Τροφή!!!!HELP!


gt

Member
3 Ιουλίου 2007
8
0
Την αγαπητη gt; Πώς εβγαλες το συμπερασμα οτι ειμαι γυναικα; Οπως ειδες το εσβησα το τηλεφωνο. Μηπως ομως εισαι λιγο υπερβολικος/υπερβολικη; Δεν προτεινα απο μονος μου την συγκεκριμενη τροφη ωστε να θεωρηθει οτι την διαφημιζω. Καποιο μελος ζητησε να μαθει που μπορει να την βρει. Το θεωρεις διαφημιση να του πουμε που να την βρει; Νομιζω οτι σκοπος των forum ειναι η ανταλαγη αποψεων και πληροφοριων. Δεν καταλαβαινω λοιπον πώς μια πληροφορια κατοπιν ερωτησεως στηριζει εμπορικους σκοπους. Στο μελλον μπορει και καποιο αλλο μελος να ψαχνει το ιδιο πραγμα. Γιατι να μπαινει στην διαδικασια να ρωταει και να περιμενει pm ενω μπορει να μπει στο θεμα και να βρει αυτο που ψαχνει;
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Αγαπητέ/ή μου φίλε/η σου ζητώ συγνώμη. Έβγαλα αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι ήσουν θηλυκού γένους, διότι από ότι θυμάμαι δεν μας είχες δώσει ανάλογη πληροφορία κατά το intro σου. :oops:
Αυτές οι παρεξηγήσεις είναι πολύ συχνές στα fora. Εμένα να δεις πόσες φορές με έχουν περάσει για άντρα! :wink:

Σχετικά με τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου, στο dogforum δεν επιτρέπονται μεταξύ άλλων η διαφήμιση, η δημοσίευση εμπορικών λινκ και οι επώνυμες αναφορές και έμμεσες διαφημίσεις σε εκτροφεία, εκπαιδευτές, ιατρούς και άλλους επαγγελματίες.
Οι κανόνες σε γενικές γραμμές αναγράφονται στην κεντρική σελίδα του φορουμ και ήδη η διαχείριση ετοιμάζει ένα λεπτομερή κατάλογο κανόνων για να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες παρεξηγήσεις και παρερμηνείες από τα μέλη μας.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία του θέματος που έχει και μεγαλύτερη σημασία.

gt said:
Denis εχω καποιες αποριες σχετικα με το dogfoodanalysis; Μπορεις να με βοηθησεις σε παρακαλω;
Ποιος κανει την αξιολογηση; Γιατι την κανει; Τι γνωσεις εχει πανω στο αντικειμενο; Με βαση τι κανει την αξιολογηση; Ειμαστε σιγουροι οτι ειναι αντικειμενικη η αξιολογηση;
Gt εξαιρετική παρατήρηση.
Επειδή ο Denis λείπει σε ολιγοήμερες διακοπές, ας ξεκινήσουμε να αναλύουμε το θέμα μαζί και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα σου.
Οι υπεύθυνοι του Site απαντούν στο πρώτο σου ερώτημα εδώ:
http://www.dogfoodanalysis.com/tos.htm

Οι υπόλοιπες απαντήσεις βρίσκονται στην κεντρική σελίδα:
http://www.dogfoodanalysis.com/

Σχετικά με τα reviews και την αντικειμενικότητα τους (που αποτελούν την ουσία του ερωτήματος).
Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει σπουδάσει χημεία τροφίμων για να κατανοήσει έστω και στο περίπου τι αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζει. Αυτό που ισχύει για τα τρόφιμα που αγοράζουμε για τα σπίτια μας, ισχύει και για τις τροφές των σκύλων μας.

Διαβάζοντας τα συστατικά μιας τροφής μπορούμε και εμείς που δεν έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις να διαπιστώσουμε κατά πόσο είναι ποιοτική μια τροφή.

Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως η μέθοδος barf είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σκύλο μας και καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στα θέματα που αφορούν barf.

Πολλά μέλη μας έχουν απορίες σχετικά με τις τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Ας δούμε μαζί δυο περιπτώσεις. Διαβάστε τα συστατικά και κάντε εσείς την αξιολόγηση.

Τροφή 1

Ground Yellow Corn, Digest of Chicken By-Products, Poultry By-Product Meal, Animal Fat(stabilized with BHA), Lamb Meal, Brewer's Rice, Ground Barley, Soybean Meal, Corn Gluten Meal, Whole Chicory Root, Salt, Potassium Chloride, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide, Sodium Selenite, Choline Chloride, Vitamin E, A, B12 & D3 Supplements, Niacin, Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement, Thiamin Mononitrate, Pyridoxine Hydrochloride, Folic Acid, Biotin.

Τροφή2

Fresh chicken meat, chicken meal (low ash), turkey meal, steamed russet potato, fresh-caught Northern Whitefish, chicken fat, fresh whole eggs, salmon meal, salmon and anchovy oils, tapioca, chicken broth, sunflower oil, flaxseed, Atlantic kelp, steamed carrots, spinach, peas and tomatoes, sun-cured alfalfa, apple fiber, psyllium seed, rosemary extract, yeast extract (MOS), glucosamine HCl, cranberries, black currants, chondroitin sulfate.

Ποια και γιατί θα διαλέγατε για το σκύλο σας?
 


gt

Member
3 Ιουλίου 2007
8
0
Μπορεί κάπου να διαφωνώ αλλά όπως είδες σέβομαι τους κανόνες σας.
Rottie δυστυχώς τα αγγλικά μου δεν είναι τόσο καλά. Κατάλαβα οτι εξηγούνται κάποια πράγματα αλλά ήλπιζα να με βοηθήσετε λίγο. Αν μπορείς πες μου ποιος κάνει την αξιολόγηση και γιατί. Το site λοιπόν αξιολογεί τις τροφές με βάση τα συστατικά τους.
Έχω διαβάσει τα θέματα που αφορούν την barf. Νομίζω όμως οτι η φράση σου θα έπρεπε να είναι: ”Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως KATA THN ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ η μέθοδος barf είναι ότι καλύτερο…” Δε νομίζω να πιστεύεις οτι αυτή η μέθοδος έχει 100% αποδοχή. Εγώ προσωπικά δεν έχω ακόμα καταλήξει σχετικά με την μέθοδο, αν και έχω δώσει ωμά στο σκυλί μου. Αλλά ας μην αλλάξουμε θέμα.
Ξέρω οτι ένα γρήγορο συμπέρασμα για τροφή μπορούμε να βγάλουμε από το πρώτο συστατικό. Η πρώτη τροφή έχει σαν πρώτο συστατικό αλεσμένο καλαμπόκι και η δεύτερη έχει φρέσκο κοτόπουλο. Θα έπρεπε λοιπόν να διαλέξουμε την δεύτερη τροφή. Βέβαια παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα συστατικά καθώς και η σειρά με την οποία είναι γραμμένα. Να ρίξω μια ιδέα; Θα ήταν πολύ χρήσιμος ένας κατάλογος με συστατικά τροφών και την ελληνική τους μετάφραση. Νομίζω ότι θα βοηθούσε αρκετούς. Παρεμπίπτοντος, τι είναι το meal;
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Gt, το dogforum είναι ένα βήμα που ευγενικά μας παρέχεται δωρεάν για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συζητάμε για αυτό που αγαπάμε και που δεν είναι τίποτα άλλο από τα σκυλιά μας. Εάν σου αρέσει η παρέα μας είσαι καλοδεχούμενος.
Οι κανόνες δημιουργήθηκαν για να βοηθούν την επικοινωνία των μελών και την ομαλή λειτουργία του forum. Κανείς δεν μας εξαναγκάζει να δεχτούμε κανόνες με τους οποίους δεν συμφωνούμε και κανείς δεν μας υποχρεώνει να συμμετέχουμε στις συζητήσεις με το ζόρι.

Όσον αφορά την διατύπωση της επίμαχης φράσης μου, έχω την εντύπωση πως διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Βρε gt θα με τρελάνεις? Την στιγμή που μεταφέρω την άποψη μου, εννοείτε πως γράφω αυτό που εγώ νομίζω πως είναι σωστό. Κατά την άποψη μου γράφω. Κατά την άποψη ποιου εξάλλου, θα μπορούσα να γράψω? :?

Έχω πει πολλές φορές και το ξανάλεω, πως κανένα βιβλίο, καμία άποψη και κανένα forum ΔΕΝ είναι ευαγγέλιο. Εάν διαφωνείς σχετικά με την μέθοδο barf είναι δικαίωμα σου. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να ταΐσεις με ωμές τροφές το σκυλί σου.
Αντί να μένουμε στο αν διαφωνούμε με κάποιον, θα ήταν απείρως πιο γόνιμο και πιο εποικοδομητικό να επιχειρηματολογούσαμε στηρίζοντας την διαφωνία μας.

Το γεγονός ότι τα αγγλικά σου δεν είναι πολύ καλά, είναι ένα μικρό πρόβλημα, διότι καλώς ή κακώς τα περισσότερα site από τα οποία αντλούμε την θεματολογία και την επιχειρηματολογία μας δεν είναι Ελληνικά.

gt said:
Ξέρω οτι ένα γρήγορο συμπέρασμα για τροφή μπορούμε να βγάλουμε από το πρώτο συστατικό
Πολύ σωστά! Βλέπουμε λοιπόν ως πρώτο συστατικό στην τροφή1 Ground Yellow Corn.

Αλεσμένο καλαμπόκι ως πρώτο συστατικό σε σκυλοτροφή? :shock:

Όπως λέει και η FrenchieFan, σκύλους έχουμε όχι κουνέλια! :lol:
Το καλαμπόκι είναι δύσπεπτο και δύσκολα αφομοιώσιμη τροφή για τους σκύλους και ευθύνεται συν τοις άλλοις για πρόκληση αλλεργιών. Μόνο και μόνο για αυτό, απορρίπτουμε την τροφή1

H λέξη "Meal" μεταξύ άλλων, σημαίνει και άλφιτο. :wink:
 


gt

Member
3 Ιουλίου 2007
8
0
Gt, το dogforum είναι ένα βήμα που ευγενικά μας παρέχεται δωρεάν για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να συζητάμε για αυτό που αγαπάμε και που δεν είναι τίποτα άλλο από τα σκυλιά μας. Εάν σου αρέσει η παρέα μας είσαι καλοδεχούμενος.
Οι κανόνες δημιουργήθηκαν για να βοηθούν την επικοινωνία των μελών και την ομαλή λειτουργία του forum. Κανείς δεν μας εξαναγκάζει να δεχτούμε κανόνες με τους οποίους δεν συμφωνούμε και κανείς δεν μας υποχρεώνει να συμμετέχουμε στις συζητήσεις με το ζόρι.

Rottie σου ειπα οτι σε σεβομαι τους κανονες. Γιατι το συνεχιζεις;



Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως η μέθοδος barf είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σκύλο μας και καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στα θέματα που αφορούν barf.

Εγω παντως απο αυτην την φραση σου δεν συμπεραινω οτι ειναι η αποψη σου αυτη. Καταλαβαινω οτι ειναι κοινως αποδεκτο.



Εάν διαφωνείς σχετικά με την μέθοδο barf είναι δικαίωμα σου. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να ταΐσεις με ωμές τροφές το σκυλί σου.
Αντί να μένουμε στο αν διαφωνούμε με κάποιον, θα ήταν απείρως πιο γόνιμο και πιο εποικοδομητικό να επιχειρηματολογούσαμε στηρίζοντας την διαφωνία μας.

Ειπα οτι διαφωνω; Ειπα οτι ακομα δεν εχω καταληξει σε καποιο συμπερασμα. Αν ομως διαφωνουσα θα επιχειρηματολογουσα στο αντιστοιχο θεμα.
Τελος παντων δεν εγραψα στο φορουμ για να ερθω σε αντιπαραθεση ουτε με εσενα rottie ουτε με κανεναν αλλον. Οποτε ας μεινουμε στο θεμα της ξηρας τροφης.
 


giorgos7

Member
31 Αυγούστου 2016
14
1
41
Καλησπερα στην σκυλοπαρεα και απο εμενα μιας και ειμαι καινουργιος στο φορουμ!
να ρωτησω κι εγω κατι που θελω
λοιπον, εχω ενα ημιαιμο σκυλο περιπου 14 μηνων (τον βρηκα στο δρομο κουταβι γι αυτο λεω περιπου) που ειναι πολυ δυσκολος με την τροφη του.
του δινω ξηρα τροφη belcando που δεν την τρωει καθολου ευχαριστα, γνικα δεν τρωει την ξηρα τροφη ευχαριστα.
τον βγαζω το πρωι για κατουρημα και κακακια, τον πηγαινω σε μια αλανα για παιχνιδι και μολις γυρναμε σπιτι δεν τρωει, το μεσημερι δεν τρωει παλι, μετα την απογεματινη βολτα θα φαει ελαχιστα και μετα τη βραδινη θα φαει την τροφη του ολη.
ειναι λογικο αυτο??
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Ποσα γευματα προσπαθεις να του δωσεις καθ'ολη τη διαρκεια της ημερας ; Οταν βλεπεις οτι δεν τρωει,αφηνεις το μπολακι με την τροφη σε προσβασιμο για το σκυλι σημειο ή το μαζευεις και το ξαναβαζεις μετα απο καποιες ωρες ; Ποιο ειναι το μεγεθος του σκυλου ;
 
  • Like
Reactions: dnassib


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Εύλογα τα ερωτήματα που θέτει ο/η @Beyond Wonderland. Λογικά, σε σκύλο 14 μηνών, 2 φορές τη μέρα είναι καλό να ταϊζει κανείς (πρωί-βράδυ) και όχι περισσότερες. Επίσης, η ενδεδειγμένη προσέγγιση είναι ότι βάζεις το φαγητό και περιμένεις δέκα λεπτά, μαζεύεις, ξαναταϊζεις στην επόμενη προγραμματισμένη ώρα (δηλαδή ή το επόμενο πρωί ή το βράδυ).Υπάρχει περίπτωση να μην τρώει και λόγω ζέστης το πρωί.... το έκανε από την αρχή αυτό; Τέλος, άλλα πράγματα τρώει κατά τη διάρκεια της μέρας; Αν του δώσεις λιχουδιά την θέλει; - δηλαδή, το πρόβλημα είναι μόνο με την ξηρά;

Η Belcando είναι πάντως καλή τροφή και, αν θυμάμαι καλά, έχει και κωδικό με ψάρια, που συνήθως αρέσει στα περισσότερα - ακόμα και τα 'δύσκολα'. Γενικά δεν προτείνω αλλαγή ξηράς για τσαλίμια, αλλά ίσως αξίζει να δοκιμάσεις λίγο κάποιον άλλο κωδικό σε περίπτωση που του 'καθίσει' καλύτερα.

Ελπίζω να μας κάνεις και μια κανονική παρουσίαση του σκυλάκου στη σχετική ενότητα, με φωτογραφίες και τα όλα του!
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


giorgos7

Member
31 Αυγούστου 2016
14
1
41
θελω να τον ταιζω 2 φορες τη μερα με την ποσοτητα που γραφει πανω η μαρκα της τροφης αναλογα με τα κιλα και την ηλικια του σκυλου.
ο δικος μου ειναι περιπου 30 κιλα (πιτμπουλιζει)
του βαζω τροφη το πρωι κια την αφηνω για 15 λεπτα, δεν τη τρωει και μετα τη μαζευω και την βαζω ξανα το βραδυ η λιγο πριν τη βραδινη βολτα
το νερο το εχω παντα προσβασιμο
αν του δωσω λιχουδια την τρωει, αν και εχω προσεξει οτι αν του δινω συνεχεια την ιδια μετα απο καποιες μερες τη φτυνει χαχαχαχαχαχαχα
εχω σκεφτει να του δωσω barf για αλλαγη
 


kalli19

New Member
30 Αυγούστου 2016
2
1
38
Καλησπέρα παιδιά, ο δικός μου σκυλάκος 7μιση μηνών τρελαίνεται να πηγαίνει κάτω από την συκιά μας και να τρώει τα σύκα που πέφτουν, προσπαθώ να μην τον αφήνω αλλά τα τρώει με τέτοια λαχτάρα,λέτε να τον πειράξουν?
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
θελω να τον ταιζω 2 φορες τη μερα με την ποσοτητα που γραφει πανω η μαρκα της τροφης αναλογα με τα κιλα και την ηλικια του σκυλου.
ο δικος μου ειναι περιπου 30 κιλα (πιτμπουλιζει)
του βαζω τροφη το πρωι κια την αφηνω για 15 λεπτα, δεν τη τρωει και μετα τη μαζευω και την βαζω ξανα το βραδυ η λιγο πριν τη βραδινη βολτα
το νερο το εχω παντα προσβασιμο
αν του δωσω λιχουδια την τρωει, αν και εχω προσεξει οτι αν του δινω συνεχεια την ιδια μετα απο καποιες μερες τη φτυνει χαχαχαχαχαχαχα
εχω σκεφτει να του δωσω barf για αλλαγη
Αν οντως ακολουθεις αυτο το προγραμμα οπως λες, ειναι 'δυσκολος' και ο δικος σου με το φαί οπως και ο δικος μου. Εγω παντως συνηθως τον ''κουραζω'' στην βολτα (προσφεω δλδ επαρκη εκτονωση) και μετα, πεφτει με τη μια στην τροφη για να αναπληρωσει τα χαμενα αποθεματα ενεργειας. Θα φαει μερικη και λιγο αργοτερα θα επιστρεψει και για την υπολοιπη...σε εμενα προσωπικα δουλευει ετσι...

Η Μπαρφ ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Αν σκεφτεσαι να το γυρισεις, κανε τον κοπο να ψαξεις θεματα στο φορουμ για να ενημερωθεις...εχει συζητηθει πολυ εδω μεσα..
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
θελω να τον ταιζω 2 φορες τη μερα με την ποσοτητα που γραφει πανω η μαρκα της τροφης αναλογα με τα κιλα και την ηλικια του σκυλου.
ο δικος μου ειναι περιπου 30 κιλα (πιτμπουλιζει)
του βαζω τροφη το πρωι κια την αφηνω για 15 λεπτα, δεν τη τρωει και μετα τη μαζευω και την βαζω ξανα το βραδυ η λιγο πριν τη βραδινη βολτα
το νερο το εχω παντα προσβασιμο
αν του δωσω λιχουδια την τρωει, αν και εχω προσεξει οτι αν του δινω συνεχεια την ιδια μετα απο καποιες μερες τη φτυνει χαχαχαχαχαχαχα
εχω σκεφτει να του δωσω barf για αλλαγη
Αν οντως ακολουθεις αυτο το προγραμμα οπως λες, ειναι 'δυσκολος' και ο δικος σου με το φαί οπως και ο δικος μου. Εγω παντως συνηθως τον ''κουραζω'' στην βολτα (προσφεω δλδ επαρκη εκτονωση) και μετα, πεφτει με τη μια στην τροφη για να αναπληρωσει τα χαμενα αποθεματα ενεργειας. Θα φαει μερικη και λιγο αργοτερα θα επιστρεψει και για την υπολοιπη...σε εμενα προσωπικα δουλευει ετσι...

Η Μπαρφ ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Αν σκεφτεσαι να το γυρισεις, κανε τον κοπο να ψαξεις θεματα στο φορουμ για να ενημερωθεις...εχει συζητηθει πολυ εδω μεσα..
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
θελω να τον ταιζω 2 φορες τη μερα με την ποσοτητα που γραφει πανω η μαρκα της τροφης αναλογα με τα κιλα και την ηλικια του σκυλου.
ο δικος μου ειναι περιπου 30 κιλα (πιτμπουλιζει)
του βαζω τροφη το πρωι κια την αφηνω για 15 λεπτα, δεν τη τρωει και μετα τη μαζευω και την βαζω ξανα το βραδυ η λιγο πριν τη βραδινη βολτα
το νερο το εχω παντα προσβασιμο
αν του δωσω λιχουδια την τρωει, αν και εχω προσεξει οτι αν του δινω συνεχεια την ιδια μετα απο καποιες μερες τη φτυνει χαχαχαχαχαχαχα
εχω σκεφτει να του δωσω barf για αλλαγη
Αν οντως ακολουθεις αυτο το προγραμμα οπως λες, ειναι 'δυσκολος' και ο δικος σου με το φαί οπως και ο δικος μου. Εγω παντως συνηθως τον ''κουραζω'' στην βολτα (προσφεω δλδ επαρκη εκτονωση) και μετα, πεφτει με τη μια στην τροφη για να αναπληρωσει τα χαμενα αποθεματα ενεργειας. Θα φαει μερικη και λιγο αργοτερα θα επιστρεψει και για την υπολοιπη...σε εμενα προσωπικα δουλευει ετσι...

Η Μπαρφ ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Αν σκεφτεσαι να το γυρισεις, κανε τον κοπο να ψαξεις θεματα στο φορουμ για να ενημερωθεις...εχει συζητηθει πολυ εδω μεσα..
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλησπέρα παιδιά, ο δικός μου σκυλάκος 7μιση μηνών τρελαίνεται να πηγαίνει κάτω από την συκιά μας και να τρώει τα σύκα που πέφτουν, προσπαθώ να μην τον αφήνω αλλά τα τρώει με τέτοια λαχτάρα,λέτε να τον πειράξουν?
Τα συκα εχουν ζαχαρη και παχαινουν...
1-2 δινε του αλλα οχι καθε μερα, δεν κανει..
 




giorgos7

Member
31 Αυγούστου 2016
14
1
41
πρωτη μερα σημερα με τροφη barf, εχω αγχος για τυχον παρενεργειες
την εφαγε ολη βεβαια αμεσως
 


giorgos7

Member
31 Αυγούστου 2016
14
1
41
τζιφος και η barf τελικα, το βραδυ δεν εφαγε
αρχιζω και ανησυχω μηπως υπαρχει θεμα
εχει να προτεινει καποιος κατι??
 








Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3