεύουν/μεταχειρίζονται σαν ανθρώπινα όντα!!!
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Πολύ τα σκέφτεσαι τα πράγματα. Καταρχάς να σχολιάσω κι εγώ ότι θεωρώ λάθος την τοποθέτηση του ψυχολόγου. Πρώτον επειδή άλλο παιδί και άλλο σκυλί και δεύτερον επειδή κατ' εμέ δεν είναι σωστή η βάση του "παίρνω σκύλο/γάτα/φίδι για να με απασχολεί". Το ότι βοηθάνε σε περιπτώσεις κατάθλιψης κλπ είναι αποδεδειγμένο ενώ μας γίνεται φανερό ακόμα και όταν απλά έχουμε μια άσχημη μέρα. Αλλά δεν πρέπει να είναι ο νούμερο ένας λόγος απόκτησης σκύλου. Απλά έρχεται μαζί με τα τόσα άλλα θετικά.

Στο παρασύνθημα τώρα. Η αλήθεια είναι ότι ναι ειδικά όταν μιλάμε για καθαρόαιμα το σωστό είναι να απευθυνόμαστε σε εκτροφείς για λόγους που πολλάκις έχουν αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ. Το ότι πήρες κουτάβι εκτός τέτοιας γέννας, όμως, δε σημαίνει ότι θα βγάλει θέματα! Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις που μπορούν να βρουν κάποιες προδιαθέσεις αλλά σε αυτό καλύτερα να απαντήσουν κάποιοι πιο έμπειροι ή ο κτηνίατρός σου. Όπως όμως είπε η @genie , αν βγει κάτι εσύ τι θα κάνεις; Τώρα πια υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης για πολλές παθήσεις. Και όπως ολόσωστα τόνισε ο @vasilis_mike δεν υπάρχουν μόνο οι γενετικές ασθένειες. Υπάρχει το καλαζάρ, η ερλίχεια, άλλες μεταδοτικές ασθένειες, οι νεφρικές και λοιπές παθήσεις, που ούτε φυλή κοιτάνε ούτε τίποτα. Αν τα σκεφτόμασταν όλα αυτά ως αποτρεπτικούς παράγοντες κανείς μας δεν θα είχε σκύλο! Αν συμβεί κάτι, το αντιμετωπίζεις εκείνη τη στιγμή ;)

ΥΓ Απαγορεύονται οι σκάλες, οι μεγάλες βόλτες και γενικά η καταπόνηση των αρθρώσεων σε αυτή την ηλικία ;)
 


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
ρε παιδιά παρεξήγηση απλώς όταν σε ένα θέμα που θα βγει ήδη μεγάλο πας να τα χωρέσεις όλα τότε ναι βγαίνει λάθος νόημα και ναι φταίω εγώ. Κανείς δε μου πρότεινε να πάρω σκυλί για να αντικαταστήσω ότι έχασα Ήδη από μικρή το ήθελα αλλά ψιλοεξήγησα γιατί δεν ( η πραγματικότητα περιλαμβάνει εμένα να ζητάω για χρόνια σκύλο και να τρώω ένα ΟΧΙ από εδώ μέχρι απέναντι)..το μόνο που μου είπε και αφού με ξέρει χρόνια ήξερε ότι κατά καιρούς έπαιζε το σενάριο να πάρω κουτάβι είναι πως ναι θα μου κάνει καλό (ήδη μου έκανε) πως θα με κάνει να ξεφύγω (ναι και σ αυτό) πως θα έχω κάτι άλλο να δώσω αγάπη έκτος από τα πιτσιρίκια μου....λατρεύω τον αέρα που αναπνέει και δε σας κάνω πλάκα σε αυτό!
Όσο για τις εξετάσεις. ...ποιον να δώσω πίσω?είστε σοβαροί?να τον προφυλάξω θέλω Διαβάζω ότι οι εκτροφείς κάνουν συγκεκριμένες εξετάσει στα σκυλιά τους...τι κάνουν θέλω να μάθω να το κάνουμε και μεις και αν χτύπα ξύλο παίξει κάποιο θέμα να κάνω ότι περνά από το χέρι μου να το προλάβω να το μειώσω ρε αδερφέ
ναι άγχος παίζει τρελό αλλά ποιος από μας δεν αγχώνεται γι αυτούς που νοιάζεται?
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
για να μην αγχώνεσαι αλλά και να προλάβεις ορισμένα θέματα...
παράδειγμα..
για την δυσπλασία διάβασε τα παρακάτω....
ότι δεν καταλάβεις μπορεις ν αρωτήσεις...

http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/managing-the-risks-of-hip-dysplasia
http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/how-do-hips-become-dysplastic
http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/bigger-puppies-develop-hip-dysplasia

δεν είναι όλα κληρονομικά προβλήματα πολλά από αυτά είναι κι επίκτητα...
 


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
μόλις διάβασα το πρώτο
αναφέρει ότι πέρα από κληρονομικότητα η δυσπλασία είναι πιθανό να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (άρα είναι πιθανό να εμφανιστεί και σε ένα υγιές κουτάβι) οπως βάρος, σκάλες , λάθος εκγύμναση και γλυστερό έδαφος. ...το τελευταίο με ανησυχεί Σε εμάς είναι ξύλινο πάτωμα και όταν τρέχει κάνει σλάλομ....,μάλιστα στο άρθρο το δίνει και σα παράδειγμα το κουτάβι να γλυστρά στο πάτωμα και να σκάει στον τοίχο με τις μπάντες!
χαλιά δεν παίζει να ξαναστρώσω θα ψηθούμε Λάρισα σημαίνει 35°C τι κάνω?
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
γι αυτο και στα εδωσα..... να διαβασεις και προβληματιστεις...
υπαρχουν κτηνιατροι που σε δυο μηνων κουταβια δινουν ασβεστιο, σε συνδιασμο με ολα τα υπολοιπ αβασικα υπογραφεις την καταδικη σε ενα κουταβι.....
και μετα ολοι λενε α... κληρονομικο προβλημα...
χωρις να υπερβαλλουμε προσεχουμε για να εχουμε...
 


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
διάβασα και τα υπόλοιπα σ ευχαριστώ πολύ κατατοπιστικά
λέει ότι το βάρος γέννησης σχετίζεται πχ αρσενικό κουτάβι πάνω από 400gr έχει 50% περισσότερο κίνδυνο Εδώ είμασταν τυχεροί γεννήθηκε μικρούλης οπότε υπέρ του βγήκε αυτό.
Για ασβέστιο το άκουσα και εγώ αλλα το έψαξα και με τροφή Acana δε λέει να συνδυάσεις και extra ασβέστιο γίνεται υπερφόρτωση που είναι εξίσου αρνητικό
 


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
με βλέπω να βγάζω κάτι κιλίμια που μου κανε η μάνα μου προίκα να τα στρώνω στο πάτωμα....δε θα το γλυτώσουμε το εγκεφαλικό!!
παρένθεση: την επομένη που τον πήραμε ήρθε σπίτι,δεν ήξερε για τον μικρό μπαίνει μέσα βλέπει το πάρκο πλησιάζει βλέπει τον μπόμπιρα ανάσκελα αρνταν να κοιμάται και το ντι ντιτ στα καρτούν το θυμάστε?είδαμε τη σκόνη από την ταχύτητα αποχώρησης!έκανε τρεις μέρες να μου μιλήσει !?!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
παρένθεση: την επομένη που τον πήραμε ήρθε σπίτι,δεν ήξερε για τον μικρό μπαίνει μέσα βλέπει το πάρκο πλησιάζει βλέπει τον μπόμπιρα ανάσκελα αρνταν να κοιμάται και το ντι ντιτ στα καρτούν το θυμάστε?είδαμε τη σκόνη από την ταχύτητα αποχώρησης!έκανε τρεις μέρες να μου μιλήσει !?!!
χαχαχαχαχαχαχ

Πουτ δε προίκα ντάουν και πάρε τίποτα πρόχειρα αντιολισθητικά κομμάτια. Χαλάκι ή διαδρόμους να βάλεις σε διάφορα σημεία, που μετά θα τα πετάξεις. Μην έχεις να τα πλένεις κιόλας.
 


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
έξυπνο!θα το δοκιμάσω
πάντως δώστου τρέξιμο και παρτου την ψυχή πάνω κάτω το σαλόνι κουζίνα
που να αρχίσουμε να βγαίνουμε και έξω άντε λίγες μέρες ακόμη μέχρι το 3ο εμβόλιο!
 
  • Like
Reactions: mareco


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
Πολύ άγχος για το τίποτα. Αυτό βλέπω.
Και θα κάνω τις παρατηρήσεις μου, ως γονιός, ως νεότατος ιδιοκτήτης σκύλου(πρώτη φορά) και ως πιθανότατα μεγαλύτερος.

1ον. Περί ψυχολογίας κολοκυθόπιτα. Σε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά να χαίρεσαι που έχεις 2 ομορφα και υγιή παιδιά. Άλλοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα.

2ον. Ψυχολόγος που προτείνει αντικατάσταση παιδιού με ζώο είναι ΓΤΠ. Άλλο ζώο και άλλο παιδί!

3ον. Όλα του γάμου δύσκολα, λένε. Κι εγώ τις 3 πρώτες εβδομάδες ήμουν κομμάτια αλλά μετά έστρωσα.. Καλώς ή κακώς πήρες ένα ζωντανό οργανισμό να τον βάλεις σπίτι σου. Ως βιολόγος ξέρεις πολύ καλά ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα. Ακόμη κι αν πήρες τον τέλειο οργανισμό είσαι σίγουρη για μετέπειτα μεταδοτικές αρρώστιες, καλαζαρ κλπ κλπ.. Αν μπεις σε τέτοια διαδικασία άστα να πάνε!!!

Προτείνω να χαλαρώσεις και να κάτσεις να το απολάυσεις.. και μην τρελαίνεις ούτε την οικογένειά σου, ούτε το μικρό ζωντανό με γιατρούς και ανασφάλειες.

Υ.Γ
Θεωρώ ΜΕΓΙΣΤΗ προσβολή για την φύση αλλά και για τα ίδια τα ζώα να τα βλέπω να τα ντύνουν/μασκαρεύουν/μεταχειρίζονται σαν ανθρώπινα όντα!!!


θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου
είναι προσβολή, καρναβάλι!
αλλά προσωπικά έχω στα χέρια μου ένα siberian husky μια από τις πιο αρχοντικές πρωτόγονες φυλές δε πρόκειται ποτέ να τον μασκαρέψω θα ήταν βιασμός πιστεύω σε ότι υποδηλώνει η φυλή του και στην απίστευτη κληρονομιά που κουβαλάει
αλλά θα τον αγαπήσω με όλη μου την ψυχή και θα προσπαθήσω να του προσφέρω όσα αντιστοιχούν και καλύπτουν την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του
Δεν έψαξα να πάρω "παιδί" άσχετα αν οι περιστάσεις υπήρξαν τέτοιες
κανείς και τίποτα δε μπορεί να αντισταθμίσει την απώλεια που βίωσα και πάντα θα νιώθω ένα τσίμπημα όταν ο κάθε ανεγκέφαλος θα μου λέει "γιατί δε κάνεις ακόμα ένα παιδάκι;"
Εγώ ένα φιλαράκι θέλησα να αποκτήσω
που να με νιώθει
που να μου κρατά συντροφιά
που να ταιριάζει ο χαρακτήρας του με τον δικό μου να είναι ανεξάρτητος δυναμικός ατίθασος πεισματάρης εως απόλυτα ξεροκέφαλος
να με συντροφεύει στο τρέξιμο που τρέχω σα τη μουρλή μόνη μου
να με ξεσηκώνει να με ενεργοποιεί όταν με πιάνουν οι μαύρες μου κτλ κτλ ο κατάλογος είναι μεγάλος
τη φυλή δεν την διάλεξα τυχαία δεν ήθελα φύλακα προσέχω μόνη μου μια χαρά τον εαυτό μου 40 χρόνια τώρα
συνοδοιπόρο ήθελα όχι για να πάρει θέση μαζί με τα παιδιά μου αυτά είναι πιο πάνω από τα πάντα
αλλά μια θέση στη ζωή και στην καρδιά μου την έχει ήδη κερδίσει
(και ελπίζω να μη γίνομαι γραφική απλώς παραθέτω ότι ακριβώς νιώθω)
 


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Στο πρώτο σου το ποστ λες κατά λέξη ότι η αφορμή για την αναζήτηση σκύλου ήταν η προτροπή του ψυχολόγου "χρειάζεσαι κάτι να σε απασχολεί να το φροντίζεις πέρα από τα παιδιά σου σκέφτηκες ποτέ να πάρεις κουτάβι;"
Ανεξάρτητα από το πώς θα τα πάτε με το σκυλάκι, αν έστω και ένα λεπτό βάρυνε στην απόφαση αυτή η μπαρούφα του τύπου (προσωπικά πιστεύω ότι σίγουρα βάρυνε, ήσουν ειλικρινής στο πρώτο ποστ), για το καλό το δικό σου, ψάξε το. Με ένα καλό ψυχοθεραπευτή. Από ό,τι λες και εργαζόμενη είσαι, και παδιά έχεις. Δεν είναι το πρόβλημα σου ο υπερβολικός ελεύθερος χρόνος και η έλλειψη ευθυνών. Θα περάσει η πρώτη τρέλα με το κουτάβι, και μετά θα είναι όλα τα αρχικά προβλήματα πάλι εκεί.
 
  • Like
Reactions: Ήρα & Freedom


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
Στο πρώτο σου το ποστ λες κατά λέξη ότι η αφορμή για την αναζήτηση σκύλου ήταν η προτροπή του ψυχολόγου "χρειάζεσαι κάτι να σε απασχολεί να το φροντίζεις πέρα από τα παιδιά σου σκέφτηκες ποτέ να πάρεις κουτάβι;"
Ανεξάρτητα από το πώς θα τα πάτε με το σκυλάκι, αν έστω και ένα λεπτό βάρυνε στην απόφαση αυτή η μπαρούφα του τύπου (προσωπικά πιστεύω ότι σίγουρα βάρυνε, ήσουν ειλικρινής στο πρώτο ποστ), για το καλό το δικό σου, ψάξε το. Με ένα καλό ψυχοθεραπευτή. Από ό,τι λες και εργαζόμενη είσαι, και παδιά έχεις. Δεν είναι το πρόβλημα σου ο υπερβολικός ελεύθερος χρόνος και η έλλειψη ευθυνών. Θα περάσει η πρώτη τρέλα με το κουτάβι, και μετά θα είναι όλα τα αρχικά προβλήματα πάλι εκεί.
σίγουρα έπαιξε το ρόλο της αλλά ήταν το έναυσμα όχι η βάση
όταν έχεις πάντα κάτι στο νου σου αλλά ποτέ δε σου κάθεται για χ ή ψ λόγους έρχεται κάποια στιγμή που όλα σε οδηγούν εκεί
οι σύγκεκριμένες συγκυρίες θα μπορούσαν να με κάνουν να αρχίσω πχ τα ταξίδια ή να ζωγραφίζω λέμε τώρα
είναι τι έχεις ήδη μέσα σου σαν επιθυμία που τελικά βγαίνει στην επιφάνεια
( η συζήτηση μαζί του περιλάμβανε και άλλα πολλά σε φιλικό επίπεδο που σίγουρα θα έδιναν μια καλύτερη εικόνα στο πως καταλήξαμε σε αυτό πού ειπώθηκε τελικά αλλά είναι προσωπικά και δε είναι του παρόντος)
 
Last edited:


Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Θα σου πω κι εγω με τη σειρα μου οτι κι εγω πηρα ενα κουταβι απο μια παρομοια γεννα,ημουν απειρη,δεν ηξερα τι σημαινε αυτο.μετα απο πολλες ωρες διαβασμα εδω μεσα και γενικα στο ιντερνετ και με εκπαιδευτες και κτηνιατρο ξερω οτι δε προκειται να το ξανακανω,θυμωνω με τον εαυτο μου,πες το αγνοια,πες το απειρια,πες οτι θες!
Ο σκυλος μου ειναι 2 χρονων πλεον...εχει διαφορα κληρονομικα προβληματα,εχει κανει 3 χειρουργεια και γενικως ειναι πολυ φιλασθενος για να μην αναφερω ενα ενα αυτα που εχει παθει μεχρι τωρα και τι φαρμακο εχει παρει!Σιγουρα οτι ετυχε σε μενα δε σημαινει οτι θα τυχει σε ολους.Ειναι το πρωτο μου σκυλι,το εχω αγαπησει οσο δε παει,δε θεωρω ουτε αυτον ατυχο ουτε εμενα...ειμαι πολυ τυχερη που συναντηθηκαμε,που τον εβαλα στη ζωη μου!Με οτι εχει παθει μεχρι σημερα και ολη η ταλαιπωρια που εχουμε περασει και οι δυο εχουμε δεθει ακομα πιο πολυ,διπλα κ τριπλα.
Που θελω να καταληξω?Αγαπα τον σκυλο σου οσο πιο πολυ μπορεις γιατι τους αξιζει,μην αγχωνεσαι τοσο πολυ για το τι μπορει να παθει γιατι δε θα το απολαυσεις,θα εισαι με ενα μονιμο αγχος!φυσικα θα προσεξεις καποια πραγματα και θα κανεις οτι χρειαζεται αλλα να μη ψαχνεσαι για ολες τις αρρωστιες που υπαρχουν,τσαμπα αγχος!οτι συμβει θα το αντιμετωπισεις!Αυτα απο μενα.Να σου ζησει ο μπεμπης και ευχομαι να περασετε οσο περισσοτερα,καλα και ετυχισμενα χρονια γινεται!
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
λοιπον για τα θεματα με ψυχολόγους κτλ δε εχω καμια αποψη γιατι ουτε γυναικα είμαι ουτε γιατρος αρα δε μπορω να αναφερθώ με κατι τετοιο.
για το κουταβο τωρα.μη τα ψάχνεις τοσο πολύ.
για δυσπλασια μπορει και ο κτηνίατρος να σου πει αν εχει.αλλα και να εχει ???απλα να μην παρει πολύ βαρος και να μην σκοτώνεται στο παιχνιδι σε πρωτη φαση.
κοιτα απολαυσε τα ξενυχτια του κουταβου και ασε τα αλλα σρους κτηνιατρους.εσυ αν εισαι τακτικη και σωστη σε αυτά όλα τα αλλα θα είναι οκ..
την τροφη να κοιτας, ψεκασμα για κουνούπια, αμπουλες και να το μαθεις και να μαθεις και εσυ να ζειτε αρμονικα μαζι.
μη αγχωνεσε χωρις λογο ....με το καιρο θα μαθαίνεις και θα εισαι πιο ησυχη.
 
  • Like
Reactions: Ήρα & Freedom


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι εγώ στο post έθεσα 2 κύριες ερωτήσεις
βλέπω ότι αναλωνόμαστε κυρίως στο θέμα της ψυχολογίας μου στο πως και τι με ώθησε να πάρω τον μικρό και ελάχιστα σε ότι με καίει και με έκανε αρχικά να γράψω εδώ
η μια ερώτηση αφορούσε το πως εμείς οι άσχετοι με το θέμα σκύλος θα μπορούσαμε εγκαίρως να ενημερωθούμε για το όλο θέμα με τα εκτροφεία
πχ θες να πάρεις αμάξι ξέρεις ότι υπάρχουν ιδιώτες αλλά ξέρεις ότι υπάρχουν και αντιπροσωπείες το τι θα κάνεις τελικά δικό σου καπέλο
εδώ όμως τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα Εγώ είχα μιλήσει και με κτηνίατρο και με εκπαιδευτή και με μέλος φιλοζωικής Κανείς τους δεν ανέφερε καν τα εκτροφεία στο λόγο μου Επίσης αν ψαχτείς για αγορά κουταβιού πρώτες πρώτες βγαίνουν αγγελίες από byb
που είναι οι αντίστοιχες των εκτροφείων?μια να έβλεπα θα την ψιλιαζόμουνα και θα το έψαχνα καλύτερα αλλά ....καμία?γιατί?
Σε ότι αφορά το δεύτερο που θέλω να μάθω είναι επίσης απόλυτα συγκεκριμένο
Εδώ μέσα υπάρχουν εκτροφείς σωστά?πείτε μου φιλικά και όχι σε μορφή ανάκρισης ποιες είναι οι εξετάσεις που κάνετε πχ στους γεννήτορες σας (σε husky πάντα μιλάμε) Τι ψάχνετε και πως το τσεκάρετε?Που γίνονται αυτές οι εξετάσεις και πόσο κοστίζουν?Αφού γίνεται έλεγχος πριν το ζευγάρωμα τότε λογικά μπορώ ίσως να τον κάνω και εγώ στον μικρό εάν και όποτε νιώσω ότι θέλω να εξακριβώσω το οτιδήποτε
ποιοι είναι οι κυριότεροι φόβοι για ένα husky δηλ τι ελέγχετε κυρίως?
Αυτά ζήτησα να μάθω Ίσως να φταίει η δουλειά μου αλλά έχω μάθει πως ότι μπορείς να προλάβεις και δεν το κάνεις ενώ το ξέρεις τότε sorry αλλά τα θέλει ο κ#$λος σου οπότε προσέχουμε για να έχουμε
ευχαριστώ όσους με κατατόπισαν για το θέμα της δυσπλασίας τα περισσότερα δεν τα ήξερα και ήδη κάποια πχ πατάκια για να αποφύγουμε τα σλάλομ τα έχω ήδη βάλει
@mareco την προίκα την έβαλα στην άκρη ;)θα του την κάνω κρεβάτι όταν μεγαλώσει:)
 
  • Like
Reactions: mareco


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ψαξε το τηλ του Κυνολογικου Ομιλου Ελλαδος
ζήτησε τα τηλεφωνα εκτροφέων χάσκυ....
πάρε ενα τηλέφωνο και ρώτα τον συγκεκριμμένα για την φυλή ότι σε προβληματίζει...
ειδικα για εξετασεις δυσπλασιας μπορεις να πας σε εξειδικευμένο κτηνιατρο σε αυτή την ηλικία και ν αζητησεις την ειδική εξέτασξη (αναφερεται μεσα στα κειμενα που σου εστειλλα)
οπου περίπου θα σε κατατοπίση για την προδιάθεση του κουταβιου...
απο εκει και περα χωρις να αγχωνεσαι προσεχε λιγο παραπανω αυτα που διαβασες...
χαλαρωσε και ζήσε χωρις αγχος την κουταβισια περίοδο...
δεν ξαναγυρνα και περνα πολυ γρήγορα...
 
  • Like
Reactions: vek and noni_papa


Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
(y) @GRDANE πραγματικά to the point!
θα το ψάξω τηλεφωνικά δεν το είχα σκεφτεί έτσι
όσο για την μωροπερίοδο μας δεν περιγράφεται αξίζει κάθε δευτερόλεπτο...μεταξύ μας δεν το είχα φανταστεί έτσι και όντως περνάει γρήγορα....
το παν είναι να χαίρεσαι όσα έχεις και όχι να τα προσπερνάς
 
  • Like
Reactions: myEnzo and GRDANE