Συζήτηση για καλαζάρ


Iguanna

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2016
73
88
42
Γεια σας και πάλι, είπα να σας δώσω ένα update. Από το Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα έμεινα σχετικά ευχαριστημένη, έχει (κυρίως) καλούς ανθρώπους και όλα πήγαν καλά με τις ενέσεις. 6 μέρες μένουν για το τέλος της θεραπείας. Το κορίτσι μου είναι καλά, είναι πολύ κεφάτη (νομίζω οτι επειδή κάποιον καιρό δεν ένιωθε καλά τώρα που ξανανιώθει καλά το ευχαριστιέται), τρώει κανονικά, πίνει κανονικό νερό, η πυτιρίδα έχει φύγει η πιο πολλή από το σώμα της. Δε θέλω να είμαι αισιόδοξη ούτε απαισιόδοξη, θα κάνουμε αυτά που πρέπει και θα αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Ευχαριστώ ξανά όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν. Θα σας κρατώ ενήμερους φυσικά. Καλά να περνάτε εσείς και τα σκυλάκια σας!
 


Iguanna

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2016
73
88
42
Καλησπέρα σε όλους. Ελπίζω να είστε εσείς και τα σκυλάκια σας καλά! Εμείς κάναμε σήμερα τις βιοχημικές μας εξετάσεις κι ήτα καλές, μάλιστα ο αιματοκρίτης ανέβηκε απο 33 σε 35 μέσα σε 2 βδομάδες (μάλλον βοηθάει κι η ειδική τροφή). Πήρε και 200 γραμμάρια το οποίο είναι καλό απο όσο μου είπε ο γιατρός. Αύριο η τελευταία μας ένεση και Παρασκευή αν θέλει ο Θεός πάμε κι εμείς τις διακοπουλες μας. Το σκυλί είναι καλά, τρώει πίνει κανονικά, έχει πολλή διαθεση και κέφι. Δεν ξερω αν θα με πείτε παλαβή αλλα ανυπομονώ να γυρίσω απο διακοπές και να ξεκινήσω να ερευνω το ζήτημα δευτερου σκυλιού και να προσπαθήσω να πείσω τον άντρα μου γι' αυτό. Τη βλέπω ότι της λείπει η παρέα με αλλα σκυλάκια, βλέπει στο δρόμο σκυλάκι και θέλει να πάει να παίξει αλλα είναι λίγο ατσούμπαλη και το τρομάζει. Ας πανε όλα καλά και βλέπουμε και για αυτό το θέμα. Προς το παρόν τώρα νιώθω ότι αρχίζω λίγο να ηρεμώ απο όλο αυτό, ήταν πολύ ψυχοφθόρο να σας πω την αλήθεια. Ας είναι, εύχομαι να ήταν το τέλος για αυτό το θέμα. Να είστε πάντα καλά, ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Για να μην ανοιγώ νέο θέμα...ελπίζω να μη υπάρχει πρόβλημα να θέσω και εγώ κάποια ερωτήματα!!!
Πήρα(φιλοξενία)από το ΔΙΚΕΠΑΖ σκύλο με καλαζαρ.
Όταν το βρήκα ήταν πετσί και κόκαλο έτσι γύρισε μετά από 5 μήνες!Βεβαια έχει αλλάξει τρίχωμα στα σημεία που είχε πληγές!
Εκανε θεραπεία ενός μήνα με milteforan και zylapour.Το zylapour το δίνω ακόμα όπως μου έχουν γράψει στις οδηγίες!Μου έιπαν ότι οι εξετάσεις του είναι καλές.....ενημέρωσα και την κτηνιατρό μου να πάω για να το τσεκάρω.
Οταν ήρθε έκανε σαν διάροια και τώρα πιο σχηματισμένα τον έχω 4 μέρες πρέπει να ανησυχήσω ή είναι λόγο αλλαγής τροφής?Η γιατρός μου είπε να τον ταιζω αρκετα και του δινω 3 φορές την ημέρα ξηρά(υπερβολη)?
Βασικά όσοι έχουν καλαζαρικά προιν αδέσποτα θα ήθελα να μου πείτε 2-3 συμβουλές για να ξέρω τι να προσεχω κοιτάω στο σκυλάκο!
Στα γενικά είναι κεφάτος δε λερώνει και περιμένει την βόλτα του...είναι ακόμα μικρές όστε να μη του έθουν όλα απότομα...ήταν 5 μήνες σε κλουβι!
 
  • Like
Reactions: anastasiak


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
@fani Καταρχάς απλά συγχαρητήρια και πολλά πολλά μπράβο για την πράξη σου :love::love::love: Εφόσον οι δείκτες του είναι καλοί (υποθέτω και αυτό ήταν στις εξετάσεις), τότε δεν έχεις πολλά πράγματα. Συνεχίζεις το ζυλαπούρ οπως σου είπαν και όπως σου έγραψαν. Βάζεις κανονικά αμπούλες, σιτρονέλα, σκάλιμπορ (το ότι πέρασε καλαζάρ δεν σημαίνει ότι απέκτησε ανοσία). Ξηρά εφόσον μπορείς προσωπικά δεν το βρίσκω λάθος να του δίνεις τρία γεύματα. Βόλτες κάνεις κανονικά, σιγά σιγά όπως είπες. Το ότι τα κακά του είναι πιο σχηματισμένα τώρα είναι πολύ θετικό. Γενικά του συμπεριφέρεσαι όπως σε μη καλαζαρικό σκυλί με διαφορά τα ζυλαπούρ. Αλήθεια τι ηλικία έχει; Γενικά, από συμπτώματα αν ξαφνικά το δεις να μην τρώει, να τρέχει αίμα από τη μύτη και γενικά να μην είναι ο εαυτός του περνάς από κτηνίατρο μήπως χρειαστεί να κάνει επανέλεγχο τιμών. Εξετάσεις καλαζάρ κάνει κανονικά στην εποχή που κάνουν και οι μη καλαζαρικοί: Δεκέμβριο και Απρίλιο.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Είπαν περίπου 5 ετών θα το τσεκάρω με την επισκεψη και στη δικια μου γιατρο απλος λειπει τώρα και είπαμε τα πιο βασικά στο τηλέφωνο!Αυτό δε ξέρω τις εξετάσεις του συκώτι και νευφρα γι αυτο θα κάνω νεες,μόνο τον τίτλο ξ΄ερω 1/800 που του έκαναν αφου τελειωσε το μιτλεροφοραν!Ααααα ξεχασα να πω ότι είχε και ερλίχεια και άργησε να κάνει την θεραπεία του καλαζαρ γιατί το ανοσοποιητικό του ήταν πεσμένο(αυτό μου είπαν)και ότι μετά πήρε τα επάνω του!
Εχει πολυ ορεξη θα φαει και εμάς ο κακόμοιρος αφου τα χαπια τα τρωεί κατευθυαν νομιζει οτι είναι φαί!Γενικά είναι καλός,φοβισμένος φυσικά ενταξει αυτα τα έχουμε ξαναπεράσει όποτε σε θέμα συμπεριφοράς δε με τρομάζει κάτι!!!!
Όταν πάρει τα επάνω του θα ξέρω τώρα κρατάω μικρό καλάθι ακόμα....
Εχει ακόμα μία πληγή πίσω από αυτή αλλά φεύγει όλες οι άλες έχουν κλείσει και έχει βγάλει χνούδι!

για όσους θέλουν να έχουν μία εικόνα του τρέχει και η αγγελία του
http://www.dogforum.gr/community/threads/Πιτμπουλάκος-ψάχνει-σπίτι.32443/

Ευχαριστώ :)
 
  • Like
Reactions: noni_papa


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Συμφωνώ με εξετάσεις για νεφρά και συκώτι. Επίσης, εξακρίβωσε πότε έκανε την εξέταση για το δείκτη μετά το πέρας της θεραπείας του προκειμένου να το πεις στη δικιά σου γιατρό και αυτή από εκεί και μετά θα σου πει πότε κρίνει ότι πρέπει να επαναληφθούν. Τις λοιπές δραστηριότητες (φαγητό, βόλτα κλπ) τις συνεχίζεις κανονικά να πάρει και τα πάνω του ψυχολογικά ;) Είδα τις φωτογραφίες του στο άλλο θέμα. Γλύκας :D Και αδυνατούλης, άρα και βάσει της όρεξής του που καταπίνει έτσι τα χάπια (!!!), δώστε στο λαό φαϊ!!
 
  • Like
Reactions: fani


Iguanna

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2016
73
88
42
Γεια σε όλους! Ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε ακομα διακοπές και το κορίτσι μου το ευχαριστιέται παρα πολύ, είναι όλη μέρα στην αυλή και κουτσομπολεύει, παίζει με σκυλάκια της γειτονιάς κι είναι πολύ χαρούμενο το μωρο μου μη το ματιάσω. Ελπίζω να είστε εσείς και τα σκυλάκια σας καλά!
 


Iguanna

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2016
73
88
42
Καλημέρα σε όλη την παρέα! Σκέφτηκα να σας γράψω τα νέα μας. Συνεχίζουμε να παίρνουμε το zylapour μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Κάναμε το ετήσιο εμβόλιο και ο γιατρός που την εξέτασε είπε οτι είναι πολύ καλά (μην το ματιάσω) και έχει πάρει 2 κιλά από το καλοκαίρι. Ο γιατρός είπε οτι έγινε καλά από το καλαζάρ, θα δούμε το Γενάρη τον τίτλο και θα σταματήσουμε το zylapour. Ελπίζω όλα να συνεχίσουν έτσι καλά. Εύχομαι εσείς και τα σκυλάκια σας να είστε καλά!
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Μπράβο Iguanna, τέλεια νέα! (φτύνω μην ματιάσω) Έχω σε φιλοξενία -πρώην πλέον- καλααζαρικό και το βλέπεις κι εσύ, η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Να μας ενημερώνεις και να προσέχεις την μικρή :love::love:
 
  • Like
Reactions: Iguanna


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Καλημέρα σε όλη την παρέα! Σκέφτηκα να σας γράψω τα νέα μας. Συνεχίζουμε να παίρνουμε το zylapour μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Κάναμε το ετήσιο εμβόλιο και ο γιατρός που την εξέτασε είπε οτι είναι πολύ καλά (μην το ματιάσω) και έχει πάρει 2 κιλά από το καλοκαίρι. Ο γιατρός είπε οτι έγινε καλά από το καλαζάρ, θα δούμε το Γενάρη τον τίτλο και θα σταματήσουμε το zylapour. Ελπίζω όλα να συνεχίσουν έτσι καλά. Εύχομαι εσείς και τα σκυλάκια σας να είστε καλά!
Ευχομαι τα καλυτερα μπραβο
 
  • Like
Reactions: Iguanna


Iguanna

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2016
73
88
42
Γεια σε όλους! Κάναμε χτες εξετάσεις για καλαζαρ αφού έγιναν 6 μήνες μετά τη θεραπεία με glucantime & zylapour. Ο γιατρός την εξέτασε και ειπε ότι δεν έχει κανένα σύμπτωμα. Ο τίτλος έπεσε απο 1/3200 σε 1/1600. Οπότε μου ειπε ότι σταματάω το zylapour και κατά το Πάσχα ξανακάνουμε εξετάσεις για καλαζαρ εκτός βέβαια αν παρουσιάσει συμπτώματα. Τον ρώτησα σε ποια περίπτωση θα ξανακάνουμε θεραπεία με glucantime και είπε μόνο αν ανεβει ο τίτλος ή αν έχει συμπτώματα. Απο τη μια χάρηκα που κατέβηκε ο τίτλος, απο την άλλη θα ήθελα να είχε κατεβει κι άλλο. Δόξα τω Θεώ φυσικά που κατέβηκε! Εσείς τι λέτε;
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Σε εμάς από >1/1600 έπεσε στο 1/800 σε 4 μήνες περίπου. Μετά από άλλους 4 μήνες περίπου έπεσε στο 1/400 όπου και "κόλλησε η βελόνα". Πέρασαν άλλοι 10-12 μήνες (ενδιάμεσα με zylapour ή leishquard) για να πέσουμε στο 1/200.
 


panagiotag

Member
24 Απριλίου 2016
8
21
31
Ναύπλιο
Καλημερα και απο εμενα,

Συγχωρεστε μου τυχον λαθη η απροσεξιες αλλα ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε μπλογκ.

Καταρχας θα ηθελα να πω στην Iguanna το ποσο πολυ μοιαζουν οι περιπτωσεις μας. Διαβασα ολη σας την συνομιλια απο την αρχη και ενιωσα οτι μιλουσατε για την δικη μου περιπτωση. Οπως και εσυ, ετσι και εγω υιοθετισα ενα κουταβακι που το βρηκα 2,5 μηνων πεταμενο στα σκουπιδια μαζι με τα 5 του αδερφακια. Τα φροντισα ολα,τα εμβολιασα,τα αποπαρασιτωσα κ καταφερα να τους βρω και ενα σπιτακι. Κρατησα το κοριτσακι μου το οποιο αποδειχτηκε μετα απο πολυ ψαξιμο πως ειχε καλαζαρ με τιτλο 1/3200. Μετα απο θεραπια με μιλτεφοραν και ζιλαπουρ οι τιτλοι επεσαν στο 1/800. Νεφρα και συκωτι απο την αρχη ειναι ηταν πολυ καλα! Και γι'αυτο ο κτηνιατρο δεν μου ειπε να της δωσω καποια ιδικη τροφη. Εγω ομως φοβαμαι λιγακι και θελω το καλυτερο για το σκυλι μου, ετσι θα ηθελα την γνωμη σας.Πιστευεται οτι πρεπει να της δινω καποια ιδικη τροφη?
Επισης, αρχες Φεβρουαριου πρεπει να κανει τις καθιερωμενες αιματολογικες για να δουμε που βρισκομαστε και παραλληλα με αυτο εχω κανονισει ραντεβου για στειρωση. Ο γιατρος μου ειπε οτι τη μερα που θα την παω για την στειρωση θα της κανουμε και τις εξετασεις. Οι απλες αιματολογικες βγαινουν εκεινη την ωρα,οι εξετασεις για να δουμε τους τιτλους πρεπει να σταλουν Αθηνα και θα ξερουμε τα αποτελεσματα μετα απο 3-4 μερες. Θα ηθελα λοιπον να σας ρωτησω αν πιστευται οτι θα ηταν καλυτερα να ξερω πρωτα το ποσοστο των τιτλων και μετα να προχωρησω σε στειρωση.

Τελος Iguanna εμενα ο γιατρος μου μου ειπε οτι το zylapour θα το παιρνει εφ ορου ζωης. Οτι δεν θα το σταματησειποτε( εκτως αν οι τιτλοι κατεβουν στο 1/100-1/200).
Δεν ξερω τι να πω.. ο καθε γιατρος λεει τα δικα του
 
  • Like
Reactions: Iguanna


Iguanna

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2016
73
88
42
Καλημερα και απο εμενα,

Συγχωρεστε μου τυχον λαθη η απροσεξιες αλλα ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε μπλογκ.

Καταρχας θα ηθελα να πω στην Iguanna το ποσο πολυ μοιαζουν οι περιπτωσεις μας. Διαβασα ολη σας την συνομιλια απο την αρχη και ενιωσα οτι μιλουσατε για την δικη μου περιπτωση. Οπως και εσυ, ετσι και εγω υιοθετισα ενα κουταβακι που το βρηκα 2,5 μηνων πεταμενο στα σκουπιδια μαζι με τα 5 του αδερφακια. Τα φροντισα ολα,τα εμβολιασα,τα αποπαρασιτωσα κ καταφερα να τους βρω και ενα σπιτακι. Κρατησα το κοριτσακι μου το οποιο αποδειχτηκε μετα απο πολυ ψαξιμο πως ειχε καλαζαρ με τιτλο 1/3200. Μετα απο θεραπια με μιλτεφοραν και ζιλαπουρ οι τιτλοι επεσαν στο 1/800. Νεφρα και συκωτι απο την αρχη ειναι ηταν πολυ καλα! Και γι'αυτο ο κτηνιατρο δεν μου ειπε να της δωσω καποια ιδικη τροφη. Εγω ομως φοβαμαι λιγακι και θελω το καλυτερο για το σκυλι μου, ετσι θα ηθελα την γνωμη σας.Πιστευεται οτι πρεπει να της δινω καποια ιδικη τροφη?
Επισης, αρχες Φεβρουαριου πρεπει να κανει τις καθιερωμενες αιματολογικες για να δουμε που βρισκομαστε και παραλληλα με αυτο εχω κανονισει ραντεβου για στειρωση. Ο γιατρος μου ειπε οτι τη μερα που θα την παω για την στειρωση θα της κανουμε και τις εξετασεις. Οι απλες αιματολογικες βγαινουν εκεινη την ωρα,οι εξετασεις για να δουμε τους τιτλους πρεπει να σταλουν Αθηνα και θα ξερουμε τα αποτελεσματα μετα απο 3-4 μερες. Θα ηθελα λοιπον να σας ρωτησω αν πιστευται οτι θα ηταν καλυτερα να ξερω πρωτα το ποσοστο των τιτλων και μετα να προχωρησω σε στειρωση.

Τελος Iguanna εμενα ο γιατρος μου μου ειπε οτι το zylapour θα το παιρνει εφ ορου ζωης. Οτι δεν θα το σταματησειποτε( εκτως αν οι τιτλοι κατεβουν στο 1/100-1/200).
Δεν ξερω τι να πω.. ο καθε γιατρος λεει τα δικα του
Καλέ τι γλυκό σκυλάκι είναι αυτό; Να το χαίρεσαι, να είναι πάντα καλά!

Κι εγώ δεν ξέρω να σου πω... Κι εγώ είχα διαβάσει οτι το zylapour το παίρνουν εφ' όρου ζωής. Κάπου αλλού είχα διαβάσει οτι μετά την εξάμηνη θεραπεία (1 μήνα glucantime / milteforan, 6 μήνες zylapour) κόβεις το zylapour για να δεις πώς πάει χωρίς αυτό το σκυλί. Ίσως γι' αυτό μού είπε να το κόψουμε τώρα, ώστε σε 3 μήνες να δει πώς τα πάει χωρίς αυτό.

Τωρα για την τροφή, θεωρώ οτι τώρα δε χρειάζεται συγκεκριμένη τροφή για το καλαζάρ, απλά να αποφεύγει το κρέας και γενικά τροφές που επιβαρύνουν το σικώτι και τα νεφρά (ας πούμε είχα διαβάσει οτι κεράσια πειράζουν τα νεφρά). Εγώ τη δίνω το πρωί μεγειρευτό κοτοπουλάκι με λαχανικά και ρυζάκι και το απόγευμα ξηρά τροφή με κοτόπουλο. Κρέας δεν της δίνω καθόλου.

Όσο για τη στείρωση, πιστεύω οτι πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως οπότε δεν έχει σχέση με τον τίτλο.

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι, τα νούμερα αυτά του τίτλου πρέπει να κατέβουν προς το μηδέν ή μπορούν να μείνουν ψηλά αν το σκυλί δεν έχει συμπτώματα; Γιατί ο γιατρός αυτό μού έδωσε να καταλάβω. Τον ρώτησα "σε ποια περίπτωση ξανακάνουμε θεραπεία;" και είπε "αν ανέβουν τα νούμερα ή αν παρουσιάσει συμπτώματα".

Καλό μας κουράγιο εύχομαι, είναι πολύ δύσκολο. Κάθε μέρα βρίζω τον εαυτό μου που είχα αυτή την άγνοια αν και έχω σκυλιά εδώ και 25 χρόνια...
 
  • Like
Reactions: panagiotag


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Κ Τον ρώτησα "σε ποια περίπτωση ξανακάνουμε θεραπεία;" και είπε "αν ανέβουν τα νούμερα ή αν παρουσιάσει συμπτώματα".
Κάτι παρόμοιο είπε και ο δικός μου κτηνάτρος.
Σχετικά με την τροφή, εγώ δεν τάιζα κάποια ειδική - βέβαια το συκώτι και τα νεφρά ήταν οκ. Το ζυλαπούρ το κόψαμε μόλις πέσαμε στο 1/200. Σε 2 μήνες που θα ξανακάνει εξέταση θα δούμε πάλι.
Αυτό που ισχύει πάντως είναι ότι το καλαζάρ είναι υπό έρευνα. Γι αυτό και κάθε κτηνίατρος ακολουθεί δικό του σχήμα - δεν έχω δει να υπάρχει η απόλυτη συνταγή. Εξαρτάται βέβαια και από την κλινική εικόνα του σκύλου καθώς και την κατάσταση νεφρών/συκωτιού.
 
  • Like
Reactions: panagiotag


panagiotag

Member
24 Απριλίου 2016
8
21
31
Ναύπλιο
Καλημερα! Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας! Ομολογω οτι ηρεμησα λιγο οσον αφορα την τροφη γιατι ειχα φοβηθει οτι θα της κανω κακο στα νεφρα απο την στιγμη που δεν της δινω καποια ειδικη τροφη.

Iguanna σ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Η αληθεια ειναι πως ειναι πολυ γλυκο και πολυ τρυφερο πλασματακι. Και οπως ειχες πει και εσυ, ετσι και εγω κατηγορω τον εαυτο μου που ταλαιπωρειται ετσι, αν και μαλλον το κληρονομησε απο την μαμα της το καλαζαρ. Εμενα ειναι το πρωτο μου σκυλακι και την υπεραγαπησα απο την πρωτη στιγμη. Οποτε καταλαβαινεις το σοκ που περασα οταν εμαθα τι εχει. Αλλα μπορω να πω οτι η ιδια με βοηθησε να το ξεπερασω γιατι δεν εχασε ποτε το κεφι της. Ακομα και τις μερες που ηταν χαλια μου εκανε χαρουλες! Τελος παντων! Ας ελπισουμε οτι αυτα τα αφησαμε στο παρελθον!

Οσο για τους τιτλους ο γιατρος μου μου ειπε κατι παρομοιο με τους δικους σας. Στοχος ειναι να τους ριξουμε οσο πιο χαμηλα γινεται και σε καποιες περιπτωσεις ισως και να εξαλειθφει ο ιος,αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο. Μου ειπε επισης οτι πολλα σκυλια (οπως και το δικο μου οταν το ανακαλυψαμε) που εχουν υψηλους τιτλους μπορει να εχουν πολυ καλη κλινικη εικονα ενω αλλα που εχουν χαμηλους τιτλους να ειναι σε ασχημη κατασταση. Οποτε κοιταμε τους τιτλους αλλα κυριως κοιταμε το ιδιο το ζωο..
 
  • Like
Reactions: vrmode and Iguanna


Iguanna

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2016
73
88
42
Αμήν Παναγία μου, ας μείνουν όλα αυτά στο παρελθόν! Καλή υγεία σε όλα τα σκυλάκια και φυσικά σε εμάς τους ιδιοκτήτες τους! Γράφε μας τα νέα σας! Καλή επιτυχία να έχουμε όλοι. Δώστης κι ένα φιλάκι από μένα! (μην το ακούσει η δικιά μου! :p)
 
  • Like
Reactions: panagiotag




dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
49
Iguanna απο την δικια μου εμπειρια στον σκυλο μου που μετα την θεραπεια με μιλτεφοραν kai zylapoyr επεσε στους 6 μηνες ο τιτλος απο 1/3200 σε 1/1600 ο κτηνιατρος μου ειπε πως αυτο δεν ειναι καλο και το ζυλαπουρ σε καμια περιπτωση να μην το σταματησω.Απο οτι εχω καταλαβει ειναι πως με τιτλο τοσο υψηλο(1/1600) το ζυλαπουρ δεν το κοβουμε σε καμια περιπτωση.θα σε παρακαλουσα να παρεις κι αλλη γνωμη πανω σε αυτο.
Η τροφη που δινουμε σε σκυλο με καλαζαρ αν δεν εχει προβλημα με τα νεφρα του αν ειναι σε ξηρα πρεπει να εχει χαμηλη πρωτεινη,αρκετοι κτηνιατροι που ρωτησα προτεινουν αυτη αλλα ειναι πανακριβη https://www.affinity-petcare.com/advance/en/dogs/leishmaniasis
 
  • Like
Reactions: panagiotag


panagiotag

Member
24 Απριλίου 2016
8
21
31
Ναύπλιο
Καλησπερα, και εμενα ακριβως τα ιδια με τον dim1974 μου εχει πει ο κτηνιατρος. Οταν λεμε χαμηλο ποσοστο πρωτεινης τι εννοουμε? Αυτη που της δινω τωρα εχει 26℅ πρωτεινη και 1℅ φωσφορο(καπου διαβασα οτι πρεπει να εχουν και χαμηλο φωσφορο).
Ναι την εχω δει αυτη την τροφη που μας εστειλες.ειναι οντως πανακριβη! Αλλα αν ειναι απαραιτητο θα την παρω. Με ενδιαφερει να της εξασφαλισω οσο τον δυνατον καλυτερη ζωη!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3