Eλεγχος στο αεροδρόμιο


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
46
Αν το σκυλακι ειναι οριακο στο βαρος του, η διαιτα δεν ειναι επιλογη. Αλλα αν ειναι κανονικο, το να φαει λιγο λιγοτερο μια βδομαδα δεν θα του κανει κατι. Τουλαχιστον αυτο λεει ο κτηνιατρος μου.
Στο θεμα σου τωρα, εχεις απολυτο δικιο και να το ψαξεις. Στο κατω κατω δικαιουσε να ξερεις. Καλη τυχη!
 
  • Like
Reactions: Sophia.S




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μπορείς επίσης να φύγεις με αεροπορική εταιρεία που να επιτρέπει ζώα στην καμπίνα πάνω από 8 κιλά μαζί με το κλουβί. Είχα κάποτε βρει μια με 11 όριο, αλλά δεν θυμάμαι δυστυχώς ποια ήταν. Συμφωνώ με τους υπόλοιπους ότι το να κάνει κανείς δίαιτα στο σκύλο είναι απαράδεκτο. Επίσης πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο ότι κακοποιούν τα ζώα με τέτοιον τρόπο όταν ταξιδεύουν και κάνουν λες και θα τα κουβαλήσουν στην πλάτη τους. Έχει παραγίνει πια αυτό το πράγμα με το χώρο και το βάρος και τις αποσκευές και οι αεροπορικές εταιρείες είναι σιχαμερότατες ξεζουμίζοντας τον κόσμο και παστώνοντάς τους σαν σαρδέλλες. Ακόμα και το σκυλάκι να είναι μικροσκοπικό, είναι απαράδεκτο να το βάλει κανείς να κάνει π.χ. υπερατλαντικό ταξίδι κάτω από το κάθισμα του συνοδού του.
 
  • Like
Reactions: Aslan


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Δυστυχώς εδώ που μένω δεν υπαρχει μεγαλη επιλογή στις αεροπορικές εταιρειες. Θα δω τι μπορω να κανω στο αεροδρομιο ,αν μπορω να βγαλω καποια ακρη μαζι τους. Ευχαριστώ παντως για την υποστήριξη.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δυστυχώς εδώ που μένω δεν υπαρχει μεγαλη επιλογή στις αεροπορικές εταιρειες. Θα δω τι μπορω να κανω στο αεροδρομιο ,αν μπορω να βγαλω καποια ακρη μαζι τους. Ευχαριστώ παντως για την υποστήριξη.
Το ξέρω. :( Αυτό είναι και το πρόβλημα. Ένας από τους λόγους που δεν μπόρεσα τελικά να φέρω σκύλο από Ελλάδα ήταν η American Airlines. Η οποία επιπλέον έφτανε πολλές ώρες μετά τη Lufthansa, οπότε είχα και αυτό το πρόβλημα. Η Lufthansa είναι η καλύτερη, φτηνότερη και πιο ανθρώπινη από τις εταιρείες, αλλά και αυτή έχει ένα σωρό διατυπώσεις.
 
  • Like
Reactions: Sophia.S


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Και ειναι μολις 9 κιλά και για ενα κιλό επιπλέον το βαζουν στο αμπάρι του αεροπλάνου!
Αν το όριο ήταν τα 9 κιλά, θα βρισκόταν κάποιος να πει το ίδιο για τον 10κιλο σκύλο του, αν ήταν τα 10 κιλά για τον 11κιλο κοκ. Κάπου δεν έπρεπε να βάλουν το όριο και να το τηρούν; Δεν μου φαίνεται τόσο παράλογο.

Και το καλύτερο γι'αυτο το αεροδρομιο ειναι οτι στην αφιξή μας δεν μας παραδιδει καποιος το σκυλακι. Απλά το βρισκουμε παρατημενο στην ακρη του διαδρομου στην εισοδο του αεροδρομιου.
Αυτό μου ακούγεται πολύ πιο επικίνδυνο από τις ακτίνες (αν μιλάμε για τις ίδιες από τις οποίες περνάμε κι εμείς, επίσης κάθε φορά που ταξιδεύουμε). Σημαίνει ότι αν πέσεις σε τρελό παίρνει τον σκύλο και φεύγει ή του ανοίγει το μποξ και τον ξαμολάει και τρέχα μετά να βγάλεις άκρη... Στην πράξη αρκετά έως πολύ απίθανο, πολύ εφιαλτικό σενάριο όμως για να επιτρέπουν να συμβεί.


μου ειχαν δημιουργησει καποια στιγμη προβλημα με το τσιπακι του γιατι θεωρουσαν οτι ειχε λήξει και το αφησαν χαριστικα να ερθει μαζι μας επειδη ηταν παραμονη πρωτοχρονιας!
Ληγμένο τσιπάκι;!! Μήπως είχες μαζί όλο το σετ των στικερ και τα ξεφτέρια είδαν την ημερομηνία λήξης για την εφαρμογή του τσιπ; Που αν δεν κάνω λάθος αφορά την αποστείρωση και όχι βέβαια το ίδιο το τσιπ μετά την εφαρμογή!

Επίσης πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο ότι κακοποιούν τα ζώα με τέτοιον τρόπο όταν ταξιδεύουν και κάνουν λες και θα τα κουβαλήσουν στην πλάτη τους. Έχει παραγίνει πια αυτό το πράγμα με το χώρο και το βάρος και τις αποσκευές και οι αεροπορικές εταιρείες είναι σιχαμερότατες ξεζουμίζοντας τον κόσμο και παστώνοντάς τους σαν σαρδέλλες. Ακόμα και το σκυλάκι να είναι μικροσκοπικό, είναι απαράδεκτο να το βάλει κανείς να κάνει π.χ. υπερατλαντικό ταξίδι κάτω από το κάθισμα του συνοδού του.
Κακοποίηση είναι να πρέπει να ταξιδεύει ο σκύλος στο μποξ του; Πώς αλλιώς θα γινόταν δηλαδή, να βολτάρει εντός αεροπλάνου; Και τι διαφορά μπορεί να του κάνει αν το μποξ είναι δίπλα ή κάτω από τα πόδια του ανθρώπου;

Όσο για τα υπερατλαντικά ταξίδια ανάλογα και με τον χαρακτήρα/επίπεδο στρες του σκύλου μπορεί ένα ταξίδι εκτός καμπίνας να είναι πιο άνετο. Εκεί μπορείς τουλάχιστον να του έχεις πιο ευρύχωρο μποξ με μια πάνα μέσα για παν ενδεχόμενο. Σκέφτομαι την (αυξημένη λόγω πολύωρου ταξιδιού) πιθανότητα σκύλου που έχει κατουρηθεί/χεστεί/ξεράσει μέσα στη μικροσκοπική - αναγκαστικά υφασμάτινη - τσάντα μεταφοράς του ενώ είναι μαζί μου στην καμπίνα αεροπλάνου και ανεβαίνουν τα δικά μου επίπεδα στρες!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εμείς περνάμε από ανιχνευτή μετάλλου. Τα πράγματά μας, είτε αποσκευές (κάργκο) είτε χειραποσκευές (καμπίνα) περνάνε από άλλο μηχάνημα που η οθόνη δείχνει κάτι σαν ακτινογραφία. Τα box περνάνε από μηχάνημα όμοιο με των χχειραποσκευών. Αμφιβάλλω όμως ότι είναι ίδια ακτινοβολία με αυτή των ακτινογραφιών γιατί οι χειριστές μηχανήματος είναι δίπλα σχεδόν πάνω σε αυτό χωρίς, εμφανείς τουλάχιστον, προστατευτικές στολές. Αντιθέτως όταν βγάζουμε ιατρική ακτινογραφία ο χειριστής είτε φοράει προστατευτική ποδιά είτε, συνηθέστερα, αφήνει εντελώς το χώρο και πάει πίσω από προστατευτικό πάνελ. Δεν ξέρω αν και πόσο είναι επιβλαβείς (βλαπτικές λέγεται τώρα τελευταία) οι ακτίνες που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο αποσκευών.

@Sara, δεν είπες ότι θα συμβούν, έγραψες ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Αντίστοιχα κι εγώ δεν έγραψα ότι αποκλείεται να συμβούν, αλλά ότι θεωρώ πραγματικά μικρή αυτή την πιθανότητα.

@ntoulis, καλέ, το ξέρω ότι γίνονται υποκλοπές κι εδώ. Το ξέρει όλος ο κόσμος. Είπα ότι δεν γίνονται τόσο γενικευμένες. Ε, άλλο ο prime minister of sound κι άλλο η Sophia.S, ε?

@mareco, κι εγώ πιστεύω ότι έχουν τον κλειστό χώρο για να μην φύγει ο σκύλος (άσχετως αν γαζώνει ή όχι). Για να μην φύγει ο σκύλος, επίσης θα μπορούσαν, αντί να έχουν (να υπάρχει στις προδιαγραφές σχεδίασης του αεροδρομίου) χωριστό χώρο, να κάνουν αυτό που κάνουν στη Μυτιλήνη. Βλέπουμε όμως ότι στα μέχρι τώρα αναφερθέντα αεροδρόμια, πλην Μυτιλήνης, το σκυλί θα βγει από το box για να περάσει μόνο το box κι όχι ο σκυλί, από τις ακτίνες. Είτε έχουν ειδικό χώρο, είτε όχι. Κάποιος (καλός) λόγος θα υπάρχει.
 
  • Like
Reactions: ntoulis


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Βλέπουμε όμως ότι στα μέχρι τώρα αναφερθέντα αεροδρόμια, πλην Μυτιλήνης, το σκυλί θα βγει από το box για να περάσει μόνο το box κι όχι ο σκυλί, από τις ακτίνες. Είτε έχουν ειδικό χώρο, είτε όχι. Κάποιος (καλός) λόγος θα υπάρχει.
Δεν ξέρω αν λέμε κάτι διαφορετικό!
Μου φαίνεται, λέμε τα ίδια.
Στο Βενιζέλος τουλάχιστον, μπαίνεις σ'ένα μικρό δωμάτιο, κλείνουν ΠΡΩΤΑ οι πόρτες, βγάζεις τον σκύλο από το box, βάζεις στο box ότι άλλο θέλεις να του έχεις μέσα, κατά την διάρκεια του ταξιδιού <παιχνίδι, λουρί, πάνα κλπ> και αφού κρατάς με ασφάλεια τον σκύλο στο χέρι σου, παίρνουν το box σε άλλο χώρο, για να το σκανάρουν. Μετά από αυτό, δεν επιτρέπεται να προσθέσεις τίποτα μέσα στο box. Μόνο τον σκύλο.
 






Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Αναφέρω το θέμα των κιλων του σκύλου γιατί προκειται για ημίαιμο κοκκόνι και γιατι το ταξιδι διαρκει μολις 25 λεπτά και δεν θα ηταν δυσκολο για τόση λίγη ώρα να ειναι σε υφασμστινη τσαντα κατω από το κάθισμα.

Το ότι βρισκουμε το σκύλο μονο του στο διαδρομο στην αφιξη μας το εχω ψιλοαποδεχτεί. Αλλωστε δε νομιζω να τον εκλεβε κανεις εφοσον δεν ειναι κυνηγόσκυλο!

Το βιβλιάριο του σκύλου έχει τον αριθμό από το τσιπ και την ημερομηνία λήξης της αποστειρωσης της συςκευης -πριν την τοποθέτηση- σε αυτοκολλητο. Το εξηγήσαμε στην υπάλληλο αλλά δεν μπορούσε να αποδεχτει οτι δεν ληγει το τσιπ. Μαλιστα η υπάλληλος της aegean στο τηλεφωνικό κεντρο που μιλήσαμε πρότεινε να αφαιρέσουμε το τσιπακι και να βάλουμε καινούριο!

Οι ακτίνες που περναει ο σκύλος στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ειναι αυτές που περνανε οι βαλιτσες και οχι αυτες που χρησιμοποιουν στον ελεγχο επιβατων. Αυτό ειναι και το θέμα που με απασχολεί.

Στο Ελ. Βενιζέλος μου εξήγησαν οτι ακολουθούν αυτή τη διαδικασία για την προστασία του σκύλου από την ακτινόβολία όσο ακίνδυνη και αν είναι αυτή.


´
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Οι κανόνες του αεροδρομίου είναι αυτοί που είναι και δεν γίνονται εξαιρέσεις (ευτυχώς δλδ) .....για αυτό και είναι κανόνες και υποχρεώσεις.
Αν συμβεί το οτιδήποτε και ξεφύγει από τον υπάλληλο κατά τον έλεγχο (δεν λέω για σένα ) θα αρχίσουμε να λέμε ότι "ορίστε όλοι είναι στο χύμα".
Δεν έχει σημασία αν το σκυλί σου ζυγίζει μισό κιλό παραπάνω ...υπερβαίνει το όριο.
Καλό θα ήταν να μην περνάει αυτόν τον έλεγχο των αποσκευών και να περνάει των ανθρώπων ...δεν είναι αυτός ο κανόνας...τι να κάνουμε τώρα...
Αν αρχίσουμε όλοι θα είμαστε ειδική περίπτωση ....και μένα ζυγίζει ένα κιλό παραπάνω ....δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου.
Μπορείς πάντα να πάρεις το πλοίο ....όπως το παίρνω και εγώ, όταν θέλω να μετακινηθώ με το σκυλί.
 
  • Like
Reactions: mareco


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Δεν εχω πρόβλημα με τους κανόνες αρκεί να ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά- τα μεγάλα σκυλιά από το σημείο που ελέγχουν τους επιβάτες και τα μικρότερα από τον έλεγχο για τις βαλίτσες που αποτελεί μεγαλύτερη επιβάρυνση λογω των ακτίνων χ. Ο ιδιοκτήτης του μεγάλου σκύλου περνάει από τον έλεγχο κρατώντας το σκύλο του από το λουρί και παραδίδει το box για ελεγχο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο στην περιπτωσή μου.
Σχετικά με το πλοιο τώρα νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις Δεκέμβριο καταστρωμα ή να βαζεις το σκύλο σε κλουβί για δεκα ώρες. Επιπλέον για πολλούς αλλους λόγους μου ειναι δύσκολη η μετακίνηση με πλοιο.
Τελος για το βαρος του σκύλου το εχω αποδεχτει- θα ταξιδευει cargo ασχετα αν γκρινιαζω οτι στην καμπίνα του αεροπλάνου θα ήταν πολύ πιο ήσυχος από πολλούς άλλους επιβάτες όλων των ηλικιών!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως, κλουβί με σκύλο να σε περιμένει μόνο του χωρίς να τσεκάρει κανείς ποιος το παραλαμβάνει έχω συναντήσει και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.
 




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Οι κανόνες αλλάζουν αν υπάρξουν αρκετές διαμαρτυρίες, περιστατικά, πίεση καταναλωτών. Αρκεί να κινούνται στα πλαίσια των παγκοσμίων κανόνων ασφαλείας.

Κανονικά, τα σκυλιά πρέπει να περνάνε από τον έλεγχο των ανθρώπων ξεχωριστά από το box τους, το οποίο πρέπει να περνάει τον έλεγχο αποσκευών. Αλλά ο καθένας εφαρμόζει διαφορετικά πράγματα.

Όσο τηρούν τους παγκόσμιους κανόνες ασφαλείας, αεροδρόμια αλλά και εταιρείες μεμονωμένα μπορεί να έχουν παραλλαγές στις πρακτικές τους, ανάλογα με τις πολιτικές τους και τον εξοπλισμό τους.

Ακτίνες από ακτίνες διαφέρουν σε κάθε αεροδρόμιο, σίγουρα όσο αφορά τον έλεγχο ανθρώπων και φαντάζομαι και στον έλεγχο αποσκευών. Στο Ελ. Βενιζελος ας πούμε οι ακτίνες για τους ανθρώπους πιάνουν λάμες στο σώμα, ενώ Θεσνίκη και κάποια νησιά όχι.

Γενικώς είναι αλήθεια ότι τα πράγματα στον έλεγχο έχουν αγριέψει πάρα μα πάρα πολύ. Σε πάρα πολλά επίπεδα. Είναι μεγάλο ρίσκο η διαμαρτυρία πριν την πτήση. Αλλά κανείς δεν έχασε με διαμαρτυρία μετά... (εε διόρθωση, μιλάμε για letter of complaint ή κάτι ανάλογο, το να μπει κανείς σε μαύρη λίστα άμα παραζορίσει είναι ευκολάκι!)
 


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Αυτό ακριβώς φοβάμαι και ειμαι πολύ προσεκτική στο πώς εκφράζω την ενόχλησή μου- όχι διαμαρτυρία!-πριν την πτηση. Ισως επικοινωνησω πρωτα με τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο μήπως μπορούν να με κατευθύνουν στην ερευνα μου για τον κανονισμό του αεροδρομίου. Θέλω να προσεξω στη διατύπωση του αιτήματος μου στο αεροδρόμιο αφού θέλοντας και μη από εδώ θα ταξιδεύουμε.
Πάντως,επειδή είχα για χρόνια λάμα στο πόδι κανένα μηχάνημα δεν "χτύπησε" στον έλεγχο,ούτε καν στο Ελ. Βενιζέλος.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αφού τόσο ο δικός σου σκύλος όσο και τα μεγαλοσωμα πετάνε κάργκο, μήπως αν τους ζητούσες να τον παραδώσεις ως μεγαλόσωμο κι όχι στον ιμάντα απλών αποσκευών; Δεν παραβιάζεται κανένας κανονισμός ασφαλείας έτσι, νομίζω
 


Sophia.S

Member
27 Ιουλίου 2016
15
1
49
Αυτό τους είχα ζητήσει και εγώ, αλλά ειναι πιο γρήγορο για αυτούς να ελέγχουν το σκύλο μαζί με το box παρά να ελέγχουν το κουτί ξεχωριστά όπως συνηθίζεται σε άλλα αεροδρόμια. Απάντησαν αόριστα σε σχετική ερώτησή μου. Απλά δε νομίζω οτι υπάρχει καμμία λογική στο σκεπτικό της διαδικασίας που ακολουθούν.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
"Ξέρετε, τα μικρόσωμα σκυλιά ανεβαίνουν στην καμπίνα με τους επιβάτες. Τα μεγαλόσωμα στο κάργκο από εκεί (όπου δείχνεις με το δάχτυλο). Τελικά το δικό μου είναι μικρόσωμο, να το πάρω μαζί μου μέσα ή μεγαλόσωμο να το πάω εκεί; (ξαναδείχνεις με το δάχτυλο". Με ύφος ευγενικό κι εννοείται να έχεις πάει νωρίς νωρίς νωρίς, από τους πρώτους επιβάτες της πτήσης (κανένα δίωρο πριν; ) ώστε να μην έχουν την δικαιολογία της πιο γρήγορης διαδικασίας.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3