τι σκύλο να πάρω;


Stuv

New Member
26 Ιουλίου 2016
2
0
25
Γεια σας, σκέφτομαστε με την οικογένειά μου καιρό τώρα να πάρουμε έναν σκύλο, αυτό που μας κρατάει πίσω όμως είναι το γεγονός πως μένουμε σε διαμέρισμα και δεν θα θελαμε να πλήττει.
Παρόλα αυτά, το διαμέρισμα είναι σχετικά μεγάλο και μένουμε στο κέντρο της Αθήνας, πιο συγκεκριμένα δίπλα απ'το Πεδίον του Άρεως(ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αθήνας) Βόλτες μπορούμε να τον πηγαίνουμε και εγώ και ο αδερφός μου σε καθημερινή βάση. Επίσης, μιας και μένει μαζί μας και η γιαγιά μας, το σκυλί δεν θα είναι ποτέ μα ποτέ μόνο του στο σπίτι, θα έχει πάντα παρέα.
Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω, τι ράτσα προτείνετε;:D
(κατά προτίμηση όχι μεγάλου μεγέθους, α και η γιαγιά μου και η μητέρα μου είχαν ήδη κάποτε σκύλο, οπότε έχουν μια x y εμπειρία.)
 










Stuv

New Member
26 Ιουλίου 2016
2
0
25
Αυτο σκοπευαμε να κανουμε, να παμε σε φιλοζωική απλα αμα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ρατσες που θα ηταν καλυτερα να μην κλειστούν σε διαμέρισμα, να τις αποφευγαμε.
Έχω ενα θεμα με την συνταξη, δεν θελει συγκεκριμένα η γιαγια τον σκυλο. Απλα για να επισημάνω οτι δεν θα αφηνουμε τον σκυλο μονο του καμια ωρα την ανέφερα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δεν ειναι κακά τα ημίαιμα και πάντα εξαρτάται απο το ταμπεραμέντο του συγκεκριμένου σκύλου. Εγω π.χ. εχω δυο Αυστραλεζους, εκ των οποίων το ένα ειναι κουτάβι ενάμισυ χρονων. Οι Αυστραλεζοι Ποιμενικοί ειναι συνήθως πολυ μεγάλης ενέργειας σκύλοι, όμως το συγκεκριμένο κουτάβι ειναι πολυ χαμηλών τόνων και ακόμα χαμηλότερης ενέργειας απο το Μουφ που ειναι μέσης ενέργειας. Να φανταστεις οτι κάποια φορά στη βόλτα σταμάτησε και κάθισε απλώς και δεν κουνιούνταν. Μέχρι να δω τι παίζεται, αφού τον πήρα πρόσφατα, δεν πάω μάκρυνα βόλτα με τον όμιλο μου διοτι το μεν Μουφ το εμπιστεύομαι οτι κανει και 20 χιλιομέτρα άμα του λαχει (και μετά ζητάει αλλα 20, αλλα δεν σκάει κι αν δεν πάει), δεν εχω ιδέα τι θα κανει ο Πάντα. Οταν πας στη φιλοζωική, κοίταξε να έχεις κάποια επαφή με το σκυλο πριν τον πάρεις. Οταν πηγα να πάρω τον Πάντα, μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο και παρατηρούσαν πως θα τα πάνε τα δυο σκυλιά μεταξυ τους κι εγω με τον καθένα τους και τα δυο μαζι. Μου πήρε μια ώρα μέχρι να πάρω τον Πάντα, με το Μουφ τρεις ώρες διοτι εκείνον τον πηγα και βόλτα και άλλωστε ειναι τζαναμπετικο το Μουφ γενικότερα.

Ο λόγος που οι δικοί μου ειναι καθαρόαιμοι ειναι οτι στην `Αμερικη, σε ορισμένες περιοχές συμπεριλαμβανομένου και του Midwest οπου κατοικώ, εχει παρα πολλούς ΒΥΒ Αυστραλεζων, οποτε τους πετάνε πολυ συχνά. Αλλιώς δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω ημίαιμο αν μου άρεσε ένα συγκεκριμένο.
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
πήγαινετε από μερικές φιλοζωικές να γνωρίσετε τα σκυλιά από κοντά. Για όποια σας κάνουν το γνωστό "κλικ" ρωτήστε για το χαρακτήρα τους, τις συνήθειές τους κτλ. Δεν υπάρχουν ράτσες εκεί και συγκεκριμένες συμπεριφορές. Είναι ταλαιπωρημένα ζωάκια που το καθένα έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα του ανάλογα με το πως έζησε τη μέχρι τώρα ζωή του. Έχει πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και πολλές διαφορετικές φατσούλες. Το σίγουρο είναι ότι η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη πια που σίγουρα θα βρείτε αυτό που ζητάτε (κι ας μην γνωρίζετε ακόμα τι είναι αυτό).
Επίσης καλό θα ήταν να γραφτείτε σε μερικές σελίδες φιλοζωικών (αν έχετε fb) που ανεβάζουν συνέχεια αναρτήσεις ώστε να πληθύνετε τις εναλλακτικές σας.
Τέλος η συμβουλή μου είναι να πάρετε ένα ενήλικο και κατασταλαγμένο ζώο γιατί τα κουτάβια είναι μεν πιο χαριτωμένα αλλά λερώνουν, κάνουν ζημιές κι έχουν πολλή ενέργεια. Θέλουν συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση.
Καλή επιτυχία στην αναζήτηση...
Περιμένουμε να γνωρίσουμε το νέο μέλος της οικογένειάς σας όταν το βρείτε...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3