Ψύλλοι σε κουτάβι


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Καλησπέρα παιδιά! Ήθελα να ρωτήσω τα εξής. Πήρα ένα κουτάβι χθες απο μια που τα εδινε για υιοθεσια. Δεν ειναι ρατσας, μικροσωμο, θα γινει γυρω στα 5 κιλα, 1,5 μηνων. Το κουταβι το εκανα μπανιο με το που το πηρα, χθες , και ειδα οτι ειναι ΓΕΜΑΤΟ ψυλλους. Ειχα λιγη γερανιολη και το ψεκασα. Σημερα, εβρασα σε ενα λιτρο νερο 2 λεμονια 2 σκελιδες σκορδο μια κουταλια μηλοξυδο και οταν κρυωσε εβαλα 6 σταονες αιθεριο ελαιο λεβαντα και τον ψεκασα. Επισης στο φαγητο του σημερα εκοψα μια σκελιδα σκορδο. Το εφαγε, ολο. Εχω παρει χαπι για εσωτερικα παρασιτα και δεν το εδωσα ακομα. Επισης πηρα αμπουλα vectra 3d, και περιμμενω δυο μερες να περασουν ακομα, γιατι οπως ειπα τον εκανα μπανιο χθες, και να του τη βαλω. Το θεμα ειναι οτι στο σπιτι το ενδεχομενο να εξαπλωθουν ψυλλοι θα ειναι καταστροφικο. Υπαρχουν σοβαρα θεματα με δερματιτιδες και υπερευαισθησια σε τσιμπηματα ακομα κι απο κουνουπι. Σκεφτομαι δυο μερες μετα την αμπουλα να του βαλω εξωτερικα και διατομικη γη. Παιζει να αλληλεπιδρα με την αμπουλα? Επισης για περιλαιμιο τι λετε? Το scalibor λενε οτι ειναι καλο αλλα θελω να μπορω να παρω αγκαλια το σκυλι χωρις να εκτιθεμαι σε τοσο ισχυρα χημικα. Τα βιολογικα κανουν τιποτα? Τα αλλα που φτιαχνουν καποιοι μονοι τους? ( πανι ποτισμενα σε βρασμενο σκορδο-ελαιο λεμονιου-σιτρονελλας) ? Θελω συνδυασμο προσεγγισεων γιατι οπως ειπα πριν μπει στο σπιτι πρεπει να ειναι 1000% καθαρο απο παρασιτα, ειναι πολυ σημαντικα για λογους υγειας.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Καλησπέρα! Το κουτάβι είναι πολύ μικρό σε ηλικία και για scalibor και για αμπούλα. Το καλύτερο είναι να σταματήσεις τα πειράματα με σκόρδο κλπ μιας και το στομάχι του είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και τη Δευτέρα να το πας στον κτηνίατρο να τους πεις το πρόβλημα και να βάλει εκείνος κάποιο σπρέι. Για το σπίτι σου θα πρέπει να το περάσεις με μια ηλεκτρική σκούπα παντού και μετά σκεπάσματα, καλλύματα και το κρεβατάκι του στο πλυντήριο. Τουλάχιστον αυτά γνωρίζω εγώ.

Άσχετο, αλλά το κουταβάκι το πήρες πολύ μικρό από τη μητέρα του και τα αδερφάκια του. Φιλικά πάντα ;)
 


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Γεια σου Νονη! Το ξερω οτι εχεις δικιο αλλα η κοπελα που μεσω της κτηνιατρου χαριζε τα κουταβια ηθελε να τα δωσει απο 1 μηνος. Της ζητησα να περιμενει μεχρι 2 μηνων και μετα να μου το δωσει και τωρα, στον 1,5 μηνα, μου ειπε οτι δεν εχει πια τη δυνατοτητα οικονομικα να τα κρατησει και αν το θελω διαφορετικα θα το δωσει αλλου. Την αμπουλα την πηρα απο κτηνιατρο που μου συνεστησε αμεση εφαρμογη μετα απο 3 μερες χωρις μπανιο, οπως και το χαπι εσωτερικης αποπαρασιτωσης. Οι δικες μου πρωτοβουλιες ειναι το σκορδο και το σπρει με λεμονι. Επισης δικη μου σκεψη ειναι και η διατομικη γη, η οποια δεν ειναι καθολου τοξικη , οπως με διαβεβαιωσε και ο πατερας που την ξερει λογω επαγγελματος, ειναι γεωπονος και αυτη ενδεικνυται και για αγροτικες βιολογικες καλλιεργειες με θεματα παρασιτων, περα απο τη δυνατοτητα χρησης και σε κατοικιδια. Ειναι 100% φυσικο προϊόν με μηχανικη δραση και μη απορροφησιμο. Σκεψου οτι τρωγεται κιολας, απο ζωα και απο ανθρωπους για ενδοπαρασιτα. Απλα θελει προσοχη να μην εισπνευσεις ποσοτητα οποτε φορας μασκα, εσυ και το ζωο. Το σκυλακι αυτη τη στιγμη ειναι στον κηπο σε πλαστικο σπιτακι με ενα λεπτο κουβερτακι κατω που μετα θα πεταχτει. Δε γινεται να το βαλω μεσα στο σπιτι, δεν προκειται για υστερια, εχω σοβαρες αλλεργιες και η ενεση επινεφρινης ειναι μαζι μου παντου. Δεν εχω τσιμπηθει απο ψυλλο ποτε για να ξερω αν θα εχω αντιδραση, αλλα δεν ειμαι καθολου προθυμη να το ανακαλυψω.
 


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Θα μου πεις γιατι πηρες σκυλο? Παιρνεις τα καταλληλα μετρα (γαντια πχ) , και τα ξεφορτωνεσαι. Αυτο που κακως δεν ηξερα, ειναι οτι οι ψυλλοι πηδανε εως και δυο μετρα! Τι μετρα να παρω μετα?? Πρεπει να ντυθω αστροναυτης!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Στις αμπουλες αναγράφεται πάνω από ποια ηλικία μπορείς να τις εφαρμόσεις.
Από ότι βλέπω εδω οι περισσότερες είναι για κουτάβια 7-8 εβδομάδων και πάνω, με εξαίρεση την exspot.
Η vectra από όσο ξέρω είναι αρκετά στουκας, έχουν αναφερθει διαφορες παρενέργειες και προσωπικά δεν θα την έβαζα, πόσο μάλλον σε μικρόσωμο κουτάβι.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Για τη vectra το επιβεβαιώνω ότι είναι δυνατή (για αυτό άλλωστε τονίζεται αυστηρά ότι μπαίνει αυστηρά κάθε 31 μέρες και ποτέ λιγότερο). Στη δικιά μου vectra αρχισα να βαζω όταν έγινε 7 μηνών και την είχα συνέχεια στο νου μου..Προσωπικά σε τόσο κουτάβι δεν θα ξεκινούσα αμπούλα (είναι μόλις 7-8 εβδομάδων), πόσω μάλλον τη vectra. Ίσως αν ανέφερες στον κτηνίατρο ότι διάβασες στο φυλλάδιο ότι η vectra είναι για κουτάβια 8 εβδομάδων και πάνω και μήπως να δοκιμάζατε κάτι πιο ελαφρύ για αρχή; (δες σπρέι)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Μαρία332


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Η συγκεκριμενη οταν την προειδοποιησα για το προβλημα μου με εντομα μου ειπε οτι και να εχει με το μπανακι με νερο αφθονο θα φυγουν αυτα ολα και χωρις κανενα αντιπαρασιτικο. Αν ειναι δυνατον να φυγουν τσιμπουρια πχ με νερο, που ειναι πακτωμενα σαν ατσαλοκαρφα. Με λαδι και ειδικο τσιμπιδακι στο αλλο σκυλακι μου δεν τα καταφερα ποτε χωρις φαρμακο ωστε να ψοφησουν πρωτα. Επισης η ιδια που της ειχα παει παλιοτερα το καρδερινοκαναρο μου με συμβουλευω να το ζευγαρωσω με καναρα(καρδερινοκαναρο, διασταυρωση δυο διαφορετικων ειδων- καναρινι με καρδερινα, στειρο δηλαδη χωρις καμια αμφιβολια). Δεν ξερω πως να το θεσω ευγενικα, ας πουμε οτι ειναι λιγο ''απειρη". Μαλλον πρεπει να αλλαξω κτηνιατρο.
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Το scalibor ειναι το decis αν εχετε ακουστα, ιδια δραστικη ουσια. Το decis ειναι ιαχυροτατο φυτοφαρμακο που αν μπειτε στο σαιτ της bayer εχει χιλιες οδηγιες προφυλαξης για την εφαρμογη. Δε με ενθουσιαζει η ιδεα.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Το σκόρδο που του έδωσες είναι πάρα πολύ για το μέγεθος και την ηλικία του! Έχε το νου σου τις επόμενες ώρες και μέρες, ακόμα περισσότερο επειδή είναι έξω και μπορεί να μην εντοπίσεις αμέσως τυχόν συμπτώματα.
 
  • Like
Reactions: LaCat


Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Εμένα είναι 3 μηνών και ο κτηνίοατρος μου έχει πεί να βάζω την vectra 3d και το scalibor σε ηλικία 5 μηνών
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Εμένα είναι 3 μηνών και ο κτηνίοατρος μου έχει πεί να βάζω την vectra 3d και το scal
Στις οδηγιες χρησης της αμπουλας λεει απο 7 εβδομαδων ειναι οκ, οποτε ειναι στο μεταιχμιο. Μεχρι τοτε τι σου ειπε να κανεις για παρασιτα?
 


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Scalibor δε θα βαλω ποτε. Ειναι πολυ ισχυρο και τοξικο για το ζωο και τον ανθρωπο. Οι κτηνιατροι να πουλησουν θελουν. Κανε αν θες μια ψιλοερευνα για τη δραστικη του ουσια (δελταμεθρινη), σε ανεξαρτητα site και θα το δεις.
 


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Ενδεικτικα, δες:
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

- Σε περίπτωση εκτεταμένου τοπικού ερεθισμού ή εμφανούς αλλεργικής αντίδρασης, αφαιρέστε αμέσως το περιλαίμιο.

- Πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και κρύο νερό μετά από το χειρισμό του περιλαίμιου.

- Μην επιτρέπετε σε παιδιά να παίζουν με το περιλαίμιο, ή να το γλύφουν.

- Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια ή το στόμα. Εάν το περιλαίμιο έρθει σε επαφή με τα μάτια, ξεπλύνετε τα μάτια με άφθονο νερό.

- Άτομα με διαπιστωμένη υπερευαισθησία στη δελταμεθρίνη ή σε ένα ή περισσότερα από τα συστατικά του περιλαίμιου πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το προϊόν.

- Σε περίπτωση ερεθισμού του δέρματος ή των ματιών, ζητήστε ιατρική συμβουλή.

- Μην επιτρέπετε στα ζώα, στα οποία τοποθετήθηκε το περιλαίμιο, να κοιμούνται σε επαφή με ανθρώπους και ειδικότερα με παιδιά.

Η κι εδώ : http://www.toxipedia.org/display/toxipedia/Deltamethrin
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
στη σελίδα που παρεθεσες αναφέρει ότι τα συμπτώματα αυτά έχουν αναφερθεί σε περιπτώσεις επαφής με μεγάλες δόσεις της ουσίας. Με τον ίδιο τρόπο και οι αμπούλες είναι τοξικές. Και ο λόγος είναι ότι για να κάνουν τη δουλειά που καλούνται να κάνουν πρέπει να έχουν τοξικά. Μην ξεχνάμε ότι σε όλα αυτά τα παρασκευασματα και ειδικά στο σκαλιμπορ που είναι και παλιό έχουν γίνει πολλές έρευνες, υπάρχει βιβλιογραφία, έχουν γίνει καταγραφές περιστατικών, και έχουν διασφαλίσει στο δυνατό την ασφάλεια του προϊόντος. Και σκαλιμπορ πάντως να μην πάρεις το καλύτερο θα ήταν να έβρισκες κάποιο άλλο κολάρο που να κάνει δουλειά. ;);)
 
Last edited:


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Σιγουρα ναι , βλεπεις όμως τι λεει: "No information is currently available on deltamethrin's carcinogenicity. Little chronic health risks from the chemical occur in humans" . Γενικα οποιοδηποτε σκευασμα, φαρμακο για ανθρωπους, ζωα, φυτα, πρεπει να δοκιμαζεται για 20 χρονια για να χαρακτηριστει επισημα ασφαλες. Αλλα δε γινεται αυτο πρακτικα. Θα του παρω βεβαια, αλλα θα προτιμησω καποιο φυτικο. Τωρα η αμπουλα, τι να κανω, αναγκαιο κακο. Υπαρχουν κι εκει φυτικα σπρει κτλ αλλα απο το λιγο που το εψαξα, οχι με απολυτα εγγυημενη αποτελεσματικοτητα.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Όπως είπες αναγκαίο κακό δυστυχώς. Τους δίνουμε αυτά τα προϊόντα για να αυξήσουμε την προστασία τους απέναντι σε πολλές παθήσεις. Κοίτα μέσα στο φόρουμ για φυτικά κολάρα να δεις ποια υπάρχουν και αν είναι ευχαριστημένοι όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει τώρα για τη vectra θα επιμείνω, είναι ακόμα πολύ μικρό για να του τη βάλεις. Προτίμησε σπρέι για τους ψύλλους, εξάλλου αυτό χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι σε τόσο κουτάβια
 


Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Αυτο παλευω, να παρατεινω λιγο τη vectra. Τωρα παω να του βαλω γη διατομων που ειναι ασφαλης. Ελπιζω να κανει δουλεια.
 
  • Like
Reactions: noni_papa


krigopo

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
64
240
47
Γεια σου Νονη! Το ξερω οτι εχεις δικιο αλλα η κοπελα που μεσω της κτηνιατρου χαριζε τα κουταβια ηθελε να τα δωσει απο 1 μηνος. Της ζητησα να περιμενει μεχρι 2 μηνων και μετα να μου το δωσει και τωρα, στον 1,5 μηνα, μου ειπε οτι δεν εχει πια τη δυνατοτητα οικονομικα να τα κρατησει και αν το θελω διαφορετικα θα το δωσει αλλου. Την αμπουλα την πηρα απο κτηνιατρο που μου συνεστησε αμεση εφαρμογη μετα απο 3 μερες χωρις μπανιο, οπως και το χαπι εσωτερικης αποπαρασιτωσης. Οι δικες μου πρωτοβουλιες ειναι το σκορδο και το σπρει με λεμονι. Επισης δικη μου σκεψη ειναι και η διατομικη γη, η οποια δεν ειναι καθολου τοξικη , οπως με διαβεβαιωσε και ο πατερας που την ξερει λογω επαγγελματος, ειναι γεωπονος και αυτη ενδεικνυται και για αγροτικες βιολογικες καλλιεργειες με θεματα παρασιτων, περα απο τη δυνατοτητα χρησης και σε κατοικιδια. Ειναι 100% φυσικο προϊόν με μηχανικη δραση και μη απορροφησιμο. Σκεψου οτι τρωγεται κιολας, απο ζωα και απο ανθρωπους για ενδοπαρασιτα. Απλα θελει προσοχη να μην εισπνευσεις ποσοτητα οποτε φορας μασκα, εσυ και το ζωο. Το σκυλακι αυτη τη στιγμη ειναι στον κηπο σε πλαστικο σπιτακι με ενα λεπτο κουβερτακι κατω που μετα θα πεταχτει. Δε γινεται να το βαλω μεσα στο σπιτι, δεν προκειται για υστερια, εχω σοβαρες αλλεργιες και η ενεση επινεφρινης ειναι μαζι μου παντου. Δεν εχω τσιμπηθει απο ψυλλο ποτε για να ξερω αν θα εχω αντιδραση, αλλα δεν ειμαι καθολου προθυμη να το ανακαλυψω.
Για την διατομική γη έχω ακούσει τα καλύτερα, να προσέξεις να βάλεις μόνο αυτή που είναι food grade γιατί υπάρχουν και τοξικά είδη