Γειά χαρά [γερμανικός ποιμενικός]




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Αφού είδα και αυτό
PHOTO_20160924_180406-01-1280x959.jpeg PHOTO_20160924_180604-01-1280x960.jpeg
Νομιζω πως τα έχω δει όλα στην ζωή μου πλεον.

Το πρωι το είδα σε νοσοκομειο που είχα παει για μια δουλεια. Παρατημενο σήμερα το πολύ χθες. Με το που με είδε ήρθε και τριβόταν πανω μου. Πολυ φιλικό. Μετα απο λίγο το πήραν γραμμή τα δυο αδέσποτα σκυλιά που ζουν εκεί και κόντεψαν να το φάνε. Δεν μπορουσα να κάνω οτιδήποτε άλλο παρα να το πάρω. Το έφερα σπίτι και μετα απο κάνα μισαωρο κατάφερα να είναι στο ίδιο δωμάτιο με τον Ερμή. Τώρα που έχουν περάσει και καποιες ώρες δεν χρειάζεται καν να είμαι απο πανω τους. Πιο επιφυλακτικό είναι το γατί (ίσως λογο της επίθεσης απο τα αδέσποτα). Αλλά υπάρχει μεγάλη βελτίωση.
 

Attachments











manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Δεν ειμαι ακομα σιγουρος αν θα το κρατησω.
Το κακό είναι πως είμαι εντελώς άσχετος με τα γατια (δεν γνωριζω τιποτα για την καθημερινοτητα, τις αναγκες τους, την υγιεινή τους, τα εμβόλια και την φροντιδα γενικότερα) και δεν έχω ουτε τον χρονο ουτε τα χρήματα περισσεύουν για να ασχοληθω όσο πρεπει.
Πάντως χαίρομαι που τα παει καλά με τον Ερμή και παρόλο που έχω βρει ηδη άτομο να το δώσω λέω να το κρατήσω δυο τρεις μέρες να δουμε πως θα παει.
Πάντως είναι αστέρι. Με ακολουθεί παντού σαν κουτάβι και με το που το φωναξω έρχεται τρέχοντας.
Θα δειξει.
 








Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οι ανάγκες ενός γατιού... Φοβερές και τρομερές. Τι να σου λέω... Βάσανο. Γι'αυτό οποίος ζήσει με γάτα την πατάει σαν τα γνωστά πατατάκια. Κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνο στη μία.:D

Μια αμμολεκάνη με άμμο (εγώ προτιμώ κλειστού τύπου και άμμο που σβολιάζει-clumping). Μπαρφ ή ξηρά με περισσότερη ζωική πρωτεΐνη σε σχέση με το σκύλο (αν είναι μπαρφ, αφαιρείς λαχανικά από το σκύλο και προσθέτεις εντοσθια και συκωτάκια για έξτρα ταυρίνη - θέλει παραπάνω ταυρίνη από το σκύλο γιατί δεν συνθέτει και τη λαμβάνει αποκλειστικά από την τροφή. Επίσης είναι πιο σαρκοβόρο από το σκύλο. Δηλαδή αν ο σκύλος είναι κυρίως σαρκοβόρο με τάσεις προς το παμφάγο, η γάτα είναι σχεδόν αποκλειστικά σαρκοβόρο).
Εκπαίδευση: αργούν πολύ να πάρουν μπρος θετικά. Η διόρθωση, από την άλλη γίνεται άμεσα αντιληπτή και χρειάζεται ελάχιστες επαναλήψεις. Το είδος της διόρθωσης εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία σου. Από σωματική (σφαλιαρίτσα, αλλά αρκετά δυνατή, να καταλάβει ότι δεν παίζεις, αλλά διορθώνεις, αλλά μην του σπάσεις και κανένα κόκκαλο, μισοριξιά ζωάκι είναι) έως... υλική (σε ένα βαποριζατέρ-αλλιώς γνωστό κι ως φσιτ φσιτ- το έχω γυρισμένο στη δέσμη κι όχι στη νέφωση και ψεκάζω στην ανεπιθύμητη συμπεριφορά). Hint: είναι πανέξυπνα, οι σατανάδες! Υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη, περίπτωση, να καταλάβει ότι παίζει διόρθωση μόνο όταν είσαι παρών.:eek:

Καλο θα είναι να πάρεις ένα ονυχοδρόμιο, υπάρχουν και φτηνά, τύπου δέκα - δεκαπέντε ευρώ, ώστε να ξύνει, αν είσαι τυχερός, εκεί τα νύχια του (τα οποία, παρόλα αυτά θέλουν κόψιμο κάθε δέκα - δεκαπέντε μέρες). Αν είσαι άτυχος, κλαιγε χαλί ή έπιπλο..o_O

Εξτρα ανάγκες: από χάδια όταν είσαι απασχολημενος, από την ησυχία του όταν θέλεις εσύ να το χαϊδέψεις, από υπηρέτες, από παιχνίδια, από την ποδιά σου όταν δεν είναι διαθέσιμη, από χώρο στα πόδια σου στο κρεββάτι τις κρύες νύχτες του χειμώνα (αν και το δικό σου το κόβω να καβατζάρει αγκαλιά Ερμή).;):whistle:

Α! Και να ξέρεις, η γάτα αποφασίζει πάντα μόνη της στην ιεραρχία του σπιτιού, δεν πα να κοπανιέσαι. Είναι υπέρ κι όλοι οι υπόλοιποι υπό. Βοήθειά σας κι εσάς!:LOL:

Θα σου ευχηθώ κι εγώ να σας ζήσει ο νέος συγκάτοικος και ένα ακόμα μυστικό: αυτός σας έχει υιοθετήσει ήδη. Πάρε το χαμπάρι.:love:
 
Last edited:


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Να προτείνω μήπως καλύτερα ώς διόρθωση να έχεις μόνο την 5λεπτη απομόνωση σε γατομεταφορέα;Ή εναλλακτικά μην το διορθώνεις ποτέ.
Κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνο στη μία.
Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι αυτό.Η δευτερη γάτα ίδιου φύλου είναι σχεδόν must για να αλληλοεκτονώνονται. Εκτός αν επιτρέπεις στην γάτα να βγαίνει από το σπίτι τοτε θα την κρατήσει απασχολημένη ο αγώνας της επιβίωσης

@manolo ειλικρινά νομίζω οτι δεν ταιριάζουν γατιά στον τρόπο ζωής σου. Εισαι ανθρωπος που λειπει συχνά και πολύ από το σπίτι του (υποθέτω). Όσο εσύ και ο Ερμής θα παριστάνετε τις κατσίκες στα βουνά οι γάτες θα μαραζόνουν και θα αγχώνονται.
 
  • Like
Reactions: manolo




betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τι αστερακι σκυλο εχεις ρε!! Ζηλευω πολυ. Νομιζω οτι ο σκυλος σου απεκτησε πετ. Εγω λεω να το δοκιμασεις. Και σε λιγο θα μεγαλωσει η παρεα στο βουνο! :)

Πλακα πλακα εδω στη γειτονια ειναι ενας που μου λεει οτι ο γατος του ακολουθει παντα στη σκυλοβολτα μεχρι το παρκακι.
 
  • Like
Reactions: manolo and Elrandir


p_gper

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2016
48
59
43
Αφού έφτασες στο σημείο να κοιμούνται μαζί, κάποιος άγιος ήταν μαζί σου. Εμένα μετά από 3 χρόνια 'ασφαλούς' συν-ύπαρξης έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούν να είναι στο ίδιο δωμάτιο μαζί.
 
  • Like
Reactions: manolo and mareco




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Καλως τα δεχτηκατε :D
Σχετικα με τις εκδρομες με γατα ξεχασε το. Η γατα δεν ειναι σκυλος που θα την εχεις με λουρι. Εγω στις διακοπες παιρνω μαζι σκυλους και εξασφαλιζω φιλοξενια στη γατα η καποιος να ερχεται στο σπιτι. Απο την αλλη δεν εχει προβλημα να μεινει πολλες ωρες μονη της οπως ο σκυλος γιατι αφενος δεν εχει την αναγκη βολτας για κατουρημα και αφετερου εχει μπορει να κανει περισσοτερα πραγματα.
Τα απαραιτητα:
Τουαλετα κλειστου τυπου σε ψηλο σημειο που να μην την φτανει ο σκυλος (γιατι θα φαει γατοκουραδες)
Ξηρα τροφη (εκτος αν ψαχτεις για μπαρφ ειδικα για γατα) - οι ποσοτητες παντως ειναι τοσο μικρες που δεν σου φαινονται
Μια καλης ποιοτητας αμμο (πχ everclean) - πιο ακριβη απο αλλες αλλα συμφερει περισσοτερο γιατι διαρκει περισσοτερο
Ξυστρα - βρισκεις και με 10 ευρω πιστευω
Κρεβατι βλεπω βρηκε μονη της - δςν χρειαζεσαι αλλο, ασε που οι γατες κοιμουνται παντου
Περιφραξη σε μπαλκονια για να μην την κοπαναει στα διπλανα διαμςρισματα περπατωντας πανω στην κουπαστη (αγαπημενο τους χομπυ)
Μια φορα το χρονο αιματολογικες εξετασεις για να τσεκαρεις οτι ολα ειναι οκ
Χτενα για βουρτσθσμα

Με την εκπαιδευση που γραφετε γελαω... Εμας εδω μεσα μας εκπαιδευει - δεν την εκπαιδευουμε!
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Α και κατι αλλο...
Γατα "της αγελης μου" ειναι διαφορετικο πραγμα απο τις εξω γατες. Μην νομιζεις δηλαδη οτι ο ερμης μπορει να ειναι φιλογατος και εξω στο δρομο...
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Μια χαρά θα πάνε όλα πολύ όμορφες εικόνες μας στέλνεις!!! Ότι θες εδώ είμαστε να τα πούμε... οποιαδήποτε απορία θα στην λύσουμε... εδώ μιλάει η εμπειρία :p "γατομανα" τεσσάρων βλέπεις... τα εμβόλια είναι παρόμοια με του σκύλου... κανεις τα πρώτα και μετά μια φορα τον χρόνο... το ίδιο ισχύει και με ampoules ktlp. δεν θα μπερδευτείς... κόβεις νύχια απαραιτήτως ktlp... για να μην τα πολυλογώ δεν έχει τεράστιες διαφορες το μονο σίγουρο είναι ότι είτε θηλυκό είναι είτε αρσενικό θα πρέπει να το στειρώσεις πάνω στους 6 μήνες πριν τον οίστρο γιατί αμφότερα σημαδεύουν την περιοχή τους και πίστεψε με είναι το μονο που δεν θες να βιώσεις!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3