Γερμανικός Ποιμενικός


Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από αρκετό διάστημα μη συμμετοχής στο φόρουμ, σας γράφω και πάλι. Όταν σας είχα συστηθεί πριν καιρό είχα 3 σκυλιά, τώρα δυστυχώς μας έχει μείνει το ένα. Το μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλί μας έφυγε λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και το άλλο λόγω καρκίνου, σχετικά νωρίς. Το σκυλί που έχει μείνει είναι ένα ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό, 9 ετών, θηλυκό, αλλά σκεφτόμαστε να προσθέσουμε και μία νέα φίλη (θα προτιμούσαμε θηλυκό) στην οικογένεια μας. Και εδώ είναι που χρειαζόμαστε την βοήθεια σας. Στο σπίτι ζούμε εγώ, η μητέρα μου, η σκυλίτσα μας και ένα κουνελάκι. Ανέκαθεν είχαμε αδυναμία στους Γερμανικούς Ποιμενικούς, όμως θα θέλαμε κάποιοι πιο έμπειροι στη φυλή να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε αν είμαστε κατάλληλες ή όχι.
Όσα σκυλιά είχαμε ως τώρα ήταν πρώην αδέσποτα και κανένα δεν ήταν συνειδητή επιλογή, με την έννοια ότι δεν ήταν προγραμματισμένα και είχε τύχει να τα βρούμε και να τα υιοθετήσουμε. Ίσως και τώρα να ρίξουμε μια ματιά σε φιλοζωική ή απλά πάρουμε σπίτι ένα αδεσποτάκι. Ωστόσο αν τελικά αποφασίσουμε να αγοράσουμε κουτάβι, οπωσδήποτε θα απευθυνθούμε σε εκτροφέα.
Μετακομίσαμε πρόσφατα και ζούμε σε μονοκατοικία με σχετικά μεγάλη αυλή αν και θα προτιμούσαμε ο σκύλος να ζει μέσα στο σπίτι. Θα είναι ευτυχισμένος ή θα ήταν καλύτερα να μένει έξω? Επιπλέον, πρόκειται για δραστήρια φυλή, οι βόλτες θα του είναι αρκετές η χρειάζεται κάτι παραπάνω? Κάποιο άθλημα ίσως? Να πω ότι δεν προορίζεται για κάποια συγκεκριμένη εργασία ούτε μας ενδιαφέρει η φύλαξη. Σίγουρα ένας μεγαλόσωμος σκύλος λειτουργεί αποτρεπτικά με την παρουσία του, αλλά μέχρι εκεί.
Χρόνος για το δεύτερο σκύλο υπάρχει και σχεδόν πάντα είναι κάποιος στο σπίτι, αλλά θα είναι και δύο τα σκυλιά οπότε θέλω να πιστεύω ότι δεν θα νιώθει μοναξιά.
Από πλευράς εκπαίδευσης, φαντάζομαι θα ήταν καλύτερο να πάμε σε εκπαιδευτή. Αν γίνει σωστή δουλειά από την αρχή πιστεύετε θα είναι σε θέση να χειριστεί και η μητέρα μου το σκυλί? Μια ακόμη σκέψη ήταν και ένας Ελβετικός Ποιμενικός, διότι από όσα διαβάσαμε είναι πιο ήπιος σε χαρακτήρα απο τον Γερμανικό, ισχύει κάτι τέτοιο?
Επίσης, κάτι που μας προβληματίζει αρκετά είναι η κουταβοπερίοδος. Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας σκύλος διαθέσιμος σε εκτροφείο?
Όπως και να χει κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη και ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι, και αν ναι, ρωτήστε με ότι θέλετε κι εσείς.
 
  • Like
Reactions: LaCat


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Νομιζω οτι εμμεσα δινεις μονος/η σου την απαντηση στο ερωτημα σου. Αφου δεν εχετε καποιες ειδικες απαιτησεις απο το νεο σας σκυλο, δεν υπαρχει λογος να αγορασετε. Στις φιλοζωικες βρισκεις τα παντα: γερμανικους ποιμενικους,μεγαλοσωμα,καλοβολα σκυλια,υπακουα, φιλικα κτλ. Ετσι οπως περιγραφεις τα δεδομενα, μπορειτε να βρειτε ενα σκυλο κοντα στον χρονο ηλικιακα για να γλιτωσετε τους μπελαδες της κουταβοπεριοδου, αλλα να ειναι ακομα σε ηλικια που να μπορει να εκπαιδευτει ευκολα. Μπορει ιδανικα να προερχεται και απο καποιο σπιτι και να ειναι μαθημενος σε καποιες βασικες εντολες για την πιο ευκολη προσαρμογη του στην οικογενεια σας. Σε αυτη την ηλικια θα μπορεις να δεις εξ αρχης και τον χαρακτηρα που ηδη εχει διαμορφωσει το σκυλι, αρα η επιλογη σου να μην ειναι στα τυφλα.
Ενας εκπαιδευτης οπωσδηποτε θα ειναι χρησιμος, αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα.
Οσο πιο πολλα μπορεις να προσφερεις στο σκυλι, τοσο το καλυτερο (πχ καποιο αθλημα οπως αναφερεις). Θα σε οδηγησει ο σκυλος απο μονος του. Δοκιμαζεις και βλεπεις στην πορεια αν και τι θελει να κανει εκτος απο τις βολτες του. Αφου λες οτι χρονος και διαθεση υπαρχει, θεωρητικα ολα ειναι ευοιωνα...
Τελος για το διλημμα κηπος ή μεσα στο σπιτι, ο σκυλος ειναι χαρουμενος εκει που ειναι ο ανθρωπος του. Αρα σπιτι για να ειναι και ασφαλης, κηπος οταν εισαι κι εσυ εξω ή οταν το θελει ο ιδιος ο σκυλος (παντα υπο συνθηκες ασφαλειας).
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
@Kahlan καλά τα λέει ο @Haris Drazen αλλά βλέπω ότι καλά τα λες κι εσύ. Στην ουσία ρωτάς και απαντάς μόνη σου. Δεν βλέπω να μας χρειάζεσαι. Είσαι ενήμερη σχεδόν επί παντός επιστητού. Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας σε ότι αφορά τα σκυλιά και την ζωή μας μαζί τους. Συνήθως, μας καθοδηγούν. Το μόνο που εγώ προσωπικά, δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι, είναι η μόνιμη παραμονή του οποιουδήποτε σκύλου, στην αυλή. Αλλο το να βγει να παίξει και να χαζέψει, σχεδόν αποκλειστικά υπό επίβλεψη και άλλο να μένει μόνιμα εκεί. Ούτε γι'αστείο. Κατά τα λοιπά, μια χαρά το πας (y)
 


Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τις απαντήσεις. H αλήθεια είναι ότι (δυστυχώς) στις φιλοζωικές υπάρχουν σκύλοι κάθε μεγέθους, χρώματος και ηλικίας και πιθανόν να καταλήξουμε εκεί, όσο λατρεία κι αν είναι οι γ.π.
Όσο για την αυλή, κι εμένα δεν με ενθουσιάζει η ιδέα να είναι ο σκύλος μου μόνιμα εκεί, ένα σωρό κίνδυνοι, και ξέροντας και τον εαυτό μου, γνωρίζω ότι αν ζει έξω δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί του όσο πρέπει. Απλά τελευταία ακούω πολλούς να υποστηρίζουν με σθένος ότι είναι πιο ευτυχισμένα τα σκυλιά τους έξω και ομολογώ ότι προβληματίστηκα. Εν τέλει όμως δεν νομίζω να το εφαρμόσουμε.
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Μα δεν ειναι δυσκολο να βρειτε για υιοθεσία και γ.π. ...λιγο ψαξιμο παραπανω και υπομονη και θα πετυχετε τον σκυλο που θελετε...αν θελεις ψαξε σε σχετικες ομαδες στο fb, εγω εχω πετυχει αρκετες περιπτωσεις.
Για το θεμα κηπος/σπιτι τα ειπαμε. Στον κηπο δεν ειναι ασφαλες το σκυλι. Το που του αρεσει του ιδιου θα στο δειξει μονο του. Αν προτιμαει το εξω γιατι ειναι πιο ανεξαρτητος χαρακτηρας πχ, τον βαζεις μεσα οπωσδηποτε το βραδι και κατα την διαρκεια της ημερας περνα μαζι του οσο περισσοτερο χρονο μπορεις στον κηπο...
 
  • Like
Reactions: mareco and elverg










mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Μπορεί και ν'αλλάξει κατεύθυνση, αν κάποιος κούκλος, της κάνει κλικ.
 








Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3