Αρχικές εντυπώσεις από τη συγκατοίκηση με δυο σκύλους


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό φόρουμ. Αν όχι, συγγνώμη προκαταβολικά.

Έχω λοιπόν τον Πάντα για 9 βδομάδες με 4 βδομάδες διάλειμμα που έπρεπε να πάω επειγόντως Ελλάδα. Οι εντυπώσεις μου:

1) Οι δυο τους ψιλοτσακωθήκανε στην αρχή, αλλά τώρα τα πάνε καλά. Ο Πάντα ακολουθεί το Μουφ παντού και μάλιστα όταν υποχωρεί στο ζήτημα χαδάκι διότι το Μουφ πιστεύει ότι είναι η σειρά του, κάθεται και το γλύφει. Του Μουφ φαίνεται να του αρέσει, οπότε κάνει ένα συμβολικό γλύψιμο κι αυτός. Σχετικά με το φαΐ, ο Πάντα έχει αποφασίσει ότι τις κατσαρόλες τις γλείφει το Μουφ αν δεν είναι μεγάλες αρκετά και γι' αυτόν. Στο θέμα φαΐ το Μουφ έχει μάθει ότι δεν μου αρέσει καθόλου να πηγαίνει να φάει του Πάντα όταν έχει τελειώσει το δικό του. Λόγω βάρους και ειδικών αναγκών, αν και τρώνε και οι δυο την Purina Pro Plan Weight Management Formula, στον Πάντα πρέπει να δίνω παραπάνω, αλλά ως τώρα το κάνω με τρόπο που δεν το έχει πάρει πρέφα το Μουφ. Το Μουφ συνεχίζει να τρώει τον άμπακο και να κλέβει όταν μπορεί, ο Πάντα ζητιανεύει, όμως είναι πιο εύκολο να υπαναχωρήσει άμα του πεις όχι. Από την άλλη, ο Πάντα έχει καταστήσει σαφές στο Μουφ ότι, καίτοι αρχηγός, δεν θα τον καβαλάει διότι θα τον πάρει ο διάολος. Επίσης το Μουφ ξέρει ότι δεν πρόκειται να αφήσω τον Πάντα να του φάει το φαΐ του.

2) Χούγια που έχει ξεσηκώσει το Μουφ από τον Πάντα: καινούριο είδος γαυγίσματος. Αντίθετα με το Μουφ, ο Πάντα βγάζει τσιριγματάκια και τον έχω ακούσει να γαυγίζει σοβαρά μόνον κατά τη διάρκεια καυγά με το Μουφ. Το Μουφ αποφάσισε λοιπόν ότι τα τσιριγματάκια αποτελούν νέα μέθοδο πειθούς για να σηκώνομαι να το ταΐζω το πρωί, καθώς και να του ανοίγω την πόρτα. Επίσης προσπαθεί να αντιγράψει τις πιρουέτες που κάνει στα δυο πόδια σαν να είναι στο ροντέο ο Πάντα, αν και δεν του βγαίνει πάντα. Έμαθε να κόβει με τα δόντια του το χαϊμαλί μάτι που του πήρα και το έφτυσε. Κοινώς μπεμπεκίζει.

3) Χούγια που έχει ξεσηκώσει ο Πάντα από το Μουφ: όταν το Μουφ αποφασίζει ότι πρέπει να κυλιστεί πάνω σε πτώμα, το θεωρεί υποχρέωσή του και ο Πάντα. Εφόσον στο Μουφ αρέσει να βγαίνει βόλτα με το αυτοκίνητο, έμαθε να θέλει και ο Πάντα που, αν και δεν σαλτάρει μέσα όπως το Μουφ, μπαίνει οπωσδήποτε και δεν βγάζει πλέον τα άντερά του. Τρώει επίσης τον άμπακο και πολύ γρήγορα. Έμαθε να ανεβαίνει και στο κρεβάτι μου, που παλιά το έκανε μόνον αν εμφανιζόταν από πουθενά ο μπαμπούλας, δηλαδή η ηλεκτρική σκούπα. Επίσης έμαθε ότι πρέπει να πηγαίνει με θάρρος να μυρίζει σκυλοκώλους, κάτι που παλιά δείλιαζε να το κάνει.

4) Φοβίες που εξακολουθεί να έχει ο Πάντα: η τρομακτικότατη και κάκιστη ηλεκτρική σκούπα, που την βλέπει και τρέπεται εις άτακτον φυγήν. Απότομες κινήσεις που τον κάνουν να αλαφιάζει και να με κοιτάζει τρομαγμένος. Το μπάνιο που απεχθάνεται. Το τίναγμα της καινούριας σακούλας σκουπιδιών που ανοίγω για να ξεκινήσω καινούρια βδομάδα. Αντίθετα ούτε που παίρνει χαμπάρι στις καταιγίδες.

Το παρακάτω δεν νομίζω ότι είναι φοβία, αλλά εξακολουθεί να το κάνει: είναι ντροπαλός σε μεγάλες ομάδες σκυλιών και κάθεται παράμερα και απλώς τα κοιτάζει, μου είπαν από την πανσιόν. Αντίθετα το Μουφ φωνάζει "φτου, ξελεφτερία!", βουτάει κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Ένα άλλο είναι ότι δεν κάνει τις επιθυμίες του πάντα κατανοητές, εκτός του νεύματος να του ανοίξω την μπαλκονόπορτα να βγει στον κήπο. Έτσι ενώ είχε διάρροια προτίμησε να μην με ξυπνήσει και να πάει να τα κάνει στο χαλί. Αντίθετα, άμα είναι ώρα για φαΐ, έρχεται διακριτικά και σιγοντάρει το Μουφ που κωλοχτυπιέται.

5) Φοβίες που εξακολουθεί να έχει το Μουφ: οι καταιγίδες. Τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόκρεμες.

6) Μπαϊράκι που σηκώνει ο Πάντα: αν του φοράω χαϊμαλιά που μπορεί να τα φτάσει με τα δόντια του. Τα κόβει και τα φτύνει μετά βδελυγμίας, οπότε του παράγγειλα κοντύτερο, όπως και του Μουφ που πιθήκιζε τις προάλλες και έκανε το ίδιο. Σήμερα στο πάρκο που βγήκαμε βόλτα και δεν τον άφησα να τρέξει και μου έκανε νεύμα ότι αν δεν αλλάξω γνώμη, θα μασήσει το λουρί του και θα τρέξει μόνος του. Τον διαολόστειλα και ηρέμησε.

7) Υπακοή: ο Πάντα ακούει και έρχεται. Ακόμα παλεύουμε λίγο το "κάτσε" διότι δεν είναι δυνατόν να του κάνω εκπαίδευση με το μικρό μουρλό παραδίπλα να κοιτάζει και να μην τρώει και τη δική του λιχουδιά και του άλλου που δεν έμαθε να κάθεται. Αντίθετα βλέπω ότι ο Πάντα μαθαίνει εντολές κυρίως χωρίς λιχουδιές. Το Μουφ έμαθε λίγο να ακούει και να έρχεται όταν τον φωνάζω αν και το "Πάντα-Πάντα" τον πείθει περισσότερο να έρθει διότι σου λέει "αυτή μπορεί να δώσει στον άλλον όλο το ελληνικό τυρί που κουβάλησε κι εγώ να μείνο ρέστος".

8) Αλλαγές με μένα: προς κάποιον κακοφανισμό μου έχει μετριαστεί η αφοσίωσή μου στο Μουφ και δίνω εντολές χωρίς πολλά-πολλά, οι οποίες κατά το πλείστον εκτελούνται.

9) Γνώμη Πάντα για το όλο σκηνικό: είναι τυχερός που βρήκε σπίτι και φαίνεται να περνάει καλά.

10) Γνώμη Μουφ για το όλο: κακώς του κουβάλησα δεύτερο σκύλο, αλλά έχει και τα καλά του. Νομίζω όμως ότι ίσως γι' αυτό γαυγίζει επίμονα όταν μπαίνω στο γκαράζ μετά από έξοδο και φοβάμαι ότι ίσως σημαίνει "μωρή, με άφησες τόσην ώρα μ' αυτόν τον άσχετο, τσακίσου να μπεις μέσα και καλύτερα να κουβαλάς και κάτι να φάω"!

Αγαπούλες και αγκαλίτσες δεν βλέπω ως τώρα, οι οποίες υπήρχαν παλιά όταν το Μουφ ζούσε με πολλά σκυλιά, αλλά δεν τον βλέπω στεναχωρημένο ή θλιμμένο. Νομίζω μάλιστα ότι άρχισε να μου δίνει λίγο χώρο διότι δεν φαίνεται να θεωρεί τον Πάντα απειλή. Επίσης εμπιστεύεται ο ένας την κρίση του άλλου για το ότι κάθε άτομο που περνάει από μπροστά από το σπίτι είναι ύποπτο και ο Πάντα μάλιστα μοιάζει να έχει ακόμα καλύτερη ακοή από το Μουφ. Εγώ πάντω φυλάω πάντα μια πισινή. Καμιά φορά αισθάνομαι λίγο σαν να πρόδωσα το Μουφ, από την άλλη όμως ο Πάντα είναι γλυκύτατο σκυλάκι, αξιαγάπητο και αισθάνομαι στο βάθος ότι έκανε καλό και στους τρεις μας αυτή η υιοθεσία.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ξέχασα επισης να πω οτι ο Πάντα ξεροψήθηκα ένα πράγμα: τον ανεμιστήρα του ταβανιού. Στην αρχη τον κοίταζε έντρομος. Τώρα ανακάλυψε τα οφέλη του, οποτε πάει και ξαπλώνει σε στρατηγικό σημείο ωστε να δροσίζεται. Να δω τι θα γίνει με τους άλλους θορύβους και κυρίως τη σκούπα. Χτες που σκούπισα και ειχε εγκλωβιστεί στον καναπέ, κάθισε και την ανέχτηκε και ανακάλυψε οτι η σκούπα δεν τρώει Αυστραλεζους. Επισης την ανέχεται χωρίς να φεύγει τρέχοντας οταν σκουπίζω, απλώς πάει σε διαφορετικό σημείο του δωματίου.
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Στο προηγούμενο ποστ εννοούσα ξεπέρασε ένα πράγμα/φοβία και όχι ξεροψήθηκα. Καταραμένο auto-correct!
 


kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
@Sara είχα διαβάσει στο blog του Μουφ ότι είχε περάσει εξετάσεις β.υ. κτλ Αυτό είναι υποχρεωτικό εκεί; Θα πρέπει να το περάσει και ο Πάντα;
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
@Sara είχα διαβάσει στο blog του Μουφ ότι είχε περάσει εξετάσεις β.υ. κτλ Αυτό είναι υποχρεωτικό εκεί; Θα πρέπει να το περάσει και ο Πάντα;
Όχι υποχρεωτικό, αλλα καλός ειναι να γίνεται. Τώρα που το σκέφτομαι, λεω να πάω τον Πάντα για τις εξετάσεις του Σκύλου Καλού Πολίτη διοτι πρώτον θα τις περάσει και τον βλέπω μάλιστα και ικανό να περάσει το therapy dog και δεύτερον διοτι μπορεί μα πειστεί ετσι και το Μουφ να τις περάσει επιτέλους, αφού αρνείται να τις δώσει και τις σαμποτάρει.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Εκνευριστικά χούγια που ξεσήκωσε ο Πάντα απο το Μουφ: οταν έρχομαι σπίτι πρεπει να πηδήξει πάνω μου που δεν έκανε παλιά. Εφόσον κανει πιρουέτες, γιατι να μην σηκωθεί στα πίσω πόδια για countersurfing? Πιο μπασαδουρικο γαύγισμα οταν μυρίζεται εισβολέα αν και γυρνάει σύντομα πίσω στις φωνούλες.

Το παρακάτω δεν ειναι εκνευριστικό, αλλα ειναι του Πάντα: οταν θέλει χάδι, βάζει το πόδι του πάνω στο χερι μου η στο κεφάλι μου αν και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τρίψιμο κοιλιάς, αντίθετα απο το Μουφ. Αντίθετα το Μουφ τρίβεται πάνω μου για κανονικό χάδι η γουργουρίζει ανάσκελα αν θέλει τρίψιμο κοιλιάς.

Το Μουφ τώρα χρησιμοποιεί και τα τρια κρεβάτια που εχω στην κρεβατοκάμαρα μου διοτι ο Πάντα δεν πάει με τίποτα πάνω όσο κι αν προσπάθησα και μάλιστα το τρίτο κρεβάτι λουξ του το αγόρασα εκείνου.


 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Χτες παραλίγο να εχω σκυλοκαυγά. Έτρωγα δυο μικρά κεσεδάκια γιαούρτι και, οπως συνηθίζω, έδωσα το ένα στο Μουφ να το γλύφει στο τέλος, και το άλλο στον Πάντα. Το πρόβλημα ήταν όμως οτι τελείωσα το δεύτερο μερικά λεπτά μετά το πρώτο και ετσι δεν το έδωσα στο Μουφ που ήθελε και κεινο, αλλα εμφατικά στον Πάντα. Το Μουφ τσαντιστηκε, πήγε κοντά στον Πάντα και άρχισε να βγάζει εκείνο το υπόκωφο γρύλισμα που έβγαζε τις φορές που πιαστήκανε στην αρχη (τη μια για ένα πέριτυλιγμα, την άλλη για ένα rawhide bone). Του φώναξα αμέσως NO και knock it off και καπελώθηκε στα πόδια μου αδιαφορώντας. Δεν ειχε τελειώσει όμως ο εκνευρισμός διοτι οταν σηκώθηκε πάνω σε λίγο, τον είδα να τριγυρνάει με την ουρά του ψηλά (ευτυχώς εχει ουρά και την βλέπω διοτι ο άλλος ειναι ανόητος και εχει φουντιτσα απο κάτω απο το τρίχωμα), φανερά εκνευρισμένος. Του έβαλα άλλη μια φωνή ελληνιστί να κόψει τις μαλακιες και με άκουσε. Για ανταμοιβή, τους έδωσα απο ένα μικρό κομματάκι τυρί, αλλα δεν ειμαι σίγουρη αν έκανα καλα. Επισης χάιδεψα μετά το Μουφ στον κωλο του, οπως του αρέσει.

Γενικά το Μουφ αδιαφορεί αν ο Πάντα θα έρθει στο κρεβάτι μου το βράδυ διοτι ξέρει οτι τον παίρνω κι αυτόν αν θέλει και εξάλλου προτιμάει να κυλιέται στη μοκέτα στα γουρούνι, η να ξαπλαρει σε ένα απο τα τρια σκυλοκρεβατια.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3