Καλώς σας βρήκαμε!!


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Και να πω και την αλήθεια μου, δε βιάζομαι να τη δώσω κιόλας...
Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (y):)

Ενα θέμα όμως είναι, πως όσο μεγαλώνει, τόσο δυσκολότερα θα βρεις να την δώσεις :rolleyes:
 
  • Like
Reactions: vek




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Λοιπόοοοοοον.....
Απ' ό,τι φαίνεται η Κίρα ήρθε για να μείνει, οπότε πλέον έχω 2 σκυλιά. Δεν τα υπολόγιζα έτσι τα πράγματα αλλά δε με χαλάει κιόλας. Χρειάζομαι όμως συμβουλές από τους έχοντες 2 ή περισσότερα σκυλιά.
Έχουμε ήδη βάλει σε σειρά πολλά πράγματα πχ το τάισμα αλλά υπάρχουν 2 αντικειμενικές δυσκολίες:
1. Παιχνίδι: ο Enzo παίζει παιχνίδια που η Κίρα δεν έχει μάθει ακόμα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλει να συμμετάσχει. Πχ, κυνηγάει ο Enzo μπαλάκι; Από κοντά κι αυτή, ενίοτε του το βουτάει κιόλας. Ασχολούμαι με την Κίρα να της μάθω πχ το tug; Τσουπ, να σου κι ο άλλος με ύφος "έλα τώρα, σε μένα δώστο, εγώ ξέρω καλύτερα" και ενίοτε χώνει και την κεφάλα του ανάμεσα. Μέχρι στιγμής βάζω τον έναν στο "μείνε" και ασχολούμαι λίγο με τον άλλο και μετά αλλάζουν θέση. Δουλεύει αλλά όχι για πολύ, ελπίζουμε για καλύτερα αποτελέσματα σύντομα...
2. Βόλτα: Μέχρι στιγμής τους βγάζω χώρια, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ετοιμάζω κορμί για τον χειμώνα μια και βγαίνω 2 βόλτες μεγάλες το πρωί, 2 μικρές το μεσημεροαπόγευμα και δύο μεγάλες πάλι το βραδάκι. Η Κίρα με το λουρί έχει αποδειχτεί μεγάλο αστέρι, μήπως να αρχίζω να τους βγάζω μαζί; Ο λόγος που δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα είναι ότι ήθελα να έχω σιγουριά πρώτα με την Κίρα κι επίσης θέλω να το συζητήσω πρώτα και με τον εκπαιδευτή, πράγμα που θα γίνει από βδομάδα.

Καμιά ιδέα;; Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
1. Βολικότατο το μείνε , πιο άνετο και ευχάριστο να αλλάζει δωμάτιο ενα από τα δυο.
2. Αν ενα από τα σκυλιά είναι ρουφιχτήρι άσ'την για αργότερα την κοινή βόλτα. (Επίσης προχτές σήκωσα ξανά την τριών ετών σκύλα μου αγκαλιά επειδή μας την έπεσε αγρίως ένα γκριφονοκανισομαλτεζάκι....)

3. Δεν θυμάμαι αν είχες στειρώσει τον Ένζο , και πάλι θα πρέπει να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για τον πρώτο οίστρο του κουταβιού.
 
Last edited:


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Ο Enzo δεν έχει στειρωθεί ακόμα, δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι που λέγανε και οι αρχαίοι ημών... Ελπίζω με τον πρώτο μισθό της σχολικής χρονιάς να ξεμπερδεύουμε και με αυτό.
Η Κίρα είναι 4 μηνών τώρα. Πότε περίπου να περιμένω τον 1ο οίστρο; Εννοείται ότι μόλις μου δώσουν οι κτηνίατροι το οκ στειρώνεται κι αυτή. Νομίζω ήρθε η ώρα να πάρω κουμπαρά γουρουνάκι...
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Χρόνο λογικά έχεις πολύ μπροστά σου. Έρχεται στο διάστημα 6-15 μηνών συνήθως , αλλα μην αποκλείεις το νωρίτερα ή αργότερα. Δεν θα της έρθει στα καλά καθούμενα πάντως θα την παρατηρήσεις να μεγαλώνει πρώτα. Αυτό που εμένα με αγχώνει στην περίπτωση είναι οτι ο αρσενικός (στειρωμένος ή μή) πιθανόν να αρχίσει να χτυπιέται στα πατώματα και να κλαψουρίζει ασταμάτητα.
Αν θες να στειρώσεις τον Ένζο ίσως μια οικονομική λύση είναι να χειρουργηθεί μαζί με άλλο αρσενικό(ο κτηνίατρος κάνει οικονομία στα υλικα άρα θεωρητικά χρεώνει και λιγότερα τον ιδιοκτήτη.)
 
  • Like
Reactions: mariakala


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
(ο κτηνίατρος κάνει οικονομία στα υλικα άρα θεωρητικά χρεώνει και λιγότερα τον ιδιοκτήτη.)
Πρώτη φορά το ακούω αυτό!!!
Πως μπορεί βρε παιδί μου, να κάνει οικονομία στα υλικά; Σε ποιά υλικά; Οτι πρέπει να χρησιμοποιήσει, θα το χρειαστεί επί δύο. Τι αλλάζει;
 










rastakos

Active Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
27
126
38
Τα αυτια της Κιρα κατι μου θυμιζουν..βρε κατι μου θυμιζουν...Χαρα στο κουραγιο σου και μπραβο που την κρατησες!
 
  • Like
Reactions: myEnzo




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Τα νέα του Enzo:

Από προχτές το απόγευμα έδειχνε να τον ενοχλεί το αυτί, τίναζε κάθε τρεις και λίγο το κεφάλι και το έξυνε συχνά, οπότε χτες το απόγευμα κάναμε μια βόλτα από τον γιατρό. με το δεξί αυτί δεν υπήρξε το παραμικρό θέμα, πεντακάθαρο και ο Enzo ούτε βλέφαρο δεν έπαιξε κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Όταν περάσαμε στο αριστερό αυτί όμως ο καημένος δεν άντεχε την εξέταση ούτε για πλάκα οπότε, μετά από αρκετές προσπάθειες έφαγε ολίγη νάρκωση γιατί υπήρχε φόβος για άγανο. Για να μην τα πολυλογώ, ούτε στο αυτί τι αριστερό βρέθηκε κάτι, οπότε καταλήξαμε ότι ίσως να είχε μπει νερό και να δημιούργησε ωτίτιδα και να την προλάβαμε στην αρχή (εδώ τις τελευταίες μέρες βρέχει ανελέητα και 2-3 φορές άνοιξαν οι ουρανοί ενώ ήμασταν στη βόλτα. Του Enzo δε δεν του αρέσει καθόλου το νερό και τινάζεται σαν παρλιακό). Τσιμπήσαμε λοιπόν otomax και περαστικά μας...

Και 2 φωτογραφίες για καλημέρα!!

IMG_20160819_182800[1].jpg IMG_20160906_154926[1].jpg
 


Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Περαστικα και αγυριστα να ειναι!
Κουκλακια και τα δυο,αλλα μια αδυναμια στα ανεμελα φραντζακια του Enzo την εχουμε:love:!
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Περαστικα και αγυριστα να ειναι!
Κουκλακια και τα δυο,αλλα μια αδυναμια στα ανεμελα φραντζακια του Enzo την εχουμε:love:!
Ναι μωρέ!!!! Η αδερφή μου τον φωνάζει αποτυχημένο χίπη!! :ROFLMAO::ROFLMAO:

Και οι αφτάρες της άλλης όμως είναι δυνατές!! :love:
 










Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3