sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Εγώ λέω, ότι τουλάχιστον κτηνίατροι με γνώσεις και εμπειρία, που έχουν περάσει επανειλλημμένα με επιτυχία, τις "εξετάσεις", δικαιούνται να έχουν την επιστημονική τους άποψη, χωρίς να τους αμφισβητεί το σύμπαν, συνεχώς. Ισως...και να ξέρουν κάτι, καλύτερα από εμάς :)
Μακάρι να ξέρουν καλύτερα.
Γιατί ο επιστήμονας εκτός από γνώσεις - εμπειρία - εξετάσεις, πρέπει και να έχει διαρκώς ανοιχτά τα αυτιά του για να ενημερώνεται για να τον συγκαταλέγουμε στους κορυφαίους :)
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Ξαναexplain αυτό με τον αστείρωτο και τον στειρωμένο, ο αστείρωτος ο Ελβις είναι σε μια μόνιμη πείνα για σεξ (όχι μόνο για φαί :p) και ο Τζιμάκος απέκτησε φοβίες και παρα"άνοιξε" μετά τη στείρωση;

Αυτό με το αίμα το είχαμε κι εμείς πρόσφατα κ ομοίως κάναμε ψηλάφιση και έναν πολύ πολύ κακό (τεχνικά) υπέρηχο που άφησε τον Άρη να μη μπορεί να.. κάτσει για κάποιες ώρες μετά (έπαθα κακό που τον έβλεπα έτσι τον καημένο). Δεν έδειξαν τίποτα, ίσως μια μικρή πιθανότητα να ξεκινάει κύστη, και είπαμε χωρίς να είναι επείγον να πάμε για στείρωση μες στο 2μηνο - προληπτικά.
 










manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Σε παρόμοια φάση είμαι και εγώ.
Το στόρι για να μην το ξαναγράφω, το είχα γράψει στο θέμα του Ερμή πριν κάνα δίμηνο.
Ο κτηνίατρος μου πρότεινε στειρωση προληπτικά.
Σήμερα πέρασα από τον κτηνίατρο για να κλείσω ραντεβού για στειρωση.
Και τώρα διαβάζω αυτό το θέμα και ρε @sea-mol μου ανάβεις φωτιές. Επειδή θα φάω όλο το βράδυ για να διαβάσω τα λινκ που παρέθεσεςκαι δεν προλαβαίνω, το νόημα ποιο είναι; αν κατάλαβα σωστά ότι δεν βοηθάει η στειρωση;
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αν μιλάμε για καρκίνο του προστάτη , και όχι άλλα προβλήματα, η στείρωση αυξάνει σαφώς τις πιθανότητες. Αυτό που συμβαίνει φυσικώς σε μεγάλη ηλικία(πτώση ανδρογόνων) και οδηγεί μεγάλο αριθμό αρσενικών σκύλων σε καρκίνο του προστάτη εμείς το φέρνουμε νωρίτερα.
Γι αυτό ξαναλέω, τι εννοούμε "προστάτη"?
Αν βαριέσαι να διαβάσεις, το τελευταίο λινκ έχει μαζεμένο σε πινακάκι τι επιδεινώνεται και τι βελτιώνεται με την στείρωση.
Η απόφαση είναι του καθενός από εκεί και πέρα φυσικά....
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Το θέμα Μάνο μου είναι πως η στείρωση προτείνεται για πάσα νόσο και μαλακια, όταν έρευνες παγκοσμίως έχουν δείξει περισσότερα προβλήματα από οφέλη.
Αυτό εμένα προσωπικά με κάνει τρομερά επιφυλακτικό.
Πόσο μάλλον όταν μια στείρωση δεν γίνεται τσάμπα.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Αυτό είναι που με προβληματιζει και μένα ρε Μιχάλη.
Δεν θέλω να τον στειρωσω χωρίς να υπάρχει λόγος.

@sea-mol Αν πω ότι έβγαλα άκρη με το πίνακακι, ψέματα θα πω. Η διάγνωση για τον ερμη ήταν παραπροστατικες κυλες. Πήρε κάτι χάπια και από τότε δεν εμφάνισε ξανά πρόβλημα.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Εγώ ψιλοέβγαλα άκρη και νομίζω δεν θα κάνω τίποτα αν δεν ξανακάνω εξέταση τουλάχιστον για να δείξει τι ακριβώς έχει...
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
παντως στους σκυλους κι εγω κατα της στειρωσης ειμαι.
η μελισσα ηταν αστειρωτη και τον ορφεα αν ηταν στο χερι μου δε θα τον στειρωνα. το ειχα πει και στην κοπελα που ηταν υπευθυνη για την υιοθεσια.
δεν εχω πειστει οτι η στειρωση προλαμβανει κατι και δε θεωρω σωστο να στειρωσεις/ εγχειρησεις ενα ζωο χωρις λογο.

στις γατες ομως ειμαι υπερ.
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
οι θηλυκες περνουν πολυ δυσκολους οιστρους που δεν εχουν καμια σχεση με σκυλο στη συμπεριφορα τους. της λυπαται η ψυχη σου.
οι αρσενικοι γατοι σημαδευουν το σπιτι με ουρα και ορμονες που μυριζουν εντονα και δε βγαινουν ευκολα (αν φυγουν).
επισης ειναι πολυ πιθανο και τα δυο φυλα να δραπετευσουν για να προσπαθησουν να ζευγαρωσουν. γενικα οι γατες ειναι πιο δυσκολα ζωα να ελεγχτουν απο τους σκυλους οταν θελουν να ζευγαρωσουν.
σε γατες που δεν ειναι αποκλειστικα οικοσιτες και κανουν τσαρκες, φανταζομαι καταλαβαινεις τους λογους που δε συμφωνω :).

και οι τρεις γατες που ειχα ηταν στειρωμενες (η μια στειρωθηκε αφου εφυγε απο κοντα μου :( ).
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Κατάλαβα. Και το χω ζήσει, ειδικά των αρσενικών γατιών. Σκεφτόμουν ότι ίσως για τα συμπεριφορικά να μη νιώθουμε κι εμείς οι άνθρωποι όσο νιώθουμε με τα σκυλιά, αλλά μετά θυμήθηκα και τα ούρα που είπες, ωωω τα ούρα.... :sick:

Μετά τον 1ο γάτο που αργήσαμε να στειρώσουμε όλα τα άλλα στειρώθηκαν νωρίς και δεν είχα προλάβει να ζήσω δείγμα μη στειρωμένου οικόσιτου.
 
  • Like
Reactions: spyv


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Να είστε καλά παιδιά.
Ο Μαραγκός μου το είπε, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μόνο δική του άποψη. Όλοι οι γιατροί λίγο πολύ πιστεύουν ότι αν δεν ζευγαρώνει ένα ζώο καλύτερα να στειρώνεται.
Ευχομαι περαστικά και ολα να πάνε καλα.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Ενδιαφέρον συζήτηση.θα κάτσω να ψάξω σημερα το βράδυ.νς ρωτήσω.για τα θυληκα τη παίζει;;;ειχα σκοπό αφου τωρα ειναι σε οίστρο περιπου τον Ιούλιο να την στειρώσω.τι λέτε;;;;
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δυστυχώς κάποιοι κτηνίατροι ζούνε ακόμα στον μεσαίωνα.. Εχουν κάνει τόσες νέες έρευνες και έχουν γραφτεί τόσα επιστημονικά άρθρα και σου έρχεται ο γιατρός να σου πει πως ο σκύλος πρέπει να στειρώνεται αν δεν θες να τον ζευγαρώσεις (και μάλιστα, 6 μηνών κουτάβι).

Στην Αμερική, τη χώρα που τα περισσότερα σκυλιά είναι στειρωμένα, υπάρχουν εκτροφείς που απαγορεύουν να στειρωθεί ο σκύλος πριν φτάσει 24ων μηνών.

Γιατί άραγε;

Δεν ξέρω ποιος είναι ο συγκεκριμένος γιατρός και δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλός / σωστός ή όχι. Και ο κτηνίατρός μου, που τον εμπιστεύομαι, τα ίδια λέει. Αλλά δεν θα συμφωνήσω και με όλα που θα μου πει. Ακόμα και αν δεν γνωρίζω κάποιο θέμα θα κάτσω να το ψάξω. Θα ζητήσω και άλλη γνώμη (γιατί ναι, υπάρχουν και αυτές).
 


JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
manolo μην το στειρωσεις για παραπροστατικες κηλες .........καμια σχεση δεν εχει η στειρωση με το προβλημα του σκυλου σ καμια μα καμια
 
  • Like
Reactions: Estranged




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3