ΤΟΥΑΛΕΤΑ


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Εδώ και δύο μήνες γράφεις το ίδιο πρόβλημα και ζητάς βοήθεια γιατί έχεις κουραστεί.
Συμβουλή έχεις πάρει: χωρίς σταθερό πρόγραμμα, το σκυλί είναι φυσιολογικό να κατουράει στον διάδρομο που το αφήνεις μόνο του ακόμα και όταν είσαι στο σπίτι.
  1. Βγάζε συγκεκριμένες ώρες το σκυλί για κατούρημα (είπες ότι δε είναι εφικτό)
  2. Αποδέξου ότι με το πρόγραμμα που έχεις, λύση μάλλον δεν θα βρεις
  3. Αν δε μπορείς να αποδεχτείς ότι θα ζεις με αυτή την κατάσταση, από το να κόψεις το νερό από το σκυλί για να μην κατουράει, καλύτερα βρες να το δώσεις κάπου που θα έχουν να του διαθέσουν περισσότερο χρόνο.
Μπορείς βέβαια να περιμένεις να εμφανιστεί και κάποιο μέλος στο forum που έχει μαγικό ραβδί και να σου λύσει το πρόβλημα...
 


Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Καλημέρα!!! Έχω ενα ιμίαιμο γκριφον θηλυκό 1 χρονου κι ακόμα κατουράει μες στο σπίτι εν'ω ποσες φόρες την έχω πετύχει και της φωνάζω, πάλι τα ίδια. Είναι λογικό;
 






Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Οχι. Πλεον εχω στανταρ ωραριο. Βγαινει 2 φορες την ημερα. μπορει και τρεις
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πέρα από το μαλωμα την στιγμή που τα κάνει μέσα χρειάζεται και επιβράβευση τη στιγμή που τα κάνει έξω. Αν τα κάνει μέσα και το ανακαλύψεις μετά (δηλαδή δεν την πετύχεις επί τω έργω) με το μάλωμα δεν καταφέρνεις κάτι στον τομέα της τουαλέτας. Καταφέρνεις όμως στον τομέα της μεταξύ σας σχέσης. Καταφέρνεις να καταστρέφεις κομμάτι κομμάτι την εμπιστοσύνη της σε εσένα καθώς δεν θα ξέρει γιατί την μαλωνεις. Κάθε φορά θα νομίζει ότι την μαλωνεις για ότι κάνει τη στιγμή που αρχίζεις τις φωνές, που θα είναι διαφορετικό κάθε φορά οπότε θα σε νομίζει αλλοπρόσαλο. Δεν βγάζουν νόημα από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε αλλά από τον τόνο της φωνής μας. Που να φανταστεί η κακομοίρα, μισή ώρα μετά που τα έκανε και πλέον παίζει, π.χ. με τον κόμπο της ότι εσύ φωνάζεις για την τουαλέτα κι όχι για τον κόμπο
 
  • Like
Reactions: noni_papa


byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
33
Παντα το ειχα απορια.
Αυτο με το μαλωμα ισχυει σιγουρα?
Μου το χει πει και εκπαιδευτης, αλλα καμια φορα που ο Ροκυ τα εκανε παλιοτερα μεσα στο σπιτι (παντα οταν λειπαμε και σε συγκεκριμενο σημειο), οταν γυριζαμε ηταν σαν βρεγμενη γατα.
Και ετσι η μανα μου καταλαβαινε οτι τα ειχε κανει. Και μολις πηγαινε στο σαλονι να κοιταξει (στο σημειο που τα εκανε παντα) και του ελεγε "τι εκανες ροκυ" ο μικρος εξαφανιζοταν στο μπανιο.:p Ηθελε να γλιτωσει το μαλωμα μαλλον.
Ευτυχως το θεμα της τουαλετας εχει διορθωθει αρκετο καιρο, αλλα την αντιδραση του δεν την ξεχναω.
Ηταν σαν να ειχε καταλαβει το λαθος του πραγματικα.
Τι να πω, μπορει να το εκανε και για αλλον λογο και ετσι να το ερμηνευαμε εμεις βεβαια.
Αλλα δεν μπορω να σκεφτω για τι αλλο θα μπορουσε να αντιδραει ετσι.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν θα σου απαντήσω πολιτικώς ορθά αλλά το τι νομίζω. Αν υπάρχει συνέπεια στο μάλωμα, δηλαδή μόνο όταν τον πιάνεις επ'αυτοφόρω εν τέλει ο σκύλος μαθαίνει ότι αυτό που κάνει κρυφά σου είναι ανεπιθύμητο οπότε περιμένει και την άσχημη αντίδραση στην επιστροφή. Αλλά όταν δεν υπάρχει συνέπεια στο μάλωμα όταν κάποιος είναι παρόν στο σπίτι τότε συμβαίνει αυτό που έγραψα παραπάνω. Ή μπορεί να συνδυάζει κάποια στιγμή στο κεφάλι του ότι πέφτει μάλωμα στην επιστροφή μόνο τις φορές που στα έχει κάνει. Πάντα στην επιστροφή όμως, όχι σε τυχαία στιγμή που δεν έχει λείψει κανείς από το σπίτι. Μπορείς να μου λύσεις μια απορία, αν θυμάσαι: όταν ήσαστε όλοι στο σπίτι, αλλά όχι στο σαλόνι, κι αυτός τα έκανε στο σαλόνι, έπαιρνε και πάλι το ύφος της βρεγμένης γάτας ή όχι; (Για να δω αν στέκει ο τρόπος που το σκέφτομαι)
 


byroncity

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2015
162
276
33
Δεν τα εκανε ποτε οσο ημασταν εμεις σπιτι, παρολο που δεν τον ειχαμε περιορισμενο, ειχε δηλαδη παντα προσβαση στο σαλονι και στο αγαπημενο του σημειο για κατουρημα.
Πραγματικα απορω πως ειχε κολησει και πηγαινε εκει ενω καθε φορα τα καθαριζαμε πολυ καλα.

Τεσπα, μονο οταν φευγαμε πηγαινε σε εκεινο το σημειο και τα αμολαγε.
Με εμας μπροστα ηταν κυριος:)

Αργοτερα βεβαια επειδη δεν πηγαινε αλλο η κατασταση, τον περιοριζαμε οταν φευγαμε και το εκοψε.