Αγαρμπο παιχνιδι


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
παιδια καλημερα,εχουμε φτασει πλεον 9 μηνων,εχει αρχισει και στρωνει η συμπεριφορα αλλα υπαρχει ενα θεμα το οποιο δεν μπορω να το διορθωσω(ακομα τουλαχιστον)..ο πιτμπουλακος μου ειναι πολυ φιλικος αλλα εχει πολυ αγαρμπο παιχνιδι το οποιο φοβιζει μικροσωμα σκυλια τα οποια δεν παιζουν και πολυ μαζι του,αλλα πολλες φορες εξαγριωνει και σκυλια του μεγεθους του..θα ηθελα την γνωμη σας,για το πως μπορω να κανω πιο ηπια την αντιδραση του οταν βλεπουμε καποιο φιλικο η ακομα και αγνωστο σκυλι,και πως θα μπορεσει επιτελους να παιξει με πιο μικροσωμα σκυλια κινηγιτο και οχι να τους ορμαει λες και ειναι του ιδιου σωματωτυπου... :D
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν είναι απαραίτητο να παίζει με άλλα σκυλιά. Ειδικά όσο μπαίνει στην εφηβεία. Το τρέξιμο και το κυνηγητό γύρω γύρω είναι σχετικά ασφαλές, αλλά το άγαρμπο παιχνίδι με τα πατήματα και τα κουτρουβαλιάσματα δεν είναι αυτό που εμείς βλέπουμε χαριτωμένο. Είναι "φιλικά ματς" για προπόνηση για το "μεγάλο παιχνίδι". Είναι παιχνίδια κυριαρχίας και μίνι μάχες. Ορθώς τα άλλα σκυλιά είτε φοβούνται είτε εκνευρίζονται. Πρόσεξέ το, αν θέλεις το πιτ μπουλ σου να εξακολουθήσει να είναι φιλικό με όλα τα υπόλοιπα σκυλιά. Γιατί αν συνεχίσετε έτσι, το βλέπω να γίνεται αυτό που χαλάει το όνομα της φυλής...
 




Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Πολύ σωστά στα έγραψε η Orilis.

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν φυσικά (εννοείται μην το πάρεις προσωπικα), δεν καταλαβαίνω γιατί τόσα πολλά άτομα το θεωρούν σωστό και αναγκαίο σε τέτοια ηλικία σονι κ ντε το σκυλι να παίζει τέλεια με άλλα σκυλιά. Και για ποιο λόγο να αμολιεται και να παίζει πόσο μάλλον στην εφηβεία και όχι αλλά να μυριζεται, να χαζολογαει λίγο κ να φεύγει? Αν ειναι σκυλι γνωστο φιλου και σε περιφραγμενο, ασφαλή χώρο πάντοτε υπό την επίβλεψη των ιδιοκτητών τότε οκ ας πάμε πάσο. Αλλά να ξέρεις κ εσύ κ γενικά πολλοί άλλοι, η εφηβεια είναι κρίσιμη ηλικία κ χρειάζεται προσοχή στην κοινωνικοποίηση. Με το να κατσικιαζει με άλλα σκυλιά δεν του φτιάχνεις ούτε συμπεριφορά ορθή ούτε κοινωνικό χαρακτήρα, κάθε άλλο...

Φερνε το σε επαφή, έλεγχε τον όταν μυριζεται και αν θες να τρέχει λυτος, βρες ασφαλή χώρο περαστε χρόνο μαζί!
 
  • Like
Reactions: Kouros


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Δεν θίγεις κανέναν μην στεναχωριέσαι!:D
Εδώ πολλοί λέμε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ 2 σκύλων δεν είναι παιχνίδι και ότι γενικά δεν υπάρχει παιχνίδι και μας κοιτούν με μισό μάτι...:cautious:

Ότι πάρει ο σκύλος θα το πάρει μέχρι το τέλος της κοινωνικοποίησης. Μετά για να χτίσει χαρακτήρα σωστό θα πρέπει να έρχετε σε επαφή με ξεκάθαρες καταστάσεις! Μικρός σε ηλικία σκύλος-με πολύ μεγάλο σε ηλικία σκύλο κτλ κτλ! Δηλαδή διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους!

Για ενδιάμεσες καταστάσεις χρειάζεται καλό μάτι από πλευράς ιδιοκτήτη, εμπειρία που λέμε!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έγραψες !!! ;) ....
Πριν γράψω, έπαθα...

Πως νομίζεις "έφτιαξα" ένα σκύλο που για να συναντήσει άλλο σκύλο χρειάζονται χίλιες δύο προϋποθέσεις και να είναι κι ευνοϊκά τα άστρα; Τον πήγαινα κι εγώ σε μέρη που έπαιζαν σκυλιά, για να "παίξει" και να "κοινωνικοποιηθεί". Να ήσουν από μια γωνιά να δεις χσριτωμενιές και παιχνίδια κι όλοι εμείς, με τις καλύτερες των προθέσεων μεν, άσχετοι δε, να καμαρώνουμε και να γελάμε με τα παιχνιδάκια... Δεν μου είχαν εξηγήσει, βλέπεις τι είναι σωστό παιχνίδι, ούτε τι είναι σωστή κοινωνικοποίηση. Που και με εξήγηση, στον πρώτο σκύλο, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήξερα να τα κάνω σωστά...

Ευχαριστώ για το σχόλιο, πάντως..
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
ευχαριστω για τις γνωμες σας,συνηθως τον αφηνω να παιζει με σκυλια ιδιας ρατσας και ηλικιας,η γενικα μεγαλωσωμα τα οποια δεν υπαρχει προβλημα...στην ενηλικιωση πιστευετε θα βελτιωθει το παιχνιδι του?γενικα ειναι πολυ φιλικος και ανοιχτος προς καθε ειδους σκυλι,δεν εχει δειξει σημαδι επιθετικοτητας ποτε..
 




sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ένας εκπαιδευτής μου είχε πει να μην αφήνω το σκύλο να "ανεβαίνει" στο παιχνίδι, αντιίθετα να τον σταματώ πριν ενθουσιαστεί ώστε να μην καταλήγει σε προσομοίωση μάχης, και αφετέρου να μαθαίνει όρια στο παιχνίδι.

Δεν ξέρω αν η συμβουλή έχει αποτέλεσμα, αποφάσισα να μην την ακολουθήσω. Για να μην έχουμε παρατράγουδα όμως, ο σκύλος παίζει μόνο μαζί μου, και σπανίως πλέον με μια άλλη σκύλα.
Πάντως και για να παίξει μαζί μου ή με τη φιλενάδα του, θα πρέπει να μην υπάρχουν άλλα σκυλιά στο χώρο, γιατί έχει τύχει να δημιουργηθεί ένταση με τους άλλους σκύλους παρόλο που δεν ήταν οι αποδέκτες του παιχνιδιού.

Δεν είναι απίθανο κάποιος να στραβώσει πάνω στο παιχνίδι και να ξεφύγουν τα πράγματα. Πιστεύω επίσης ότι το παιχνίδι, ανάλογα και με τον χαρακτήρα κάθε σκύλου, μπορεί να εντείνει κάποιες συμπεριφορές, και ίσως εκείνη τη στιγμή δεν κατανοούμε πλήρως την έκτασή τους.

Ειλικρινά πάντως, δεν είναι πρόβλημα να μην παίζει ο σκύλος σου με άλλους. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, ώστε να διασκεδάζει και να εκτονώνεται εξίσου!

Δεν το βρίσκω καλή ιδέα να αφήνουμε πιτμπουλάκια να μαλλιοτραβιούνται έστω και παίζοντας :)
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.752
ευχαριστω για τις γνωμες σας,συνηθως τον αφηνω να παιζει με σκυλια ιδιας ρατσας και ηλικιας,η γενικα μεγαλωσωμα τα οποια δεν υπαρχει προβλημα...στην ενηλικιωση πιστευετε θα βελτιωθει το παιχνιδι του?γενικα ειναι πολυ φιλικος και ανοιχτος προς καθε ειδους σκυλι,δεν εχει δειξει σημαδι επιθετικοτητας ποτε..
Μάλλον δεν κατάλαβες τι σου έγραψαν τα παιδιά. Κάνε ένα κόπο και ξαναδιάβασε τα ποστς, δεν έχει σημασία η ράτσα και η ηλικία τόσο όσο η παρεξήγηση να πιστεύουμε ότι παίζουν ενώ αυτά κάνουν τον καμπόσο ο ένας στον άλλον. Αυτό σαν προθέρμανση.
Για αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγονται αυτές οι συναναστροφές.
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Τα σκυλιά φίλε @Loco1 δεν κατηγοριοποιούνται ανάλογα με φυλή/ηλικία/μέγεθος και ''τα βρίσκουν'' μεταξύ τους...
Αυτό που πρέπει να κατανοήσεις είναι ότι παρ' όλο που στα μάτια τα δικά σου φαίνεται απλά να χαλαρώνουν και να παίζουν με αθωότητα, ουσιαστικά σιγά-σιγά και σε κάθε τους παιχνίδι, δοκιμάζει το καθένα τις δυνάμεις του πάνω στο άλλο και κάνουν μίνι μάχες...οπότε μπορεί να προκύψουν τραύματα... και αν αρπαχτούν, άντε χώρισε τα μετά...
 
  • Like
Reactions: Elrandir and mareco


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
δηλαδη,τροπος αντιμετωπισης και βελτιωσης του παιχνιδιου δεν υπαρχει??γιατι αποτι βλεπω μονο συνεπειες εχουμε εδω...η μονη λυση ειναι να μην τον αφηνω για παιχνιδι??
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Τι εννοείς λέγοντας αντιμετώπιση και βελτίωση του παιχνιδιού; Πως έχεις στο μυαλό σου το παιχνίδι μεταξύ σκύλων;
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
στην αρχη εγραψα:θα ηθελα την γνωμη σας,για το πως μπορω να κανω πιο ηπια την αντιδραση του οταν βλεπουμε καποιο φιλικο η ακομα και αγνωστο σκυλι...για να σας δωσω να καταλαβετε 2 φιλοι εχουν κουταβια 3-4 μηνων,μολις τα βλεπει παει τους κανει χαρες σαν τρελος ομως αγαρμπα..λογικο ειναι να τα φοβιζει...τωρα τα μελλοντικα που μου εγραψαν πιο πανω οι φιλοι και το να ψαχνω κτηνιατρο οταν τον δαγκωσουν δεν νομιζω να ειναι απαντηση σε αυτο το θεμα..οποιος εχει να προτεινει κατι ας μου στειλει μηνυμα...σε αυτους τους 5 μηνες που τον εχω τον μικρο εχω ασχοληθει απειρες ωρες μαζι του,εχω διορθωσει πολλα ελλατωματα που ειχε απτον προηγουμενο ιδιοκτητη.Αυτο μπορω να πω ειναι το μονο που εχει απομεινει που δεν μπορω να διορθωσω και γιαυτο ζητησα την βοηθεια σας,για να μην παω σε καποιον ειδικο ο οποιος θα μου ζητησει οτι θα χαλουσα εγω σε 3 μηνες σε λεφτα.Αν καποιος ειναι ειδικος ή ειχε το ιδιο προβλημα και το αντιμετωπισε,θα ηθελα να μου στειλει μηνυμα και να μου πει την εμπειρια του.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Δεν σου έγραψαν όλοι πιο πάνω για κτηνιάτρους όταν δαγκωθεί κτλ! Υπήρξαν και τοποθετήσεις που απαντούν σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, που βασικά δεν είναι πρόβλημα!
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Να σε βοηθήσουμε προσπαθούμε όλοι όσοι σου απαντήσαμε :) Απλά σου δίνουμε και μια άλλη οπτική που ίσως δεν είχες βάλει στην εξίσωση.

Το παιχνίδι των σκύλων δεν περιλαμβάνει μόνο ψυχαγωγία και εκτόνωση, αλλά και εξάσκηση χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων. Οπότε πρώτα απ' όλα παρατήρησε το κουτάβι σου, και αποφάσισε σε ποια κατεύθυνση θέλεις να κινηθείς. Μέσα σε κάποια πλαίσια δηλαδή, που σημαίνει ότι πορεύεσαι με τον χαρακτήρα του σκύλου σου, και πάνω στο συγκεκριμένο υλικό προσπαθείς να δουλέψεις.

Σου έγραψα συμβουλή εκπαιδευτή για να σταματήσεις τα παιχνίδια που δε θέλεις. Όσο για την άτσαλη προσέγγιση, κράτα τον στον οδηγό και πλησιάστε μέχρι το σημείο που είναι ήρεμος. Σταμάτα και απομακρυνθείτε μόλις βλέπεις ότι αρχίζει να ενθουσιάζεται υπερβολικά. Επανάλαβε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να μάθει ότι όταν συναντά άλλο σκυλί ή πλησιάζει ήρεμα ή δεν πλησιάζει καθόλου.

ΥΓ1: Δεν είμαι ειδικός (αλλιώς θα σε χρέωνα με την παράγραφο :LOL:) και δε θεωρώ πρόβλημα ότι ο σκύλος μου παίζει σαν κανίβαλος. Απλά φροντίζω να παίζει μαζί μου ή μ' ένα δυο άλλα σκυλιά, που σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, είναι κατάλληλα γι' αυτόν.

ΥΓ2: Εξακολουθώ να βρίσκω κακή ιδέα να κουτρουβαλιάζονται για παιχνίδι τα πιτάκια (μιας και αυτά αναφέρεις) ή οποιαδήποτε σκυλιά παρόμοιας ιδιοσυγκρασίας . Όταν παίζουν σκύλοι που χρησιμοποιούν το στόμα/σώμα τους, έχουν μια τάση να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό ο καθένας και είναι αρκετά πεισματάρηδες, το παιχνίδι έχει καλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε ματσάκι.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.794
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf