Eλεγχος στο αεροδρόμιο


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Όταν ταξιδεύω από Αθήνα προς Μυτιλήνη με το σκυλάκι μου πριν τον παραδωσω- ταξιδεύει cargo- μου ζητούν να το βγάλω από το κλουβί του ώστε να ελεγξουν το κλουβί με ακτίνες. Οταν όμως ταξιδεύω από Μυτιλήνη προς Αθήνα ακτινοβολούν το κλουβί με το σκυλάκι μέσα. Τι μπορώ να κάνω για να μην περναει το σκυλάκι από τον ελεγχο με τις ακτίνες;
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δεν γίνεται. Άλλωστε τώρα περνάνε και τον κόσμο απο ακτίνες οπως έγινε στο τελευταίο μου ταξίδι.
 


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πού όμως μπορώ να μάθω για τις προβλεπόμενες διαδικασίες; Υπάρχει κάποιος κανονισμός;
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι. Οτι μπορούν να ζητήσουν της Παναγίας τα μάτια τώρα που ειναι σε high alert λόγω τρομοκρατίας. Μπορούν να σου αρνηθούν και να πετάξεις με η χωρίς σκυλο. Τα πράγματα εχουν αγριέψει πολυ. Εγω π.χ. αν δεν ειναι επείγον να πετάξω οδηγώ παντού. Ετσι κατάφερα να δω και τις 49 απο τις 50 Ηνωμένες Πολιτείες. Παίρνω και άδεια απο τη δουλεια μου για τα συνέδρια ωστε να μπορώ να οδηγήσω και κάνω το μάθημα στους φοιτητές μέσα απο το Ίντερνετ.
 


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Θα προσπαθήσω να μιλήσω με τη διεύθυνση του αεροδρομίου μήπως βρεθεί καποια λύση.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δεν ειναι κακη ιδεα, αλλα να κανουν εξαίρεση αμφιβαλλω αν εχουν κανονισμό.
 


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Μα αυτό ακριβώς ψάχνω-τον κανονισμό του αεροδρομίου. Να δω τον κανονισμό γραπτώς και όχι να λενε ετσι λειτουργουμε εμεις εδώ.
 
  • Like
Reactions: dnassib


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η ασφάλεια δεν ειναι γραπτός κανονισμός. Λόγω των γεγονότων μπορεί να σου πουν οτι αποφάσισαν το ο,τιδηποτε, αυτο ειναι το θεμα. Επισης θα σε συμβούλευα να μην επιδόσεις σε μακρες συζητήσεις και τέτοια η καυγάδες διοτι τώρα στα πάρουν τους ανθρώπους και θα καταλήξεις ενδεχομένως σε καμία μαύρη λίστα. Επιπλέον η ασφάλεια του αεροδρομίου δεν ειναι μόνη της και ελληνική. Υπακούει σε διεθνείς συνθήκες και σε επίσημες και ανεπίσημες αποφάσεις, τις περισσότερες απο τις οποίες τις εχουν υπαγορεύσει οι Αμερικανοί. Το αεροπορικό ταξίδι δεν ειναι πλέον αυτο που ήτανε. Η Ελλαδα επομένως δεν ειναι μόνη της, ούτε φτιάχνει τους κανονισμούς.

Κάποτε π.χ. είχαν ένα περίεργο οι Αμερικανοί. Ετσι και ταξιδεύαμε στην Ουάσιγκτον, μας λέγανε σε κάποιο σημείο της πτήσης ποτέ θα είχαμε δικαίωμα μα πάμε για τσίσα μας τελευταία φορά. Μετά απο εκείνο το σημείο ήμαστε υποχρεωμένοι να κάτσουμε στο κάθισμα μέχρι την προσγείωση, ακόμα κι αν είχαμε διάρροια τρομακτική. Οποίες δεν υπάκουε, μας είπαν, θα ειχε να κανει με ... F16 που θα συνόδευαν το αεροπλάνο, συν ειχε φυλάκιση και καταδίκη. Δεν κάνω πλακα. Και δεν εχει να κανει με το οτι εκείνοι ήταν Αμερικανοί και εσύ πετάς στην Ελλαδα. Γενικά μπορούν να σου αρνηθούν να πετάξεις κι εσύ και ο σκύλος και δεν θα σου δείξουν κανονισμό που να λέει το ένα η το άλλο. Σε θέματα ασφαλείας δεν υπαρχουν δικαιώματα τέτοιου είδους και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ανα πάσα στιγμή.

Ένας απο τους λόγους που τελικά δεν υιοθέτησα σκυλί απο Ελλαδα ήταν ακριβώς αυτο: δεν υπήρχε καμία εγγύηση οτι θα φύγει ο σκύλος, ούτε καν τη μέρα της πτήσης, οποτε δεν ήταν δυνατόν να δεσμευτώ νομικά για σκυλο αν τελικά δεν θα μπορούσε να έρθει μαζι. Δεν εχω πλέον καμία βάση στην Ελλαδα και έρχομαι μονον για δουλειές αφού ολόκληρη η οικογένεια μου ζει εκτός.

Πάντως κάθε φορά που είδα σκυλο σε αεροδρόμιο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν ήμουν, ο σκύλος περνάτε υποχρεωτικά απο ακτίνες. Ακόμα και στο Καλαμποκισταν.

Θα προσπαθήσω να μιλήσω με τη διεύθυνση του αεροδρομίου μήπως βρεθεί καποια λύση.
Όχι με τη διεύθυνση του αεροδρομίου διοτι δεν εχει να κανει με το σκυλο. Οι μόνοι αρμόδιοι ειναι η ασφάλεια που ειναι άλλο πράγμα απο το αεροδρόμιο και η αεροπορική εταιρεία που εχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λογο.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το Ελευθέριος Βενιζέλος θεωρώ ότι είναι το πιο οργανωμένο αεροδρόμιο, αυτήν τη στιγμή, στην Ελλάδα. Και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι μετά τα γεγονότα του αεροδρομίου της Τουρκίας, αλλά η διαδικασία για τα κατοικίδια που έχουν μοιάζει να βάζει το προσωπικό αεροδρομίου σε έξτρα κόπο προκειμένου να μην περάσουν τα ζώα μέσα από τις ακτίνες. Άσε που για να υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο μόνο και μόνο για να μείνεις μέσα, με το εκτός κλουβιού ζωάκι σου, έως να περάσει το μποξ από τις ακτίνες, μάλλον κάπου πειράζει η συγκεκριμένη ακτινοβολία.

Θεωρώ ότι μπορείς να πάρεις κανονικά τηλέφωνο για να μάθεις αυτό που ζητάς. Είτε θα σου αναφέρουν τον κανονισμό αεροδρομίου που γράφει ότι ο σκύλος πρέπει να περνάει μαζί με το μποξ από τις ακτίνες, είτε θα σου πουν ότι κανονισμός δεν υπάρχει αλλά λόγω αυξημένης ασφαλείας συμβαίνει αυτό που λέει η Σάρα, είτε, μπορεί πολύ απλά να μην το έχουν σκεφτεί και με αφορμή το τηλεφώνημά σου να γλιτώσουν την ακτινοβολία τα κατοικίδια που ταξιδεύουν από εκεί. Δεν νομίζω να σε σταμπάρουν και να γίνουν όλα αυτά που γράφει η Σάρα γιατί
α) Είμαστε στην Ελλάδα, η παρακολούθηση τηλεφώνων δεν είναι τόσο γενική β) Έστω ότι κινητοποιούνται οι αρχές από το τηλεφώνημά σου και έστω ότι ασχολούνται να σε βρουν, να σε τσεκάρουν είτε από κοντά είτε από απόσταση. Από κοντά θα σε δουν ότι έχεις σκύλο κι ότι η απορία σου δικαιολογειται εφ'οσον έχει να κάνει με την ευζωία του σκύλου, από απόσταση θα δουν ότι έχεις ταξιδέψει ξανά με το σκύλο οπότε η ερώτηση και πάλι δεν είναι τρομοκρατική αλλά αφορά όντως το σκύλο.

Τι να σου πω, το ποστ της Σάρας μου φαίνεται τόσο εξωπραγματικό να συμβεί στην Ελλάδα, όπου είμαστε σε άλλο σύμπαν σε πολλά πράγματα σε σχέση με το εξωτερικό (κάτι που άλλες φορές είναι για καλό και άλλες φορές για κακό).

Πάντως και στον Άραξο θυμάμαι να βγαίνουν τα σκυλιά έξω από τα μποξ για τον συγκεκριμένο έλεγχο. Απλά οχι τόσο οργανωμένα, με χωριστό χώρο. Εμενες με το σκυλί στην αίθουσα αναχωρήσεων, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι να επιστραφεί το μποξ και να ξαναμπεί ο σκύλος και να τον παραλάβουν μετά, πακέτο με το μποξ, για την πτήση. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια αλλά νομίζω ότι το θυμάμαι να συμβαίνει έτσι.
 






Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Το σκυλακι ταξιδευει τρεις φορες το χρονο αεροπορικως και δεν θεωρω οτι πρεπει να λαμβανει επιπλεον ακτινοβολια ενώ μπορει να την αποφύγει. Στο αεροδρομιο παραδιδουμε το σκυλακι με το κουτι του στο ιδιο σημειο που παραδιδουμε και τις βαλιτσες και αναγκαστικα περναει απο το σκοτεινο κουτι με τις ακτινες ενώ το καημένο τρεμει απο το φοβο του! Και ειναι μολις 9 κιλά και για ενα κιλό επιπλέον το βαζουν στο αμπάρι του αεροπλάνου!
Στο ιδιο αεροδρομιο τα μεγαλα σε ογκο σκυλια τα βγαζουν απο τα κουτια τους και τα περνανε απο το ιδιο σημειο ελεγχου με τους επιβατες. Οταν τους ρωτησα γιατι συμβαινει αυτο μου απαντησαν οτι δεν χωραει το κουτι απο τον ελεγχο αποσκευων.Ρώτησα παλι για το δικό μου σκυλάκι και ο αστυνομικός μου ειπε οτι ετσι προβλέπεται στο αεροδρόμιο. Προφανως για τη δικη τους ευκολια ειναι πιο γρηγορο να ελεγχεις το ζωακι σαν να ηταν βαλιτσα παρα να μπαινει κανεις στη διαδικασια να ελεγχει το κουτι ξεχωριστα.
Και το καλύτερο γι'αυτο το αεροδρομιο ειναι οτι στην αφιξή μας δεν μας παραδιδει καποιος το σκυλακι. Απλά το βρισκουμε παρατημενο στην ακρη του διαδρομου στην εισοδο του αεροδρομιου. Και παλι να φτασουμε με το πρωτο λεωφορειακι. Αν δεν το προλαβουμε μπορει να περιμενει κανενα δεκαλεπτο μονος του με τον κοσμο να περνει διπλα του. Διαμαρτυρηθηκαμε γι' αυτό στη αεροπορικη εταιρεια,αλλα δεν βγαλαμε ακρη- αναμενόμενο! Πλεον διαλεγουμε θεσεις κοντα στις εξοδους του αεροπλανου για να βγουμε γρηγορα να παρουμε το σκυλακι.
Στο αεροδρόμιο θα παω η ιδια να ρωτησω για το θεμα του ελεγχου με τις ακτινες χ γιατι παντοτε πηγαινω πριν απο το ταξιδι για να βεβαιωθω οτι το βιβλιαριο του ειναι ενταξει- μου ειχαν δημιουργησει καποια στιγμη προβλημα με το τσιπακι του γιατι θεωρουσαν οτι ειχε λήξει και το αφησαν χαριστικα να ερθει μαζι μας επειδη ηταν παραμονη πρωτοχρονιας!
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
α) Είμαστε στην Ελλάδα, η παρακολούθηση τηλεφώνων δεν είναι τόσο γενική β)
.
η vodafone έκανε υποκλοπές και το κινητό του prime minister of sound της χώρας, πριν μερικά χρόνια.. αλλά επειδή ''ρίχνει'' διαφημίσεις στη χώρα.. δεν έκανε στο εξπρές του μεσονυχτίου.. :giggle:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η Σάρα δεν είπε ότι θα γίνουν όσα έγραψε, μπορούν όμως να γίνουν. Επίσης η ασφάλεια στο Ελ. Βενιζέλος δεν είναι απλά θέμα Ελλάδας και συγκεκριμένου αεροδρομίου. Είναι απαίτηση που εφαρμόζεται και βασίζεται σε συνθήκες και συμφωνίες.

Τέλος μπορεί να μην κάνουν οι Έλληνες παρακολουθήσεις, αν έχετε όμως παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα, κάνουν οι Αμερικάνοι. Ναι, και στην Ελλάδα και παντού. Τις ονομάζουν metadata collection. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν πρέπει να το παίρνουμε προσωπικά και ότι από έλεγχο περνάνε όλοι. Το τι μπορεί να κάνει φυσικά ένας τρομοκράτης με σκύλο μπορείτε να το φανταστείτε. Οπότε προσωπικά, ως επιβάτης, θα ήθελα να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος παντού και σε όλους. Και αν ταξίδευα και με το Μουφ ναι, και στο Μουφ. Εδώ εγώ πέρασα από ακτίνες, τι έγινε, στο πηγάδι κατούρησα και δεν χτυπιέται κανείς γι' αυτό; Όμως οι καιροί είναι χαλεποί και γίνονται όλο και χειρότερα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Άσε που για να υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο μόνο και μόνο για να μείνεις μέσα, με το εκτός κλουβιού ζωάκι σου, έως να περάσει το μποξ από τις ακτίνες, μάλλον κάπου πειράζει η συγκεκριμένη ακτινοβολία.
Μπααα! Πιθανότερα χρησιμοποιείται κλειστός χώρος, για τον ενδεχόμενο κίνδυνο, μη την κοπανήσει ο σκύλος! Και καλά κάνουν δηλαδή, γιατί για φαντάσου να κάνει κανά μπραφ και να αρχίσει να τρέχει all over the place!!! :rolleyes:
 


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
46
Το σκυλακι ταξιδευει τρεις φορες το χρονο αεροπορικως .... Και ειναι μολις 9 κιλά και για ενα κιλό επιπλέον το βαζουν στο αμπάρι του αεροπλάνου!
Αν και συμφωνω σε όλα μαζι σου και στη θεση σου θα το εψαχνα πολυ γιατι το σκυλακι μου το περναει αυτο, αν ειμουν πραγματικά στη θεση σου με ενα σκυλο 9 κιλών θα του εκανα μια ωραια (και βαρβαρη ) στερηση τροφης για τρεις 4 μέρες να χασει ενα κιλό και να τον παρω μαζι μου στην καμπινα. Τρεις φορες το χρονο νηστεια δεν εβλαψε κανεναν!! Εκτός αν το σκυλάκι είναι ήδη προς τα κάτω στο βάρος του....
 


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Ο σκυλάκος είναι οριακος με το βαρος του και δεν υπαρχουν περιθωρια για διαιτα!
Οσον αφορα τον ελεγχο με ακτινες χ ,εφοσον δεν ισχυει για ολα τα ζωα,αλλα μονο για οσα ειναι μικροσωμα νομιζω οτι υπαρχει αδικια και γινονται διακρισεις. Αυτό ακριβώς ειναι το θέμα μου οτι γινεται δηλαδη επιλεκτικος ελεγχος στα ζωα.
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3