Άργος & Αύρα


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
μόνο αισθητικό, τίποτα παραπάνω
Φαντάσου εσύ βελγάκια με αφτιά λαμπραντόρ! :confused:
Φαντάσου αυτά τα αφτιά στο μαλινουά σου για να καταλάβεις γιατί αναρρωτιέμαι...
μονο αισθητικο;;αν ειναι μονο αυτο οκ.
βελγακια δεν ξερεις αν ειναι ειπαμε,απλα εχουν μεσα.δεν ξερεις τι αλλο εχουν.
δυσκολο να το φανταστω,δεν ψωνισαμε απο το ιδιο περιπτερο για να εχω αυτο το ανχος.
 
  • Like
Reactions: Aslan and Orilis


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δεν είναι λίγο μεγάλα για να σηκωθούν; Σε μέγεθος εννοώ τ αυτάκια. Η Αύρα ειδικά πιο πολύ πιτμπουλοφέρνουν τ αυτιά της παρά οτιδήποτε άλλο. Και για τον Άργο μου φαίνονται αρκετά μακριά για να σηκωθούν..δε ξέρω λέω. Τι σημασία έχει. Είναι κουκλάκια όπως και να χει πάντως.
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
@HolywoodBrn Μεγάλα????? Καλά δεν είχες δει τι παντοφλάρες είχε το προηγούμενο σκυλί μας ο Ούρσους για να καταλάβεις τι σημαίνει μεγάλα αφτιά!! Κι όμως τα σήκωσε
Και τι να πει ο @Tri για μεγάλα (αλλά σηκωμένα) αφτιά!! :p

@tasos malinoua το άγχος αν μπορεί τα κουτάβια να τραυματίσουν το ένα τα αφτιά του άλλου έχει να κάνει με το περίπτερο που αγόρασες το κουτάβι φίλε μου?
(και μιας και δεν ξέρω τι άλλο έχουν μέσα τους, ελπίζω να βαστούν και λίγο από καγκουρό για να έχει και πλάκα το πράγμα)
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
μου φαίνονται αρκετά πλατιά αλλά σου είπα δε ξέρω κιόλας. Να μας βάζεις φωτό να βλέπουμε την εξέλιξη όπως και να χει :D:love:
 
  • Like
Reactions: Eraki




tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
(με βάση πάντα την ημερομηνία γέννησης που μας έδωσε η κυρία που τα μάζεψε από το δρόμο)
είναι 11 και 10 κιλά έκαστο κι έχουν μειώσει κατά πολύ την απόκληση που είχαν από το πρότυπο.
Έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε (αν μας βοηθήσουν και τα γονίδια εννοείται)
καταλαβενμεις τωρα ποιες οι διαφορες;;;
αν δεν σου βγουν σολιντ μπλακ η βελγικα τι θα κανεις;
για πιο προτυπο μιλαμε για να ξερουμε
 
  • Like
Reactions: Aslan and Orilis


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
καταλαβενμεις τωρα ποιες οι διαφορες;;;
αν δεν σου βγουν σολιντ μπλακ η βελγικα τι θα κανεις;
για πιο προτυπο μιλαμε για να ξερουμε
Καλέ μου άνθρωπε ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τι θα βγούνε. Συνειδητά τα πήρα από το δρόμο όπως έχω κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν και πάντα αγαπάω το συγκεκριμένο ζώο (με τα καλά του και τα ανάποδά του). Κι ας βγουν ότι θέλουν στο τέλος, ακόμα κι αν τους φυτρώσουν κέρατα ή βγάλουν λέπια.
Σαφώς βέβαια θα προτιμούσα να σηκωθούν τα αφτιά τους, αλλά απ'την άλλη αν βγάλουν κέρατα θα ταιριάζουν καλύτερα με πεσμένα αφτιά.

Η ερώτησεις στα αποσπάσματα που παραθέτεις ήταν:
1. Αν η τροφή που τους δίνω ήταν καλή κι αν υποσιτίστηκαν όσο ήταν στο δρόμο και
2. Aν μπορεί τα κουτάβια από μόνα τους να κάνουν ζημιά στο χόνδρο

Ποιά πρότυπα λοιπόν?
Αν είναι κακό που έχω ως "μπούσουλα" την καμπύλη ανάπτυξης των Βέλγικων (για το που πάμε, αν πάμε καλά κτλ) κι αυτό αποτελεί προσβολή στους απανταχού περήφανους ιδιοκτήτες original Βέλγων τότε θα αυτομαστιγωθώ παραδειγμάτικά στο Σύνταγμα.

(λίγο έλεος όμως, πλιζ)
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Παρόλα αυτά να πω για την ιστορία του thread ότι τα μικρά μου μετά από 1,5 μήνα μαζί μας και με σωστή διατροφή έχουν μειώσει τη διαφορά από το πρότυπο (χα! ναι ρε συ, αυτό των original Βέλγων λέω... Μήπως να ξανα-αυτομαστιγωθώ?) και τα πάμε περήφημα. Η τρίχα γυαλίζει, η ενέργεια στο φουλ, τα κακά τους μια χαρά. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι μυρίζουν πολύ έντονα (τα κακά, όχι τα σκυλιά :LOL:). Θα ψάξω κι άλλες τροφές να δω αν μας "ταιριάζουν" καλύτερα...

Και βέβαια εκκρεμεί και η επίσκεψη στον εκπαιδευτή για τα βασικά Do s & Don't s του μεγαλώματος δυο κουταβιών! Τα αφήνω δηλαδή να τσακώνονται όλη την ώρα και να τραβάνε τα αφτιά τους ή όχι? Τα αφήνω να πουλάνε τσαμπουκά στους σκύλους του γείτονα ή όχι?
Προσπάθησα να αρχίσω εκπαίδευση χθες και το "κάτσε" η μικρή το έπιασε με τη μια! Είναι σπίρτο! Έλεγα μετά στον Άργο να κάτσει (μπας μάθει κι αυτός) και καθόταν η Αύρα που ήταν δυο μέτρα μακριά μας :)
 
Last edited:




d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Προσπάθησα να αρχίσω εκπαίδευση χθες και το "κάτσε" η μικρή το έπιασε με τη μια! Είναι σπίρτο! Έλεγα μετά στον Άργο να κάτσει (μπας μάθει κι αυτός) και καθόταν η Αύρα που ήταν δυο μέτρα μακριά μας :)
Να χαρώ ομορφιές! Φτου Φτου!
Χωριστά το καθένα στην εκπαίδευση για αρχή.
Τα θηλυκά παρουσιάζουν συχνά πρόωρη ανάπτυξη σε σύγκριση με τα αρσενικά, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.
Με τα αυτιά τι γίνεται;
 
  • Like
Reactions: Eraki


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
ευχαριστώ! Έναν-έναν τους εκπαιδεύω (προσπαθώ τουλάχιστον γιατί κι ο δεύτερος πάντα θέλει να συμμετέχει στο τζερτζελέ). Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που η μικρή θυμόταν την εντολή "κάτσε" και την άλλη μέρα το πρωί. Περίμενα ότι για αρχή θα το ξεχνούσε μέχρι να κάνουμε ορισμένες επαναλήψεις. Ευτυχώς τώρα ακολουθάει και ο Άργος.
Στη βόλτα όποιον έχω δεμένο με το λουρί (προς το παρόν κάνουμε ακόμα βόλτες μέσα στο χώρο μας εν αναμονή της ολοκλήρωσης των βασικών εμβολίων) ανταποκρίνεται επίσης πολύ καλά. Είμαι αισιόδοξη ότι με λίγη επένδυση χρόνου θα δω τεράστιες βελτιώσεις.
Πρόβλημα μεγάλο αποτελεί το γεγονός ότι ο χώρος είναι μεγάλος και κάνουν σκανταλιές όταν δεν τους βλέπεις (σκάβουν τρύπες και ξεριζώνουν φυτά, δαγκώνουν και χαλάνε ότι βρουν κτλ) και βεβαίως οι συνεχόμενοι τσακωμοί τους.
Τα αφτιά είναι νωρίς να πούμε. Η Αύρα μια τα κάνει έτσι και μια αλλιώς. Τώρα κάνει προσπάθειες να σηκωθεί το δεξί του Άργου. Ότι να'ναι γενικώς... :)
 


Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Αυτο για τα αυτια παντως δεν ξερω κατα ποσο υσχιει. Εννοω οτι, βιολογικα μιλωντας, τα αυτια ή θα σηκωθουν ή θα μισοσηκωθουν ή θα μεινουν κατω. Τωρα εαν τα τραβανε μεταξυ τους κλπ δεν νομιζω να παιζει κανεναν ρολο. Οσο για το προτυπο καλο ειναι να μην κοιτας γραμμες και καμπυλες γιατι το μονο που θα κανουν ριναι να εε αγχωσουν με αποτελεσμα να τα ταιζεις παρσπανω ή λιγοτερο απο οσο πρεπει.
 
  • Like
Reactions: Orilis


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Τα αφτιά θα δείξουν. Ίσως ο τραυματισμός του χόνδρου να είναι τελικά παραμύθι ή κάτι πολύ δύσκολο να γίνει (οπότε π.χ. κακώς δεν χαϊδεύουμε τα σκυλιά στα αφτιά όσο είναι μικρά με το φόβο αυτό). Ίσως επίσης καταλήξουν να έχουν το καθένα από ένα πεσμένο αφτί μόνο και μόνο από το τράβα-τράβα.
Έχεις απόλυτο δίκιο για την καμπύλη. Απλά αν δεν κοιτάω την καμπύλη έστω ενδεικτικά πως θα ξέρω πόσο να τα ταίζω και πόσο να αυξάνω την τροφή όσο μεγαλώνουν? Θα τα ταίζω όσο νομίζω και μετά θα παίζω αναλόγως με το αν αδυνατίζουν ή παχαίνουν? Τουλάχιστον τώρα έχω ένα μπούσουλα και προς το παρόν φαίνεται να είναι σωστά στα κιλά τους (όπως τα βλέπω στο μάτι κι απ'ότι λέει και η κτηνίατρος)... Αν δω στην πορεία να γίνεται μεγάλη η απόκλιση θα αλλάξω τακτική αναγκαστικά. Συμβουλές δεκτές
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μπορείς να πάρεις τροφή που η ημερίσια ποσότητα να εξαρτάται από το κουταβίσιο βάρος κι όχι το άγνωστο ενηλίκου. Αλλά και τροφή να μην θέλεις να αλλάξεις, και πάλι μπορείς να το κάνεις, όπως το κάνει τόσος κόσμος που έχει σκύλο που δεν μοιάζει με τίποτα. Το μάτι κι η αφή είναι ο καλύτερος οδηγός για τον προσδιορισμό ποσότητας τροφής. Να μην βλέπεις πλευρά αλλά να τα νιώθεις στο χάδι. Ορισμένες φορές και τα υδαρή κόπρανα οφείλονται στην παραπάνω ποσότητα τροφής από οση χρειάζεται το κουτάβι. Ξέχνα το πρότυπο των βελγικών διότι πιθανότατα δεν το ακολουθούν. Όπως ξεφεύγουν στο τρίχωμα (τουλάχιστον το ένα που είναι εντελώς κοντοτριχο) και πιθανόν ξεφεύγουν και στα αυτιά, έτσι μπορούν να ξεφεύγουν και στο τελικό μέγεθος, με αποτέλεσμα, οπως πολύ σωστά είπε ο/η captain hook, να μην ξέρεις αν κάποιο θα βγει παχύσαρκο ή λιπόσαρκο.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.635
7.744
Μα δεν είναι βέλγικα μόνη σου το είπες. Είναι πανέμορφα σκυλιά ωστόσο. Μπορεί και τελικά να μη σηκώσει αφτιά, μπορεί όμως και να σηκωθουν σαν κερατα. Όλα παίζονται με τα ημίαιμα.Μη κολλάς στο πρότυπο του βέλγικου. Κατά τη γνώμη μου εκανες μια υπέροχη επιλογή!
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Πήγαμε στον κτηνίατρο χθες για εμβόλιο.
4 μηνών (ίσως λιγότερο) ο Άργος 15,5 κιλά είναι πια μέσα στο πρότυπο!!! Yea!! Η κρυφή μου ελπίδα είναι ότι θα το ξεπεράσει... Μακάρι. Μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Έχει μια πατουσάρα όσο σχεδόν η χούφτα μου κι εμάς μας αρέσουν τα μεγάλα μαύρα σκυλιά!!
4 μηνών (ίσως λιγότερο) η Αύρα 13 κιλά. Αυτή είναι ένα ντελικάτο κοριτσάκι. Είναι ήδη πιο κοντούλα από τον αδερφό της.
Το πιο εντυπωσιακό που έχω να καταθέσω είναι ότι η Αύρα ξεκίνησε ως ζωηρότερη κι επιθετικότερη στο παιχνίδι από τον αδερφό της και τώρα έχουν αντιστραφεί οι όροι. Η μικρή εξακολουθεί να είναι πιο ζωηρή αλλά έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι αρχηγός μεταξύ των δυο είναι ο Άργος.
Αυτά τα ολίγα από εμάς
 
  • Like
Reactions: Elrandir and mareco




Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
Καλά άλλο που δεν θέλω...
Λοιπόν ανέβασα τρεις φρέσκες.
1.τον Άργο να φερμάρει την Αύρα
2. η συνέχεια της επίθεσης :)
3. η πατούσα... Σε φόντο το φούξια νυχάκι μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσα να φωτογραφίσω την πατούσα του Άργου κι όχι την δική μου (όσο καλύτερα μπορούσα δηλαδή με την Αύρα που ζήλευε να πέφτει συνεχώς πάνω μας) :p
 


Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
47
5 μηνών... Άργος 21 κιλά / Αύρα 17 κιλά
Έχω μεγάλη χαρά! Όσο είναι ο Άργος τώρα ήταν και ο Ούρσους 5 μηνών! Έχουμε ελπίδες ίσως να βγει κι ο Άργος 40-50 κιλά σκύλος άραγε?? Ίσως...
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3