Ανάκληση αμπούλας advantix


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Όταν κοιτούσα τις αμπούλες, είχα πετύχει πολλές περιπτώσεις γατιών που έπαθαν τοξικό σοκ εώς και πέθαναν από επαφή στο περιβάλλον, χωρίς καν να γλείψουν το υγρό άμεσα από το σκύλο, από αμπούλες με περμεθρίνη. Μιλούσαν για τρελή τοξικότητα προς τις γάτες, σε φάση ακόμα και από τα σωματίδια που εξατμίζονται (μυρίζαν) από τη φρέσκια υγρή αμπούλα να παθαίνουν τοξικό σοκ (σε συνάρτηση με το πόσο περμεθρίνη περιείχε η εκάστοτε αμπούλα). Η επίσημη πρακτική είναι αν βάλεις αμπούλα με περμεθρίνη σε σκύλο να τον κρατήσεις χωριστά από γάτες για 72 ώρες. Και η κτηνίατρός μας της ίδιας τακτικής είναι. (Χώρια τον κίνδυνο από υγρό που μπορεί να έχει μείνει στο δωμάτιο π.χ. που κυλίστηκε ο σκύλος.)
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Έβαλα πριν 20 μέρες στον σκύλο και στην 1/6 θα του βάλω τη δεύτερη αμπούλα (κάθε 20 μέρες θεωρητικά - κάθε 1η του μήνα πρακτικά για να το θυμάμαι). Ο γάτος είναι μια χαρά αν και δεν έχουν και πολλά πολλά με το σκύλο. Είναι λίγο ανεξάρτητοι και οι δύο.
Καλά που μου το επισημάνατε γιατί σκεφτόμουν να ρίξω μία (μόνο μία) σταγόνα στο τέλος και στο γάτο. Τώρα θα του ρίξω λίγο από τη σιτρονέλα του σκύλου. Έτσι και αλλιώς είναι μόνο μέσα στο σπίτι.
Thanks
Η Vectra λέει ξεκάθαρα στις οδηγίες της να περάσουν αυστηρά 30 μέρες μετά την προηγούμενη αμπούλα - όχι λιγότερες. Το αναφέρουν και στο site τους. Μην την βάλεις στο 20ημερο
 
  • Like
Reactions: LaCat


GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
Ok Thanks
Επειδή κράτησα τα 3 πλαστικά μπουκαλάκια και πέταξα τη συσκευασία δεν το ήξερα.
Έγραψα στο ημερολόγιο για 10/6 Παρασκευή Vectra στο σκύλο :LOL: (και όχι στο γάτο...) :whistle:
 
  • Like
Reactions: noni_papa




noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Βασικά όσες αμπούλες απωθούν σκνίπα έχουν (πχ Vectra 3D, Advantix). Εγώ έχω και σκύλο και γάτο. Στη μικρή βάζω την Vectra και απλά δεν αφήνω το γάτο να την πλησιάσει για λίγες μέρες. Το βασικό είναι να μη γλείψει ο γάτος το σκύλο ή την επιφάνεια όπου ξαπλώνει ο σκύλος τις πρώτες 3-4 μέρες. Μετά η αμπούλα απορροφάται απο το δέρμα του σκύλου. Κατά τ' άλλα δεν νομίζω να υπάρχει θέμα αν βρίσκονται απλά στο ίδιο περιβάλλον.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3