Διατροφή, άσκηση,χρονισμος γευμάτων κατά την μυική ανάπτυξη!


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Ένα από τα πράγματα που με απασχολούσε πάντα είναι η μυική ανάπτυξη κατά την άσκηση σε συνδυασμό με την διατροφή.
Θέλοντας λοιπόν να αυξήσουμε την μυική μάζα του σκύλου μας χρειαζόμαστε την κατάλληλη άσκηση και φυσικά μια καλή διατροφή,επίσης όμως σημαντικό είναι ο χρόνισμος των γευμάτων κατά την άσκηση για την μεγίστη απόδοση.
Τι χρειαζόμαστε? Κατά βάση λίπος για ενέργεια και πρωτεΐνη για ανάπτυξη.σε πρώτη φάση όμως πρέπει ο σκύλος μας να αποβάλει το περιττό λίπος του σώματος του...........

Για να γίνει αυτό πρέπει πρέπει ο σκύλος να τρώει υπό θερμιδικα αυτο για τους σκύλους που έχουν έξτρα κιλά.
Οπότε πρέπει να φτιάξουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής ελαφρώς μικρότερο σε θερμίδες και να το συνδυάσουμε με άσκηση cardio.αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα είναι να (στεγνώσει)και να μπει σε διαδικασία να μεταβολιζει περισσότερο.....
Να σημειώσουμε βέβαια ότι το ποσοστό της πρωτεΐνης πρέπει να είναι ανάλογο των κιλών για τις ανάγκες του σκύλου, γιατί αλλιώς δεν θα χάνει μόνο το περιττό λίπος αλλά και μυς.

Για να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη πρέπει μετά οι θερμίδες να είναι ίσες τουλάχιστον ,η παραπάνω αναλόγως τι θέλουμε να πετύχουμε. Πλέον πρέπει να παίζουμε με τα γραμμάρια.προσθέτουμε λίγα γραμμάρια παραπάνω και αλλάζουμε τον τρόπο άσκησης.
Εδώ ισχύει το γνωστό ρητό κουρασμένος μυς γυμνασμένος μυς.
Εδώ χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων ασκήσεων με μικρά διαλείμματα ξεκούρασης κατά των επαναλήψεων.πχ αν υποθέσουμε ότι κάνουμε ποδήλατο,κάνουμε σε ανηφορικό δρόμο μικρή απόσταση αλά έντονα ώστε ο σκύλος να πιέζει τους μυς μικρο χρονικό διάστημα πολύ έντονα και φυσικά το επαναλαμβανουμε....

Πέρα από την άσκηση και το γενετικό υλικό όμως πολύ μεγάλη σημασία έχει ο χρόνος κατά τον οποίο μπορεί να τρώει ο σκύλος.αν το γεύμα είναι αντί ένα άλλα τρία έχουμε τεράστια διαφορά στην απόδοση.
Ένας μπούσουλας στα τρία γεύματα είναι αναλόγως το πρόγραμμα μας
1.ενεργειακό
2.πριν την προπόνηση
3.μετά προπόνηση.
Το πρώτο που μπορεί να είναι πλούσιο σε λίπος θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια κατά την διάρκεια της μέρας.
Το δεύτερο πριν την προπόνηση που θα περιέχει λίπος με πρωτεΐνη θα μας δώσει συμπληρωματική ενέργεια και δύναμη κατά την προπόνηση.
Ενώ το τρίτο με πρωτεΐνη θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών και θα τους δώσει την τροφή που χρειάζονται για να αναπτυχθούν....
 
Last edited by a moderator:


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Θέλοντας λοιπόν τα καλύτερα δυνατά αποτέλεσμα πρέπει ο σκύλος μας να καταναλώνει 3,4γρ πρωτεΐνη την ημέρα και άλλα 3 λίπος ανά κιλό σωματικου βάρους.βλέποντας μια τροφή με 25 τοις εκατό ανά 100 γραμμάρια πρωτεΐνη σε ένα σκύλο πχ 30 κιλών θέλουμε 120γραμμάρια πρωτεΐνη δηλαδή σχεδόν 500γραμμάρια ξηρά τροφή.(βέβαια εδώ δε μιλάμε για καθαρή ζωικη πρωτεΐνη).
Με ωμή διατροφή 150γραμμάρια κοτόπουλο θα μας δώσουν γύρω στα 30 γραμμάρια πρωτεΐνη άρα 600γραμμάρια κοτόπουλο θα μας δώσουν τα 120 που χρειαζόμαστε.
Μέσα στις ξηρές η και στο κρέας υπάρχει και το λίπος που επίσης μπορούμε να υπολογίζουμε όπως παραπάνω.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Παρόλο που πολλοί δε συμφωνούν με την λήψη των υδατάνθρακων.θεωρώ πως είναι απαραίτητοι για την σωστή πέψη και αφομοιώση του λίπους.χωρίς υπερβολές 5-10γραμμάρια διαλύτου υδατάνθρακα ανά κιλό σωματικου βάρους είναι αρκετοί.
Βιταμίνες που είναι πολύ σημαντικές είναι η β1,2,6,12 θα μας βοηθήσουν για την απελευθέρωση και την χρησιμοποίηση της ενέργειας. Παντοθενικο οξυ και βιοτινη επίσης.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για σκύλο που ξεκινάει τώρα είναι τρεις φορές την βδομάδα άσκηση και να μεσολαβεί ξεκούραση, αργότερα μπορούμε να ανεβάσουμε τις μέρες ασκήσης αλλά καλό είναι να αφήνουμε πάντα μια μέρα ξεκούραση.
Όπως είπα για να έχουμε μυική ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει καταπόνηση.οπότε το πρόγραμμα μας πρέπει να έχει επαναλαμβανόμενες ασκήσεις ,έντονες με μικρά διαλείμματα.
Το πόσο και το τι άσκηση εξαρτάται από εμάς και το σκύλο μας. Δεδομένου φυλής,ηλικίας, τρόπου ζωής.
Ένα πρώτο γεύμα θα του έχει δώσει ενέργεια κατά της διάρκειας της μέρας,ένα πριν την προπόνηση δυο ώρες θα μας δώσει την δύναμη για την προπόνηση και ένα μετά από δύο ώρες θα ταΐσει τους μυς και θα φροντίσει για την αποκατάσταση τους.όλο αυτό θα μας έχει αυξήσει τον μεταβολισμό που θα μας είναι χρήσιμο ώστε ο σκύλος να τρώει μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που χρειάζεται (μυική ανάπτυξη) χωρίς να λιπωνει.
Παντα μην ξεχνάμε ότι χρειαζόμαστε ένα καλό ζέσταμα,για να αποφύγουμε τραυματισμούς.όπως και μετά την προπόνηση πρέπει να κάνουμε μια σωστή αποκατάσταση για να πέσουν και τα επίπεδα του γαλακτίκου οξέος στο αίμα.
Η άσκηση πρέπει να αλλάζει ανά περιόδους παρόλο που μπορεί να δουλεύουν οι ίδιοι μυς.Αυτό γίνεται γιατί ο μυς συνηθίζει την ίδια και την ίδια άσκηση με αποτέλεσμα να ανεβάζουμε ρυθμό, ένταση, αλλά να μην έχουμε την ίδια κόπωση.
Στις ασκήσεις μπορούμε να χωρίσουμε ανάλογα το τι θέλουμε να πετύχουμε την κάθε στιγμή.
1.cardio
2.δύναμη
3.αντοχή (στους μυς)
4.γράμμωση
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Μπακάλιστικα θα αναφέρω παράδειγμα για τον διαχωρισμό των ασκήσεων. Το weight pulling μπορεί να μας δώσει ένα πολύ καλό παράδειγμα.
1.cardio εδώ δε χρειαζόμαστε το w.p όπως και στους ανθρώπους θέλουμε αερόβιο άσκηση που θα βοηθάει τον σκύλο να είναι υγιής,να γυμνάζει την καρδιά του, τα πνευμόνια και την αντοχή του.δυο φορές την εβδομάδα είναι καλές.
2.δύναμη
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του w.p και έχοντας υπόψιν ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δουλέψουμε πάνω στους μυς υποθετικά (κιλά και μέτρα είναι τυχαία νούμερα.)
Έχουμε σκύλο που τραβάει δέκα κιλά για δέκα μέτρα σχετικά άνετα,το χωρίζουμε σε τέσσερα σετ.στο πρώτο αφού έχουμε κάνει ένα ζέσταμα καλό αφήνουμε να δουλέψει η άσκηση,ένα μικρό διάλειμμα και στο δεύτερο προσθέτουμε κιλά ώστε ο σκύλος να τραβάει με μεγάλη δυσκολία,μικρό διάλειμμα και αναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σετ.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
3.αντοχή
Εδώ αφού έχουμε ένα δίμηνο αφού έχουμε κάνει το παραπάνω μπορούμε να δουλέψουμε την αντοχή των μυών στην καταπόνηση. Ξεκινάμε όπως παραπάνω με κιλά που τραβάει σχετικά εύκολα ο σκύλος.τώρα όμως δεν θα αυξήσουμε κιλά αλλά την απόσταση τα σετ μπορούν να γίνουν περισσότερα έως έξι,τα μέτρα θα αλλάξουν πχ είκοσι.και το διάλειμμα των σετ θα είναι πολύ μικρό,ένα λεπτό ας πούμε.
Γενικά σε ότι κάνουμε με το σκύλο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί,διότι δεν ξέρουμε το όριο και την δύναμη του, αργά αργά και σταδιακά,δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
4.γράμμωση
Είναι μια κατηγορία από μόνη της. Για να έχουμε γράμμωση πρέπει πρώτα να έχουμε μυς για να δείξουμε.αφού λοιπόν έχουμε κάνει τα παραπάνω και είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και θέλουμε να προχωρήσουμε σε γράμμωση αλλάζουμε διατροφή και άσκηση.
Όπως είπα προηγούμενος αφού ταΐζουμε παραπάνω ποσότητα από την κανονική έχουμε κερδίσει μυς αλλά παράλληλα και κάποια μικρή ποσότητα λίπους και νερού,για την γράμμωση πρέπει να τα αποβάλουμε.οπότε διατροφή χρειαζόμαστε υπό θερμιδική ή τουλάχιστον ίσο θερμιδική,μειώνοντας από το λίπος (της διατροφής) Αυτό το κάνουμε για να μειώσουμε τις θερμίδες χωρίς να μειώσουμε την πρωτεΐνη,έτσι θα πέφτει το σωματικό λίπος χωρίς να (χάνει)από τους μυς.
Το πρόγραμμα εκγύμνασης μπορεί να είναι όπως στο 3. Αλλά προσθέτοντας αερόβιο παραπάνω και μειώνοντας από το w.p
 








Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3