Το φιλί του Ιούδα


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ή αλλιώς η αλήθεια γι’ αυτή τη φωτογραφία.




Οι ταυρομαχίες είναι ένα βάρβαρο έθιμο της ισπανικής κουλτούρας, με ρίζες στο μακρινό παρελθόν, που αναβιώνεται μέχρι σήμερα και σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Χρησιμοποιείται ένα μόνο είδος ταύρου οι toros bravos επειδή υποτίθεται ότι είναι άγριοι γενναίοι και με πείσμα. Υποτίθεται γιατί ο ταύρος είναι ένα πολύ ευγενικό και ήρεμο ζώο, που για να αγριέψει για την αρένα περνάει μαρτύρια πείνας, δίψας, και κακοποίησης όπως το δέσιμο των ματιών του για να μην μπορεί να δει και να εξαγριώνεται, κάμποσες μέρες πριν τη μάχη.

Αυτό το ήδη ταλαιπωρημένο και αποδυναμωμένο ζώο κατακρεουργείται αργά και βασανιστικά, με την τήρηση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου, καθώς κατά τραγική ειρωνεία ο «πολιτισμός» των εξευγενισμένων στολών και υποκλίσεων σφαγιάζει ζωντανά πλάσματα ούτε καν για λόγους σίτισης, αλλά απλής απόλαυσης. Άρτος και θεάματα, με επικάλυψη παράδοσης, κομμάτι κι αυτό της σύγχρονης απανθρωπιάς των δυτικών κοινωνιών. Οι φωνές πάντως ενάντια σ’ αυτό το εγκληματικό έθιμο έχουν πληθύνει πολύ τα τελευταία χρόνια και μέσα στην ίδια την Ισπανία.

Αυτή η φωτογραφία που έχει γίνει viral με πολύ συγκινητικές περιγραφές όπως «ένα φιλί πριν την αρένα» ή «ο αποχαιρετισμός του ακτιβιστή» ή «μία στιγμή τρυφερότητας πριν το μαρτύριο», κρύβει μία πολύ διαφορετική και ωμή αλήθεια για τις συνθήκες της στιγμής που απαθανάτισε.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο εκτροφέας του ταύρου, αυτός που τον μεγάλωσε από μωρό μοσχαράκι για να τον κάνει ταύρο αρένας. Όταν ολοκληρώθηκε η εκπαίδευσή του τον πούλησε, όπως γίνεται συνήθως, και τον πήγε ο ίδιος ως την πλάθα (την αρένα) που θα γινόταν η ταυρομαχία.

Στη διάρκεια της μάχης όταν ο ταύρος από τους απανωτούς τραυματισμούς και τα βασανιστήρια δεν άντεχε άλλο, είδε ότι ήταν εκεί το αφεντικό του και μέσα στην απελπισία του πήγε τρέχοντας κοντά του προσβλέποντας στη βοήθειά του. Ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε, του έδωσε αυτό το φιλί, κι ύστερα τον άφησε αβοήθητο και τον παρακολούθησε να γίνεται κομμάτια προς τέρψιν του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό διατηρεί τη δυνατότητα να ζητήσει από τον Πρόεδρο να χαριστεί η ζωή στον ταύρο (συνήθως για λόγους μαχητικότητας ή αντοχής), ωστόσο κανένας θεατής δεν εντυπωσιάστηκε από αυτό το συγκινητικό περιστατικό, όπου ένα πλάσμα εκδήλωσε τέτοιο τρυφερό συναισθηματισμό μέσα στο μαρτύριό του, και έτσι ο ταύρος κατακρεουργήθηκε.

Αυτό το φιλί τιτλοφορήθηκε από τον ισπανικό τύπο «Το φιλί του Ιούδα». Θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί και «μη μασάτε οτιδήποτε σας σερβίρουν γιατί κάτι απ’ αυτά θα σας κάτσει στο τέλος στο λαιμό».

https://kollectnews.org/2015/08/24/το-φιλί-του-ιούδα/
 




noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
!!!!! Τελικά όντως πρέπει να ψάχνουμε και πίσω από τα γραφόμενα..

Όσο για το "έθιμο" (ο Θεός να το κάνει) της ταυρομαχίας πραγματικά δεν ξέρω πια τι λέξεις να χρησιμοποιήσω για να το περιγράψω. Το απάνθρωπο είναι πολύ λίγο. Το άκαρδο επίσης. Το μόνο που απεικονίζει το τι πραγματικά είναι αυτό το πράγμα και την κτηνωδία, τη βαρβαρότητα, τη χειρότερη πλευρά της ανθρώπινης φύσης, την αδιαφορία για μια άλλη ζωή, είναι τα μάτια αυτού του ευγενικού πλάσματος την ώρα που το χτυπάνε. Ενός πλάσματος που το μόνο λάθος που έκανε είναι που γεννήθηκε σε έναν πλανήτη που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Και να σταμάταγε μόνο εκεί... Στην ίδια μοίρα είναι και το κυνήγι λιονταριών, ελεφάντων κλπ για μια σέλφι, το κυνήγι ζώων για το δέρμα τους ή για το ελεφαντόδοντό τους. Όλα όπως αναφέρεις προς τέρψιν του κοινού και στο βωμό του κέρδους και των likes χάνουν την αξία τους, ακόμα και όταν μιλάμε για ζωές. Και θα το ξαναπώ. Δεν θα πω ότι χαίρομαι όταν παθαίνει κάτι ο ταυρομάχος, αλλά δεν πρόκειται να πω ότι στενοχωριέμαι.
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Πραγματικα ντράπηκα για λογαριασμό του!!!!
Με πόνεσε, αλλά δε ξέρω ειλικρινά πως να το κρίνω.

Φαντάζομαι, ότι απαιτεί συγκεκριμένου είδους αποφασιστικότητα και συνειδητότητα προκειμένου να γίνει κανείς εκτροφέας ταύρων αρένας. Προϋποθέτει να κάνει κανείς ένα συγκεκριμένο σκληρό deal με τον εαυτό του και τα συναισθήματά του, γιατί χωρίς αυτό δε θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά.

Δε θα ήταν υποκριτικό και ασύμφωνο με το γενικότερο πνεύμα και το επάγγελμά του να σώσει το συγκεκριμένο "πιο επικοινωνιακό κι ευαίσθητο" ταύρο; Κατά τη γνώμη μου, το να επιδείξει την ευαισθησία του στη συγκεκριμένη στιγμή θα ήταν και κάποιας μορφής αδυναμία για τον ίδιο. Εκείνη την ώρα, ή ολοκληρώνεις την αρχική σου πρόθεσή, που αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ζωής, χωρίς συναισθηματισμούς, ή σώζεις τον ταύρο και αλλάζεις επάγγελμα.

Κάποτε άκουσα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άποψη για τις ταυρομαχίες, από έναν άνθρωπο που εκτιμώ ιδιαιτέρως, και ίσως κάποιοι που πιστεύουν, ότι το πρόβλημα με την κρεατοφαγία είναι η υπερβολή, να συμφωνήσουν μαζί της:

Η παράδοση των ταυρομαχιών συμβάλει στην αποκατάσταση μιας αλήθειας που τείνει να διαστρεβλωθεί. Τα νέα παιδιά (και όχι μόνο) πλέον νομίζουν, ότι τα σουβλάκια που καταναλώνουν φυτρώνουν στα σούπερ μάρκετ, κι αν δεν το πιστεύουν ακριβώς έτσι, αυτός ο άκρως "απενοχοποιημένος" είναι ο τρόπος που το αισθάνονται, και για αυτό το υπερκαταναλώνουν. Ίσως οι ταυρομαχίες με τις σκληρές εικόνες τους, υπενθυμίζουν στα πλήθη, ότι το κρέας (το οποίο παρεμπιπτόντως σερβίρεται λίγο μετά στις γύρω ταβέρνες), είναι προϊόν θυσίας, και για αυτόν ακριβώς το λόγο (θα έπρεπε να) τρώγεται αραιά και που, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως συνέβαινε για πολλές δεκαετίες στον Ελλαδικό χώρο (βλ. το παραδοσιακό άσμα, "στου παιδιού μου τη χαρά, έσφαξα έναν κοκορά").

Προσωπικά δε μπορεί, φυσικά, παρά να με συγκινήσει βαθιά η παραπάνω εικόνα και ιστορία. Είμαι κάποιος, που δε θα επέλεγε ποτέ να εκτρέφει πλάσματα προσβέποντας στη σφαγή τους. Ωστόσο, αν και έχω πολλές φορές φλερτάρει με την ιδέα της χορτοφαγίας, δεν έχω καταφέρει να κάνω το βήμα. Γνωρίζω, ότι τόσο το σκυλί που συντηρώ, αλλά πολύ αραιότερα κι εγώ, τρεφόμαστε συν τοις άλλοις και με τη σάρκα αθώων ψυχών που έχουν μανούλα, αισθήσεις και συναισθήματα όπως κι εμείς.. Θα ήταν υποκριτικό για εμένα λοιπόν να διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου μπροστά σε αυτή την εικόνα και την ιστορία της.

Ακόμα και το δικό μου μερίδιο ευθύνης και ενοχής να εκμηδενίσω γινόμενος ακραιφνής χορτοφάγος (vegan), θα είμαι ακόμα υπεύθυνος για ένα μικρό στο μέγεθος και στην ανάγκη τροφής μεν, αλλά σαρκοφάγο όν, που έχω υπό την προστασία μου, και που για το δικό του καλό, θα επιλέγω άκρως εγωιστικά να το ταΐζω barf (αρχής γενομένης στο προσεχές μέλλον). Το μέτρο είναι λοιπόν τα ζητούμενο για εμένα, και θεωρώ, ότι αν για κάποιο λόγο εικόνες και συμπεριφορές, όπως η παραπάνω μας αναστατώνουν, αυτός είναι, ότι σε τελική ανάλυση μας φέρνουν αντιμέτωπους με τη δική μας προσωπική «ασχήμια». Δυστυχώς δεν είμαστε άγγελοι, ας το έχουμε κι αυτό κατά νου, κι ας κάνουμε απλά το καλύτερο που μπορούμε.
 
Last edited:


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.433
1.022
Με θλιβει πολυ η αισθηση του να μην σταθω σε ενα πλασμα που εχει μαθει να στηριζεται σε μενα την υστατη στιγμη της αναγκης του.Μου κανει προδοσια. Για αυτο και η ντροπη.

Στα αλλα εχεις δικιο, ειναι βαθια αντιφατικη η φυση και η ανθρωπινη και γενικα.

Δεν ξερω αν η χορτοφαγια ειναι η λυση. Μια σοφη φιλη μου λεει οτι δεν την πειραζει να τρωει κρεας τοσο, οσο το να τρωει ζωα δυστυχισμενα που δεν εζησαν οπως επρεπε την οση ζωη τους. Δυσκολευομαι αλλα συμφωνω. Νομιζω οτι εκτος απο την συχνοτητα και την ποσοτητα που αλλωστε αποδεδειγμενα πια δεν κανει καλο, πρεπει να επιλεγουμε και την προελευση. Ως καταναλωτες εχουμε μεγαλη δυναμη στα χερια μας. Ως ψηφοφοροι αστο. Αλλα ως καταναλωτες πιστευω οτι οι επιλογες μας μπορουν να κανουν την διαφορα!!
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ως καταναλωτες εχουμε μεγαλη δυναμη στα χερια μας. Ως ψηφοφοροι αστο. Αλλα ως καταναλωτες πιστευω οτι οι επιλογες μας μπορουν να κανουν την διαφορα!!

Και ναι και όχι. Η γνώση, όχι απλώς ως πληροφορία, αλλά και το σπουδαιότερο, ως συναίσθηση, συνείδηση, και στάση ζωής, είναι μεγάλη δύναμη, και μπορεί να καθορίσει πολλά. Το ερώτημα είναι πόσοι και ποιοί έχουν ή μπορούν να έχουν αυτή τη δύναμη στα χέρια τους.

Θα συμφωνήσω με τη φίλη σου. Αυτός είναι, εξάλλου, κι ένας από τους λόγους που τάσσομαι και υπέρ του υπεύθυνου κυνηγιού, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που αποτελεί και ένα είδος taboo για το forum. Τα συναισθήματα προς τους κυνηγούς δεν είναι και ιδιαίτερα θετικά, αν και παραδείγματα ανθρώπων που προσωπικά έχω υπόψη, είναι ο ορισμός της οικολογικής συνείδησης, της φυσιολατρίας, και της ώριμης και συνειδητοποιημένης φιλοζωίας, όσο οξύμωρο κι αντιφατικό, κι αν μοιάζει αυτό. Σε τελική ανάλυση, αν θες να φας τη σάρκα ενός έμβιου όντος, το βρίκω πιο έντιμο να είσαι εσύ ή ένας δικός σου άνθρωπος εκείνος που θα διαπράξει το φόνο και θα φορτωθεί συν τοις άλλοις και το βάρος της ευθύνης για αυτή την πράξη.
 
Last edited:


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν χρειάζεται αποφασιστικότητα και συνειδητότητα για να εκτρέφει κάποιος ταύρους που προορίζονται για ταυρομαχία και για αυτό το θέαμα ή αν απλά το βλέπουν ως πηγή κέρδους οπότε και μπορούν να αποστασιοποιούνται ευκολότερα.

Για όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες για την φύση του ανθρώπου και πόσο αντιφατική είναι αυτή μερικές φορές θα συμφωνήσω απόλυτα. Κατά τη γνώμη μου πολλές φορές βάζουμε και παρωπίδες κατά πώς μας συμφέρει. Και συμφωνώ απόλυτα και με τη @matilda . Η χορτοφαγία ισως όντως να μην είναι η μια και μοναδική λύση. Προσωπικά πιστεύω ότι λύση είναι να καταλάβουμε όλοι από που προέρχεται το κρέας που τρώμε και κυρίως τις συνθήκες εκτροφής αυτών των ζώων, να ελέγχουμε όσο μπορούμε τις πηγές του, να επιλέγουμε όπου μπορούμε κρέας μικρών φαρμών βιολογικών αντί για τις μεγάλες βιομηχανίες. Ίσως έτσι να μπορέσουμε να πιέσουμε και τους δεύτερους προς αυτή την κατεύθυνση.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Και ναι και όχι. Η γνώση, όχι απλώς ως πληροφορία, αλλά και το σπουδαιότερο, ως συναίσθηση, συνείδηση, και στάση ζωής, είναι μεγάλη δύναμη, και μπορεί να καθορίσει πολλά. Το ερώτημα είναι πόσοι και ποιοί έχουν ή μπορούν να έχουν αυτή τη δύναμη στα χέρια τους.

Θα συμφωνήσω με τη φίλη σου. Αυτός είναι, εξάλλου, κι ένας από τους λόγους που τάσσομαι και υπέρ του υπεύθυνου κυνηγιού, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που αποτελεί και ένα είδος taboo για το forum. Τα συναισθήματα προς τους κυνηγούς δεν είναι και ιδιαίτερα θετικά, αν και παραδείγματα ανθρώπων που προσωπικά έχω υπόψη, είναι ο ορισμός της οικολογικής συνείδησης, της φυσιολατρίας, και της ώριμης και συνειδητοποιημένης φιλοζωίας, όσο οξύμωρο κι αντιφατικό, κι αν μοιάζει αυτό.
Το σωστό κυνηγό προσωπικά τον έχω στο μυαλό μου ως κάποιο που σέβεται το ζώο που κυνηγάει, που δεν θα σκοτώσει παραπάνω από ό,τι χρειάζεται και που δεν θα το κάνει σε βαθμό που μπορεί να πλήξει τον πληθυσμό και που δεν κυνηγάει σε εποχές ζευγαρώματος, γέννας κλπ. Ως έναν άνθρωπο που δεν κυνηγάει για χόμπι απλά, που έχει μελετήσει, που στο τέλος θα "ευχαριστήσει" το θήραμά του για αυτό που θα του προσφέρει. Και φυσικά που σέβεται τη φύση και ό,τι αυτή προσφέρει. Δεν ξέρω αν έτσι ορίζεται ο κυνηγός ή αν είναι μια ιδεατή κατάσταση αυτή που περιγράφω, αλλά έτσι θα ήθελα να είναι :D
 








ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
http://atexnos.gr/o-tavromahos-einai-nekros/


Ο ταυρομάχος είναι νεκρός




Μια είδηση προξένησε εντύπωση ανάμεσα στα ρεπορτάζ για τον εκλογικό νόμο που σχεδιάζει η κυβέρνηση και τις αλχημείες για τη χορήγηση των νέων τηλεοπτικών αδειών. Ταυρομάχος έπεσε νεκρός από τα κέρατα ταύρου –που αλλού;– στην Ισπανία. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί τριάντα χρόνια.

Στις εκκλήσεις για κατάργηση των ταυρομαχιών κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν δεν είσαι Ισπανός δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει η ταυρομαχία για τους Ισπανούς (δεν ισχύει βέβαια το ίδιο για όλους τους Ισπανούς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας).

Ας σκεφτούμε για λίγο τη σκηνή.

Ο ταύρος να βρίσκεται στο κέντρο της αρένας, εν μέσω αλαλαγμών του πλήθους που ζητάει τη θανάτωσή του.

Μόνος, με την κάθε του κίνηση να είναι προδιαγεγραμμένη, σα να ακολουθεί τις οδηγίες ενός αόρατου σκηνοθέτη.

Ο ταυρομάχος να ελίσσεται περιπαιχτικά μπροστά του, δίπλα του, πίσω του και σε κάθε ευκαιρία να του καταφέρνει κι από ένα μοβόρικο χτύπημα στον τράχηλο.

Να είναι τόσο δυνατός και όμως το δικό του αίμα να στάζει και να βάφει την άμμο της αρένας.

Όλα να μοιάζουν χαμένα και όλοι να μετρούν το χρόνο που απέμεινε μέχρι το τέλος του… και ο ταύρος να τους χαλάει τη συνταγή! Όχι μόνο ν’ αντέχει και να μη λυγίζει στα χτυπήματα του ταυρομάχου αλλά να καταφέρνει να ρίξει αυτός στη γη τον επίδοξο δολοφόνο του και να τον αποτελειώνει!

Όσο θα συνεχίζεται η πάλη μεταξύ ταύρου και ταυρομάχου και το τέλος του ταύρου θα συνεχίσει να μοιάζει προδιαγεγραμμένο. Μόνο που κάθε φορά που το συμπαθές γιγαντόσωμο τετράποδο θα παίρνει την «εκδίκησή» του, οι άγραφοι νόμοι της εξέλιξης θα «φωνάζουν» ότι σε μια μάχη ζωής και θανάτου κάθε εμπόδιο είναι δυνατό να συντριβεί και κάθε εχθρός να νικηθεί, αν ο –φαινομενικά– «χαμένος» εκμεταλλευτεί μαζί με τη δύναμή του τις υπερεκτιμήσεις και τα λάθη εκείνου που θα τον υποτιμήσει επιχειρώντας να του στερήσει το ιερότερο δικαίωμα: της ζωής.

Σε μια μάχη δεν κερδίζει πάντα ο πιο ισχυρός (ή αυτός που φαντάζει πιο ισχυρός). Μένει και να αποδειχτεί πότε θα το ξαναθυμηθούν αυτό οι άνθρωποι…
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ο ταυρομάχος είναι νεκρός
Σε μια μάχη δεν κερδίζει πάντα ο πιο ισχυρός (ή αυτός που φαντάζει πιο ισχυρός).
Να εδώ για παράδειγμα, έχουμε έναν παντελώς άγνωστο άνθρωπο που επέλεξε να γίνει ταυρομάχος, κι ένα παντελώς άγνωστο, αλλά συμπαθή, ως άλλο θηλαστικό και χρόνια καταδυναστευμένο είδος, ταύρο. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν και ξέρω, ότι είναι προκλητικό αυτό που θα πω. Μια κρυφή χαρά την ένιωσα, και ίσως η ερμηνεία της να βρίσκεται στην πρόταση που απομόνωσα παραπάνω. Η χαρά της επικράτησης του αδυνάτου, παρά το σικέ τουν αγώνα ζωής και θανάτου. Μαζί με τον αδύνατο, η δικαίωση και όσων χαμένων αυτός εκπροσωπεί. Η επικράτηση της φύσης, ενάντια στην αλαζονική διάθεση του ανθρώπου να την καθυποτάξει.

Και είμαι πραγματικά περίεργος, πόσοι ακόμα ένιωσαν την ίδια με εμένα, "απάνθρωπη" χαρά. Όσοι πιστοί, προσέλθετε και κάντε like στο παραπάνω ποστ του φίλου ISKENDER, έτσι για να μετρηθούμε και μόνο.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: noni_papa


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έκανα like, όντως και για την παραπάνω πρόταση, αλλά χαρά δεν ένιωσα για το θάνατο του ταυρομάχου. Ούτε ένιωσα χαρά με τον θάνατο και τον τραυματισμό των ανθρώπων στις ταυροδρομίες κοντά στην Παμπλόνα. Δεν θα μπω στον πειρασμό να κρίνω το έθιμο ενός άλλου λαού καθώς έχουμε κι εμείς έθιμα που οι άλλοι λαοί δεν καταλαβαίνουν. Ίσως όχι τόσο βάρβαρα, αλλά σίγουρα ακατανόητα για τους "απ'εξω"
 
  • Like
Reactions: d-friend


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Δεν ένιωσα χαρά αλλά όπως προείπα δεν ένιωσα ούτε λύπη. Με το συγκεκριμένο έθιμο έχω μόνο ένα θέμα: δεν μπορώ να καταλάβω από που αντλούν χαρά οι θεατές. Πώς γίνεται να ευχαριστιέται κάποιος με το θέαμα ενός ζώου που πονά, που αγωνιά, που παλεύει για τη ζωή του;
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.640
7.749
Οι ταυρομαχίες υπάρχουν γιατί υπάρχει κοινό. Αυτό, την επόμενη φορά που κάποιος από εσάς βρίσκεται Ισπανία και το γκρουπ κανονίζει κάτι παρόμοιο να το σκεφτείτε και να αρνηθείτε να πάτε. Αυτό έκανα 20 χρόνια πριν εγώ, όταν δεν υπήρχε καν ντόρος για το θέμα...
Τώρα αν ένοιωσα χαρά..; Φυσικά και ένοιωσα. Δεν είμαι τόσο μεγαλόψυχη..έβλεπα προχθές είδηση, μάνα βρέφους σκοτώθηκε από ταύρο στην Παμπλόνα...έπρεπε δηλαδή να συγκινηθώ; Η μάνα του βρέφους δεν σκέφτηκε το βρέφος της και τι θα απογίνει όταν βγήκε στους δρόμους όπου ένας μαινόμενος βασανισμένος ταύρος θα έτρεχε ελεύθερος...και όχι μόνο ένας πολλοί..είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας..επειδή είναι έθιμο δεν κάνει τους συμμετέχοντες λιγότερο ηλίθιους.
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο άνθρωπος θεωρεί ότι η φύση ολόκληρη υπάρχει για να μπορεί αυτός να ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες και να βγάζει γούστα. Προσωπικά δεν θεωρώ κακό καμιά φορά οι συνθήκες να του υπενθυμίζουν ότι τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι... Στο κάτω κάτω όταν γίνεσαι ταυρομάχος ξέρεις ότι υπάρχει αυτό το ρίσκο...
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Ο Ταύρος δεν είναι επιθετικό ζώο. Ο λόγος που είναι θυμωμένος είναι γιατί μέρες είναι νηστικός και απίστευτα-βάναυσα ταλαιπωρημένος
Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουν όλοι όσοι έχουν για θεούς τους και θαυμάζουν τους ταυρομάχους, δεν είναι ένα δυνατό ζώο, αλλά ένα ταλαιπωρημένο, βασανισμένο και εξαντλημένο ψυχικά ζώο. Σε αυτό το υπερήφανο και δυνατό πλάσμα, βάζουν υγρές εφημερίδες στα αυτιά του και τα μάτια του είναι γεμάτα βαζελίνη για να θολώνουν την όρασή του...
Τα ρουθούνια του είναι γεμάτα βαμβάκι ώστε να του κόβει την αναπνοή και στα γεννητικά του όργανα έχουν κολλήσει μια βελόνα.Υποσιτίζεται για μέρες ώστε να είναι αδύναμος και είναι φυλακισμένος για μέρες σε ένα σκοτεινό κουτί ώστε να χάσει τον προσανατολισμό του και να του δημιουργηθεί στρες.
Έτσι όταν βγαίνει στην αρένα απο το κουτί αυτό, τρέχει απεγνωσμένα νομίζοντας πως το μαρτύριο του έχει τελειώσει.
Αντ΄αυτού το εξαντλημένο και κακοποιημένο ζώο έχει να αντιμετωπίσει τις ιαχές του πλήθους και τους δολοφόνους του που το εξαντλούν ακόμη περισσότερο με τα χτυπήματα τους.
Τι ηρωισμός. Τι γενναιότητα. Πως ο άνθρωπος έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο κτήνος που δολοφονεί για την απόλαυσή του... Είμαστε μοναδικοί σε αυτό τον πλανήτη.

Δεν είχα ιδέαν για τα παραπάνω που διάβασα μόλις από ανάρτηση της
Λίτσας Καραγιάννη